icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
30. pro 2018

@val333 Usnula jsem a intervaly se o dost prodloužily 😊 Asi 3x mě to v noci vzbudilo, ale ráno pak nic, až teď k večeru zas sem tam se nějaký poslíček objeví... 😔 No jo no, hold už to lepší nebude 😀
@zuzekk Je to foceno u holek v "herničce" 😂 Taky to podle toho tam vypadá 😀 Později tam budeme mit ložnici (už tam máme skříň), teď máme ložnici udělanou v pokojíku (je o dist větší) 🙂 Tak aspoň se nás tam vleze všech nás 5 😊😀

val333
30. pro 2018

@misak48 no já jsem chtěla používat ten anyball , ale můj doktor je celkem proti tomu a celkem mě od toho odrazuje... A tu masáž bych si sama asi moc nezvládla udělat a můj chlap se na to tak necítí... Takže nakonec to asi nechám všechno na přírodě... Ikdyz mám teda strach, že budu sešitá jak hadrová panenka 🤐

ajdamajda
30. pro 2018

Já se strasne těším na porod 😂🤪 jsem asi jediný blázen . A to poprvé byla sekce . Pak VBAC. Teď bych rada HBAC. Kdyby se to povedlo.

Taky mužu byt jediná u které se vše posere i když se připravují. Nikdy člověk neví . Nechci nic zakriknout protože plány ať jsou jakékoli .... nemusí vyjít ze .

Ale těším se . Jinak poslicky mám časté. Už velmi . Je fakt ze navíc mě trápí křečové žily na děloze . Není to příjemné . A tedy k večeru otoky ale takové ty klasické . Hlavně kvůli ledvinam. Teď mě pobolivaji a snažím se více pít a nahrivat zada . Kluci se chtějí víc kojit . Teče mi mliko docela dost .

Jinak mám dojem ze se pomalu připravuji na porod - ze se rozvolnuje čípek - mekne.

Poslední kontrolu u lékaře ale nedám. To cestování MHD až na Vaclavak z Kladna s dětmi je na porod . Musela bych brát kočár a zase nemůžu do autobusu , jezdí vysoké a jednou za uherský rok nízký a ještě nemusí i když je napsáno ze má jet. To se nám stalo minule ... :/ a pak čekat a čekat v zimě na zastávce na další třeba 40minut je hezky

ajdamajda
30. pro 2018
ajdamajda
30. pro 2018

Moje včerejší pupendo večer . Dle inseminace bych teď měla začínat 36.tyden. Podle přesného data ovulace

Podle uměle menses kdy byly různé cykly 25-37dni je to 34.tyden.

val333
30. pro 2018

@ajdamajda tyjo , tak to máš dobrý, že se těšíš 😀... Já mám termín 1.2. a zatím teda žádný poslíčky nemám 🤔🤔 tak snad se nebudu dlouho trápit...

skretik
30. pro 2018

@ajdamajda ja se tesim taky 😉 a nijak se nepripravuju

michaelarei
30. pro 2018

@skretik
@ajdamajda Taky se už moc těším holky, už chci vidět malou. .😍 oba porody byli hodně lehke a rychle tak snad a kdyby ne cokoliv pro prcka vydržím..zatim žádne bolesti ani poslíčci jsem 34tt

zuzekk
30. pro 2018

@val333 já k tomu pohyby taky neptřebuju 🙂 neumím ta pojmenování, jestli to lze nazvat "tlak na čípek", ale někdy tam píchá, jak kdyby strkal ručičku už ven. Ptala jsem se u doktora i PA, po vyšetření oba řekli vše ok. PA radila suché teplo a odpočívat 😉

zuzekk
30. pro 2018

@val333 zase ti ocituju PA - necvičit, nemasírovat, ordinovat maliník a lněné semínko. Aniball nepořizuji, olejíček na masáž mám, po Novým roce začnu (a uvidím, jak rychle skončím...)

skretik
30. pro 2018

@zuzekk taky jsem se na to ptala, protoze taky mam obcas pocit, jak kdyby chtel vystrcit rucicku ven a doktor jen pokyval hlavou, ze to je uplne normalni. A sem tak to pichani asi v cipku mam taky, ted uz mam takove zvlastni bolesti ve spodku dost casto a taky v zadech.

@michaelarei ja jsem prvni mela takovy divny, ze poradne nevim co se delo, trvalo to cca 12hodin, ted si to chci "uzit" jinak, moc si toho uz nepamatuju,ale aspon trochu vim co me ceka a protoze je to naposled, tak si to chci prozit se vsim vsudy, proto nechci ani zadnou chemii a uvolnovaci veci, pokud to nebude nezbytne nutne. Uklidnuje me, ze to sice strasne boli, ale ze to je bolest, ktera vim, ze prejde a vyjde z toho neco krasneho 🙂

val333
30. pro 2018

@zuzekk tak to bude asi ten stejný pocit 🙂... Odpočívání i teplo dodržuju...takže budeš pít ten maliník a masírovat, jo?... Maliník plánuju koupit v úterý , ale na tu masáž si asi netroufnu 🤔

jednaholkaa
30. pro 2018

@ajdamajda Ja se taky svym zpusobem “tesim” na porod, nebo spis jsem zvedava..uplne novej zazitek 🙂 Tak snad to nebude hruza 🙂) A taky jsem zvedava co to lneny seminko, jestli to bude nejak poznat..treba mimino vyjede jak na skluzavce 🙂)

skretik
30. pro 2018

@jednaholkaa jo lneny seminko je jediny co by se dalo pocitat do "pripravy" na porod, ale spis si ho davam, kvuli tomu, ze bere tu zelezo a abych nemela problem se zacpou a to asi funguje paradne 😉 , tak snad to bude tak paradne fungovat i na porod 😅

zuzekk
30. pro 2018

@val333 ven se prý neprokopávaj 🙂 pro maliník taky teprve vyrazim, v úterý ale bude u nás všude zavříno 😉 na masáž se tedy vyprdni, já masáže obecně a olejíčky mám moc ráda, tak to aspoň zkusím.

