Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka zato já o kilo za 10 dní. 😒
Dnešní kontrola byla fajn, muž šel se mnou na ctg,tak měl zážitek. K Dr jsem šla sama, nevyšetřoval mě,ale byl to jiný Dr než ke kterému chodím ( ale už mi dělal utz ve 20 a 30 tt), a mám přijít ještě za týden k němu a pak 8.1. ke svému. Chce ctg za týden a podívá se i pořádně na mimco, udělá odhad, pořeší polohu a řekne mi co a jak. Tak se těším 👏
A já teda vůbec nevím jak tam ten můj malý potápěč je. Měla jsem 3 ctg po týdnu, poprvé jsme našli srdíčko vpravo lehce nad pupíkem, podruhé vlevo nad pupíkem a teď úplně dole pod pupíkem,musela jsem jezdit v podbřišku sondou, protože nám utíkal. Tak jsem zvědavá za týden na ten utz.
Holky, máte někdo zkušenosti se šíleným motáním hlavy? Já uspala mladší dceru, šla jsem za starší do kuchyně, na záchod a že už budu odcházet a v tu chvilku to začlo... Šílený motání hlavy, myslela jsem, že snad slítnu z wc, tak jsem se doplazila na gauč a teď tu odpočívám... Jak se pohnu hned šílený kolotoč a pocit, že někam padám 😔 Starší se teď zabaví chvilku u krtečka, ale nevím, co budu dělat, až se vzbudí mladší... Chlap je dneska naposled v práci, od ledna nastupuje na jinou pozici a mě se musí zrovna dít toto 😔 Vůbec nevím, jak si pomoct, nic na to nezabírá 😔 Piju dost, od rána už víc jak litr určo... Jedině mě napadá tlak 🤔😔 Ale takový motání jsem ještě nezažila 😵
Já jsem teď před Vánoci a během vánočních svátků zase zhubla - měla jsem hodně práce i stresů, moc mi nechutná, začalo mě zlobit pálení žáhy... Takže teď mám přírůstek váhy právě jedno kilo 🙄 . Do poradny si budu asi muset vzít zátěže do kapes, aby neměli řeči. Ve všech čtyřech těhotenstvích jsem měla takové ty normální přírůstky trochu nad deset kilo, tak úplně nevím, co si o tom mám myslet a jsem zvědavá, jak na tom bude dítě váhově, předchozí děti měly všechny kolem čtyř kil.
@bombat tyjo vůbec si nedokážu představit, jak se s tím dá žít. Mě trápí nespavost chvíli a je to pro mě teda strašné.
Co se týče cukrovky, tak nic moc. Vánoce už byly docela v pohodě, dokážu si na návštěvě cukroví prostě nevzít. Ale celý prosinec jsem prostě psychicky absolutně nezvládla. Už od konce listopadu, kdy jsem začala zadělávat těsta. Po tom půl roce diety, kdy jsem fakt vůbec žádné sladké nejedla, jsem prostě najednou začala užívat nejdřív syrové těsto, pak cukroví při pečení, pak sem tam občas už hotové v lednici. Prostě na zabití... Taky jsem od sestry na diabetologii dostala dneska po telefonu pěkně vynadano, když jsem si volala na výsledky včerejší krve... Ale zas tak strašné, jak ona to predesilala nebyly. Jen prostě jak jsem se předtím držela úplně hodně zkrátka, tak je tam ten rozdíl znát... Ale důležité je, jak bude vypadat malá v pondělí na UTZ, jestli se jí drží obvod bříška pořád kolem toho 50 percentilu. Ale jinak co se týče čajového přírůstku, tak jsem od začátku prosince nepribrala vlastně nic, teď teda kilo jak mi otekly ty nohy, ale dneska ráno byly kotníky splaskle a to kilo zase pryč...
@zuzekk no upřímně jenom díky fotonavodum na internetu 😀 tu tašku kdybych měla vymyslet sama, tak ji nikdy nemám 😀
@renulkka tyjo tak snad tě to brzy přejde. Měla jsem motání v létě právě kvůli nízkému tlaku, ale nikdy tak hrozné. Ještě se mi taky motá hlava, když mám nízký cukr, ale to vždycky doprovází i třes rukou...
