icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

merope
21. pro 2018

@ajdamajda No, v tu chvíli bych jim právě začala mávat těmi papíry od IVF/IUI s tím, že tam je termín jasný a že dítě sice prosperovalo dobře, takže mělo posuny, ale vypadá to, že se holt řídí spíše tím ET/IUI vázaným na ovulaci než na MS při delším cyklu.

andelka
21. pro 2018

@val333 mně malý tlačí pod pravým prsem hlavičkou a kopání cítím kolem středu břicha a podle toho jak je natočený,tak některé dny kopání přímo uvnitř kolem močáku a čípku a některé dny ne. Podle utz je teda KP.
Ale já jsem nikdy moc nepoznala jak mimco je,většinou až podle utz.

tynazezu
21. pro 2018

@andelka take mám prcka od minule kontroly Příčně koncem pánevním a kopance a pocit přesně jak říkáš...snad se mi ještě přetočí (teď 32.tt), ale jako prvorodička mam trochu strach, že kdyby ne, tak přirozeně to bude “sebevražda”...nechci být šitá od hlavy k patě :/

val333
21. pro 2018

@andelka no, přesně tak to teď cítím... Jak popisujes... Takový tlak pod prsem a pohyby vpravo od pupku a pak dole... No snad se nám ti lumpici ještě přetoči !... Na císaře teda připravena nejsem.... 😵

val333
21. pro 2018

@tynazezu tak to máš ještě čas na přetočení 🙂 já jsem dneska 34+0... Což už mě trošku děsí 😓

andelka
21. pro 2018

@ajdamajda já jsem u předchozích těhotenství rovnou datum pm upravovala podle ovulace. Též vím kdy byla. Jen teď jsem to nechala tak, protože rozdíl byl jen 2 dny.

andelka
21. pro 2018

@tynazezu
@val333 já se už s císařem smiřuju,do přirozeného nejdu i když rodím potřetí ( znám už mechanismus porodu moc dobře abych věděla že se to může snadno pos..t když nejde první hlavička). Jsem 35 tt a sice naděje umírá poslední,ale už radši přemýšlím i o té operační variantě. Ať to pak neřeším pár dní před.

ajdamajda
22. pro 2018

@andelka je super ze se na to připravujes i psychicky. Já prave měla císaře v pohodě, rychle léčení atd ... byla jsem obeznamena a připravila jsem se celkove. Vnímám jako daleko horsi akutní sekce a šok ... když s tím nikdo nepočítá .

val333
22. pro 2018

@andelka fakt? Už nevěříš, že se otočí, jo?... Tak já doufám, že mě ještě jo, když byl celou dobu dobře, jen teď se překulil... 🙏

andelka
22. pro 2018

@ajdamajda já jsem takový typ,že potřebuju vědět do čeho jdu,ať vím co zhruba můžu čekat. A jak si třeba i pomoct.

bombat
22. pro 2018

@val333 A jsi si jistá, že se obrátilo? To moje miminko dovede dělat dole ručičkama neuvěřitelný věci, občas tam dělá takové rázy hlavičkou a k tomu šťouchance ručičkama, že by jeden myslel, že je to nemožné. Ale já poznám v horní části nožičky resp. kolínka, to jsem v těch prvních těhotenstvích ještě nepoznala, tak jsem klidná.

arielka222
22. pro 2018

@val333 já cítím pohyby a tlačení podobne jak ty a vím jistě že je malý hlavou dolů a tlačí mě kolínka a prdelka pod prsy a dole ruce a hlava 🙂

val333
22. pro 2018

@bombat
@arielka222 no úplně stoprocentně nejsem, ale nahoře od pupku necítím vůbec nic... Jen v bocích a dole... Spekuluju, jak to udělat, abych to zjistila dřív než na poradně 😁

bombat
22. pro 2018

@val333 A placentu máš kde? Placenta vpředu opravdu hodně pohyby tlumí...

val333
22. pro 2018

@bombat jj, placentu mám vepředu...

