Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Tak to máš hodnou maminku 😊 Takhle toho vypadá málo, ale byla to plná 6kg pračka 🙈😂 A to je menší půlka z oblečků 😂
@1nelinka Já bych sušila venku, ale jak se teď topí, tak mi přijde, že z toho prádla občas ten kouř cítím 😒 Tak jsem musela vytáhnout pomocníčka 😂 A žehlička ta u nás teda je 😔 Ale jak to žehlení nenávidím... Ještě ty pidi věcičky 😒😂 To je za trest 😂
@basice Ty malý věcičky u žehlení vůbec neubývají... 😂
@arielka222 No právě, člověk si říká mám toho málo 😂 Pak jsem to začla vytahovat a najednou takový dvě obr hromady 😂 To jsem si říkala, že se někde asi stala chyba 😂😂
@basice @renulkka Jojo, maminka je zlatá. Ona má sušičku, tak dá určitě věcičky co mám schované po Verunce do ní, protože to rovnou i odžmolkuje. Ale určitě bude i žehlit. Já věci ze sušičky také žehlím. Mám ráda, když je to všechno hezky uhlazené.
Jinak já výbavičku pro miminko doma neschovávám kvůli M., V. a E., když jim tajím pohlaví. To by jim přeci bylo jasné, když bych prala a žehlila růžové, že to nebude pro kluka. A M. jsem řekla, že věcičky doma nechci, protože to jinak přináší smůlu. Všechno máme buď ve sklepě v krabicích, nebo v kumbálu na chodbě. Vyndáme to až začátkem ledna, až odstrojíme stromeček a uklidíme vánoční výzdobu. Už se moc těším, až začnu chystat ohrádku, postýlku, přebalovák.
@skretik Hele, to hlazeni bricha, to bych nehrotila 🙂 Hlavne, ze je dobrej tata! Oni ty chlapi.. no nevim, nejsou to proste zensky, nebudou nufat na bricho kdyz do nej ani nevidi :D To vidim na tom svym.. taky ma radsi v ruce iphone nez moje bricho noo.. 🙂)
@michaelarei Pekny brisko 🙂
Já nežehlím skoro nic,jen manželovy košile a svoje halenky a ty teď se moc nenosí. Snažím se vyndavat ze sušičky ještě teplé a hned složit.
A já už balím dámy 👍 ještě tam není pití, polštářek a doklady. Do TP 58 dní. Do jiné tašky jsem nachystala i oblečení pro mimco na cestu domů, ať se to pak nehledá.
Holky, myslite, ze ma jeste cenu kupovat listky do divadla na 7 dni pred terminem? Oni to predstaveni na ktery jsem chtela driv nedavaji.. nebo teda uz nemaji listky. Hmm..aby me v divadle treba nepraskla voda :D Chtela bych je dat jeste priteli k Vanocum..
@jednaholkaa já sama za sebe už bych to neriskovala 😀
@andelka Mě zbývá do porodu 72 dnů, ale tipuju, že celých 72 to nebude, že zase budeme rodit o něco dřív 😀😊 Jestli mě to poslední miminko převeze a bude se chtít přenášet, tak mě teda nepotěší 😂 Ale tomu nevěřím, u obou holek jsme rodilí dřív, tak snad 😀 Jinak já příští týden budu kupovat zbytek do porodnice (plínky, lůj a takový drobnosti) a pak už to taky radši nachystám do tašky 😊 Jinak až vyperu a vyžehlím, tak manžel bude mít doma ve skříni taky nachystaný komínek, co vzít na cestu z porodnice :D A podle počasí se domluvíme, co třeba vzít jinýho 🙂 U holek mi přes internet posílal fotky a já mu psala, co vzít 😀
@jednaholkaa tak to bych už nepokoušela. U nás bude mít dcerka koncert druhý víkend v lednu, TP mám 1.2. a teda lístky koupíme, ale kdyžtak by šel místo mě někdo jiný,kdybych měla dojem že to neusedim. Samozřejmě taška bude v autě a porodnice je kousek od divadla.
@jednaholkaa Já rodím vždycky dřív, já bych si to neriskla :D A jdou kdyžtak vrátit? 🙂 Já jsem třeba u první dcery 6dní před termínem měla dělat přijímačky na vysokou, taky jsem si plánovala, jak tam zajedu a budu to mít aspoň z krku 😂 A ono prd, dcera se narodila o dva týdny dřív a v tu dobu, co jsem měla zrovna ty přijímačky psát, jsme ještě kvůli silné žloutence byly v porodnici 😀 Naštěstí jsem si zažádala o náhradní termín a přijímačky jsem dělala s dvoutýdenním miminkem 😂
@jednaholkaa pokud mate divadlo blízko, tak bych klidně sla🙂
Tak je tam zleva přebalovací podložka, plena, porodní kalhotky, vložky, plinky pro miminko, vlhčené ubrousky, oblečky, kuchyňské utěrky, dva ručníky, kapesníky, toaletní papír, taštička ( v ní kartáček, pasta, hřeben, tamponky, čistící voda, balzám na rty, pilník), dále dvě košile,tenké ponožky, teplé ponožky, kojící podprsenka, vložky do ní, papuče a vzadu pití ovocné Babylove.
@renulkka
@andelka já tu tašku také asi zabalím raději dříve, protože syn se narodil ve 37+2, takže ani já nebudu riskovat. Dceru jsem sice přenasela, ale myslím, že teď nám to nehrozí. Jinak oblečení pro malou do porodnice nechám doma a pak mě to manžel doveze. Naštěstí dcera ví, kde co mám a má přehled, takže manželovi když tak poradí, pokud by nevěděl. Jen se stále nemůžu dokopat k tomu vyprání mimi věciček 😣. Pořád je co jiného na práci.
Holky mám pár dotazů. 😉 Zaprvé co všechno za oblečení chystáte pro miminko do porodnice? A za druhé... Hračky, které máte proto mimco nakoupené nově osetrujete nebo perete jak? 🤔... Jo a ještě nevím, jak vyprat zavinovacku.. jestli se mi uvnitř nezezmolkuje to vlákno 🤔
@val333 já nové peru jen na lehké prani taky. Jinak do porodnice si oblečení pro mimi neberu, tam dostaneme. A na cestu domů bude mít body, dupačky, plyšový overal, rukavičky, bavlněnou čepičku a na tom ještě jednu zimní čepičku a poradny fusak v autosedačce. Předpokládám ze bude zima tak až mi nenastydne.

@basice ano mohou - není to žádná chemie - i když samozřejmě i u bylin je třeba pozor - takže o tom musí vědět ten kdo je prodává . Je třeba vědět co Dana bylina muže způsobit v tehotenstvi (napr.kontrakce atd ) a hledá se náhrada byliny za jinou