icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
5. pro 2018

@arielka222 supr holky, moc děkuji 😉😉

val333
5. pro 2018

Tak mi došel další balíček 😊 polštářek proto šišaté hlavičce 😁

skretik
5. pro 2018

@jednaholkaa jo to mas pravdu s tim hlazenim bricha a vsim okolo, pro ne je to asi jine, jak to nevidi a neciti 🙂, vcera jsme vecer meli dlouuuuhyyy hovor, tak uvidime jeslti to bude k necemu, kazdopadne ani ja nejsem v nasi krizi nevinne, na hormony nemuzu svadet vsechno 🙂 . Jo a co se tyce listku do divadla, ja bych je klidne koupila, dat je muzes pripadne komukoliv a prece kolem terminu nebudes jen sedet doma a cekat. To je to nejhorsi 🙂

skretik
5. pro 2018

Jinak ja mam po kontrole, prdolka je 100% kluk a vazi uz 1808g, odpovida jeste o dalsi tyden vic , to zas bude porodni vaha 🙏😨🙈😅 .Jinak vse ukazkove, jen mi kleslo hodne zelezo , mam ted 103 a dr. zacina trochu vysilovat, ze jestli do sebe to zelezo nedostanu tak to bude klesat a abych pak nemusela do nemocnice na nejakou kapacku..nevim podle me to moc hroti, ale kdo vi. Ukazkove mi u nej ztvrdlo bricho, tak aspon videl, ze nekecam 😝😀 , ale hrdlo i cipek drzi (4,8cm) , takze rikal, ze by to taky mohlo zpusobovat ten nedostatek zeleza a ty vcerejsi krece mohl zase zpusobit Magnosolv, takze mi to vratil na to klasicke magnezium. Na kontorolu za 14dni kvuli tomu zelezu a tvrduti.

skretik
5. pro 2018

a jeste dotaz co znamena v odberu HTK? to mam 0,306 a taky to potrhl jako spatne

jenssy
5. pro 2018

@skretik hematokrit?? Pomer cervenych krvinek v objemu plne krve, ale jake maji byt hodnoty, to nevim...

andelka
5. pro 2018

@jessulka asi ne. Minule bylo v březnu též chladno,a v porodnici vedro jak..

skretik
5. pro 2018

@jenssy aha, dekuju, takze to bude mit souvislost s tim zelezem

jednaholkaa
5. pro 2018

@skretik Doprcic, tak ted si me nahlodala 🙂) Uz jsem chtela rict, ze na ty listky kaslu.. Hmm, tak uvidim. Tak nejak si myslim, ze to driv neprijde..ze bych to mohla do terminu dotahnout. Ale samozrejme to nikdo nevi. A kdo vi, jestli se mi bude chtit do divadla, ale treba zrovna jooo.. jak rikas jenom cekat.. No uvidim 🙂 Diky holky!

skretik
5. pro 2018

@jednaholkaa tak jestli je o ty listky takovy zajem, tak urcite nebude pripadne problem je prodat ;)

tynazezu
5. pro 2018

@arielka222 taky mám od téhle značky ten prací gel a aviváž s tím tučňákem s vůní hrušky a nejradši bych to snědla...jinak jsem v tom prala už oblečky a spokojenost ;)

arielka222
5. pro 2018

@tynazezu super tak to jsem rada. Jsem na to zvědavá. Objednala jsem i nějaký prostředky na nádobí pro děti a čistič na hračky. Tak tím umyju po synovi vše. Ale je pravda ze všechno krasne voní 🙂

1nelinka
5. pro 2018

@val333 ja overal myslim takove to bavlnene pizamko na spani s dlouhym rukavem a nohavicema

jessulka
5. pro 2018

@andelka Ja jsem zupan nosila, když jsem potřebovala dojít k sestrickam, nebo jsem se sla projit na chodbu. Pro mne je pyžamo taková první vrstva oblečení a proto mne nemusí ocumovat cizí lidi, co jdou za jinými maninkami na návštěvy. A také si ho na sebe obléknu, když mi treba prijde návštěva.

jessulka
5. pro 2018

@skretik Gratuluji ke kontrole. Hlavně ze chlapecek prospívá jak má. A koupila jsi si to železo, co jsem ti doporučovala? Nebo ses o tom alespoň zmínila doktorovi?

arielka222
5. pro 2018

@jessulka já si župan taky sebou balím. V Motole máme ty jejich erarni košile celou dobu a sou fakt sexy 😂😂 Tak když sem šla na jídlo a nebo přišla návštěva tak jsem si ho přes ne oblikla 🙂

skretik
5. pro 2018

@arielka222 takze do Motola nema smysl nocni kosilka? Premyslim,jestli kupovat kojici nebo je to zbytecny,kupovala bych ji jen kvuli porodnici, zupan beru ;)

@jessulka ptala jsem se na to dr.a on mi rekl,ze jsou to vyhozene penize,ze je to moc slabe,ale ze kdyz nebude zbyti at to zkusim, zvysil mi davku toho co mam,ze i to je slabe,dala jsem si jedno a uz jsem zas na prasknuti 🙈, vyhrozoval transfuzi,jestli to do priste jeste klesne 🙄... to je pres casu ne, kolik mas ty?

andelka
5. pro 2018

@val333 overalky myslím normální bavlněné.

