Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky, já nikdy nadstandart neřešila 🙂 Porodnici i šestinedělí máme pár let starý, pokoje jsou pěkný samy o sobě (lednička, tv za příplatek, skříňky, stolek a dvě židle, vlastní koupelna s wc, přebalovák, vanička na koupání, váha na miminko a nově kojící polohovatelný křeslo) 🙂 Na pokoji jsou max dvě maminky, návštěvy pokud jste na pokoji sama můžou na pokoj, jinak do jídelny, kde jsou i křesla 🙂 Pokud chce si člověk uvařit svůj čaj nebo něco, tak není problém v kuchyňce po domluvě se sanitářkou ;) Akorát teda koš na špinavé prádlo pro miminko a věci po mamince je v čistící místnosti, kam se člověk jednou za čas projde, třeba když si jde na oběd pro čaj nebo podobně 🙂 Už se tam upřímně těším 😀 Je to taková dovolená, i když je člověku smutno po dětech, tak tam je takový klid 😂 😂 Člověk má čas jen pro sebe a to miminko 😍
@seveneye já mam take termín 14.2 a doktor mi rikal ze 21.12 uz mohu na MD
@skretik to je pravda, ale znáš co ty skolkove děti všechno nachytaji, takže to taky chápu. Ale uvidím, pokud budu po porodu fit a ne jak po prvím tak možná ten nadstandart nebudu ani chtít a za malým dojdu mimo šestinedělí. Stejně sem zakázala návštěvy jen manžel a syn může. Jinak ostatní až doma.
@arielka222 ja si muzu zakazovat jak chci, ale pritelova rodina si tam nakraci, jinak budu zase za tu nejhorsi... furt me prudej, teda hlavne pritel, ze je vzdycky problem, kdyz k nam z nich chce nekdo prijit.. ale tak tchan chodi bud v pul8 rano nebo v pul8 vecer v tydnu a tchyne chodi v tydnu tak nekdy kolem pul7...to akorat syn prijde z treninku, delame ukoly a veceri.. a me proste takovehle navstevy stvou :( ... se proste nemuzou divit, ze je nevitam s otevrenou naruci :( a az k tomu bude jeste mimi, tak me asi klepne uplne uz
@skretik tak to já bych klidně byla za furii, ale prostě do porodnice fakt nikdo nesmí. Aspoň 3 dny chci mít klid a nečesat se, neoblilat a nemalovat a ještě ty hormony do toho, no nevím jak ted, ale u syna jsem nemela fakt náladu na nikoho.
A ty nastevy ráno a vecer by mě taky stvaly. Jako ráno bych to ještě zkousla, ale takhle na večer když už je clovek rad za klid po celém dni jsou fakt neohleduplne. No některým lidem to prostě nevysvětlis.
@jednaholkaa Tak jsem na tom podobně, taky nevím, kde budu rodit. V Rakovníku teda registrovaná jsem, ale je jednak daleko, jednak se mi ani jejich statistiky nelíbily... Pak ta Příbram - přesně jak píšeš, porodnicová klasika... Pořád doufám, že snad budu rodit doma... Ale ta nejistota moc příjemná není, tak Tě chápu. (Mimochodem mám pocit, jestli jsem nezaslechl a něco jako že se do toho Rakovníku dá ještě doregistrovat později - část těch, co se předregistrovali po tom 36tt nepřijde. Zkus se zeptat v rakovnické skupině.Ale příliš bych si ten Rakovník neidealizovala...)
@skretik me se taky nelibi ze za nama bude hned rodina camrat..ja jeste ke vsemu bolava po cisari..:/ ale pak jsem si rekla ze je lepsi si to odbit 1den v porodnici kdy se vsichni zdrzi na chvilku a pak pujdou oslavovat nez aby k nam lezly domu hned na navstevy nejlepe na obidek,zakusek a az do vecera...takze jsem jako hodna povolila navstevy v porodnici protoze chapu ze se vsichni chteji podivat na malou s tim ze se pak uvidime az po 6ti nedeli protoze si to doma musi vsechno sednout,ja budu unavena po cisari atd..takhle jsme se domluvily s manzelem a prijde nam to oboum jako fajn reseni..hlavne ja jsem mela sileny poporodni deprese a manzel v tomhle smeru udela vse co mi na ocich uvidi jestli bude aspon minimalni sance na to, ze nas tohle obdobi mine..
