icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
26. lis 2018

@smigli já jsem byla s kamarádkou,jen venku,v lese,když ještě bylo listí. Teď už to v prosinci nestihneme,ale kdyby to šlo,tak ještě po novém roce, zvlášť jestli bude sníh,bych ráda stihla,s manželem. Teď jsem se fotila sama,při procházce.

andelka
26. lis 2018

@jessulka no,snad si to uvědomí pro příště. Každopádně my se na programu domlouváme dopředu. On nevěděl že chcete do divadla až přijde z práce?

jessulka
26. lis 2018

@andelka Ne, my jsme předem vůbec neřešili, co budeme o víkend dělat, protože jsem věděla, že bude do tří hodin v sobotu i v neděli v práci. Jen jsem mu ve čtvrtek říkala, že má můj taťka v sobotu oslavu narozenin a že mu půjdeme odpoledne popřát. Až v neděli, když přišel z té práce a holky mu řekly o té pohádce, tak hned začal, že se mu tam nechce a co E. že tam nevydrží sedět hodinu (a co jako dělá když chodí na představení se školkou? a nebo s maminkou, s babičkou?). Přitom se E. na tu pohádku od rána těšila a neměla nic proti. Jenže on řekl, že slíbil E. že se s ní pojede koupat. Do mne ti vjel takový vztek, že jsem mu řekla, zda si vůbec uvědomuje, že V. se nemůže koupat a tak by to vlastně ani nemusela slyšet, jaké by to bylo E. kdyby ona něco nesměla kvůli nemoci a já před ní říkala plány co jsem slíbila V. A hlavně ani neuvažuje nad tím, že když už teda máme obě holky na víkend doma, že bychom mohli podniknout jako rodina něco společně.
Ano, máš pravdu, na programu co se bude dít o víkendu by se měli domlouvat především rodiče. Jenže u nás tato domluva jak jsem zjistila asi zřejmě nefunguje. U nás to prostě vůbec nefunguje. A to mne o to víc štve. Já se můžu kvůli holkám přetrhnout, vymýšlím program pro nás všechny, kam bych mohla i já těhotná, kde si z toho celo víkendového kolotoče odpočinu a on si vymyslí něco extra jen pro něj a E. Chápu, chce pro E. vymyslet ten nejlepší program, ale tohle je přece vůči V. nefér. Zajímalo by mne, jak si to plavání spolu užili, když jsem viděla pak večer ten Ellinky výraz, jak byla smutná, a říkala, že jí mrzí, že jsme nebyli spolu.

jessulka
26. lis 2018

@smigli Já se půjdu nechat blejsknout ještě v 9. měsíci do ateliéru. A 8.12. nás čeká rodinné focení s M. a s holkama. Je to moc hezká památka. Verunka jak ráda kouká na moje těhu fotky, když byla v bříšku. Říká mi "A maminko to jsem se ti tam vešla?" Dělám jí teď k Vánocům fotoknihu v které budou fotky od početí až po 5 let z těch profi fotek, co jezdíme fotit k mé kamarádce do ateliéru. Je to pak hezká památka. Až jí bude 10 let, tak bude mít fotoknihu 6-10 let.

bombat
26. lis 2018

@jessulka Musím říct, že s tou pohádkou/plaváním by mě taky naštvalo... Zkus s ním víc mluvit, tuhle situaci rozebrat pokud možno bez přítomnosti holek znovu. Chlapům často chybí empatie atd. a někdy pomůže to rozumově - slovně rozebrat.

jednaholkaa
26. lis 2018

Holky v HMku maji dneska slevu a shipping zdarma. Tehu dziny napriklad za 500 🙂
https://www2.hm.com/cs_cz/productpage.046956203...

jessulka
26. lis 2018

@bombat Já už se k tomu nechci vracet, abych to s ním znovu řešila. Myslím, že jsem mu to řekla před holkama slušně, stručně a jasně a doufám, že si z toho vzal ponaučení pro příště. A pokud se to bude opakovat, tak mu asi řeknu, že Verunka bude tyto víkendy jezdit k tatínkovi.

andelka
26. lis 2018

@jessulka to je chyba no. My se snažíme dělat společný program,když máme všechny děti doma. A že to je oříšek,když jsou větší věkové rozdíly. Též by mě to mrzelo. Komunikovat komunikovat, základ. Ať mu to docvakne. A fakt hodně mluvit i dopředu.

