icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
5. pro 2018

@basice ano mohou - není to žádná chemie - i když samozřejmě i u bylin je třeba pozor - takže o tom musí vědět ten kdo je prodává . Je třeba vědět co Dana bylina muže způsobit v tehotenstvi (napr.kontrakce atd ) a hledá se náhrada byliny za jinou

renulkka
5. pro 2018

@jessulka Tak to máš hodnou maminku 😊 Takhle toho vypadá málo, ale byla to plná 6kg pračka 🙈😂 A to je menší půlka z oblečků 😂
@1nelinka Já bych sušila venku, ale jak se teď topí, tak mi přijde, že z toho prádla občas ten kouř cítím 😒 Tak jsem musela vytáhnout pomocníčka 😂 A žehlička ta u nás teda je 😔 Ale jak to žehlení nenávidím... Ještě ty pidi věcičky 😒😂 To je za trest 😂
@basice Ty malý věcičky u žehlení vůbec neubývají... 😂
@arielka222 No právě, člověk si říká mám toho málo 😂 Pak jsem to začla vytahovat a najednou takový dvě obr hromady 😂 To jsem si říkala, že se někde asi stala chyba 😂😂

jessulka
5. pro 2018

@basice @renulkka Jojo, maminka je zlatá. Ona má sušičku, tak dá určitě věcičky co mám schované po Verunce do ní, protože to rovnou i odžmolkuje. Ale určitě bude i žehlit. Já věci ze sušičky také žehlím. Mám ráda, když je to všechno hezky uhlazené.
Jinak já výbavičku pro miminko doma neschovávám kvůli M., V. a E., když jim tajím pohlaví. To by jim přeci bylo jasné, když bych prala a žehlila růžové, že to nebude pro kluka. A M. jsem řekla, že věcičky doma nechci, protože to jinak přináší smůlu. Všechno máme buď ve sklepě v krabicích, nebo v kumbálu na chodbě. Vyndáme to až začátkem ledna, až odstrojíme stromeček a uklidíme vánoční výzdobu. Už se moc těším, až začnu chystat ohrádku, postýlku, přebalovák.

jednaholkaa
5. pro 2018

@skretik Hele, to hlazeni bricha, to bych nehrotila 🙂 Hlavne, ze je dobrej tata! Oni ty chlapi.. no nevim, nejsou to proste zensky, nebudou nufat na bricho kdyz do nej ani nevidi :D To vidim na tom svym.. taky ma radsi v ruce iphone nez moje bricho noo.. 🙂)
@michaelarei Pekny brisko 🙂

andelka
5. pro 2018

Já nežehlím skoro nic,jen manželovy košile a svoje halenky a ty teď se moc nenosí. Snažím se vyndavat ze sušičky ještě teplé a hned složit.
A já už balím dámy 👍 ještě tam není pití, polštářek a doklady. Do TP 58 dní. Do jiné tašky jsem nachystala i oblečení pro mimco na cestu domů, ať se to pak nehledá.

jednaholkaa
5. pro 2018

Holky, myslite, ze ma jeste cenu kupovat listky do divadla na 7 dni pred terminem? Oni to predstaveni na ktery jsem chtela driv nedavaji.. nebo teda uz nemaji listky. Hmm..aby me v divadle treba nepraskla voda :D Chtela bych je dat jeste priteli k Vanocum..

val333
5. pro 2018

@jednaholkaa já sama za sebe už bych to neriskovala 😀

renulkka
5. pro 2018

@andelka Mě zbývá do porodu 72 dnů, ale tipuju, že celých 72 to nebude, že zase budeme rodit o něco dřív 😀😊 Jestli mě to poslední miminko převeze a bude se chtít přenášet, tak mě teda nepotěší 😂 Ale tomu nevěřím, u obou holek jsme rodilí dřív, tak snad 😀 Jinak já příští týden budu kupovat zbytek do porodnice (plínky, lůj a takový drobnosti) a pak už to taky radši nachystám do tašky 😊 Jinak až vyperu a vyžehlím, tak manžel bude mít doma ve skříni taky nachystaný komínek, co vzít na cestu z porodnice :D A podle počasí se domluvíme, co třeba vzít jinýho 🙂 U holek mi přes internet posílal fotky a já mu psala, co vzít 😀

andelka
5. pro 2018

@jednaholkaa tak to bych už nepokoušela. U nás bude mít dcerka koncert druhý víkend v lednu, TP mám 1.2. a teda lístky koupíme, ale kdyžtak by šel místo mě někdo jiný,kdybych měla dojem že to neusedim. Samozřejmě taška bude v autě a porodnice je kousek od divadla.

andelka
5. pro 2018

@renulkka já právě též rodila dřív,o 4 a 9 dní.
Ještě že ty technologie jsou 😀

renulkka
5. pro 2018

@jednaholkaa Já rodím vždycky dřív, já bych si to neriskla :D A jdou kdyžtak vrátit? 🙂 Já jsem třeba u první dcery 6dní před termínem měla dělat přijímačky na vysokou, taky jsem si plánovala, jak tam zajedu a budu to mít aspoň z krku 😂 A ono prd, dcera se narodila o dva týdny dřív a v tu dobu, co jsem měla zrovna ty přijímačky psát, jsme ještě kvůli silné žloutence byly v porodnici 😀 Naštěstí jsem si zažádala o náhradní termín a přijímačky jsem dělala s dvoutýdenním miminkem 😂

renulkka
5. pro 2018

@andelka Přesně tak, já rodila první o dva týdny dřív, druhou jen o dva dny dřív 🙂 Tak doufám, že to tentokrát do termínu taky už budeme mít z krku 😀 Ještě že má nemocnice wifi zdarma :D Na takové krizovky se to hodí 😀😂

jessulka
5. pro 2018

@andelka Kačí nestraš tady s taškou 🙂 Co tam všechno máš? Rozhrň to na jednotlivé věci, takhle z toho není moc poznat. Jinak pěknej župánek 🙂

jessulka
5. pro 2018

@vilmic Nazdárek, jak se mají naši prťouskové a jak se daří mamince?

