Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky vy uz balite do porodnice 🙂 Super 🙂) Jaj.. Ja se dozvedela, ze nejspis budem malovat az v lednu, misto v prosinci, tak doufam, ze se to narodi fakt az v unoru...
@ajdamajda Na Hypnoporod se taky chystam, doporucovala to moje dula! A jeste alespon na jednu kranio bych chtela skocit. Byla jsem pred mesicem a bylo to super.
Do konce roku bych chtela mit vsechno nakoupene a po novem roce se zacit na ten porod nejak mentalne pripravovat, cist, cvicit s anibalem, lneny seminko ..no proste tohle vsechno 🙂
@andelka Nechala jsem se tebou inspirovat a koupila jsem jenom Bepanthen 🙂)
@andelka Ja si radši sbalim vše 😉 Nevím, jak dlouho bude M. v té práci, jestli vůbec vždy stihne návštěvní hodiny do 18:00 hod. A mamce nechci pridelavat starosti, uz takhle bude lítat kolem Verunky, skolky, krouzku.
Tyjo holky, my uz tu řešíme tasku do porodnice 😂 to je hustý 😉 Ani nemrkneme a bude leden.
Jo, něco málo pro pobavení, ukázala jsem M. seznam věcí co ještě potřebujeme koupit pro mimco, byla tam drogerie, věci z lékárny a vanicka s podstavcem. A on mi říká....a to všechno jako je potřeba jeste na mimino? A proc? Ach jo, ti chlapi. Tak jsem mu tu vše musela vysvětlovat, na co buničinové čtverečky, na co jednorázové přebalovací podložky, k čemu je sudocreme, vitamin D. Asi to s ex na Ellinku nepouzivali nebo to vse poridila jeho ex a ani to s nim neprobirala. Kdežto ja chci, aby věděl o všem co to mimi bude potřebovat.
@jessulka na co bunicinove čtverečky? A vitamín D?
Jinak do většiny nákupů ho nezatahuju, prostě objednám, zavřu do skříně (která se už pomalu sama otevírá tlakem zevnitř..🙂 ), občas si řeknu o peníze nebo finální rozhodnutí- např. jsem mu udělala predvyber monitoru dechu, už se má rozhodnout jen mezi dvěma😉 a asi na něj ještě hodím výběr chuvicky, možná teploměru. Jinak nemá tušení, co je potřeba. Dítě je to naše společné, to jo, ale já např. nezajišťuju provoz auta nebo čerpadla... Ale chápu že potřebuješ, aby věděl, že vybavička není levná sranda..
Kontrolní hlášení: ve 30+1 Kulíšek vzorně měří i váží (1,5kg!), vše podle tabulek značka ideál, výsledky cukrovky, borelie atd. v pořádku, včera ležel a čutal na příčku, dnes na utz pěkně hlavičkou dolů. Kéž by mu to vydrželo, ale kvidlí se tam pořádně (např. právě teď)..
Přeji všem také jen dobré zprávy!
@zuzekk Vitamin D na kosti, např. Vigantol. Buničinové ctverecky na nanesení lihu na pupík.
Jinak co se týče vybavicky, je to nase společné dite, tak se na všem financne podílíme napůl a chci aby věděl, co to miminko stojí. Kdyz mu jeho ex posila ucty nad ramec domluvenych alimentu, tak ja ho budu rovněž informovat o tom, co naše miminko potřebuje a kolik to stojí peněz. Prece to nebudu všechno kupovat sama ze svýho, když mu uz takhle ušetřím spoustu peněz, ze mam po V. schovanou celou výbavu. Chci to nej pro naše miminko a chci aby mu od M. bylo doprano úplně stejně jako je ci bylo dopravano Ellince. Alespoň si pak uvědomí, ze nemá na to, aby ex furt na něco přispíval.
Gratuluji k super kontrole.
@jednaholkaa jeee tak to jsem rada ze nejsem jediná která je “Ježíš to jsou ty moderní vymysly, to za nás se proste rodilo tak ze to zvládla každá a porod proste musí bolet a hlavní je aby lekari dítě porodili v pořádku “
Mám teda naštěstí oporu i v rodině , mamka je hodně alternativní teď díky mě . Nebývala . Myslím ze to má co dělat proste s pretvarenim ženské linie , moje sestra díky mě bude na děti připravena protože se ji libi jak k tomu přistupuji - i k porodu . K výchově atd . Jsem moc rada ze i v rodině mužu ukázat novou cestu
Holky vrátily se některé taky nevolnosti teď v 30tt? Já už od neděle trpím. Včera sem mohla sníst jen banán a trošku salátu jinam vše letělo ven. Ještě k tomu se mi motá hlava a je mi mdlo. To sou zase vyhlídky, zrovna když už mě neboli trislo tak začne tohle. Ale ať sem i pozitivní, byť jsem nechtěla tak sem si domluvila tehu focení, sice už mám nahoře 11kg, ale tehu sem asi naposledy tak bude památka 🙂 snad nebudu na fotkách vypadat jak slon 😂😂
Tak ranní foto a váha , musím říci ze počítám s koncem cca + 10 kg. Zatím mám 7.5 nahoře a nikde jinde krom prsou a břicha
@andelka muj chlap je fotbalista. Tomu by ani popsané igelitky nepomohli :D Ja si radsi sbalim vse s sebou :D :D krom sedačky. Tu mu dam do auta :D :D
@jessulka t Jo vidis. Jeste he jsi kinoripomnela čtverečky a vigantol. Na to jsem uplne zapomnela. 🙂 jinak je to vazne mazec ze uz balime a resime. Neni to tak davno fo jsme tu kazda stastne oznámila prukazku
Jinak taky vám do 28tt rostlo břicho a pak se zmenšuje ? U mě každé tehotenstvi mám největší břicho ve 20tt, nejvíc natekla a nejvíc zadržuji vodu 20-25tt, pak ke konci tehotenstvi si zase užívám
@ajdamajda Moc ti to sluší ty žížalko. Máš jenom bříško a prsa, jinak jsi vyžlátko. Na holčičku je to krásné pidi malé bříško. Jinak mne se nevolnosti také vrací. Už se mi zase dělá špatně po zubní pastě, nemůžu jí ani cítit. Začínají mi jít šťávy z žaludku nahoru při poloze v leže, takže mne šíleně pálí žáha a jsem strašně zahleněná. Na dnešek jsem usnula až po půl noci. Bylo mi fakt blbě. Jinak mi také přijde, že se zarazil růst bříška a i váha. Mám teď už asi 3 týdny pořád stejně kg. Mám navrch 10kg a počítám, že přiberu ještě tak max. dvě, jako jsem to měla při Verunce.
