icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

garfa4
27. lis 2018

Holky, mam jeste jeden dotaz. Budete nektera porizovat (nebo mate uz zkusenost) podhlavnik? Pani mi o nem rikala v obchode, ze se pouziva pri spani pod hlavicku, aby ji miminko nemelo sisatou. A byla jsem i prekvapena, jak je to drahe. Ma smysl to koupit? Ja se u toho bojim, aby to mimcu neublizilo v oblasti krku, nevim, jak moc je to prirozene pro mimco, aby na tom spalo

basice
27. lis 2018

@michaelarei já tu značku používám na syna a také jsem s ní spokojená. Máme nějaký hydratační krém i gel do koupele, takže v té značce budu pokračovat i s miminkem 😉

yvonneullmann
27. lis 2018

Tak jsem zase neco koupila. :D

ajdamajda
27. lis 2018

@garfa4 ani jednou jsem ho nepotřebovala a děti mají krasne hlavičky 🙂

ajdamajda
27. lis 2018

@zuzekk to máme na kosmetiku stejný názor . Já se po letech na non toxic zbavila svých problému a i u syna (po otci sklony k lupence) , musím říci ze už dva a půl roku jsem neměla problém (do té doby pořad něco s kůži či podrážděne dýchací cesty dráždivy kašel - při nacuchani těch chemických ) , doteď vynechavam regály v obchodě s pracimi prostředky (ty prášky na praní smrdí šílene a páli mě oči )

Jinak se koupu v alverde a myji i vlasy, teď používám na kůži olej alverde pro těhotné a krasne voní přírodně , jinak miluju kokosak a bambucke máslo .
Jinak od weledy tuším březový olej na celulitidu udělal zázraky , na pleť mám rada v létě růžovou vodu ve spreji , jinak i dekorativní kosmetika alverde mi sedla výborně 🙂 . Žádná ekzematicka místa v obličeji ... měla jsem dermatitidu i v obočí ;( no celkove jsem musela změnit dost veci

michaelarei
27. lis 2018

@basice Na mimco skusenost nemam ale švagrova chvali... Já používám olej, deti manžel sprcháče a šampony taky a mám i krémy a jsem moc spokojená ☺a cenovo super si myslím

andelka
27. lis 2018

@garfa4 podhlavnik vůbec. Kdyžtak se má miminko pokládat střídavě na bok.

renulkka
27. lis 2018

@garfa4
@zuzekk
@andelka Holky s tím hořčíkem 😉 Ono se říká, že může zbrzdit porod, ale to minimum, co si dáváme my, ten porod opravdu nezastaví... Poslíčky možná, ale porod ne 🙂 Ale určo je lepší ho vysadit, přece jen ať se mrška trénuje 😀 Mě bylo řečeno na ten hořčík (i jsem se dočetla), že je to spíše z důvodu možné hypotonie u miminek po porodu... 🤔 Nevím, co je na tom pravdy, ale je pravda, že pokaždý, když jsem třeba dostala i injekci, tak mimčo bylo v bříšku lenivější a víc spavý pár dnů po tom...

andelka
27. lis 2018

@yvonneullmann co to je?

andelka
27. lis 2018

@renulkka jo,o té hypotonii jsem též četla,ale zapomněla na to. Každopádně já to budu brát max do Vánoc,pak už nic a začnu s přípravou na porod.

yvonneullmann
27. lis 2018
renulkka
27. lis 2018

@andelka Já mám teda ještě výbavu Magnosolvu taky tak do Vánoc... To budu pomale 34tt, tak mám v plánu vyměnit pomale hořčík za maliník :D Už se na něj těším, strašně mi chutná 😂

basice
27. lis 2018

@michaelarei jj, cenově je to super. My také používáme jejich šampony i krémy. Doufám, že kosmetika bude vyhovovat i miminku.

andelka
27. lis 2018

@yvonneullmann tak to jsem ještě neviděla.
Ale popravdě neznám moc případů kdy by bylo potřeba místo prsa dát silikon.
Pár dudlíku ale mám,co byly v různých balíčcích.

