Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@1nelinka 22.1. je krásný termín, také bych ho brala, Verunka se narodila 22.10., muj tatka 22.11. a její tatínek 22.12. Tak by se to hezky pamatovalo. Jenže muj Dr. je tyden na horách a nevim, jestli by udelal císař před jeho dovolenou. Furt by chtel, aby to proběhlo v 38tt. Ale ja bych klidne radši uz driv. Malá uz se pronese. Kolik ted jsi, Elisko tt?
Holky, potřebuji radu. Vím, že to tu bylo už několikrát, ale stejně. Dnes se mě objevil výtok, který trochu svědí a pálí. No a samozřejmě můj doktor má dovolenou a bude ordinovat až po vánocích. Určitě s tím máte někdo zkušenosti, tak prosím o radu, co si můžu vzít v těhotenstvi a hlavně co vám pomohlo. Doma na to bohužel nic nemám.
@basice boraxove globule!! Nejlepší a můžou se v těhu ;)
@arielka222 díky 👍. Zítra určitě koupím.
@zuzekk budík byl dneska výjimečně, jela jsem na kontrolu 🙂 taky to takhle ráno bývá docela dobre, ale třeba včera jsem prostě nezaniká za celou noc a spala jsem jen cca od půl 6 do 9. A po té 9 už to pak zase nejde...
@1nelinka mám to dost podobně. Taky vím, že malá půjde ven nejpozději 29.1., což je nakonec termín, ale brala bych, kdyby to bylo dřív.... Ale pořád teda doufám, že ji přesvědčím, aby se rozhodla třeba kolem 15 😀
@misak48 no to je dobrej vopruz, ležet v tichu v posteli a NIC. já musím být úplně potichoučku, manžel má lehké spaní a cokoliv ho vzbudí - někdy i jen to, že dýchám jinak než spící. Zatím nemáme dobře řešenou ložnici, není kam utéct, čekáme na hotové patro. Takže nějaké číst si, dělat něco v kuchyni, na PC, nepadá v úvahu.
Zkouším po nocích si v klidu a soustředěně přemejšlet (meditovat by asi bylo dost nadnesený slovo), ale většinou mi myšlenky utečou a jen někdy do spánku.
@zuzekk teda tak to máš úplně šílené... Já se dost často stěhuju do pokoje pro hosty, protože zas když nemůžu zabrat, tak mi vadí, jak manžel chrápe. Jenže on zas mručí, že se mu špatně spí, když spím jinde.... Ale každopádně když spaní úplně vzdám a chci něco dělat, tak můžu v kuchyni i v obýváku, dneska už druhou noc na půdě šiju...
@misak48 ja mam taky obrovsky problem se spanim,vetsinou tak mezi 2-5 chodim po byte a pak jsem v 7 vstavala do prace,ted uz muzu spat dyl. A vcera vecer jsem si dala horke kakao pred spanim,usla jsem po 11 a vzbudila se az v 5:55 na zachod a pak jeste usla do 9 😅. Nevim jestli to bylo tim kakaem nebo vycerpanim uz,uvidime,dneska to zkusim zas 😄
Já kupodivu poslední týden spím dobře. Prcek moc nezlobí, v noci buď spí nebo já spím tak, že mě to nevzbudí. Kolem 7:30 je vzhůru vždycky teda. Ale to i kluci. Teď o prázdninách chodí spát později,tak i dýl spí, chválabohu. Mimco už tam nemá moc místa,tak se tolik nemrcasi a můžu líp spát.
Za chvíli jdu na kontrolu,na ctg,no vlezla jsem na váhu a ty Vánoce jsou teda znát.
Tak já dneska noc šílená 😵 opět... Mimco chudák nespalo, protože jsem mu buď ležela na hlavě nebo na nožičkách... Takže mě kopal jak jen mohl...
@zuzekk @bombat @skretik včera jsem síla poslední dvě zavinovací bodycka ve velikosti 56, abych taky měla nějaká jednobarevná k těm vzorovaným teplackum. Dva dny předtím jsem dělala tašku na kočárek. Dneska mám asi v plánu ještě kapsář na postýlku a pak už konečně musím dodělat ty latkovky. Nechávám je nakonec, protože kdybych je nestihla do porodu, tak to nevadí... Novorozenecké svrchnaky už mám našité, k tomu pár krátkých vkladacek a čtvercovky jsem koupila. Ještě musím dodělat ty jednovelikostni, ty dělám jako SIO, ale na to je kdyžtak čas až po porodu, kdyby náhodou...
Jinak já dneska konečně taky spala dobře. Pomohlo mi nesnažit se jít spát brzy, šla jsem až ve 2, ale pak jsem spala jen s jednou zastávkou na WC až do 10 🙂
U nás byla taky příšerná. Každou chvíli jsem byla vzhůru a budila se bolesti kyčlí 😒. Malá se naštěstí v bříšku v noci moc nevrátí, už bych řekla, že začíná mít trochu nějaky režim. Nejvíc řadí večer, když je klid a večer když jdu spát, tak už se také moc nevrti a v noci také ne.
Jinak já také o svátcích nic nepřibrala díky té střevní viroze, kterou jsme doma měli všichni. Takže 2 dny jsem toho moc nesnědla, ale dnes už jsem zase při chuti, takže ty kila půjdou opět nahoru 😒.

@misak48 no tak to chapu... tak holt zkus využít každou chvilku, když na tebe spaní přijde.. není nějaké období, kdy ti to jde dobře? Třeba ráno?