icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
26. pro 2018

Holky zdravím,snad užíváte svátky,marodům přeji brzké uzdravení.kdyz čtu vaše seznamy do porodnice polívá mě pot,já ještě nezačala kompletovat a doplňovat zasoby,doufám,ze to pak půjde hladce,jak s objednáním,tak dodáním,protože před Vánoci to s poštou i ppl bylo na zabití.jinak jen tak pro pobavení:ráno říkám priteli,kdo mi to tu v noci funí do obličeje?a odpověď?no když tebe je teď v té posteli všude plno,není kam se vrtnout....:O

skretik
26. pro 2018

Ja uz taky budu muset sednout k netu a vse objednat a nejak pripravit. Vcera me cely den tak bolelo bricho, vecer jsem chvilema myslela,xe i pojedem,ale pak dobry a dneska zatim nic. Nemam ani vyprano, pripraveno, proste nic 🙈
Uklidnuje me @arielka222 , ze tam vsechno dostanem 😅

zuzekk
26. pro 2018

@seveneye asi záleží na porodnici, ale podle všech informací (já) nepotřebuju téměř nic, miminko jen na cestu.
Za mě hlavně nabíječku a jelení luj, zbytek se podda..

zuzekk
26. pro 2018

V porodnici tedy hodlám strávit minimum času, a tedy nic nepotřebovat. Kdyby se to vyvinulo jinak, museli bychom zůstat déle, pojede manžel domů-zpátky, co bude chybět, doveze, koupí. S taškou si tedy starosti nedělám 😉

jessulka
26. pro 2018

Tak jsem dobalila více plenek, jeste jsem prihodila odsavacku a nabijecku na mobil. Zavinovacku brat nebudu, tu nam tam pujci. Rucniky si beru sve. Nevim, jestli mam vzit tu emulzi na zadecek Medvídek, nebo jestli budu otirat jen vodou a purelanem. Asi ještě přihodím olejicek a neco na zadecek. I kdyz v porodnici maji tu mastičku Lions. Jeste mne napadá hřebínek na vlásky.

jessulka
26. pro 2018

@skretik Mne chytla dnes rano tak silena krec do stydké kosti, ze jsem myslela, ze rodím. Musela jsem to prodychavat. Už to máme ta pár. Mala sebou neskutečně mele a tlačí mi na orgány.

skretik
26. pro 2018

@jessulka no to je prave ono, prcek mel ted 2 dny regulerni mejdan a tak me bolel kazdy pohyb, jak kdyby objevil cipek a porad za nej tahal, dneska uz je jemnejsi.Ale vcera to byl masakr... uz asi lip nebude no... jen si rikam,jestli vubec poznam prave kontakce 🙈,abych furt necekala a necekala a pak nebylo pozde 😅😅

vilmic
26. pro 2018

@jessulka Ahoj, děkuji za optání. V sobotu jsem nastoupila k dětem do nemocnice, ale na Štědrý den odpoledne jsem šla domu, vrátila jsem se druhý den dopoledne. Byla jsem ráda, že to tak šlo udělat a mohla jsem být s Vojtou. Ten už přecijen z těch Vánoc poprvé něco měl, tak bych o to nerada přišla. Tudíž to jsem si celkem užila. Co už si užívám míň je opětovnej zánět v prsu. Na rovinu vám řikám, že to kojení nenávidim a kdyby nebyly nedonošení, tak se na to vykašlu. Fakt už mě to sere. Ani nebudu psát, jak těžký bylo sehnat ATB, protože pro pojišťovnu jsem teď v kolonce “doprovod dítěte” a není možný na mě vystavit recept. Hrozný hrozný hrozný... děti jsou skvělý, váží teď cca 2,4 kg, pilujem papání. Jednou si vezmou 5 ml, jednou klidně 30 a pak zase třeba jen 10, jsou prostě ještě nezralý, ale prý se to co nevidět zlomí. Na pátek mají naplánovanou kontrolu očíček a v pondělí UTZ hlaviček a náběry. Asi jim zkontrolujou i srdíčka ať máme jistotu, že je vše v pořádku. Tyhle všechny vyšetření se dělaji před odchodem domu a oni by nás rádi příští týden už domů poslali. Tak nám držte palce, ať začnou jíst pořádně a můžeme odsud. Doufám, že jste všechny měly krásné svátky a přeji vám šťastný nový rok a hlavně hodně zdraví a krásné porody.

