icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
19. lis 2018

@garfa4 Je před tebou velké rozhodnutí, ale já mit volny vztah jako ty, kdy si nejsi 100% jistá, co ta druhá polovička dělá, jste v kontaktu jen občas, sice se pta jak se máš, co miminko, ale nežijete spolu jako pár, tak ja bych ho jako otce neuváděla. Jste nejak domluvení, jak to bude po narození miminka? Kolik ti bude platit? Půjdete k soudu, nebo alespoň k právníkovi? Vis, ja mám třeba a bývalým jen domluveno, kolik mi měsíčně dá na V. ale kdyz chci treba přidat jeenou ročně na kroužky, už se cuka a kolikrát mi píše hnusné sms zprávy, jakože mi snad posílá peněz dost, pak si zase dela nároky, jak by chtěl V. vidět a ja musím skákat jak on píská. Kolikrát je to velmi nepříjemné. A kdo to nejvic odskace? Verunka.

evelinkaw
19. lis 2018

@garfa4 Úplně chápu, že je to těžké rozhodnutí, vůbec nevím, jak bych se zachovala já😞 máte s tatínkem dítěte nějakou dohodu ohledně financí? Vím, že ta finanční stránka je opravdu náročná 😞

garfa4
19. lis 2018

@evelinkaw
@jessulka penize prave vyresene vubec nemame. Je to tak citlive tema, ze jsem jeste nenasla odvahu to otevrit. Takze netusim, jak to bude.... A i kdyz jsme v kontaktu, temer se nevidame a nechce se mi tohle resit po telefonu - ano, v tomhle jsem srab. Jen bych strasne rada nasla to nejlepsi reseni pro tu mou princeznu....

jessulka
19. lis 2018

@garfa4 To je samozřejmě kámen úrazu celé této situace a od toho se to vše odvíjí. Nejprve vyřešte výživné a jestli bude platit i na tebe jako na matku samozivitelku, když nesdílíte společnou domácnost, kde by platil najem, jídlo, apod. velké výdaje. Ja to po bývalém nechtěla, ale dával mi to, co si uplatňoval na V. v práci, než jsem sla do práce já. Jinak ti můžu říct z vlastní zkušenosti, že občas je to teda o nervy. Přesně jak psala ajdamajda, ze otec uvedeny v RL má právo ti kecat do výběru skolky,skoly,to ze nebude souhlasit s tim,ze pojedete do zahraničí. Já kdyz bývalému rekla,ze se budeme stěhovat, začal mi hned vyčítat, ze se mu to nelíbí, že bude muset za V. dojíždět atd Tak jsem ho tedy utnula tim, ze za svou přítelkyni dojíždí denne 70km tam a zpět a za svou vlastní dcerou by 4x v týdnu nedojel? Někdy si říkám, jak se může člověk po tolika letech tak změnit.

cuccinka
19. lis 2018

@jenssy tak já tě uklidním my jsme taky o týden pozadu. Taky má drobek v 26tt nějakých 720gramu. Tak buď v klidu 😉

jenssy
19. lis 2018

@cuccinka dekuju, tak snad prospivaji i tak dobre 😉

garfa4
19. lis 2018

@jessulka mas pravdu, tohle musim vyresit co nejdriv....

Tak to si uzivas koukam s obema chlapama vid?
A uz se stalo, ze jsi nekdy expartnerovi nevysla vstric? Treba ohledne setkani a tak?

andelka
19. lis 2018

@jenssy já myslím že to není tím co kdo jí. A podle serveru www.tehotenskakalkulacka.cz má miminko ve 26 tt 700-800 g.

bombat
19. lis 2018

@andelka @jenssy @cuccinka Dokončený 26tt: 758g až 1068g ("průměrný" 50. percentil je 913) - více zde: https://www.gynweb.cz/tehotenstvi-a-porod/fetal... Tohle jsou skutečně lékařské tabulky, to co tu kopírovala dneska Vilma vycházelo přesně z těchto tabulek (její děti se pohybují kolem toho 90. percentilu). Nicméně se jedná o nějaký vypočtený předpoklad, odhad. Takže bych se taky snažila nenervovat.

