Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Tak holky jsem 30+6 prcek má 1560g váhou odpovídá prý ale nožičky jsou pořád krátké a o 14 dní opožděné.Jinak asi vše v pořádku. Tak ať nám prckove krásně rostou 🙂
Děvčata, které z PN přechází na MD. Prosím mám na Vás dotaz .Napište mi prosím 🙂
@andelka joo vidíš ručníky a podprsenku + vložky taky mám. Zbytek ne, ptz nám vše dají. I když ty erarni košile nic moc, měla jsem je hrozně velké a bylo v nich teplo, ale nechtěla sem si špinit svoje ptz sem se prevlekala denně do čisté.
Je fakt že ty plenky pro mimi zaberou hodně místa
@arielka222 já jsem měla erární jen při porodu, myslím že už na oddělení jsem šla ve své,ale takové horší,že by mi jí nebylo tak líto. Další dva tři dny už jsem měla lepší,tehdy i s bavlněným županem,ale moc jsem ho nenosila. Najdu fotky.
Holky čím plánujete natírat miminka, když půjedete ven? Prosím o doporučení, slyšela jsem chválu na kokosový olej od purity vision...
@andelka on je skladný, když se zmuchla 😂 . První syn se narodil v srpnu, to jsem neměla žádný župan, teď uvidím jestli ho vytáhnu. Na doma je super. 😊
@cuccinka Já ano, od 2.1 jdu na MD
@garfa4 @misak48 : termín porodu mám 19.2. V prukazce mám nástup na MD od 25.12.do 8.1. Dneska mi doktorka řekla: jo vy máte neschopenku tak to musíme dát od 8.1.(Takže 7.1. Mám přijít se domluvit atd..) Ale já bych chtěla už od toho 25.12. Abych konečně nemusela se ohlížet na vychazky. Tak mám nárok už jít od toho 25. ? Nechápu proč se mě nezeptala od kdy chci ale jasně mě to určila..?
@cuccinka já jsem teď také na PN a na poslední kontrole mi rekli, ze se mám rozmyslet, kdy chci na MD nastoupit v terminu od 30.12.-13.1. ještě jsem se ptala, jestli když jsem na PN, tak jestli to mám určeny ten termín na pevno, nebo jestli si mužů vybrat, bylo mi řečeno, ze v tom rozmezí si mám vybrat a priste nahlásim, říkala mi to ale sestricka no..k dr jdu prave zítra a měla bych nahlásit ten termín..tak jsem zvedava jestli mi řekne něco jineho🤔🤔 já bych ale chtela až ten poslední termín prave, sice mi omezení vychazek taky vadí, ale k nástupu na MD odevzdavam v práci auto, počítač atd..tak je zas pro mě lepší až ten leden v tomto pohledu
@cuccinka ty si sama muzes vybrat, kdy pujdes na MD v tom rozmezi, co mas v prukazce a nemyslim si, ze ti ma do toho doktorka co mluvit. Ja mam TP 14.2. a odchod mam mezi 20.12. az 3.1. Ale ja chci jit az toho 3.1. kvuli penezum, abych zbytecne neprisla o penize za ty dva tydny na nemocenske. I jsem to tak rekla svemu doktorovi a za nej je to ok.
@elu001 na zimu jedine krémy coldcrem, mam Welledu a Klorane.
@andelka ten lehký župánek mas super. Když já mám samé košilky saténové a s krajkama a to samé většinu županu. Zupan mám saténový krátký a pak 2 lehounke krajkové a to se asi moc nehodí do porodnice no 😂 takze sem sbalila košili na knoflíky a froté župan, ale ten uvidím jestli vůbec využiju.
@cuccinka muzea si vybrat. Já jsem chtěla jít až přesně 6 týdnů před,též kvůli penězům, beru podporu. Ale mohla jsem jít klidně 6.12 . už. Možná to myslela tak,že právě se chodí až 6 týdnů před, dřívější odchod volí třeba ten,komu by jinak něco nevyšlo, ochranná lhůta apod.
Ale teď byla u Dr maminka, která měla mít nejdřívější nástup 27.12. a právě že nebylo kdy jí to napsat,když to jde 3 dny předem nebo 3 dny po. Taky byla na nemocenské.
@arielka222 tak saténové, krajkové věci vůbec. To samozřejmě doma mám,ale i tyhle obyčejné bavlněné košile. Ten župan je tuším ikea, tenký bavlněný. Froté,flis ani mikrovlákno bych nebrala. Ty fotky jsou z půlky března,takže žádné teplo,sice svítí slunko,ale pár týdnů před sněžilo a v době pobytu v porodnici bylo pěkně hnusně. Ale stejně vedro vevnitř.
@cuccinka u syna mi to doktorka taky ,,nařídila,, sama od sebe na výběr jsem nedostala. A teď u druhýho syna mi dala vybrat. Obojí přechod z PN na MD. Ale všude se rika, že si můžeš sama vybrat.
Mě to teda bylo jedno, kdy nastoupim, tak jsem to neřešila.
Holky, ja jsem si misto zupanu zabalila mikinu na zip, je to ok? Ja se v zupanu citim jako blbec skoro i doma, natoz abych v nem litala nekde na "verejnosti" .. fakt bych se necititila. Nebude to vadit ta mikina?
@jednaholkaa nebude. Já uvažuju že si místo županu vezmu takový tenký bavlněný svetřík.

@dominika963852 tak v tom bych se upekla,a nevešel by se mi do tašky. Ale je bezvadný,mám podobný z Lidlu na doma.