Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa člověka nepoznáš tak snadno. Jsou typy,které v tom umí chodit. Jsou v mládí charismatičtí, oblíbení, zajímaví, chytří, zásadoví..jenže pak přijde skutečný život, problémy,nutnost být zodpovědný, přizpůsobit se..a je zle. A nestačís se postupně divit,s kým to žiješ.
@skretik ja kupuju matrace jen Traumeland, sice stojí cca 1800kc ale jsou pro ty děti fakt výborný a zdravý 🙂
Ja nevim, ac mam nazor na chlapy taky ne moc pozitivni, za prve bych je nehazala vsechny do jednoho pytle a za druhe bych nehazela vsechnu vinu jen na ne...
@jednaholkaa já měla v životě jen dvě známosti ( a dva takové úlety kolem 19 let), první rok a půl,druhou 4,5 roku před manželstvim ( nebydleli jsme spolu ale) a celkem 7 let manželství. Současný manžel je ta 1,5 letá známost před 20 rokem, teď jsme spolu 5 let. Poprvé jsem se vdávala ve 24, ještě na VŠ,ex je o 5 let starší. O životních zkušenostech se nedalo fakt mluvit.
@andelka No jasne, tak to je ono..
Nazdárek holky, tak se i ja přidám s dnesnimi výsledky z poradny. Odběry krve z minula dopadly dobře, takže ty prášky na chudokrevnost pomohly. Malá je hlavičkou dolu, tzn. ze se celá pretocila, ale v mém případě je to špatně. Rikala jsem Dr., ze mne hrozně boli stydká kost a uz jsem tam mela i párkrát křeč. Nelibilo se mu to. Udelal ultrazvuk a zjistil, že malá tlačí hlavičkou na tu vnitřní jizvu a ze ta jizva uz je hrozně tenká. Takze rikal, ze by to videl nejlépe za 14 dni, tj. 17.1.2019. Pak totiž 18.1. odjíždí na týden na hory a jelikož si chce operaci udělat sam, říkal, že bych do toho 28.1. coz je druhý možný termín, nemusela vydržet. Spíš ta jizva by mohla prasknout. A to by byl pry pruser. Takže mi napsal doporučení do porodnice, aby se na mne ještě podívali tam a hlavně aby se k tomu vyjadril nějaký pediatr, který u porodu bude.Do porodnice se chystám v pondělí,, musime ještě na
ten urad, abych měla všechny papiry. Dalsi monitor mám příští čtvrtek a to uz budu vědět, jestli v porodnici schvalili ten termín 17.1. a kdyz ne, budu se modlit, abychom vydrzely 2v1 do toho 28.1. S Dr. se tedy domluvím definitivně příští čtvrtek. Mám docela strach. Dnes jsem 34+5. Za 14 dni budu 36+5 a to je asi ještě brzy. Nojo, ale nam riskovat to, ze ta jizva muze prasknout? Ach jo holky moje.
@misak48 Ja bych také raději driv a s mym Dr. nez to řešila akutně s někým cizim. Opravdu ten spodek ted hodně citim jak se pretocila. Mám furt takovy divný pocit, ze mi vypadne. Dr. mi na sebe dal i mobil, abych mu zavolala, kdyz bych měla nějaké potize. Tak ja si snad dam nohy nahoru a budu jen ležet.
@jessulka takhle se mi točí většinou večer: asi zadeček🙂
@beruska125 Asi jo, ale pěkně to bolí 😊
@andelka Životní zkušenosti nejsou všechno, my se brali v devatenácti, už jsem o tom tady psala, je to už sedmnáct let. Zase si myslím, že jsme měli víc odhodlání a snahy se sobě vzájemně přizpůsobit, než mají lidé starší. Manžel byl moje druhá známost, chodila jsem předtím v šestnácti s jiným spolužákem asi půl roku - takže fakt nulové zkušenosti. Svatbu nám rozmlouvali skoro všichni, když bychom se po sedmi letech, když jsme měli velmi vážnou krizi, rozešli, mohla bych tu psát, jak měli ti skeptici pravdu a jak to bylo špatně, že jsme se vzali. My tu krizi ale zvládli a já to rozhodnutí, že jsme se vzali, naopak hodnotím jako jedno z nejlepších ve svém životě... Takže ono to je hodně o tom výsledku ve stylu konec (i ten relativní - že vztah doposud trvá) dobrý - všechno dobré.
@jessulka co ja bych za to dala mit ho za 14 dni venku 😊,nestresuj se,bude to tak jak to ma byt 😉. Me rikal dr. Pred 14 dny,ze kdyby se uz narodilo,ze mu to ani nevadi. A mas teda vic lezet,aby se netlacila tolik dolu? Me to taky pekne boli kolikrakrat jak mi tak tlaci a stipe, ale uz se nesetrim ba naopak 😉, no ja se vlastne nikdy moc nesetrila,ale ted uz neresim vubec nic
@val333 Teď jsem zvědavá na Tebe, jestli máš prcka hlavou dolů... Mě dneska v poradně potvrdila polohu hlavou dolů - když jsem byla více než před měsícem naposledy (jednu poradnu jsem vynechala kvůli těm podlahám), tak byl ještě hlavou nahoru. Ale já to v tomhle těhotenství už poznala, takže jsem byla v klidu. Ještě v minulém, čtvrtém těhotenství, bych si tak jistá nebyla - je to fakt matoucí, jak se tam hýbají... Moc bych Ti přála normální porod, ještě když člověk vidí, co pak dělá třeba Jess ta jizva...
@skretik S tím praním zažloutlých míst, to tu tehdy ten návod, co asi myslíš, psala Jana s nikem "mattonimelum", jestli si ji pamatuješ, přišla pak o miminko, opravdu často na ni myslím, hrozně mě to sebralo (mimochodem chtěla se po třech měsících snažit o miminko, tak by mě zajímalo, jestli do toho opravdu půjdou, přála bych jí to). Já ten návod poněkud zjednodušila, ale důležité jsem zachovala - bylo tam namočení pred praním s pracím práškem a jarem a pak klasicky prát s vanishem. Většina fleků mi díky tomuhle postupu zmizela, tak doporučuji.

@zuzekk tak většina holek v 25 letech má holou prdel bez zázemí a finanční jistoty s nemá srovnané myšlenky v hlavě co chce . Nebo vi co chce ale nemá ty prostredky . A někdo nemá ty prostredky ani s partnerem ... vše je individuální . Když jsem do prvního tehotenstvi spadla , tak mít další prcky už je jedno . Naopak si děti vyhrají a naplňuje mě to. Vím jakou další cestou se ubírat (změna oboru) takže hned jak to půjde chci dělat rekvalifikace. K oboru se nevrátim.