beruska125
5. pro 2018

@jednaholkaa pokud mate divadlo blízko, tak bych klidně sla🙂

andelka
5. pro 2018

@jessulka mám tam to co mám napsané v článku v blogu,v podstatě. A župan nemám. Jen dvě košile.

basice
5. pro 2018

@jessulka tak to máš vlastně pravdu, že by jsi to nemohla ani doma prát a žehlit, když M.ani holky netuší, co se v bříšku skrývá.

andelka
5. pro 2018

Tak je tam zleva přebalovací podložka, plena, porodní kalhotky, vložky, plinky pro miminko, vlhčené ubrousky, oblečky, kuchyňské utěrky, dva ručníky, kapesníky, toaletní papír, taštička ( v ní kartáček, pasta, hřeben, tamponky, čistící voda, balzám na rty, pilník), dále dvě košile,tenké ponožky, teplé ponožky, kojící podprsenka, vložky do ní, papuče a vzadu pití ovocné Babylove.

basice
5. pro 2018

@renulkka
@andelka já tu tašku také asi zabalím raději dříve, protože syn se narodil ve 37+2, takže ani já nebudu riskovat. Dceru jsem sice přenasela, ale myslím, že teď nám to nehrozí. Jinak oblečení pro malou do porodnice nechám doma a pak mě to manžel doveze. Naštěstí dcera ví, kde co mám a má přehled, takže manželovi když tak poradí, pokud by nevěděl. Jen se stále nemůžu dokopat k tomu vyprání mimi věciček 😣. Pořád je co jiného na práci.

arielka222
5. pro 2018

Tak mě dnes prisly přírodní čistící a praci prostředky pro miminka a děti. Tak jdu testovat a jsem na to zvědavá 🙂 konečně se dam do pořádného úklidu prebalovaku a hraček pro mimi.

val333
5. pro 2018

Holky mám pár dotazů. 😉 Zaprvé co všechno za oblečení chystáte pro miminko do porodnice? A za druhé... Hračky, které máte proto mimco nakoupené nově osetrujete nebo perete jak? 🤔... Jo a ještě nevím, jak vyprat zavinovacku.. jestli se mi uvnitř nezezmolkuje to vlákno 🤔

andelka
5. pro 2018

@basice tak já už vypráno mám. Ale právě že do konce roku bude co dělat a určitě plno jiných věcí k chystání a řešení. Tak aspoň tohle budu mít z krku.

andelka
5. pro 2018

@val333 u nás v porodnici dávají, košilky a dupačky. A zavinovačku. Ale minule jsem měla pár svých věcí a hodilo se to. Mám zabalené dva overalky. A jednu látkovou plinku.
Zavinovačku jsem prala na jemné a sušila v sušičce. Ale i normálně,u kluků jsem sušičku neměla.

basice
5. pro 2018

@andelka tak já to mám akorát vše více méně nakoupené, jen to vše vyprat a hlavně pak vyžehlit. No tak uvidím, jestli to do vánoc vše pořídím.

1nelinka
5. pro 2018

@val333 ve vetsine porodnicich ti na miminko obleceni daji a staci mit nachystane jen na cestu domu..a to ja dam overal,kombinezku , cepicku a zachumlam v autosedacce do zavinovacky od emitaxu..

jessulka
5. pro 2018

@val333 Hračky jsem prala na 20 stupňů a dala do sušičky. Ty po Verunce se mi i krásně odžmolkovaly. Když jsem neměla sušičku, tak jsem je vysoušela fénem, nebo věšela k topení. Jinak ostatní jsem otírala dezinfekcí, nebo octovou vodou.

basice
5. pro 2018

@val333 také u nás dávají oblečení na miminko, ale já si i tak vezmu tak 2 až 3 overalky vlastní. Minule neměli na syna tu nejmenší velikost, tak v tom jejich oblečení dost plaval 😒. Jinak zavinovačky peru běžně v pračce a dobrý😉

val333
5. pro 2018

@andelka
@1nelinka aha, děkuji 😉 tím overalkem myslíte takovou tu medvidkovou chlupatku?... no, já jsem všechno to nové oblečení prala jen na 30 jemné... Tak snad to stačí 🤔

jessulka
5. pro 2018

@andelka No tak to je paráda. Díky, jsi hodná. A župan si balit nebudeš?

arielka222
5. pro 2018

@val333 já nové peru jen na lehké prani taky. Jinak do porodnice si oblečení pro mimi neberu, tam dostaneme. A na cestu domů bude mít body, dupačky, plyšový overal, rukavičky, bavlněnou čepičku a na tom ještě jednu zimní čepičku a poradny fusak v autosedačce. Předpokládám ze bude zima tak až mi nenastydne.

Strana