icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

basice
25. pro 2018

@jessulka tak bohužel asi něco ve vzduchu. Dcera zvraci od rána a manžel už také leží 😣

jjituli
25. pro 2018

Ahoj holky včera se u nás polehávalo,malému rostou asi zuby,takže teplota, rýma. Nic nechce papat, naštěstí dost pije. Já dnes ráno jsem myslela,že se ani nenadechnu,úplná bolest na průduškach. Jeli jsme k našim na oběd,tak mě manžel vysadil na pohotovosti, naštěstí to na plicích,ani průduškách nemám 😀 mám ležet, šetřit se a pokračovat to co užívám 😀 aspoň fotečka u stromečku 😀

jjituli
25. pro 2018
jessulka
25. pro 2018

Jedna pupíkatá fotečka se stromečkem a Betlémem na náměstí na Mělníku.

jessulka
25. pro 2018
misak48
25. pro 2018

Teda holky jak to tak čtu, tak se tu moc pohodové Vánoce nekonaji. To je mi líto, u nás je všechno hrozně fajn 🙂 žádné nemoci, nespokojené příbuzenstvo ani tak 🙂
Ale já mám od včerejška trochu problém. Trpíte někdo na otoky prosím? Potřebovala bych se na něco zeptat...

ajdamajda
25. pro 2018

@misak48 já ale ne extra. Cítím pnutí . Mám ale problémy s ledvinami. Takže tehotenstvi je pro mě zátěž . Tlak mám OK . Ale bilkovinu v moci mám také běžne

jessulka
25. pro 2018

@misak48 Otoky nohou trpím. Copak?

jessulka
25. pro 2018

@misak48 U nás naštěstí také vše v pohodě a Vánoce užíváme. Dnes jsem nasadila dietku a je to znát. Hned je mi líp a nejsem nafouklá jak balon. Zitra jdeme na obed k M. rodičům, bude husokachna, tak si snad k ní porucim ryzi místo knedlíků. Potřebuju si srovnat žaludek. Jinak dnes užívám večer sama pro sebe. M. je na brigádě v Praze a V. je u tatínka, dělají si dnes Ježíška.

renulkka
25. pro 2018

@misak48 Také trpím na otoky ;) Někdy se s nima vzbudím, jindy se objeví po námaze...

cuccinka
25. pro 2018

Holky to je hrůza. Já si taky nadelila krásný dáreček pod stromečkem viz foto. To je fakt děsný:( já to naštěstí přes noc vypotila a dnes je mi o 80% líp. Tak všem přeji brzke uzdravení 😉

cuccinka
25. pro 2018
misak48
25. pro 2018

@ajdamajda
@jessulka
@renulkka splaskne vám otok přes noc? Objevila jsem ho na nohou včera večer, ale tak zvláštně - mám oteklý jen vnitřní kotník, vnější je OK. A bolí na dotek. Čekala jsem, že to přes noc splaskne a ani omylem, ráno pořád stejné. Dá se s tím vůbec něco dělat? Asi ne, že? Bílkovinu v moči mi laboratoř ukazuje už od listopadu, ale jen lehce, podle papírku je pořád negativní. Tlak si taky merim a mám tak 110/60, takže taky úplně v pohodě...

basice
25. pro 2018

@cuccinka jejda 😒, tak ať je brzy lépe. U nás také polovina rodiny leží. Dcera a manžel od rána zvraci a teď už mají dokonce i horečku. Já se zatím se synem držím, takže je obskakuji. Ale už také začínám cítit žaludek, tak jsem zvědavá jestli se z toho vyspím nebo si role obrátíme a zítra se oni budou starat o mě.

jessulka
25. pro 2018

@cuccinka Ježíš, takovou teplotu. Chuderko. Tak at je brzy lepe a Paralen at ti zabere. Kdyžtak zkus teplotu srazit vlažnou sprchou.

jessulka
25. pro 2018

@misak48 Nesplaskne, mam natekle nohy uz několik dní. Pomáhá mi na to, kdyz to namazu Alpou nebo Francovkou, alespoň to tolik nebolí. Jinak ja uz kotníky nevidela ani nepamatuju 😂😂😂

ajdamajda
25. pro 2018

@misak48 jestli sis ho nepodvrtla špatným našlapem. Jinak jo, splasknu a do večera zase puchnu

ajdamajda
25. pro 2018

Doporucuju ale podkladat nohy do vyšší polohy než hlava. Pak vše OK , otoky jdou pryč .

jessulka
25. pro 2018

@ajdamajda Podkládám nohy výš než hlavu a nepomáhá mi to ☹

jessulka
25. pro 2018

Holky, tak jsem balila tašku do porodnice a mám dotaz. Kolik berete plínek pro miminko? U nás v porodnici dávají snad jen 4 na den. Předpokládám, že s císařem tam budeme 4 - 5 dní. Kolik si berete prsních vložek? Jednorázové přebalovací podložky mám dvě, budou mi stačit? Kolik si berete pyžam? Mám dvě noční košile a jedno pyžamo těhotenské kalhoty s kojícím trikem s dl. rukávem z Lidlu. Berete miminku osušku? Berete miminku nějakou svojí teplejší deku z domova? Balíte s sebou i látkové pleny na rameno na odříhnutí a kolik? Nějakou svojí kosmetiku na miminko berete? Kolik si budete brát kojících podprsenek? Budete si brát normální kalhotky, nebo stačí jen na cestu domu? Kolik si balíte ponožek? Když mne ještě něco napadne, tak se zeptám.