@bombat ahoj, ja zvladala cukrovi odmitat docela v pohode, ale toho nedietniho jidla je pres ty Vanoce proste moc, takze jsem se taky nedrzela, a pro jistotu mi dosly prouzky do glukometru, takze jsem se ani nemohla nastesti merit 😀 ale vcera kontrola dopadla dobre 😉 jen me prekvapilo, ze mam ve zprave napsano, ze nemam prenaset, to znamena, ze by mi vyvolavali porod nejpozdeji v terminu? Nevis nahodou @misak48?
Jo a holky, jak se poznaji poslicci? Ja uz mam od vcerejska narazove hrozne ,,menstruacni" bolesti v podbrisku, muze to byt ono? Obcas v souvislosti s tim i uplne ztvrdne brisko...neni to brzy? Jsem teprve 32+1 ☹
@jenssy jojo, to znamená. Co jsem tak pochopila, tak je to doktor od doktora. Někde doporucuji nepřenášet kompletně všem gestacnim diabetickam, u Apolináře třeba říkali, že pokud je jen na dietě a výsledky v pohodě, tak klidně přenášet nechávají. Vyvolávají nejpozdeji na termín jenom diabeticky na inzulínu.
@andelka Taky si myslim, ze 36 tt je jeste mozna brzo. Teda z toho co jsem slysela.. kamaradce se takhle narodil chlapecek a rikala, ze byl jeste par trochu "mimo" nez se srovnal, prisel ji nedonoseny.. asi zalezi. Ale nejlepsi nechat uplne dopect ne? Ja jsem se bavila se nevlastni sestrou a ta mela vsech sest deti vyvolavanych :/ To taky neni nic moc.. doufam, ze se to mimi rozhodne jit na svet tak nejak normalne v terminu.
@jednaholkaa kamarádky mají právě též děti dřív,o těch 4-5 týdnů a není to úplně stejné jako v termínu, většinou hned na pokoji s maminkou nebyly. Obecně " v termínu" je 38+0 - 42+0, tak to tak beru.
Známé ještě před porodem v 37tt dávali injekci na dozrání plic. Takže já bych před 38+0 do toho nešla.
@jessulka myslím to tak,že bych nechtěla jít na vyvolání nebo sekci ( samozřejmě kdyby to bylo akutně nutné,to jo,to se doktoři rozhodnou a neptají se že jo) před 38+0, protože mi to přijde zbytečně moc brzo. Ideální mi přijde,a teď jsem to i zas četla,když plánovaně,tak 7-10 dní před TP.
@misak48 Já mívala motání, závratě a omdlívání na začátku každého těhotenství (a tlak se ani nehnul), ale nikdy to nebylo tak nesnesitelný, že bych nevydržela stát a jít rovně... Naštěstí už to není v kuse, jak odpoledne, ale jen sem tam chvilka, tak snad se z toho do zítra vyspím 🙂
@jenssy Já kafe nepiju ani mimo těhotenství, to by mě snad zabilo, mám špatnou zkušenost, že nemůžu po něm spát 🤔 Ale už se to lepší, tak věřím, že to bylo změnou tlaku...
Holky dotaz, jakou velikost tech poporodnich kalhotek? Pred tehu mam vel.S,vyjimecne M,ale zadek mi narostl tak nevim,mam vzit pro jistotu L nebo staci M?
@skretik já mám normálně velikost 34 a nebo S. A tehu kalhotky mám M a XL, ptz jiné velikosti neměli 😂
@skretik teda poporodní síťové kalhotky 😀
@basice
@arielka222 musi se to vubec nosit,pamatuju si,ze me to desne rozcilovalo,jak to nesedelo 🙈. Kolik ks vlastne kupujete?
Jo a ted na to koukam,ze vel M je na obvod pres boky/bricho 50-120cm ... jen se bojim zmerit 🙄🙄🙄😄😄😄

@misak48 Absolutně jsi mi tím výčtem vyrazila dech... Nemám slov, jen němý obdiv... (Ale přeju Ti, že ses dneska vyspala - co je to nemožnost usnout dobře znám, ale trápí mě to spíš normálně než v těhotenství, pro mě je těhotenství spíš "normální stav" než "jiný stav", cítím se v lecčems lépe než obvykle.)
Jinak co cukrovka, Vánoce a cukroví? Dobrý? Zůstala jsi ukázněná? Vánoce musí být tedy zkouškou kázně... (To samé @jenssy )