icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

michaelarei
22. pro 2018

@andelka ale celkem hezky vypadá, no jo to znám kým si zvyknes na novou troubu co a jak peče to trvá ☺

jednaholkaa
22. pro 2018

@ajdamajda Ja nic natekleho ani bolaveho dole ani jinde nemam. Naopak bych rekla, ze se dneska citim uplne super. Brisko me ted prijde asi v nejvic roztomily fazy, trochu uz min jim, tak se teda citim skvele. Ted mi to bricho prijde asi fakt nejhezci, takovy kulatoucky 🙂)

jenssy
22. pro 2018

Ahoj holky, ja jsem taky znovu odpadla, byla jsem tyden zdrava a uz zase lezim, smrkam, kaslu a funguju na paralenu, septilenu a cajich ☹ zitra konecne take ozdobime stromek 😉 jak probihaji pripravy u Vas? Jinak jsem ve 32. tt a muj malej se hlavou dolu neotocil jeste za cele tehotenstvi, takze uz asi take zacinam pocitat i s cisarem...ale snad ma jeste dost casu a stihne to 😉
Jo a mam dotaz, zjistila nektera z vas, co je to pravidelne tepani dole v podbrisku, jak uz jsme to tady resily? Taky to mam pravidelne nekolikrat za den a skytavka to neni...

jenny888
22. pro 2018

@jenssy ptala jsem se v poradně a prý to škytavka je...

skretik
22. pro 2018

Tusite nekdo jestli muzu cucavy Tantum Verde? Ve druhem trimestru jsem mela povoleno,ale ted nevim 😏... vas tu vsechny nasleduju a od vecera me desne boli v krku 🙈

jenssy
22. pro 2018

@jenny888 ale já to mám pořád na stejném místě a hlavičku má úplně na druhém konci břicha 😀

val333
22. pro 2018

@jenssy však já myslím, že ta škytavka ani tak není v místě hlavičky, jak v místě bříška... Taky jsem ji měla stále na stejném místě, než se mi malý přesunul ... 😉

arielka222
22. pro 2018

@skretik nemůžeš nic kromě Septilenu. Já lehla včera, strašná rýma a bolest v krku. Dnes sem byla v lékárně a na krk můžu jen Septilen a do nosu mořskou vodu a Vincentku a na noc Paralen. A ještě mi povolili Preventan.

skretik
22. pro 2018

@arielka222 hmm tak to si me nepotesila 🙈, ja teda 2x kloktala Tantum verde,myslim,ze kdyt to nepolknu tak by to vadit nemelo. Me zatim jen boli krk a rano jsem se desne potila 🙈🙈🙈. Snad to do pondeli vylezime, teda prejde 😄... jsem se tak tesila az budu doma v klidu 😒

jenssy
22. pro 2018

@val333 to je fakt, já ani nevím, kde má bříško 😀 vůbec nejsem schopná odhalit jeho polohu, převaluje se úplně všude 😀

arielka222
22. pro 2018

@skretik to asi neva parkrat, ale v Tamtum je ten lidokain myslím a ten by se neměl. No mi povídej já dneska jsem už jak mrtvola jak mi je zle a to jsem celé dopoledne zkysla v Globusu nakupovat potraviny a odpoledne surovala byt. Zítra nic nedělám a snad to vylezim. No u nas lehl i manžel tak teď se modlím ať to nechytne i syn, ten měl 38,5 na začátku týdne tak snad se mu to nevrátí. 🙈

skretik
22. pro 2018

@arielka222 drzim palce at vyzdrzite aspon do pondelka 🙈, zitra zalehnete k pohadkam a odpocivejte. Ja dnes taky litala a zitra musim zabalit hromadu darku 😒

jjituli
22. pro 2018

Holky já taky lehla 😣manžel ve čtvrtek horecky, naštěstí dojeli naši a vzali si malého na hlídání,tak dnes tam bude druhou noc,chtela jsem zdobit stromeček,ale kašlu na to a cely den ležím.Septilen mám, mořskou vodu do nosu a jitrocelový sirup.

arielka222
22. pro 2018

@skretik já už dárky nastesti zabalené mám. No nevím jestli se mi postesti udržet 15 měsíčního v klidu u pohádek, ale ležet budu i tak 😀
@jjituli tyjo, to je náš hodně a vsechny před Vánocema. No tak snad se z toho do pondělí všechny dostaneme a Septilenum zdar 😉

renulkka
22. pro 2018

Holky, chci se zeptat, co můžu volně prodejnýho na zánět (kvasinku pravděpodobně)... Přes den mě to pálelo, večer už mi zacala týct i krev při utírání a teď mě šíleně pálelo i čůrání :( Doktorka mi vždycky psala takovou žlutou mastičku (Macmiror? tak nějak se to jmenovalo), jenže teď bude mít až do ledna dovolenou a hnát se až na pohotovost do města se mi moc nechce teď před Vánoci 😔 Tak jestli je i něco volně prodejné? :/ Jestli ne, tak mě výlet hold nemine :(