jessulka
19. lis 2018

@garfa4 U nás to bylo složité v tom, že my když sli od sebe, bylo V. 18 měsíců. Pro nej to bylo malé dítě, které potřebuje maminku, takže jsme to furt tak nejak placali hlavně kvůli malé. Mohl k nám kdykoliv přijít na návštěvu, Verunku vzdy koupal a uspaval. Ja mu pak dala druhou šanci a rekla mu, at se k nam vrátí. Nevrátil. Chtěla jsem začít nanovo s cistym štítem, ale on rekl, že nepůjde bydlet do bytu, který nekoupil a ve kterém se necítí dobřw, protože je to vše jen ma zásluha a on jako chlap selhal. Chtěl se mnou jen spát a hlavně vidět malou co nejvíc. Jenže ja uz na to neměla nervy a citila jsem se odkopnuta a hlavně vůči V. to bylo nefér. Měla vlastně tátu jen na pár hodin a nikdy u nás nespal. Tak jsem to ukončila. Se slzami v očích a a výčitkami, zda jsem udělala dobře ci špatně. A zda mi to V. jednou nevycte. Rozešli jsme se a dali si pravidlo, že si V. bude brát na celou sobotu a večer mi ji vrátí. Jenže těch sobot bylo hrozně málo a nebyly každý týden jak bylo domluveno. Protože si jezdil po výletech, milenkach, dovolených a na V. kašlal. Tak jsem mu to kolikrát vrátila i já, že jsme si něco naplánovaly a to bylo keců a jak mne dá k soudu za to ze mu braním styku s dítětem, zapiram ho apod. Ale ze on byl nezodpovědny a ze si zil svůj pohodlný život bez závazků (V. pro neho neni zavazek) to bylo v pořádku. Mockrát jsme se pohádali, já mu vyčítala, ze ho V. nebude mít ráda, že ztrati o něj zájem a ze on ji vlastně vůbec nezná. Teď si ji od léta bere z pátku do neděle. V. to oplakala, je to na ni najednou dlouhé. Ale a tím nic nenadělám. Nemůžu mu říct, že to chci jinak. Je jeji itec, je v RL, ma jeho příjmení a ma na ni stejne právo jako já. U soudu jsme nikdy nebyli.

renulkka
19. lis 2018

Holky, musím vám popsat, co se mi před chvilkou stalo 😨 Ještě teď jsem z toho nesvá... Uspávala jsem holky (ležím v posteli, každá ve svý postýlce a usínají), starší bývá tuhá hned a mladší tak do půl hodiny taky... Tak že vstanu a půjdu za manželem do kuchyně, sednu si a ok, že stoupnu a v břiše strašný bolestivý bodnutí a v tu ránu mokrý spodky i tepláky 😔 Tak celá vylekaná jsem hned volala manžela a nejspíš to byl jen výtok, od tý doby se nic neděje... Mám vložku a zatím nic.... Je pravda, že na ty výtoky hodně trpím, ale toto mě celkem vylekalo, tak držte palce, ať se to neopakuje a nemusíme frčet do nemocnice... Malá se normálně mele, kope jak divá 😐 Tak snad to byl jen výtok 🙄😐

jessulka
19. lis 2018

@garfa4 Doporučuji ti, abys to všechno zvážila. Ted to může vypadat jinak a za 5 let bude třeba hůř. Moc bych ti přála, aby ses rozhodla tak, abys myslela hlavně na sebe a svůj klid.