@renulkka já si ho musím včas koupit v bylinkářství. Mám ráda sypaný. 28.12. budu 35+0.

basice
27. lis 2018

@yvonneullmann slyšela jsem na tyto dudlíky jen samou chválu, ale vzhledově se mě moc nelíbí a hlavně ta dírka uprostřed pusy....

yvonneullmann
27. lis 2018

@basice jako nejsou hezke ale prave Diky tomu ze si je opravdu spousta kamarádek chválí a i recenze jsou Suoer tak jsem si rekla ze je take vyzkousim. Mame samozrejmne koupené i obyčejné designové dudliky ale tohle jsem si rikala ze by se mohlo treba hodit. Každé dite je jine. Muj syn treba dudliky nikdy nechtel :D

andelka
27. lis 2018

@yvonneullmann moji právě taky ne, úplně výjimečně. A když jo,tak nám to akorát dodrbalo kojení.

misak48
27. lis 2018

@andelka já mám do mrazu balzám od Weledy. Je bez vody a kamarádka má letošní lednatko a hodně ho chválila 🙂

basice
27. lis 2018

@andelka dcera měla dudlíka od narození a kojena byla do 14 měsíců a nemyslím si, že u nás dudlík měl vliv na špatné kojení. Asi opravdu záleží na dítěti. V noci ji stačil dudlík místo prsa. Syn dudlíka nikdy neměl a v noci se kojil nonstop a přes den byl také často kojeny, takže bych toho dudlíka u něho někdy ocenila.

jessulka
27. lis 2018

@garfa4 Ano, ja podhlavnik pořizovala a měla jsem ho i u Verunky. Hlavičku ma krásnou a neměla díky tomu nikdy otlačené plesate kolečko na hlavicce. Spousta miminek stáčí hlavičku k jedné straně, pak jim rodiče dávají pytlík rýže vedle hlavy, aby ji daly na druhou stranu. S tim podhlavnickem se nam nikdy nestalo.

andelka
27. lis 2018

@basice já uvidím. Prvnímu ho poprvé dala babička ve 2 týdnech,když jsem musela k lékaři a ona hlídala. Pak ho bral tak do 2 měsíců a pak už úplně minimálně. Kojila jsem 13 měsíců,ale vím že v té době kdy dudluk občas měl,přestal správně otevírat pusu a kojení bylo nepříjemné. U mladšího jsem dudlík sem tam dala,když jsem potřebovala na chvíli oddálit kojení. Tak jich pár mám,třeba se budou sem tam hodit,na oblafnuti. Ale moc se mi nelíbí když s dudlíkem zásadně děti spí,a vůbec nechápu proč je mají batolata v bdělém stavu,když sedí v kočárku. To mi hlava nebere.

andelka
27. lis 2018

@jessulka
@garfa4 já vím že se prodávají takové polohovací válečky. Na polohování miminka. O pytlíku rýže jsem teda neslyšela.

jessulka
27. lis 2018

@andelka Kamarádce právě malá Julinka zacala stáčet hlavičku na levou stranu a doprava ji vůbec nedá. Tak má strach, aby si Julča nezablokovala krk. Tak ji dr. poradila pytlík rýže vedle hlavicky a ona tím pádem nebude moct na tu kevou stranu natočit hlavičku, ale da ji buď rovně, nebo vpravo.

1nelinka
27. lis 2018

@garfa4 ja nic takoveho kupovat nebudu..nemela jsem to ani u dcerky a hlavicku ma krasnou..kamoska to mela v kocarku a porad ji z toho malej sjizdel porad ho tam narovnavala-

jessulka
27. lis 2018

@zuzekk Četla jsem, že když se dá do koupele ta měsíčkova emulze pro miminka, ze uz se pak nemusí mazat, protože je to hodně promasti? Mas s tím nějaké zkušenosti?

andelka
27. lis 2018

@jessulka ono se to určitě sleduje u Dr. Je fakt že když dítě upřednostňuje jednu stranu,tak to bývá problém, může pak mít zkrácené svaly.

yvonneullmann
27. lis 2018

@jessulka na stejne bázi je ta linola. Take se pak nemusi mazat.

zuzekk
27. lis 2018

@jessulka zkušenosti žádné, jen čítám složení 🙂 a jako starý ekzematik se i u dítěte mycím prostředkům raději vyhnu, co to půjde. Koupila jsem na mytí měsíčkovou emulzy od Weledy, ale asi nám vydrží dlouho - použijeme jen nárazově občas.
S litím (čehokoliv) do vaničky bych se obávala, aby to moc neklouzalo - dítěti ve vaničce nebo dítě v ruce 😉 to máš 100% zkušenosti bohatší..

basice
27. lis 2018

@andelka také se mě dudlík nelíbí u větších děti, ale když byl syn menší, tak bych ho opravdu někdy uvítala. Dceři jsme ho vzali v 1,5 roce a myslím, že to bylo akorát. Teď uvidím, zda ho bude miminko chtít.

jessulka
28. lis 2018

@yvonneullmann
@zuzekk Diky holky, tak jsem to objednala dobre. Weledu do koupele. A mazat pak uz nebudem.

Strana