bombat
22. pro 2018

@jenssy Ještě to mohou být takové záškuby končetin z nedostatku vitamínu B6. Měla jsem to já prenatálně i postnatálně, už mě chtěli léčit na epilepsii než na to přišli, po podání vitamínu to zmizelo. A měli to moje děti skoro všechny, i tohle poslední. Je to prý docela časté, i když ne třeba tak moc jako u mě a mých dětí. Od škytavky se to liší, je to takové mnohem silnější, víc inervující, je to nepříjemné jako tik v obličeji. Škytavka typicky slábne a intervaly se prodlužují. Tohle je fakt jiné. Já už to poznám. Další věc je, že škytavku má dítě když je vzhůru, tohle se objevuje spíš když spí. Je to fakt divné a nepříjemné. Beru pyridoxin navíc k těhotenským vitamínům (nedá se prakticky předávkovat) a už jsem to dlouho nezaznamenala. Třeba to u Tebe je ještě úplně něco jiného ale rozhodně nejsou všechny pravidelné pohyby (záškuby) škytavka.

raliska
22. pro 2018

@renulkka ty jo u kvasinky byva i krev a paleni pri moceni? 😳 Ja mela poprve za zivot az tento rok a mela jsem cosi z lekarny (krem, ale pomohly az cipky), jen v pribalovem letaku pisou, ze v tehotenstvi pouze po schvaleni lekarem. Me teda ale nic nepalelo, pouze svedelo... Neni to spis nejaky zanet mocaku nebo tak neco?

skretik
22. pro 2018

@renulkka byt tebou bych do toho mesta zajela,to bude spis mocak a to asi jen tak sama nedas 🙈... jinak na kvasinky je dobry volne prodej Clotrimazol... ale jak rikam krev a paleni bude spis mocak

dominika963852
23. pro 2018

Moje milé spolubojovnice. Přeji vám v rámci možností klidné a pohodové vánoce ☃️🎄🎁😘 !! Hlavně hodně zdraví ! 🍀
Raději to píšu už teď, nevím jestli potom bude čas 😁.

lindikova
23. pro 2018

@renulkka 100% zánět mocaku!!!! Určitě si zajed na pohotovost:(

bombat
23. pro 2018

@raliska @skretik @lindikova
@renulkka
Taky my ten popis až příliš připomíná zánět močáku - naposledy jsem ho měla před půl rokem v prvním trimestru, na druhou stranu na kvasinky netrpím, tak nevím, co dovedou...

ajdamajda
23. pro 2018

@renulkka pozor na zánět ledvin ... šla bych na pohotovost . Muže z toho byt zánět spodku (deloha plodova voda...)

raliska
23. pro 2018

@bombat ja teda nikdy nemela ani zanet mocaku, ale mamku mi odvezli tento tyden do nemocnice s ledvinovou kolikou, tak jsem si o tom zrovna cetla... Zadna sranda, takze bych to urcite nepodcenila

renulkka
23. pro 2018

@raliska
@skretik
@lindikova
@bombat Holky, opravdu to je kvasinka... 😔 Trpím na to ve všech těhotenstvích, už v tomto jsem to taky měla :( Ono jak je ta sliznice narušená, tak mi vždycky vzniknou trhlinky a jak se utřu, tak mi z nich trochu teče krev :( Jinak to pálení u čůrání není jak při zánětu močáku, ale prostě pálí to okolí, ta sliznice (asi jak jsou ty prasklinky) 🤔 Jinak našla jsem doma Clotrimazol, tak jsem hned začla mazat a ta úleva 😊 Svědění přestalo, čůrání bez pálení a krev taky neteče 😊 Takže budu poctivě mazat pár dnů a snad to bude ok 😊 Mě se ta kvasinka vždycky tak rychle rozjede 🙄 A to jsem se tak těšila, jak se zaplácnu cukrovím (včera jsem si ho dovezla od našich) 😂 A teď se musím krotit, abych tu potvoru ještě neživila 😂

raliska
23. pro 2018

@renulkka tak to mas teda peknou potvoru :( no hlavne at se brzy zahoji 🙂

ajdamajda
23. pro 2018

@renulkka renu, tak případně pak pozor u novorozence na ekzemy, kamoska musela držet protikvasinkovou dietu. Malá se ji strasne osypavala a kůži měla strašnou. Při dietě se mnohonásobne kůže vycistila ale taky vyřadila pak chemické prostředky na mytí či praní atd.

renulkka
23. pro 2018

@ajdamajda Tý jo, vidíš to 😉 Starší na exémy trpěla... Mladší naštěstí ne 🙂 Tak aspoň vím a budu si dávat teď větší pozor u třetí princezny 🙂

jenssy
23. pro 2018

@renulkka jeste jsou super zavadeci boraxove globule na kvasinky, taky na ne trpim, i mimo tehotenstvi ☹ a muzou je tehotne 😉 snad te to brzy prejde!

ajdamajda
23. pro 2018
ajdamajda
23. pro 2018

Tak my už máme taky vanocky , salát aby se ulezel. Jedine na co kašlu je úklid 😂 . Jako vyluxuju, uklidim prádlo a tak běžne ale ze bych myla okna a tak!? Ani náhodou

Strana