pitrisek87
19. lis 2018

@jenssy ahoj myslím, ze cukrovka až tak s pribiranim nesouvisí. Podle mě si dítě vezme co potřebuje. Ja čekám kluka a v 27+0 mel necelé kilo.
Pro srovnání 1.tehu bez cukrovky, dcera při narozeni 2940g a 49cm.
2. tehu cukrovka na dietě a dcera při narozeni 3080g a 48cm obe cca 39tt...
Ted opět cukrovka na dietě a malý ma plus minus stejně jako holky ve stejném týdnu.
Prostě rodim menší děti ikdyž mam tehu cukrovku a někdo větší děti ikdyž ji nema... Navíc to měření, není zas tak přesný a mimca nerostou dle tabulek ;)

jessulka
20. lis 2018

@garfa4 Další šok nam s V. způsobil, ze ji začal 2x v týdnu vyzvedávat ve školce V úterý ji má do 6hodin, pak mi ji přiveze a ve čtvrtek ji vozí hned po školce na kroužek. Za celé 2 roky ve školce nikdy nebyl ani na besídce, vzdy se vymluvil. A najednou se cítí jako zodpovědný otec. Komedie. V. s tim nesouhlasila, nechtěla aby ji vyzvedával, kolikrát si ji brala po školce moje mamka a šly třeba na pohár, na zahrádku, na koupaliště. Takhle to celé zase přeorganizoval. A kdo nejvíc trpí? Verunka. Byla na něco zvyklá, vzdy se těšila a ted je to prostě tak, jak si tatínek dupnul. A neudělám s tím bohužel nic. Když mi v září říkal o tom, ze ji bude vyzvedávat ve školce, tak jsem ze sebe vyprskla "A to ti na palici spadl meteorit a tobě se po letech rozsvítilo a uvědomil sis, že máš dceru, která chodí do školky, nebo si ted před novou přítelkyni, která na dvě děti hrajes na báječného a zodpovědného otce". Verunka mi každé pondeli v zari plakala, že nechce, aby ji vyzvednul táta. Bylo mi ji líto. Teď už si nějak zvykla, ale stejně se pokaždé zeptá.

andelka
20. lis 2018

@bombat to je fajn tabulka. Mně teda průměru odpovídá,ale předchozí dvě dětičky teda ne,ty měly míň. Jsem zvědavá jak to bude pokračovat. Jsem zvyklá na miminka 3,2 kg.😀

jessulka
20. lis 2018

@andelka Já jsem zvědavá, kolik tato malá bude mít.
Paní Dr. na 2. screeningu říkala, že bude větší, než byla Verunka. Přitom když porovnám tatínky, tak V. tatínek je hora vysokého a robustního chlapa a M. je proti němu takovej "chcípáček" 😂

evelinkaw
20. lis 2018

@garfa4 Vím, že je to těžké, ale pichla bych si vosiho hnízda, jak se říká... Tady už nejde jen o tebe, ale i tvé dítě... Asi to není příjemné, e přeci musíš vědět, na čem jsi, na čem potom budete, jak plánovat nákupy, výdaje... Nejhorší s dítětem je myšlenka "nějak se to udělá", ano, udělá. Vždycky se to nějak splacne dohromady, ale za jakou cenu...

tynazezu
20. lis 2018

@jenssy já byla na kontrole v 25.tt a měli jsme cca 680g a MUDr. Říkala, že rosteme tabulkově. My jsme teda oba s taťkou prckové...tak se nestrachuj ;€

andelka
20. lis 2018

@jessulka já mám teď taky největší miminko,a chlapi úplně odlišní,ex 130 kg, manžel štíhlý, narodil se o 2 měsíce dřív,měl možná tak ty 2 kg. Tak teď domlouval synkovi,že nemusí být po něm. A vypadá to,že počká na nový rok. Jsem zvědavá,jestli se otočí. Ale u nás i císaře dělají často a dobře. Holt ven nějak musí.
A koukali jsme na novou fotku, malý má nos po mně,hodně mají připomíná Dominika. A je vidět jak se zaobluje, nabírá tuk.

skretik
20. lis 2018

@renulkka jak si na tom? Doufam, ze je vse ok???

jessulka
20. lis 2018

@andelka Malá je také pořád příčně, ale celá obráceně. Ona tam jakoby visí. Zádíčkama je směrem k mým prsům. Furt si říkám, že to pro ni musí být nepohodlnné.