@ajdamajda Je úžasné, jak se připravujea na porod 💖 já četla Hypnoporod už před prvním porodem, ale... Bohužel jsem se vůbec nepřipravila na možnost přenášení a vyvolávání porodu, dost mě to psychicky zaskočilo a vlastně do teď s tím nejsem úplně vyrovnaná 😞 naštěstí už teď vím 🙏
Upozornim malinko na ta homeopatika, v klasické a postklasicke homeopatii se NEUZIVAJI homeopatika preventivně (předem), ale vždy až na nějaký konkrétní problém. O to víc to platí v těhotenství. Před porodem se doporučuju maximálně Chamomila.
Navíc je nesprávná aplikace v podobě počtu granulí, vždyť homeopatika fungují na principu přenosu informace, některou poskytne už 1 kulička. Doporučuji nakouknout na FB do skupinky Klasická a psotklasicka homeopatie 🙏
@ajdamajda Tak já byla dnes u homeopatky a ta mi dala instrukce:
14 dní před plánovanou sekcí:
Arnica Montana 15C - 5 granulí 2x denně
Gelsemium sempervirens 15C - 1x denně 5 granulí
Po sekci:
Arnica montana 15C - 3x denně 5 granulí
Staohysagria 9C - 3x denně 5 granulí
China 9C - 3x denně 5 granulí.
Tak jsem z toho jelen ☹
@evelinkaw jojo vím - já původně pro děti zvažovala i homeoprofylaxi místo očkováni . Nakonec ji nemají , očko taky ne .
Jinak mám od homeopatky na otevírání porodnich cest, usnadnění porodu. Já prave mám dobrou zkušenost po sekci s VBAC kdy jsem se bála přenášení a vyvolávání. Připravila jsem se dokonale . Jinak klasika malinik.
A ano, samozřejmě homeo jinak neužívat předem (napr reklama na oscilococsinum v lékárně )
@jessulka gelsemium jsem měla taky
Hele koukni na to co ta homeopatika znamenají (co to je za bylinky - vytazky ) dobrému homeo věřím . Normálně nakoupis tubicky homeo v daném ředění buď přes net nebo objednat u dr Maxe . Beztak doporucuju samozřejmě při zmene stavu po sekci nebo problémech kontaktovat homeo protože při jakékoli změně záleží na dávkování
Holky, co jste tu psaly o kosmetice značky Linola. Myslím, že hlavně Renča. Ta přísada do koupele je tato? https://www.pilulka.cz/linola-fett-olbad-drm-ba... Co ještě od nich budeš brát?
Ještě dotaz k té značce Weleda. Četla jsem hodně recenzí a psaly o tom dětském olejíčku, že hodně barví a na bílých oblečeních zanechává žluté skvrny, které jdou blbě vyprat. Máte někdo zkušenosti? Nebo je lepší mazat miminko hydratačním krémem od Weledy?
Ja teda pro mimi budu kupovat asi taky jen lih, bepathen a sudocream. Vigantol nepredepisuje dr.? U syna tomu tak bylo. Jinak, zadne peny, mydla a kremy (max obyc olejicek) pouzivat nechci, u syna i ted pouzivam mydlo minimalne. Myslim, ze chemie do sebe dostavaji az az i z jinych zdroju, tak proc to podporovat a rozvijet pripadnou alergii
A jinak ja se ted asi citim nejlip za cele tehotenstvi, mozna to ma taky na svedomi ten Magnosolv, ktery mi byl konecne predepsan. Sem tam se mi vratily taky nevolnosti, ale porad je to v unosne mire, na nonstop bolest v podbrisku jsem si uz asi zvykla a jedine co mi ted aktualne vadi je, ze mam porad neprijemnou pachut v puse, ale tomu tak nejak pomahaji zvykacky

@ajdamajda A mazala jsi jizvu hned uz v porodnici?