Fotka pro zasmání, snad nikoho nepohorší.

ajdamajda
26. pro 2018

@vilmic moc krásná fotka a ty jsi úžasná ze to s kojením nevzdávas! Opravdu jim tím das nejvíce. Jsi dobra ! Vydrž

vilmic
26. pro 2018

@ajdamajda Děkuju moc 😘, je to náročný. Každý odsávání a přikládání se můžu počůrat bolestí, v noci zimnice.. snad se toho už brzy zbavim a znovu se to nevrátí.

1nelinka
26. pro 2018

@vilmic kocko nase mia je take nedonosena a kojena byla opravdu chvilinku na stridacku s um..ted ji budou 2roky a rikam ti ze holka nemela jeste ani rymu,zacala chodit v 11mesicich nikdy nemela zadne zdravotni problemy nebo tak.... tukam!!! Natlak okoli na kojeni je sileny a ja si tim akorad uhnala poporodni deprese ktere trvaly 3/4 roku...:// miminko potrebuje hlavne stastnou maminku😍tak se drz holka moc na tebe vsichni myslime

seveneye
26. pro 2018

@vilmic Ahoj Vilmi,koho tím chceš tady prosím pohoršovat?jsi supermanka:-*jak to vše dáváš.tiše si přeji,abych byla až přijde moje chvilka,taky tak silná a odhodlaná zabojovat.posílám🌷a opatrujte se!

vilmic
26. pro 2018

@1nelinka Máš pravdu, že některý to řeší hodně. Zoru teď kojim přes klobouček, protože nebyla schopná bradavku udržet a prý se mám připravit tady na místní hlavní lékařku, že bude pindat a že si to musim obhájit. Vojta byl kojenej 3 měsíce a taky má super imunitu a je to šikulka, nicméně tady u těch si řikám, že jim opravdu dávám to nej a ještě když mlíka mám dost. Pak jsou tady maminky, který pláčou že mliko nemají. To si pak připadám jako blbka, co to řešim. Ale kdo zažil zánět, tak ví jaká bolest to je. Neboj, když mě to bude hodně ničit, tak to úplně hrotit nebudu. Ráda bych kojila aspoň půl roku, minimálně ale do termínu porodu.

@seveneye ježiš mankote, já jsem ještě pod hormonama ❤️ Tečou mi tady slzy.
Holky jste opravdu strašně fajn. 😘😘😘

jessulka
26. pro 2018

@vilmic Ahoj Vilmi, jsem ráda, že píšeš. Je toho na tebe moc, ještě ty hormony, slzičky k tomu patří. Zánět znám a vím, jaká je to bolest, zkoušela jsi horkou sprchu a vymackavat? Já jsem i nahrivala třešňové polštářky a prikladala na prsa. Mela jsem je jako sutr. Miminka jsou sikulky, ze uz tak hezky papkaji. A ty jsi úžasná, ze tak hezky kojis. Ta fotka je nádherná. Přeji vám, at uz jste brzy doma, doma je doma a bude vám tam líp. Drz se.

jednaholkaa
26. pro 2018

@vilmic Krasna fotka nahodou!!! 🙂
Ahoj holky, zdravim po Vanocich 🙂 A jsem rada ze je to za nami (teda za mnou) 🙂) Nastvala me mama, ale co se da delat, rodinu si holt clvoek nevybira..

jessulka
26. pro 2018

@jednaholkaa A co se stalo, ze tě naštvala? Ještě takhle o Vánocích 🤔

jessulka
26. pro 2018

Take jsem ráda, ze už jsou ty Vánoce za náma. My dnes zvládli poslední 2 navstevy, boli mne z toho věčného sezení zadek, bedra, kyčle a v krizi. Tak zitra bude povinná procházka.

