icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
26. pro 2018

@jessulka to je dobrý no. Já kluky dávám v teplém,nebo to přihodím. O nemoci nestojím. A vím že tohle oblečení otec těžko má.
Zítra máme jít do kina,i s babičkou. Jsem zvědavá jestli to kluci usedi,je to hraná pohádka. Zatím myslím chodili spíš na animované.

misak48
27. pro 2018

Ahoj holky. Tak jak se máte? Co marodi, už je to lepší? Já jsem úplně vyřízená. Vůbec nemůžu v noci spát. Skoro brečím únavou, ale prostě ne a ne zabrat. Už druhou noc jsem spala asi 3 hodiny...

val333
27. pro 2018

Tak já už s nemoci trochu lepší... Přešlo mi to z bolesti v krku na rýmu... což je pro mě přijatelnější varianta ... Ale teda už několik dnů mě neskutečně malej tlačí pod pravým žebrem... Každé ráno tam mám velkou bouly, takže asi fakt ta hlava 😐

seveneye
27. pro 2018

Holky ahoj, prosím brní nekomu z vás ruce?už třetí den vstávám s tím,že je mám přeleželý a chytaj mě od loktů až po dlaně a prsty "mravenci",ale vypadá to, že problém je jinde....před spaním teda povinně piju jednu dávku magnosolvu,tak já nevím.poradnu mam až 7.1.mezi svátky Mudr.neordinuje,takže poradit se alespoň po telefonu nejde.

misak48
27. pro 2018

@val333 to nemusí být. Taky nemůžu pořádně sedět, protože jakmile se "skrcim" do normalniho sedu, tak mám pocit, že se mi to právě žebro malá snaží rozlomit. A je hlavou dolů, pod tím pravým žebrem by měla mít zadeček...

val333
27. pro 2018

@misak48 jo? Jenže já tam mám permanentně bouli 😀 která se přes den vlní a v oči tlačí... No kdyby to byl zadeček, tak bych se nezlobila... Ale nwm nwm 🤔😀...
Jinak dneska se mi zdálo, že jsem přišla do nemocnice na předem domluveného císaře, jenže zrovna probíhal v televizi nějaký fotbalový zápas a bylo prodloužení na penalty a jelikož se všichni doktoři chtěli sodobary musela jsem už na sále čekat, až to dokoukaji na tabletu a začnou se mi věnovat 😂😂

michaelarei
27. pro 2018

@jednaholkaa
@jessulka jo holky asi všude je to nějak. ..naštěstí ja mám rodiče úžasný fakt koupi prvý poslední někdy i moc.. tyhle vánoce dárky starším ...mamka ted udělala celou výbavu koupili fusak, přebalovací a oblečky a ještě mi přispěli na kočár. ...a tchyně vůbec se nezepta zda co by jsme potřebovali, přinesla backory pouzite a velikost cca co bude malá v létě ji rikam, že děkuji ale jsou zbytecni a beztak boty koupím nové 😐
No Jes s tymitým ex je to na palici 😂

andelka
27. pro 2018

@val333 já to mám stejně. Vlní se, trochu stěhuje,a tlačí. Nemůžu kolikrát ani sedět. Další vlny mám vlevo od pupíku,někdy úplně v boku. Nechápu jak je tam naskládany.

michaelarei
27. pro 2018

@misak48 to je strašný že se nevyspis pak je celej den zle 😐

@val333 tak super že je líp. ..jinak muže to být klidně zadeček taky ho tam mám a poradne cítím ☺

michaelarei
27. pro 2018

Mamca udělala kolibku teda i do postýlky ta přijede v lednu, udělala ješte deku a tenši fusak no úžasná je😍

val333
27. pro 2018

@andelka no, tak to mám taky stejně, že mi jezdí nejspíš nohama úplně vlevo v boku... Právě že ani necítím žádné kopance, to by si člověk aspoň odvodil, jak tam leží... Ale on se celej den jenom kroutí jak had 😀... Buď se mi objeví dvě boule kolem pupku, nebo jedna v právo nahoře... A když má škytavku, tak se mi třepe celý pravý bok...

andelka
27. pro 2018

@val333 mně když už kope,tak úplně uvnitř,pod pupíkem,asi tam má nohy. Ale třeba jen jeden den a druhý zase nic. To se možná otočí a kope dopředu a to kvůli placentě necítím. No vypadá to kolikrát jako vetřelec. Úplně se tam sprajcuje do boků,jestli bude sekce,tak jsem zvědavá jak ho budou lovit. Porodit normálně tuhle chobotnici si fakt neumím představit.

val333
27. pro 2018

@andelka 😀😀... Ale tak je fajn, že to bereš takhle... Já se s tím furt nějak neumím smířit... A čekat na tu kontrolu je pro mě utrpení 😓...

andelka
27. pro 2018

@val333 no pořád mě to mrzí a bojím se. Snažím se najít pozitiva. Aniball zkusím, ostatní taky neublíží, můžu věřit do poslední chvíle. Třeba začnu rodit dřív a nebudou chtít cs už udělat. Stát se může ledacos. Snažím se být připravená na všechno. Ale s tím císařem počítám spíš.