renulkka
5. pro 2018

@skretik A kolik máš to železo? Já mám 106 a že je to jen trochu snížený 🙂 Mám na to Tardyferon 🙂

andelka
5. pro 2018

@jessulka já si pro ten případ možná vezmu takový tenký propinaci svetřík, bavlněný.

andelka
5. pro 2018

Jinak u nás se na jídlo nikam nechodí, návštěva přijde jen manžel a mamka a děti,na vyšetření se chodí též jen v rámci oddělení. Takže jedině ten svetřík.

arielka222
5. pro 2018

@skretik v Motole mas k dispozici celou dobu ty erarni na pokoji. Já používala dvě denně a svojí sem si nechtěla špinit. Ale muzes i svoje pokud chceš 🙂
Jinak co se týče toho železa tak minule tehu sem měla 107 a už mě dr hnala pro železo. Ríkala ze v tehu to tak nevadí, ale po porodu je ztráta krve takže bych pak měla už hodně nedostatek, tak je lepší to brát dopředu.

skretik
5. pro 2018

@renulkka 103 mam, hodne kleslo od minule , bberu Maltofer , protoze ten Tardyferon mi delal hrozne zle,ale i ten rikal,ze je slaby a mam brat 2denne. On je skvelej,ale na to zelezo trochu sibnutej mi prijde,ale nevim 🙄😁.

@arielka222 no tak to asi to erar je lepsi a pri navstevy zupan ☺️, kojici nocni kosili uplne nepotrebuju,doma uz pak budu normalne ve svych pyzamkach 😉

arielka222
5. pro 2018

@skretik jojo lepší erarni. Já měla třeba občas i trošku uspinenou od ocistku a jsem ráda že sem to pak doma nemusela prát a ničit si svoje kosile.

jessulka
5. pro 2018

@skretik Ja ty hodnoty nevím, ale Dr. říkal, ze to je na hranici, tak radši at to železo beru. A ted cekam na výsledky z těch včerejších odběru.

skretik
5. pro 2018

@jessulka aha tak ja to mam primo psane v prukazce,maji na to kolonku i.

jessulka
5. pro 2018

@skretik Ta moje prukazka je nějaká chudá. Mně přijde, ze vy tu vite víc informací jak já. Muj Dr. to ma vse v PC. Asi si to tam syslí pro sebe.

vilmic
5. pro 2018

@jessulka Ahoj, to je od vás tak hezký, že na nás myslíš.

Holky já jsem v jednom kole, nějak nestíhám. Děti v pondělí přesunuli na oddělení intermedial, kde už nejsou v inkubátoru, ale jen na vyhřívané dečce. Já jsem se nechala propustit domu a chodím za nimi každý den. Jsou to velký šikulky, ale trápí je pořád žloutenka, takže jsou takový spavější hlavně Zorka. Matěj je dravec a zkouší se přisát, Zorka na to zatim úplně prdí. Taky jí trápí reflux, museli jí trošičku stáhnout dávku, teď mají 30 ml. Už ale konečně přibírají. Dneska jsem poprvé koupala, no je to mazec jak jsou malinkatý. Vojta je taky viděl a to bylo snad poprvé v životě, kdy Vojta mlčel a jen čučel. Byl tam jen minutku, pak si ho brala tchýně tak plakal a chtěl zpátky za mimi. Myslim, že bude koukat až přijdou domu.

Já jsem chválená jak jsem se krásně rozkojila. Na jedno odstříkání mám tak 120 - 150 ml, takže je v pohodě oba obstarám.

Do Vánoc doma určitě nebudou, ale mě to nějak extra nevadí, je to hrozně brzo a oni jsou maličkatý. Zatim to vypadá tak, že kolem svátků (jejich gestační stáří 34+) k nim nastoupim a začnem pořádně s kojením, pokud to bude už před Vánoci, tak na štědrý den půjdu domu a pak se za nima vrátim. Jakmile se zbaví sondy půjdem domu, ale to bude až kolem jejich 36. tt, což je prostě kolem novýho roku.

Doufám, že se tu všechny máte dobře a “užíváte” si těhotenství.

jessulka
5. pro 2018

@vilmic Ahoooj Vilmi, jsi hodná, že píšeš. A hlavně že zase nějaké dobré zprávy. Matýsek je šikulka a Zorinka to urcite dožene. Jen at spinká, spánek sílí. A tebe musím také moc pochválit, že ses tak krásně rozkojila. Děláte pokroky Je fajn, že budeš moct na Štědrý den domu. Ono to utece jako voda a půjdete všichni spokojeni domu. Vojtík té také uz potřebuje a věřím, ze ti už také moc chybí.

vilmic
5. pro 2018

@jessulka Ty ses mě ještě ptala na tu jizvu. No tak první dva dny to bylo strašný. Bolela mě jizva, děloha a ještě jsem cítila, jak se mi posouvají vnitřnosti. Fakt užívačka. Ale od neděle už to jde a vzhledem k tomu, že musim pořád něco zařizovat, nakupovat, doma dělat, odstříkávat a jezdit za dětma, kde taky nesedim na zadku, tak asi nemám moc čas na to myslet. Když už mám dost, tak si vezmu paralen, a večer už mám dost, ale jinak se to dá.

Strana