@bombat Rakovnicka skupina? Ty blaho 🙂 No me rekli, ze tam maji na kazdy tyden zabookovane o 3 rodicky vic, tak to me trochu i odradilo jestli tam pak nebude plno. Ty Neratovice jsou podle recenzi horsi nez Rakovnik. Ja nevim, pojedu se tam asi jeste podivat. Nejsypatictejsi je mi asi ta Pribram, ale jak rikas, porodnicova klasika. Fakt nevim jestli nebudu spis ten typ co chce pri porodu byt v pritmi na zemi v klece..nez v sede. Moc nechapu jak se takhle pohodlne tlaci. Pry na to aby se rodilo v jine poloze tam musi byt nekdo kdo umi to dite chytat a to v tech klasickych nedelaji. No nevim.. Pry taky napovi to cviceni s anibalem, jak se ti nejlip vytlacuje, ale s tim se zacina az pozdeji.
Navstevy, to teda vubec...
@michaelarei tak to si z lacineho kraje🙏👍ja predloni lezela 5tydnu na nadstandartu v praze na bulovce a chtely 1tis za den😂😂😅
Popřípadě holky kdybych chtěla aby mě provedly porodnici , jak a kde se to zarizuje/ vyřizuje? Asi bych se šla mrknout ale vůbec nevím jak to chodí a kde nebo jak to zařídít. Děkuji 😊
Nazdarek holky, hlasim se po dlouhe dobe, obcas sem jen nakouknu, ale nestiham ani cost, natoz neco psat. Mame ted hromadu zarizovani okolo hospody a jeste k tomu jak se blizi vanoce, tak uz mam diar az do stedryho dne plny, vsichni zakaznici zacali blaznit, asi chteji stihnout kerku dokud maji prachy😹
Dneska jsem byla na komtrole po 5ti tydnech :(, vsechno ok, ale na fotku zapomnela, nemam zadnej obrazek - ale stejne to byva vzdycky akorat rozmazanej flek.
Vahu, miry ani nic dalsiho nevim, ted mame Klarku hlavou dolu, ale pry je to jedno, protoze az do porodu se stejne porad ty deti motaji dokola🙂
Navic jsem se dozvedela, ze o typu porodu rozhodnou stejne az v porodnici, jak tam dorazim, tak se sivim, ze uz nektere mate rozhodnuto, jak to pujde ven.
Pry pro cisare neni duvod ani cukrovka, ani ocni vady, ze se to proste posoudi az na miste.
Tak jsem z toho jelen🤔🤔🤔
@jednaholkaa do Neratovic nejprve zavolej/napiš, můžou už mít na únor plno. Mají jistý strop na měsíc. Já se tam registrovala ve 28tt, mám termín hned z kraje, takže hotovo. Prohlídky každé pondělí , za nás dojem dobrý - je to maličké, věk je už znát, ale přístup i celkově prostředí mi připadalo velmi na pohodu, filosofie souzni s mojí 😉 uvidíme, jaká bude realita...
@cuccinka Předporodní kurz je podle mne zbytečný. To jsem si toho víc načetla a nebo dozvěděla na Modrém koníkovi. Na prohlídku porodnice jsem nešla, našla jsem si na internetu fotky a ty mi stačily. Nechtěla jsem se předem nějak víc stresovat a jelikož jsem i u Verunky věděla, že mne čeká císař, tak mi to všechno bylo tak nějak jedno. Sál jako sál, zima a hodně lidí kolem.
@skretik s takovými hodnotami to nemusíš určitě brát; zejména, když ti to nedělá dobře, vykašli se na to. Kdyby ti nějaký příští test vyšel jooo špatně, sem tam zase zobneš, ale cpát ti to jen tak mi přijde od doktora zbytečné.
Není to z mojí hlavy, byla jsem na predporodnim kurzu 😁
@jednaholkaa Já bych spíš než Neratovice zvolila Mělník. Ale to je jen můj osobní dojem. A tady u nás v Roudnici je to také pěkné, moderní. Rodila tu zpěvačka z Verony a je patronkou té porodnice. Všichni si to tu strašně chválí.