zuzekk
27. pro 2018

@val333 zkus tu bouli ohmatat oběma dlaněmi, jestli je taková ostřejší, bude to zadeček, jestli spíš balónek = hlavička. Hlavičku se pak snaž moc nemačkat, zadek klidně 😉
Kdyby bylo hlavou nahoru, zkus cvičit, hladit=navádět.

val333
27. pro 2018

@zuzekk pořád se to zkouším nahmatat a rozeznat, ale nwm 😀 ale děkuji za rady 😉 snažím se dělat aspoň tu kočku na čtyřech... Jenže mám celkem malé bříško a malý je tam natlačeny 😀

zuzekk
27. pro 2018

@val333 zadek dělá slušnou bouli ale na pohmat je vlastně malý, spicaty, narozdíl od hlavičky.
Jasný, tím nic nezkazíš 😊 ptala jsem se, jestli když je otočený správně, jestli ho tím nemůžu zase pretocit, prý ne 😉
Ještě mě napadá těhotenská svíčka a plavání = odlehčit gravitaci, uvolnit, udělat víc místa, když je napasovanej..

andelka
27. pro 2018

Já kočku a koleno prsní polohu dělám často,už kvůli tomu že mi to ulevuje. Když to pomůže k otočení tím líp.

jednaholkaa
27. pro 2018

@misak48 Ja mam taky poslednich par dni problemy se spanim, porad se v noci budim a nekdy nemuzu pak usnout. Ted jsme na chalupe, ale po novem roce to chci nejak resit. Zkusim aroma terapii medunku nebo levanduli, to ma myslim pomahat. Potrebuju nejak oblbnout..

val333
27. pro 2018

@zuzekk jo? To mě právě taky napadlo, že jestli je otočený dobře, jestli ho tou kočkou nemůžu nějak přehodit špatně...

zuzekk
27. pro 2018

@val333 mě taky, tak jsem se ptala 😊

jenssy
27. pro 2018

Ahoj holky, tak se hlasim z dnesni kontroly 😉 jsem dnes 32+0, prcek je taky porad koncem panevnim dole, takze uz zacinam stresovat 😣 jinak dle biometrie mame 1842 g, hlavicka odpovida presne, ale brisko a kost stehenni jsou pozadu. Celkove odpovida podle UTZ 31+0...na dalsi kontrolu za 14 dni a pak uz budu chodit do porodnice. Snad se jeste pretoci, nechci rodit koncem panevnim 😥 no a pak dalsi kontrola na diabetologii, tam je zatim vse v poradku ♥️

misak48
27. pro 2018

@jednaholkaa no ještě chvíli a taky asi něco zkusím... Ale levanduli teda nesnesu ☹ teď jsem přijela z Prahy z kobtroli a jak jsem byla vyrizena už, tak jsem asi na 3 hodiny vytuhla na gauči... No tak to už nebudu v noci spát vůbec ...

jessulka
27. pro 2018

Ahoj holky, tak my jsme si dnes udělali výlet vláčkem do Ústí n. Labem. Jeli jsme lanovkou na Větruši, kde je hotel, restaurace, pro děti přírodní bludiště a zrcadlové bl
udiště. Dokonce svítilo sluníčko. Tak jsme se hezky vysmradili na vzduchu a já se po včerejším věčném sezení po návštěvách konečně prošla.

jessulka
27. pro 2018
1nelinka
27. pro 2018

Holky tak ja mam zasebou poradnu v porodnici a mala ma uz cca 2600g..😅uplne me to prekvapilo protoze se v tomto obdobi narodila moje 1dcerka a ta mela rovne 2kg😂😂za 6dnu dalsi kontrola cipek jen zkraceny a jsem otevrena na prst tak jsem zvedava co bude..sekci mam naplanovanou na 22.1 tak jsem zvedava jestli vydrzime😍😍

jednaholkaa
27. pro 2018

@misak48 To spani pres den to asi spis zhorsi no :( Ja spim v poho jenom kdyz fakt toho delam hodne pres den a jsem unavena.

zuzekk
27. pro 2018

@jednaholkaa mně když se chce (a aspoň trochu můžu), bez výčitek si pospim během dne. Teoreticky kdykoliv, nejčastěji po obědě. Na noční ne/spaní to nemá u mě vliv, pokud ale v noci sůvim, aspoň si to dospim. Pokud vyloženě neprochrapu celé odpoledne , po 22h opět padam a spím 😁

misak48
27. pro 2018

@jednaholkaa
@zuzekk já byla dneska teda upřímně ráda, že se mi povedlo usnout aspoň přes ten den. Jsem úplně hotová. Ještě nedávno jsem spala třeba 10 hodin denně a najednou to prostě nejde. Ani v noci, ani ve dne. A je úplně jedno, co přes den dělám. Prostě ležím a čumím. Unavená jako blázen. Pak už se mi chce brečet, protože chci spát a o to je to horší... Všichni mi říkají takové ty úžasné věty typu "počkej až se to narodí, to se nevyspis vůbec", ale podle mě je teda lepší nespat z nějakého důvodu (dítě), než takhle jen tak, když by člověk mohl...

basice
27. pro 2018

@1nelinka tak to už má princezna pěknou váhu 😉. Teda, to už máš termín porodu za pár, to snad není ani možné jak to rychle letí. Já ho mám až 22.
2.,takze si ještě chvíli počkám.

Strana