zuzekk
26. pro 2018

Taky jsem uz uplne usezena, po tom predvanocnim litani je to rozdil teda.. jdu plavat!

merope
26. pro 2018

@jessulka Tak my chtěli odpoledne na hřbitov a místo toho jsem usnula. Tak jsme se prošli jenom kolem domu.

jednaholkaa
26. pro 2018

@jessulka Ale, krome toho, ze nam svymi negativnimi komentari lezla na nervy cele vanoce (ona je proste takova - neumi rict nic moc peknyho) tak se ukazalo, ze se nechysta ucastit nakupu vybavicky. Hlavne ze strasne chtela vnoucatko a ted koupila par kravin a o zbytek uz se nezajima. A pry penize mi davat nebude, ze bych koupila nesmysly..no to uz uplne no comment. Docela trapas.. Ne, ze bysme to potrebovali, ale jde spis o princip.

jednaholkaa
26. pro 2018

@jessulka Jinak me pri sezeni uz pekne tlaci pod zebrama..nevim jak se uvelebit.

arielka222
26. pro 2018

@skretik v pohodě, však do porody téměř nic nepotřebujeme 😂 já už mám teda sbaleny kufr pro jistotu, ale.za to nemam doma pro mimi postýlku a ani přebalovak ještě nachystaný, to koupime a dodělám na začátku ledna ať mám klid.
Nějak často mám teď posličky a bolest zad, tak mam pocit ze už se pomalu něco chystá 😂

jenssy
26. pro 2018

Ahoj holky, také se hlásím po Vánocích, letos je to fakt náročný, všechny ty návštěvy, objíždění, dlouhá sezení apod...a to ještě nemám vše za sebou, ještě mě čeká návštěva jedné babičky v pátek...tašku do porodnice jsme začali balit dneska, jsem z toho všeho jelen, ale moc Vám děkuji za tipy a rady, co jsem si tady dnes přečetla. Zeptám se asi úplně blbě, ale v souvislosti s tím balením mě napadlo, že mám vlastně vše nakoupeno jen do té porodnice a nějak jsem úplně nepočítaůa s tím, že bych to pak mohla potřebovat i doma. Takže se hloupě ptám, jak dlouho se třeba používají kojící vložky do podprsenky, celou dobu kojení? A co ty síťované kalhotky? Mohu pak už doma nosit normální bavlněné prádlo? A ty poporodní vložky jsou také jen na prvních pár dní nebo je mám nakoupit i domů? A ony se tyto vložky do kalhotek nelepí, ale jen vkládají? Připadám si hrozně nevzdělaně, ale přeci jen je to pro mě poprvé, tak se Vás radši ptám 😀

@jednaholkaa Nic si z toho nedělej, mně dokáže moje mamka naštvat téměř každé Vánoce. Je to velice dobrá manipulátorka a snaží se mi neustále organizovat život, i když už s nimi dávno nebydlím. Zároveň má pořád hloupé řeči na to, že jim určitě nebudeme prcka ani půjčovat apod. A mimo jiné naprosto nerespektuje to, že nechceme, aby se našemu prckovi v budoucnu dávaly bonbony, čokoláda apod. Vidím, jak tím cpou mého synovce a úplně z toho rostu, takže se bojím, že tohle bude těžký boj...Neustále říká, že u babičky platí jiná pravidla apod. ☹ No prostě si nevybereš...

skretik
26. pro 2018

@arielka222 tak to jsme na tom uplne stejne az na ten sbaleny kufr,ten taky nemam,ani tu postylku,ani prebaloval,ani nic 🙈, poslicky a bolesti zad na rozdavani a k tomu jeste pekny deprese ... ale pri mem stesti se nic nechysta,jen si to vyziram a budu to nosit no konec unora

jednaholkaa
26. pro 2018

@jenssy Hm, tak to je teda taky nic moc. No, me je akorat trapny ze nam tchyne koupila prvni posledni a moje mama skoro nic. Prijde mi to neslusny..
@skretik Taky nemam nic smontovany..ani skrin pro mimi, postylku ani prebalovak. Tasku taky nemam 🙂 Ale myslim, ze v lednu se jeste nic dit nebude..