ajdamajda
22. pro 2018

Taky mate natekly spodek ? 😂 Tlak dole, pysky jak Kačer donald. Cele fialové

andelka
22. pro 2018

@val333 já ho mám kp nebo šikmo od 30 tt. A přijde mi že už je velký a neumím si představit že by se celý přetočil. Počkám do toho 37 tt,na kontrolu,a pak už s tím asi budu počítat,s SC.

andelka
22. pro 2018

@ajdamajda fialové ne,ale nateklý bolavý spodek už hodně dlouho.

andelka
22. pro 2018

Zas mě začaly bolet bedra a kyčle. A malý se pořád někde boulí. Přijde mi že je zas víc šikmo. On se ještě přetáčí,ale pochybuji že to zvládne úplně. I když bych ráda.

val333
22. pro 2018

@andelka taky se mi pořád bouli... Ale absolutně nejsem schopná poznat, kde co má 😀 před chvilkou měl škytavku a trepala se mi celá pravá strana břicha, takže ani jsem nepoznala, jestli to bylo víc dole nebo nahoře... No budeme mít 8. překvápko, co nám tam dělají za akrobacii... Ale kdyby byl špatně, tak bych riskla ten obrat... Prý to dělaj v Ostravě ve fakultce

basice
22. pro 2018

@ajdamajda fialový spodek také nemám, ale také vnímám, že tam mám vše bolavé a natekle 😣

ajdamajda
22. pro 2018

Jinak je mi solidně na zvracení a páli mě zaha což za celou dobu tehotenstvi nebylo. A blbě se mi dýchá . Cicham konec za měsíc

michaelarei
22. pro 2018

@andelka
@val333 no holky vás ty chlapečky zlobi 😇 tak snad ještě mají čas a otočí se... malá má hlavu dolů a zadicka na levý straně hoře pořád je vytlačí a nožičky má zas trochu v pravo a tam taky tlačí ale nic hrozne. ..včera jsem tu mněla kamarádku a ta se tak těší na malou a už ted ji nakupuje 😍
Už mám skoro všechno do děláno jenom štolu ...konečné máme aj stromek. ..

andelka
22. pro 2018

@val333 jj, dělají. Ale Dr mi to nedoporučil. A já bych na to nešla stejně. Buď se otočí sám,nebo má důvod proč to nejde. A dost často se to stejně nepodaří. Též uvidím po kontrole toho 8.1. a zjistím co dál. Chtěla bych se ve fakultce domluvit předem a na všechno se optat.

andelka
22. pro 2018

@michaelarei oba kluky jsem měla jako ty,to je bezvadná poloha. Oblečky krásné a stromeček taky. Já se teď chystám na štolu. Poprvé v nové troubě,tak snad se povede.

michaelarei
22. pro 2018

@andelka Ja taky jedu dělat asi podruhé. ...určíte se ti povede pak ukaž 😊 ja upeču asi zítra moc mi štoly ted chutnají 😊jo poloha je super da se spát nic netlačí ☺

val333
22. pro 2018

@andelka jo? Nedoporučil?... Já si zas říkám, že když celou dobu byl dobře a jen teď (zřejmě kvůli té horečky ) se překulil... Tak je mi to líto to aspoň nevyzkoušet...

andelka
22. pro 2018

@val333 nevím jestli obecně nebo konkrétně mně osobně,ale nedoporučil. Ono to není bez rizik, bývá to nepříjemné a kolikrát to stejně nepomůže. Já se bojím takhle hýbat s mimcem. Druhý syn měl hodně krátkou pupeční šňůru,dlouho byl příčně,pak se teda otočil. Může být mimco různě zaplantane, já se toho bojím,i když vím že je to normální. A že se to dělá pod utz. Ale nešla bych do toho.

andelka
22. pro 2018

@michaelarei tak jsem ji spálila. Poprvé v nové troubě, úplně na houby. Nechápu ty ikonky a termostat ukazuje tak o 50 stupňů víc snad. Zítra koupím v Globusu vánočku.

andelka
22. pro 2018

No, vypadá jakž takž ale bojím se vlézt dovnitř. Budu ji muset dost okrajet. Ach jo. Není nad úplně starou blbou troubu.

Strana