renulkka
26. lis 2018

@jessulka Kočko, máte to opravdu složitý doma s M. :( Snad se umoudří a začne v tomto víc myslet 😔 Upřímně, kdybyste spolu nečekali miminko, tak ti napíšu, jestli to máš opravdu za potřebí... Kolikrát mi přijde, jak kdyby M. vůbec nebral v potaz to, že byste měli být rodina... Tím jeho chováním, že se nesnaží vůbec vás stmelovat, spíše naopak 🤔 Jak kdybyste byli spolubydlící a ne pár 😔 Já bych prostě od chlapa čekala, že bude vymýšlet aktivity pro nás pro všechny a ne jen pro sebe a své dítě... Jednou jste spolu, tak se má taky tak chovat... Ty máš E. ráda, neřeknu kdyby ne, tak bych chápala, že by zajišťoval program jen pro ně dva... Ale když se máte rády, proč vás tak dělí nechápu 😔 Toto je můj názor, jak to na mě působí, třeba to tak není, což bych ti moc přála 😍 Tak snad se brzy probere, pochopí, že tu za pár týdnů bude vaše společné štěstíčko a bude vás potřebovat oba dva společně a ne každýho zvlášť 😔 Držím palce, hlavně spolu pořádně mluvit a snad se to urovná 😘🍀

jessulka
26. lis 2018

@renulkka A víš že si říkám to samé? Že kdybych nebyla těhotná, tak že už spolu třeba dávno nejsme? Jestli to mám vůbec zapotřebí? A pak si také říkám, žijeme jen jednou a dál se trápit nemá cenu. Když jsem zvládla samotnou Verunku, proč bych nezvládla děti dvě. Přece když je člověk nešťastný, tak být spolu jenom kvůli dětem není také rozumné. Ty děti to stejně vycítí. Nahromadilo se toho během mého těhotenství na mne tolik, že místo abych si ho užívala, tak jen řešíme pořád nějaké problémy. Ale zase si říkám, že třeba to naše společné štěstíčko nám otevře oči a bude všechno zase jinak. M. je hrozně hodný chlap a vidím, jak se z E. může poprdět a dopřát jí to nej. Tak věřím, že se za 2 měsíce bude moct poprdět i z miminka. Akorát už si nějak nedovedu představit, jak to bude do budoucna. Včera jsem mu taky stihla říct, jestli teda až bude miminko na světě, tak on si bude trajdat s E. po svých výletech a mne nechá s V. a s miminkem doma. A on mi řekl, že přece holky jsou o 5 let starší a nebude je bavit celý víkend jezdit s kočárkem a přizpůsobovat se miminku. Dobrá to beru, ale ať už tedy vymyslí program, kterého se bude moct zúčastnit i V. A děkuju za držení palců a za milá a hezká slova, která mi dávají naději a přesvědčení, že ho zatím ještě nemám zabíjet 😂😂😂😂 Díky Renčo ❤🌹🌷heart:

skretik
26. lis 2018

@jessulka rekni mi jeste jak on bere V. a ona jeho?

jessulka
26. lis 2018

@skretik To je trochu složitější. Jak kdy. Přijde z práce, pozdraví ji a zeptá se jí, jak bylo ve školce, nebo na kroužku. Ona mu odpoví většinou že dobrý a že třeba dělali to a to. A pak si jde Verunka po svém. Většinou je v pokojíčku a hraje si, k tomu chce jako kulisu pustit nějakou pohádku na disku. Ona je hodně samostatná, nepotřebuje mít nikoho za zadkem. Přijde, až když třeba něco vyrobí, namaluje, nebo když má hlad, žízeň. Kolikrát o ní nevíme hodinu. Jinak se spolu nijak moc nebaví, nehrají si spolu, přijde mi, že oba dělají, že tam ten druhej není. Renča jak psala komentář výš, tak mi to opravdu někdy přijde, že jsou spíš jak spolubydlící. Až když je u nás E. tak si jí víc všímá a ona jeho. Třeba když se E. muchluje s tátou, tak V. začne žárlit a chce taky. Tak jí taky pomazlí, ale E. hrozně žárlí a tak je vždycky obě ze sebe ztrhne jak kus hadru a ještě jim vynadá, že po něm lezou jako opice. Tak vždycky V. řeknu, ať je nechá být, že ona si svého tatínka užije v úterý a o víkendu. Kolikrát si říkám, jestli si to M. vůbec uvědomuje, že V. doma tátu nemá a že jeho vlastně máme jako toho náhradního tátu, ale to on bohužel není. Je spíš takový "spolubydlící", kterého V. poslouchá a respektuje. I když už si taky párkrát vyměnili své názory, kdy na ní neprávem křičel a ona si to nenechala líbit.