jessulka
25. pro 2018

@vilmic Ahoj kočko, tak jak jste u vás trávili Ježíška? Uz jsi fit jako rybička, nebo jsi ulehla úplně?? A copak naši malí bojovnicci, jak se jim daří? Uz sami papkaji a přibývají lépe na váze? A co ta žloutenka, uz je fuč? Myslím na vás a přeji vám všem krásné Vánoce. Hlavně, at už jste brzy spolu pohromadě. Opatrujte se, papa 😘😘😘😘

renulkka
25. pro 2018

@misak48 Někdy mi otoky nemizí třeba 3-4 dny... To je mám celý den snad stejný 😉 A někdy je to jen chvilkový, když chodím víc než běžně (delší vycházka) a to mi většinou do druhýho dne aspoň trochu splaskne 🙂

andelka
25. pro 2018

@jessulka plinky pro miminko mám jeden balík,asi 28 ks. Vložky mám dva balíky v tašce,kdyžtak mi další donesou až budu na oddělení šestinedělí. Kojící podprsenku mám sbalenou jednu,vložek asi 8 párů. Kalhotky jsem ještě dokoupila,mám jich 6 ( počítám s císařem,takže pochybuju že je budu prát jako když jsem byla po klasickém). Podložku mám jednu, látkovou plenku taky. Kosmetiku neberu žádnou,jen vlhčené ubrousky. Deku žádnou. Ani osušku. Kojící košile dvě. Místo županu mám takové triko s dlouhým rukávem celorozepinaci.

renulkka
25. pro 2018

@jessulka Nevím, co vše u vás v nemocnici dávají nebo půjčují 😉 Já plínek beru malý balení - 48ks? teď si nejsem jistá, ráno kdyžtak kouknu (vedle v místnosti spí holky, tak nechci šustit) 🙂 Pokud by nestačilo, dovezl by mi manžel další 🙂 Starší byla dost ucvrkávací, mladší zas ukakávací a měli jsme hafo spotřebu, určo přes 10 plínek na den... U nás plínky nedávají, akorát jednu po porodu 🙂 Prsní vložky beru jedno balení s tím, že kdyžtak manžel doveze druhý balení... Přebalovací podložku neberu žádnou, přebaluju přímo v postýlce (ze začátku v tom problém nevidím, to mimčo tu plínku neprokadí ani nepročůrá), pokud chci položit na přebalovák, tak pokládám na látkovou plenu (ty v nemocnici půjčují erární) 🙂 Pyžamo ani košili neberu žádnou, půjčuji si erární, sice nejsou nic moc, ale na návštěvy a oběd a podobně si beru župan a je to 🙂 Osušku neberu, většinou jsem mimčo koupala jen 1, max 2x (když jsem tam byla se starší 6 dnů), v nemocnici půjčují větší plenu 🙂 Látkové pleny neberu (akorát na odjezd domů - to přiveze manžel před odjezdem) 🙂 Kosmetiku pro mimco beru akorát Sudokrem a sádlo, nic víc 🙂 Kojící podprsenky vezmu tak 2-3, když mi proteče vložka, tak než uschne, tak abych měla 🙂 Normální kalhotky beru akorát na cestu domů 🙂 Ponožky vezmu tak 2-3 pary 🙂 Snad jsem odpověděla na vše 🙂

misak48
26. pro 2018

@ajdamajda podvrtnutí to určitě není, mám to na obou nohách. Ale už mi to začíná i zvenku... Zkusím nohy podložit, jestli to bude ráno lepší 🙂 díky 🙂 každopádně teď mám stejně kontroly, tak se o tom zmíním ve čtvrtek na diabetologii a pak v pondělí v poradně...

1nelinka
26. pro 2018

@jessulka kocko zalezi co davaji u vas v porodnici..me u nas rekly ze na mimco dostanu vse krom plinek takze beru jen plinky 1baleni..a pro sebe normalni kalhotky neberu jen ty poporodni kuli jizve,vlozky do podprdy tech jsem si vzala do pytlicku asi 20ks,pizamo 2x,ponozky 1 normalni a 1teply...beru to tak ze manzel stejne bude jezdit kazdy den a cokoliv mi na zavolani priveze..treba veci na myti vlasu,fen,zehlicku na vlasy,malovani a tyhle veci si vubec nebalim a pak si je necham privest podle potreby

arielka222
26. pro 2018

@jessulka pro miminko neberu vůbec nic, vše dostaneme. Kosile budu používat erarni, ale jednu hezkou jsem si sbalila. Podprdy kojící mám dvě, vložky do podprdy mám malý sáček cca 20. Kalhotky normální neberu, mam 4 síťované a v těch jedu i domu. Ponožky mám na každý den takže 3-4 🙂

ajdamajda
26. pro 2018

@jessulka na den a noc 11 plenek . Takže aspoň 50 jich vem

ajdamajda
26. pro 2018

Já ještě zabaleno nemam 😂už mám ale vyndany kufr a tašku . Čekám taky na pilulku. Jejich garantované doručení a položky skladem .... ha ha. Samozřejmě dostanu zboží až v lednu 2019 pac najednou skladem nemají (nic extra za položky) a mám tam hlavně vložky ... ostatní není důležité

michaelarei
26. pro 2018

@jessulka Plíny beru
1 balení to je asi 46 plen, prsní vložky jedno balení, dvě jednorázový podložky, dvě košile a jednu soupravu, osušku neberu ale mám takovou větší flanelovu plenu.Látkové pleny dvě, kosmetiku ,krem, a cold krem, keficku noznice,obrousky na čištění ty vatový,dudlík,zavinovačku,čepice a malinky oblečky.Pro sebe 2 kalhotky a 2 ponožky ,jeste mně napadá krém na bradavky, bepanten,dunova kůra...toaletní vlhčení

Jinak holky všem nemocným brzke uzdravení mně se včera taky vrátila šilená rýma. .ucpaný nos no hrůza 😡

Strana