@arielka222 no me vadi i to rano, protoze v 7:35 vyrazime do skoly... uz tak nestihame,natoz kdyz se ve dverich srazis s navstevou 🙈
Nevítané návštěvy bych raději absolvovala v porodnici, tam je to na chvíli, než pak doma, tam se usaděj. Ale vzhledem ke vzdalenostem to na chvíli nebude každopádně, nakýblujou se minimálně přes noc.. a budu ráda za jednu! 😣😥
Holky dotaz. Mám peřinky 90x130 a 40x60. V této velikosti jsem chtěla stejné povlečení a mantinel, jako mám zavinovačku, ale oni dělají jen peřinku 90x135. Myslíte, že to je hodně a bude to blbý, když bych to povlíkla? Z LettleAngel mi napsali, že na zakázku nešijí, že nemají kapacity. No a já se tak těšila, že to budu mít všechno stejné ☹ Ach jo. Přece kvůli jednomu povlečení nebudu kupovat novou deku 😀
@skretik a proc tam chodí tak brzo když ví, že jdete do školy a pryč?
@arielka222 se me ptej, je to proste chlap 😅😅😅
@zuzekk taky si myslim a proto to nehrotim, uvidime co vyjde za tech 14 dni,kdyztak koupim to prirodni co doporucuje Jess.
Jinak ja teda vcera kontrola super,ale dneska mi od rana tvrdne bricho kazdou chvili, to je tak neprijemny,a chvilema me boli podbrisek jak lehke kontakce 🙈🙈🙈, snad je to tim jak to vcera rozdrazdil jen... ted jsem prisla domu a lehla,ale v 5 pak tridni schuzky jeste
@skretik Ježiš, tak to tě upřímně moc lituju. Já bych si tedy asi dupla. Návštěvy takhle brzy ráno? To o víkendu ještě spíme a večer? V 7 hodin koukáme na zprávy, v půl osmé Verunku koupu a pak jdeme do pokojíčku, čteme pohádku, nebo si ještě chvilku pohrajeme a v půl deváté už musí chrnět, jinak ráno nevstane. Asi bych být tebou na tvém místě zavedla kvůli miminku nějaký rituál, že návštěvy smí chodit pouze odpoledne. Vždyť až bude miminko na světě, tak třeba budeš po 18. hodině koupat, pak kojit. A budeš pak vůbec ráda, že si v klidu sedneš, jenže to zas budou úkoly s tím starším, nebo se mu věnovat. Úplně ti rozumím, je to hrozně těžké a ty dohady jsou nejhorší, ale řekni si, že jsi máma a chceš mít také klid. Z tchýně bych teda asi byla na prášky, když by mi přišla takhle pozdě večer. Asi bych jí to rázněji vysvětlila. Já si vzpomínám, že Verunky druhá babička (bývalého matka) k nám chodila pravidelně úterky a čtvrtky, když čekala na nejmladšího syna na fotbal a nechtěla dřepět na hřišti, tak chodila k nám. Jenže ona chodila zrovna v tak blbou dobu, kdy jsem s Verunkou zrovna chodila na procházky ven, tak měla kecy, že malou ani pořádně nevidí. Tak přece kvůli ní nebudu sedět doma na zadku, když malá potřebovala ven. Jenže to ona zase byla unavená z práce a chtěla obskakovat (kafíčko, cigárko). Tak s ní byl doma bývalý přítel. Ten z toho taky zrovna nebyl moc vodvázanej. Chtěl si po práci odpočinout, nebo čučet na tv a na mámu zrovna nebyl zvědavej. Navíc každé úterý a čtvrtek. Mne stačilo, že jsem jí viděla každou neděli od oběda do večera, kdy jsme k nim jezdili.
@1nelinka noo Plzeň naše. ...aspoň to není takova strašná pálka a nemrzí mně to, že tam nechám peníze za ten klid a že manžel bude s námi mi to stoji, když holt nebude ak bude vše jako předtím Já i mimino půjdu brzy domu.

Navíc kluci bývají v zimě nemocní,takže jestli budou mít rýmu nebo kašel,zůstanou doma.