skretik
26. lis 2018

@jessulka jak to tak ctu tak budes muset byt strasne silna az se mimi narodi, V.Te bude hrozne potrebovat, ale ona Ti bude i velkou oporou,vid?! Fakt Ti moc drzim palce at se to s prichodem noveho clena doma vylepsi. Mozna by vubec neuskodilo si s M. promluvit o tom co pises tady, ze Te to trapi a co se Ti ted honi hlavou, mozna by si vic uvedomil, ze neni samozrejmost, ze tim, ze cekate spolu dite musite byt zakonite spolu. Ja to s chlapem doma taky nemam zrovna ruzove a trochu zacinam byt obavy jak to budem zvladat, s nedejboze, ubrecenym mimcem, ale porad uz jsme spolu strasnych let a uz spoustu veci navzajem dokazem tolerovat, respektovat a nejak se s tim poprat. Vy jste teprv na zacatku a proto jak pisóu holky komunikujte, komunikujte a zas komunikujte driv nez bude pozde.

andelka
26. lis 2018

@jessulka já doufám že si to u vás časem sedne. Přece jen spolu nejste tak dlouho..ono než se to utřepe a sjednotí..
Já třeba vím,že Láďa bude chtít být co nejvíc pohromadě, bude či chtít miminko užít. Ale že klidně i vezme všechny starší pryč a já budu jen s miminkem,když budu chtít ( což asi jo,při plném kojení jsem vždycky byla s mimcem a pomáhalo mi když si Dana někdo vzal nebo zabavil).

jessulka
26. lis 2018

@skretik Verunka se na miminko strašně moc těší a věřím, až uvidí tu malou sestřičku, tak z ní bude celá poprděná a možná, že to stmelí i jí a M. Jsou to zatím takové moje představy a přání. M. o všem co si mi nelíbí ví hned, mluvíme spolu, vždycky když je nějaký problém, tak ho hned řešíme. Třeba i to, když mi nedávno Verunka řekla, že nemá M. ráda, protože jí furt hubuje. Tak jsem mu to také řekla, že by se k ní měl chovat líp a brát ji jako svou rodinu a né jen jako dítě jeho přítelkyně. Je fakt, že jsme spolu teprve přes dva roky a že bychom měli spíš být jako hrdličky. Jenže to nejsme. Tobě také držím moc palce. Někdy jsou ti chlapi jak z jiného světa, viď?

@andelka Víš, mne nejvíc štve to, že on si s E. plánuje co budou dělat o víkendu a pak mi to řekne jako hotovou věc. A teď si vezmi, když bych já přišla s jiným nápadem a E. by začala bulet, že jí ale tatínek slíbil, že budou dělat to co jí slíbil. Máš pravdu v tom, že bychom ty plány měli řešit hlavně my rodiče (kolik na to máme penez, jak daleko to bude, kolik času tam strávíme). A né, že to bude konzultovat nejprve s Ellinkou.

Já už se tak moc těším, až s těma holkama budeme péct cukroví a až budeme zdobit stromeček, až napíšeme Ježíškovi. U nás tuto sobotu rozvící stromeček na náměstí a budou vánoční trhy, tak už s emoc těším. Půjdu jen s mamkou, M. jde do té nové práce, hned tam mají nějakou konferenci, tak se těším na punč a na trdelník 🙂

jessulka
26. lis 2018

Musím se vám pochlubit. Tak jsem té mojí malé lyžařce sehnala k těm úžasným lyžím i lyžáky. A strašně mne mrzí, že si v zimě s ní asi ani vůbec nezalyžuju. Nevím, jak to jinak udělat. Museli bychom jet někam na víkend (stejně nebudou peníze), ale zase tahat úplně malinké miminko na hory se mi fakt nechce, bojím se. Tak hold musí zastoupit tatínek a nebo babička s dědou. A nebo M. s E. ale bojím se, že by dvě na svahu nezvládl, jsou to janci.

