Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka tak to by mi siblo 2xdo tydne 🙈🙈🙈, ja to mam tak jednou za mesic,nekdy 1 za dva tydny.... dnes zrovna prijde. Me hlavne stve,ze furt brecej jak syna nevidi,ale ze by pro to neco udelali,to ne... kdyz potrebuju hlidat (a to jim rikam jen v krajni nouzi), tak to nejde, protoze kosmetika,kadernice,trenink a nevim co vsechno jeste... bydli od nas 5minut autem.. ted uz je to lepsi,ale kdyz byl syn mensi,tak me furt napadali,ze jim ho nechci pujcovat... divny, ze jsme meli ritualy,ktery kdyz se narusili odnesla jsem to pak ja... oni se moc o svoje syny nestarali,ty vychovala babicka no...
@zuzekk Jojo, uz jsem do tech Neratovic zaregistrovana, objednali me i na prvni poradnu v kvetnu. Ok, tak ja to tam taky jeste omrknu a uvidim. Jeste jsem zaregistrovana do Motola, to jenom pro akutni pripady asi..
@jessulka Na Melnik jsem slysela taky dobre recenze, ale tam asi nemaji ty alternativni veci.. aromaterapie, vyber poloh a tak predpokladam..
@arielka222 myslim,ze to neni na obdiv,jsem proste mekka a blba no a nechci delat zle,i kdyz jednou za cas to nevydrzim a vybuchnu 🙈🙈🙈. No poslicci uz jsou mozna v tomhle tydnu normalni nebo ne? Me treba dost tvrdne bricho treba kdyz je mi zima 😅, budu se muset asi drzet v teple no 🤦♀️😂
@jednaholkaa pojd se mnou do motola at tam nejsem sama 😂,mam vybornyho doktora
@skretik A kdy mas vlastne termin? Ja 17.2. ..
@skretik jj posličci a tvrdnuti je teď normální. Ale mě to prave nepřestalo ani po teplé vaně a magneziu takže fakt poprvý za tehu ve mě fakt hrklo 😀 jinak já budu rodit taky v Motole, kdy mas termín? Já tise doufám ze maly půjde v půlce ledna už ven
@skretik Bylo to strašné. Většinou jsme se míjeli ve dveřích, když ona odcházela a já přicházela z procházky. Ty ksichty co na mne házela si vybavuju do dnes. Jako bych ji zapirala vnučku. A vůbec mi nechybí. Kolikrát jsme se doma s bývalým pohádali, ale to bylo hlavně kvůli tomu, ze tam s ní musel být sám a jako syn si s ní neměl co říct. Že jí to nebylo trapný, co? Asi ne, je tak trochu jednodušší.
Tobě držím palce at to nějak vyřešite, alespoň časově rozumně a ne takhle blbě.
@arielka222
@jednaholkaa ja mam termin podle UTZ 8.2 , podle MS 17.2, pry me nechaji prenaset max.14 dni od terminu UTZ,ale tak nejak doufam,ze bych chtela rodit na konci ledna,ale pochybuju...netusim jestli se tam dela bonding,ale tak nejak si myslim,ze tim znamym doktorem se mi tam vyjde tak nejak vstric
@jessulka no to je prave to,taky se kvuli tomu pak hadame :(... jeste sem chodi jeho babicka a to je pro me uplny peklo a to je pak na me natvanej,ze buh vi jak dlouho tu mezi nama bude jeste 🙈, on sam z ni je hotovej,ale ja to musim prece vydrzet... no jo tyhle pribuzensky vztahy,on to s myma rodicema taky nema jednoduchy 😜
@skretik mě minule v Motole bonding neudělali. Jen mi ho hned po porodu dali na břicho a k prsu aby se přisal, ale nechtěl tak ho dali.vedle mě na vyhřívané lůžko. Teď už asi to ale pohlídám a chci ho mít na sobě celou dobu tak snad to půjde 🙂
@arielka222 ja jsem byla ve Vinohradech a vzhledem k tomu,ze byl maly priduseny,tak si ho hned vzal pediatr,sice jsem na nej celou dobu videla,ale dali mi ho az zabaleneho a na chvili, k prsu mi ho dali az pak na pokoji... s kojenim jsme problem nemeli a se vztahem taky ne 🙂, myslim,ze bliz nez jsme si, a trva to do ted,bysme si byt ani nemohli 🙂. Verim,ze kdyz budem oba v poradku,daji mi ho hned 🙂
Já platila denne v Podoli 2700 Kč za den 🙂 . Celkem 6 dni .