jenssy
26. pro 2018

@jednaholkaa no tak to je u nás to samé, také nám tchýně zaplatila všechno možný a je vidět, že se fakt těší a naši téměř nic ☹

jessulka
26. pro 2018

Holky, to nereste, každý to ma v životě prostě jinak. Verunky babička se nemohla smířit s tim, ze v 46 letech je babickou. Akorát se chlubila slovne a fotkami vnuckou, ale nikdy ji nevzala ani na procházku kočárkem, co kdyby ji někdo náhodou zahlédl. Také nikdy nic jen tak nekoupila, ani se neptala, zda malá něco nepotřebuje. Neresila jsem to, myslela jsem si své. Kdyz jsme sli s bývalým od sebe, to bylo V. 17 měsíců, tak na V. take kaslal. Ani o ni tolik nestal. Byl jen nedělní tatínek, nekdy ani to ne. Nemel zájem. Tak jsem si říkala, ze jablko nespadlo daleko od stromu. Ted uz se asi rok a pul snaží a obcas i neco koupí mimo výživné. Ale bývalá tchýně ne. Tu by to asi finančně položilo. Nová tchýně s tchánem jsou úžasní. Rozdali by se a to jim je 70 let. Každému nam dali k Vánocům 1tis. korun a to i Verunce i miminku. Zirala jsem. A dnes, kdyz jsme byli u nich na obědě, tak jsme každý měli ještě pod jejich stromečkem jeden dárek. Každý je prostě nějakej, ale chápu, te kdyz je to rodina a ještě k tomu vlastní maminka, tak to zamrzí o to vic.

andelka
26. pro 2018

@jenssy vložky nosíš podle potřeby. Záleží individuálně. Mně teklo z druhého prsu mlíko při kojení z jednoho,takže jsem vložky používala dost,první měsíce. Při nočním kojení jsem na prso mrskla tu froté žínku IKEA a druhý den vyprala. Na spaní jsem většinou podprsenku nenosila.
Síťované kalhotky jsem nosila i doma,ale jen prvních pár dní, celkově asi první týden po porodu,pak už bavlněné. Porodnické vložky jsem měla i doma, ale též pár dní,asi jako ty kalhotky. Pak jsem měla obyčejné silnější s lepitkem a křidélky. Porodnické lepitko nemají,ale drží je ty kalhotky. Je to kvůli větrání spodku.

andelka
26. pro 2018

@jessulka my jsme měli dneska též Ježíška,u manželových rodičů,a byl opravdu bohatý,vůbec jsem to nečekala. Máme spoustu nového lega,tak kluci byli hodní a hráli si. I miminko něco dostalo, hračku a bryndacky. Muž je moc rád jaké máme svátky,takhle rodinné je snad ještě nezažil.🙂

jessulka
26. pro 2018

@andelka Ja si také myslím, ze M. takové Vánoce jako s námi uz druhým rokem tráví, ještě nezazil. Ještě k tomu, kdyz vzdy na rozbalování dárků pozvu mé i jeho rodiče.
Dnes jako perlicka dne. Ve 12:00 jsme vyzvedávali E. u její mamky. M. ji napsal,at jsou nachystané na 12:00. Ta mrcha nás nechala cekat 15 minut v autě. Pak vylezla ven s E. v náručí, nesla ji jak maly mimino v slabých silonkách. Tak se M. ptal, kde má E. nějaký kalhoty, že akorát bude nemocná. A ona mu ta pinda rekla "Ty jako žádný nemáš?" Držela jsem se zuby nehty, abych na ni nevlitla. Ale nechala jsem je, at si to vyřídí sami. Tak sla do baraku a ze dveri po nem mrskla softshelovymi kalhoty. Kráva. A takhle se k M. chova pred dcerou. To je fakt úroveň.

Strana