cuccinka
26. lis 2018

Ahojky holky , vy co jste už objednavaly kosmetiku pro mimi či pro Vás do porodnice , kde jste objednavaly ? Vím že to tu padlo ale už nevím která lékárna je lepší/ levnější. Děkuji ☺

yvonneullmann
26. lis 2018

@cuccinka ahoj. Ja mam pro mimi kompletní sadu kosmetiky od hipp. Mam s ni nejlepsi zkušenost uz od syna 🙂 samozrejmne linola do koupele a bepantem na zadeček. pro sebe jsem koupila happy Bella kosmetiku v balíčku rovnou s poporodnimy vložkami a kalhotkami a i prsní vložky. Z te kosmetiky tam je intimní mýdlo a nejaky krem. Objednavam na Fedoo.cz a doručeny jsem to mela ze dne na den. Takze spokojenost.

yvonneullmann
26. lis 2018

@jessulka jessi. Ja mam take prvniho syna s byvalym. A koukam ze prožíváme docela stejne komplikace. Byvaly dela naschvaly a problemy ohledne maleho. Dokonce uz i vyhrožuje soudem a výhradní péči pokud mu nepovolim stridavou péči. Malej ovsem za tatou mic nechce. Opustil nas kdyz byl malemu rok a do 3,5 let se o nej zajímal Max jednou za mesic na par hodin. Nikdy ho u sebe nemel prez noc atd a najednou od doby co jsem tehotna dela zle. Muj současný nastesti maleho bere Skvele ale proste jde poznat ze neni jeho a kolikrat mi az vadi jeho názory. Mozna to je tim ze jeste deti nema atd ale proste vidim ze to neni jeho krev tak ho nekdy tolik nezajima. Stejne jak s tim ze si me nechtel vzit Takze ted resim co s příjmením Protoze take nechci nahlasovat sebe a dva syny každé s jinym příjmením.... pritel si trva na tom ze chce ab se jmenoval po nem a Ja zase opak. Myslim ze se kvuli tomu jeste zhadame pekne. Každopádně se snazim mit vse ted nejsk na háku abych se zbytecne nenervovala. Bud tak nad veci. Ono nejak bude. Nejsi sama. Myslim na tebe. Vim jak se citis

andelka
26. lis 2018

@jessulka určitě je potřeba napřed mluvit spolu. Já kolikrát ani dětem nic neříkám dopředu,dokud to neproberu s L. Aby nebyli zmatení nebo zklamaní,když to nevyjde. Už dneska jsme řešili víkend.
O víkendu bych chtěla vláčkem do města kousek od nás,pokud bude slušné počasí. Chodila jsem tam do školy,a trhy jsou menší,pro děti to stačí. Na cestu si koupíme trdelník 🙂 snad to vyjde. Péct budu teda sama,když budou ve škole. Na to nemám nervy. Ale zdobit budeme spolu,byt a stromeček. Koupili jsme z Lidlu hvězdičky do okna,tak to budou mít jako překvapení o víkendu,na začátek adventu.

andelka
26. lis 2018

@cuccinka já jsem vlastně nic nekupovala pro mimco,jen Bepanthen, sudocrem a koupím nějaký olejicek do koupání. A líh na pupík. Jinak nic není potřeba. Jinak ještě třeba odsávačku na nos, vložky a kalhotky do porodnice. Jinak jsem v lékárně nic nebrala.

yvonneullmann
26. lis 2018

Tak mi dorazily cestovky. Muzu balit do porodnice. Cervena pro me. Modrá pro Danielka. 🙂))

jessulka
26. lis 2018

@yvonneullmann Jsi zlatá, dekuju moc za tvůj příběh. Mne to hodně pomáhá, kdyz vim, ze v tom nejsem sama. U nás se vlastně stalo to samé. Jak se bývalý dozvěděl, ze čekame miminko (gratuloval mi ale s nadšením a měl radost, ze Verunka bude mit doma sourozence). Zároveň si ale usmyslel, ze ji bude mít i navíc 2x v týdnu po školce do 18:00 hodin. At uz sudy nebo lichý týden. Pro mne i V. to byl hrozný šok. Co se vztahu M. k Verunce týká, tak máš naprostou pravdu v tom, jako je to i u vás, ze to není jeho krev a proto ji bere jinak a chová se k ní odtazite. Ja mám třeba taky jiny vztah k Ellince nez k Verunce, ale zase jako ženská se dokážu víc zapojit do her, blbnutí a společných akcí, nez M. s Verunkou. A taky mi přijde, ze se Verunku snaží vychovávat a E. zase rozmazlovat, coz není vůbec fér. Přitom jsou holky od sebe 4 měsíce. Jenže v nich vidím velké rozdíly a M. si nějak neuvědomuje, ze E. už není ta tříletá holčička, ale že ji bude v březnu 5 a mohl by mit k ni více výchovný přístup zrovna tak jako ma k Verunce. Ja to i slysim, jakým tónem s nimi mluví. Na E. ťuťu ňuňu a V. takovy výchovný rázný ton. A nejvíc mne dostává, když Verunku okřikuje, at po Ellince neleze, ze ji může ublížit protože je o hlavu menší. Ale Ellinka po ni lezt a mačkat může, to se asi nemůže nic stát. Tak mu pak říkám, at je nechá na pokoji a nestojí jim pořád u zadku. On je furt kontroluje jak nejaky generál, jak si hrají. Asi aby náhodou V.při hraní a blbnutí neublížila jeho Ellince. Jak by to pak vysvětlil její mamince, ze má E. modřinu nebo bouli. Přitom on když byl malý, tak se s bratrem od mala pořád jen pral a ubližovali si. Ja tohle nekomentuju, vzdycky holkám reknu, že jestli prijdou s řevem, tak je to jejich věc. Ale M. to děsně prožívá a hubuje většinou vždycky Verunce, protože je starsi a větší.