andelka
20. lis 2018

@jessulka jsou to malí rebelové 😀 já jediné co vím,tak to, že jsem nikdy nepoznala polohu. Vždycky to bylo překvapení při kontrolách. Je fakt že kluci se mi otočili po 30 tt. Tak snad i tenhle. Ani u nich jsem to nepoznala. Teď sedím a čtu,jsem u mamky, musela pryč a přivezli jí dveře. Tak docela trpím, malej mi zas kope do čípku a močáku. Místa má prý dost,ale mám pocit,že se snad hodlá prokopat ven.

jessulka
20. lis 2018

@andelka Tak to mi povídej, u mne je to teď už také rodeo. Od rána od 6 hodin kope jak nějaký horník. Už máš nakoupené všechny dárky na Vánoce?

andelka
20. lis 2018

@jessulka no už aby se otočil,to je bolest jak prase jako. A už má sílu teda.
No,ještě se podívám po povlečení pro kluky. Jinak pro ně všechno mám. Pro manžela mám dvě košile,ty si zkoušel a já zavelela že bereme obě a dostane je pod stromeček. Tak už se nemůže dočkat,protože se v nich sobě líbil a těší se až je bude nosit. Mamce a bráchovi určitě nástěnný kalendář. A jinak ještě nevím.

val333
20. lis 2018

@jessulka
@andelka holky já mám malýho hlavičkou dolů a ten mi do mocaku a do čípku zase hrabě rukama 😀 takže to si asi moc nevyberes...

jednaholkaa
20. lis 2018

@renulkka Ty blaho, a nemuze to byt plodovka, takhle jednorazove? Drzim palce at je to v poradku!
Holky ja mam mimino asi podle tabulek, 940gr myslim ve 27tt, pry odpovida. Pritom v prvnim trimestru jsem resila, ze bylo male. Co me spis znepokojuje je moje vaha. Uz mam skoro 10 kg navic :/ Nevim jak to bude pokracovat dal, 5 kg bych jeste zkousla, ale na 20 bych se teda dostat nechtela. Budu ted jist mensi vecere, spis polovicni a holt se musim trochu hlidat..

jessulka
20. lis 2018

@andelka Já mám pro M. troje trička s límečkem, lyžařské ponožky, kosmetiku a hodinky a jako společný dárek jsem nám koupila meteostanici. Pro V. mám lyže, kolečkové brusle, postýlku pro panenky, lego, Barbie s interaktivním koněm co řehtá a chodí, kinetický písek s bábovkami, povlečení, nějaké oblečení na sebe, společenskou hru, chybí mi dokoupit nějaké knížky a ještě jí z prosincové výplaty koupím helmu a brýle na lyže. Pro rodiče mám navinovací vozík s dlouhatánskou hadicí na zahrádku a fotokalendáře. Mamce stříbrné náušnice, tu konvičku na plynový sporák, parfém, ještě jí koupím nějaký hezký hadřík na sebe a chtěla lyžařské ponožky a kabelku, Táťkovi mám 3 knížky detektivek. Pro E. mám kinetický písek s bábovkami, povlečení, společenskou hru, něco na sebe, ozdoby do vlasů, šminky, laky na nehty, lesky na rty, kartáč na vlasy. A ještě mi chybí něco pro M. rodiče. Ale to koupím asi nějaké dobroty a udělám jim balíček.
Takže když to shrnu, tak u nás bude zase dárků jak na*ráno 😂 Ale já se na to už moooooc těším.

jessulka
20. lis 2018

@val333 To musí být také zážitek, když ti tam takhle hrabká prstíčkama 🙂

skretik
20. lis 2018

@jednaholkaa hele ja jim taky mnohem min a stejnak pribiram 🙈, ja uz mam podle me nejakych 14-kgnahore 🙈🙈🙈,zitra jdu na kontrolu... uprimne vubec nechapu z ceho tak nabiram,snad je to hlavne voda

val333
20. lis 2018

@renulkka vůbec tě nechci nijak strašit, ale klidně to mohla být i ta plodová voda... Může vytékat i postupně... Já sama ji mám teď na krajíčků a mám přísný režim jenom ležet! Maximálně jít na záchod...

Strana