Jinak děti mají nárok vás navštěvovat i v porodnici . Opět odkazů na skupinu PODPORITE MNE V OSVETE na Fb. Kdo chce, info o porodu a právech si najde
@cuccinka já teda predporodni kurz absolvovala (teď v pondělí poslední lekce) a rozhodně nelituju toho, že jsme do toho šli. Jak píše Jess, že se víc info dočetla na netu, tak to je asi fakt, ale že mi to nic nedalo bych neřekla. Všechny ty informace byly krásné ucelené a měly hlavu a patu. A úplně super to bylo pro manžela, který by to na netu nečetl, takže tomu to dalo fakt moc. Navíc to otevřelo některá témata, takže jsme spoustu věcí spolu probrali a řekli si co a jak. A ta prohlídka porodnice, která byla součástí byla taky bezva 🙂
@ajdamajda to sice právo asi můžou mít jaké chtějí, ale v pravidlech návštěv je napsáno že na šestinedělí proste děti do 6 let nesmí, z duvodu různých nemoci. A co proti tomu zmůže pacient? Když proste řeknou že ne? Můžou na chodbu a pak do nějaké místnosti pro návštěvy, ale na pokoj ne.
@michaelarei my ted bydlime v ceskem raji a v jicinske nemocnici se plati tusim 500/noc tak to je taky dobry a doufam v nadstandart..rikam si ze kdyby jsme vydrzely 2v1 do planovane sekce ze bych si ho tam mohla nejak zamluvit..ale nevim jak to chodi tak se musim pozeptat 🙂
@cuccinka vede ho porodní asistentka, ke které chodím cvičit, primárně sídlí v Břeclavi a cvičení tam má a má ho i v Hustopečích. Na první hodině jsme se bavili o porodu, co si vzít, kdy jet, jak to probíhá. Ve druhé lekci bylo šestinedělí, jak se starat o sebe, kojení atd. Měla tam i různé potřeby jako vložky, kalhotky, odsávačky, pro miminka..ještě nás čeká kurz péče o dítě, manipulaci s miminkem a tak...
@arielka222 nemoc ti muže zavlect i dospěly , to není žádný argument. Nemoc muže zavleci i zdravotní sestra s rymou. A ze se to stává.
@1nelinka u nás se zamluvit teda dopředu myslím nedá v žadne s nemocnic což je škoda. 😯 prostě bude štěstí ak bude volněj. ..Vo fakultce určíte ne tam se premele Hodně maminek. ...Nevím zda je to možné u vás ale bylo by to super pro tebe
@michaelarei taky si myslim ze zamluvit nejde..ale verim v manzela ten to vzdycky nejak zaridi🙂
@ajdamajda o tom žádná, že nemoci mají i dospělí. Taky jinde v porodnicich vím, že normálně děti můžou. To hold jen tady v Pražských většinou nepouští děti. Já se jen ptám co.s tím zmuze normálně pacient? Scénu můžu udělat jakou chci, ale podle mě prostě i kdybych se na hlavu stavěla tak mi tam malého nepustí, což mě fakt stve protože kvůli tomu musím platit nadstandart abych ho viděla :(
@jessulka mě takhle přišla tchýně na návštěvu k 4 dennimu synovi s rýmou, kdyz jsme už byli doma. No prostě dostala roušku a mohla koukat jen z dálky ze dveří a k malému nesměla do místnosti. Sice mi ji bylo líto, ale hold nemocna mi za mininem nepůjde zejo..

@skretik to mas můj obdiv, já už bych teda udělala pořádek a něco řekla 🙂 k nám zveme návštěvy tak aby vždy do 19.00 odešly takže většinou chodí třeba na 15.00. V sedm koupeme a uspávame takže na ne není čas. A nebo pak až třeba po 8 to už na ně máme čas oba s manželem. Ale jak bude mimino tak to budeme omezovat.
Jinak holky já včera taky myslela že snad porodim, břicho mi tvrdlo celý den jako blázen i ms krece jsem měla a v pravidelných intervalech. Magnezko nepomohlo a to jsme ještě večer byli na představení v Národním divadle a ty schody v podpatkach nahoru tomu taky moc nepomohly. No upřímně sem měla fakt nahnano, že porodime. Dnes už naštěstí dobrý. Pro jistotu ale pristi týden nachystám vše pro mimi ať mám hotovo kdyby něco. Nojo téměř 30tt a jde do tuhého 😂