jessulka
26. lis 2018

@yvonneullmann Ty jsou krásné, kde jsi je objednávala?

andelka
26. lis 2018

@yvonneullmann jee,já zrovna včera uvažovala do čeho to všechno dám. Odkud to je?

ajdamajda
26. lis 2018

@cuccinka weleda . A celkove třeba Alverde z DM .kosmetika bez ropy a parabenu ....
akorát ty chemikálie cpát od miminka se mi nelíbí typ nivea, hipp, bohužel i lekarenska la rosche a jiné ...

andelka
26. lis 2018

@jessulka já bych je brala jako dvojčata. 4 měsíce v tom věku není žádný rozdíl.
Jinak u nás se to pořád řeší,i když už méně než když jsme spolu začali bydlet. On nějak přistupoval a vychovával Lili ale teď dostal dvě děti,které jsou jiné a hledá k nim cestu. Navíc každý je jiný. A doteď je většinou vychovávaly ženy,maminka a babička. Ale hodně o tom mluvíme,on se mě i ptá,jestli třeba neprestrelil.

ajdamajda
26. lis 2018

Já jsem si už sepsala porodní plán kdybych naaahodou musela jet do porodnice . Přečetla jsem hypnoporod a myslím ze je to velice zajímavé i pro klasické rodičky - opravdu velmi bych ji doporučila přečíst holky .

ajdamajda
26. lis 2018

Mě docela zarazí ze spousta žen spoléhá prave na to - lékař to převezme . Zvládla to každá . Je to jen porod.

Možná je to o tom na jaké úrovni jsme - jako osobnostní, spirituální nebo jak to říci. Jak vnímáme sebe a nový život . Jak vše přijímáme .

Ale já jsem asi fakt divná a prdla. Jakoze nejsem jako ostatní .
Byla jsem u prvního dítěte . Nepripravovala jsem se . Mezi mě to protože sekce byt nemusela .

Každopádně s každým dítětem se posouvám a zjišťuji i růst v jiných oblastech - alternativy.

Hodně se nad věcmi zamýšlím.

Snad vás tu proste nějak nepopudim. Budu asi více tichý pozorovatel , cítím ze cestu mám jinou (tentokrat) . I s tou přípravou .

Jinak nevím jak u vás ale my a Vánoce - moc se těším . Máme cukroví, máme darky, máme připravenou výzdobu co budu dávat , těším se na svátky a teď se snažím o více odpočívat .

Ve středu jedu na krev do Prahy a pak 12 na screening a 14 na foceni , 15.ma starší syn 4 roky a pak Vánoce ... Nový rok a hurá ...

Sehnala jsem si již bylinky a sešla se s homeopatkou takže budu mít zase i predpripravu k porodu a v průběhu porodu .

Chystám se pořídit vůně k porodu protože u nich relaxuji i teď . Strasne moc se na porod těším.
Jen jednu obavu mám - jak skloubim kojení tři děti a péči o ne 😀 ... to bude teprve rachot a asi pak budu tady silet, ze potrebuju dovolenou . Možná ne, uvidíme než se szijeme.

yvonneullmann
26. lis 2018

@jessulka https://cs.venda.cz/taska-meiduyi/?gclid=CjwKCA... za ty penize jsou kvalitní. 🙂 muzu doporučit.

Strana