bombat
30. pro 2018

@cuccinka Ty jsi na tom asi jako já: Je to jak z pohádky o slepičce a kohoutkovou - nejdřív vyklidit a vymalovat pokoj aby se udělala podlaha, teď teprve můžeme stavět skříně a přebalovák... A já jsem ještě pořád strašně unavená z toho malování. Akorát mám naprané oblečení 56 a 62.

jednaholkaa
30. pro 2018

33+6

jednaholkaa
30. pro 2018

@skretik Taky nemam zacpu 🙂 Asi funguje..

bombat
30. pro 2018

@basice Taky ještě nemám tašku do porodnice zabalenou a fakt se mi ji balit ani nechce vzhledem k tomu, že by byla jen pro krizové případy. Ale už jsem si pořídila některé věci na domácí porod, tak ještě uvidím, zda budu balit.

ajdamajda
30. pro 2018

@bombat já mám k domporodu zatím jen podložky , čekám na ta homeopatika, pupeční šňůra by se po dotepani prepalila svickou. Nemam ještě gumové prosteradlo (kdyby náhodou ) .
Jinak klasické veci co jsou potřeba ano.
Je při dotepani potřeba vůbec pupecnik podvazovat ? No a misku na placentu mám taky. Jen nevím jestli z ni nechám udělat kapsle nebo ne. Jinak ji případně asi na tinkturu využiji ...

andelka
30. pro 2018

@val333 jo,to jsem měla též, bodání uvnitř. Je to třeba jeden den,pak zas ne. Poprvé když se to dělo,jsem šla na kontrolu,a to se zjistilo,že je malý hlavou nahoru a kope tam vevnitř. Teď to mívám občas též.

andelka
30. pro 2018

@val333 já jsem nikdy poslíčky neměla,a rodila jsem vždycky před TP a porody byly docela rychlé.

michaelarei
30. pro 2018

@skretik jj přesne ,ne mněla jsem ani při jednom žádný léky ani uvolnovaci věci tak ani ted nechci
..jj bolest projde a prckove nás budou těšit 😍

bombat
30. pro 2018

@ajdamajda Mám připravenou starou matraci, podložky, igelit, odsávačku, mísy mám v kuchyni (ještě teď se občas doma smějeme, jak se nejstarší štítil, že je to "placentová mísa", ale buchty zadělané v ní si nakonec s chutí dal 😉), ještě budu prát stará prostěradla a igelit si koupím ještě jeden na gauč, abych se nemusela bát si kamkoliv sednout/lehnout. Od poloviny ledna chci nastavit kotel na celonoční ohřívání vody, abych měla jistotu, že mi nedojde teplá, nesmím na to zapomenout.

bombat
30. pro 2018

@val333 Maliník a lněné semínko určitě neuškodí, ale zda skutečně pomáhají je neprůkazné. Masáž pomáhá určitě, existuje na to spousta studií. Zkus chlapa přemluvit, pokusím se sem vložit návod z knihy "Partner u porodu". Sama bych to taky nemohla, ale manžel se to naučil a dělá to dobře a podle všeho i rád. Nakonec je to i v jejich zájmu, abychom se moc nepotrhaly...

bombat
30. pro 2018
bombat
30. pro 2018
jessulka
30. pro 2018

Tak teď já (tedy my) 😂 34+1tt. Fotila Verunka 😊

jessulka
30. pro 2018

Hezky večer holky. Tak já dnes vyprala látkové pleny po V. Mám jich dost. Ale potřebuju sjet do Ikey pro ty malé rucnicky. Mám jen jeden. Řešily jste, jak už se těšíte na den D. Já už se na porod těším moc. Už odpočítávám dny. Slíbila jsem V., ze ji po čtvrteční kontrole a po domluvě s Dr. na termínu sekce, navazu bonbóny na provázek a budeme každý den stříhat jeden. Aby věděla, kolik ještě zbývá dní. O porodnici se s ní ale nesmím bavit, pláče, že tam nebude se mnou a ze se jí bude stýskat. Nese to špatně. Na miminko se ale moc těší.

misak48
30. pro 2018

@bombat @cuccinka holky tak to u nás je to dost podobné... Takhle vypadá budoucí dětský pokoj. Zatím jsme ho moc zařizovat nechtěli, ale měla jsem slíbeno, že se udělá podlaha + stěny, aby se tam mohla postavit komoda (a nejspíš skříň), ve které budu mít komplet oblečení pro malou. Tvrdila jsem, že prát budu, až to bude hotové. Jenže to se musíme nejdřív zbavit toho starého nábytku tam zejo. Takže se tam nic neděje už tak dva měsíce. Tenhle týden už jsem to nevydržela a vyprala jsem si oblečení ve velikostech 56 a 62, protože to se mi vešlo do půlky prázdné police u nás v šatně. Takže jsem v klidu a proste až pokoj bude, tak bude. Mají na to po porodu další tři měsíce. Naštěstí mám postýlku v ložnici a prebalovak v koupelně, takže kromě toho skladování oblečení mě to netrápí...

Strana