icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
4. led 2019

@skretik jono, to máš pravdu.... Na mozek mi to leze hrozně 😵 ... Snažím se myslet a dělat všechno možne.... 😎 No, nejlepší by pro mě bylo, kdyby už to na mě přišlo 😀...

arielka222
4. led 2019

Ahoj holky tak jsem dnes po poradne 35+1. Malý má 2660g ale hlavička je pry o týden větší, což nemam moc radost když to musím rodit. Je hlavou dolů, zadek pod zebry a nohy na boku. Ale stále je moc vysoko a nic nechysta, vše zavřene. Další kontrola pristi týden a pak už porodnice ozvy. Achjo doufám ze se umoudři a vyleze dřív než v termínu 😀

skretik
4. led 2019

@arielka222 ja v to taky strasne doufam, ale neverim v tom... kdybys prisla na nejaky zpusob jak je premluvit, dej vedet :D. ja ho mam od terminu MS o 9 dnu vetsi a na UZT ve 31tt jeste o dalsi tyden vetsi, tak i proto doufam, ze nebudu rodit po terminu 4,5kg macika :D .. peru zatim jen 56, dneska jsem to chtela dodelat a zehlit, ale od rana je mi strasne zle :(

renulkka
4. led 2019

@zuzekk My teda ambulantní porod neměli ani u jedné dcery, ale starší měla dost silnou žloutenku... Hodnoty si už nepamatuji, ale chodila na světýlko, já ji mohla jen kojit, poňuchlat a hned zpět 😏 Přesto že tam takhle byla, ji hodnoty ještě stoupaly (brávali ji kvůli tomu krev), než se to cca 3.-4.den ustálilo a začlo klesat... Jak to bylo pod určitou hranici, tak jsme dávali jen za okno a mohli jsme jít domů... Doma měla žloutenku ještě víc jak měsíc 🙈 Byla jak pomeranč 😀 Celkem jsme byli na šestinedělí 6 dní (já 7 i s porodnicí) 😉 Druhá dcera taky měla žloutenku, ale u ní stačilo dávat za okno, a šly jsme domů normálně 4.den ráno 🙂

basice
4. led 2019

@skretik taky tu mám dnes připravené žehlení a zatím od rána ležím. Taky mě moc dobře není 😣

jednaholkaa
4. led 2019

@bombat Ja to mam stejne.. na levo je to bricho jakoby plny, tam ma zadicka a napravo vic prazny tam jsou nozicky a hlava dole..
Jinak ctu ten Hypnoporod, nevim jestli jste ho nektera cetla a docela me to bavi 🙂

arielka222
4. led 2019

@skretik tak syna jsme vyhnali v 38+4. Byli jsme se projít na dlouhé procházce, pak horká vana a červené víno a sex a za dvě hodiny jsme jeli rodit 😂😂 a to tvrdili ze se nic nechysta talze od 38tt začneme zase vyhanet.
Já už mám naštěstí nachystané a vyprane všechno oblečení po synovi 56-68. Jinak mě to sněžení vůbec nedělá dobre, jak se změnil tlak tak jsme jak mrtvola a normálně mi začaly i natekat ruce.

val333
4. led 2019

@arielka222 tak já mám oblečení jen 56 a 62 😀😀... Tak doufám, že pak nebudu lítat po obchoďáku a shánět větší... 😀

jessulka
4. led 2019

Ahoj holky, ja jsem dnes jak praštěná. Nevyspala, rozlamana ze sedacky, kde jsem dnes nocovala. Uz mam vareno, uklizeno a konečně sedím. M. mne od vcera nejak stve. Ale to prejde, je toho ted na mne moc a potrebuju se s tim vsim vyrovnat sama. Uz aby byl konec ledna.

arielka222
4. led 2019

@val333 neee nebudeš 68 je až tak na 8 měsíční dítě, aspoň my to tak měli. Malý mel 50cm a 3700 pri narozeni a velikost 62 mel až tak ve 3 měsícich dobrou 🙂

skretik
4. led 2019

Me od vcera i hrozne boli prsa zas, mate to nektera taky?

jednaholkaa
4. led 2019

@skretik Ne, ja mam maly takze neni co bolet 🙂)
@val333 Ja mam obleceni az do 80..strasny..ale nejak sem se neovladala, tak jsem pak kupovala alespon vetsi. Mam plnou plastovou popelnici a pul..

jednaholkaa
4. led 2019

A ty veeeelky slevy 🙂))

bombat
4. led 2019

@skretik Prsa mě naštěstí nebolí, ale při té velikosti, které dosáhly, se už "těším", až se začnou nalévat... 😨

cuccinka
4. led 2019

Ahoj holky 😊 hele už máte všichni vybrané jméno??? Nebo je tu někdo kdo ještě není 100% presvedceny a tape ?? Nebo jen já jsem takovej magor 😂

basice
4. led 2019

@cuccinka my už máme 😉, ale také jsme ho několikrát měnili a nebyli si jistí, zda je to to pravé ořechové. Teď už máme jasno a bude to Nicol 😉

ajdamajda
4. led 2019

@jednaholkaa já četla a moc se mi knížka líbila

ajdamajda
4. led 2019

@cuccinka mám a čekám na vyjádření ústavu pro česky jazyk o povolení

skretik
4. led 2019

@cuccinka my nemame :D, nejsme nejak schopni se shodnout . Vcera jsem zrovna rikala priteli at se synem rozhodnou jak chteji, ze uz je mi to jedno a necham to na nich, jen jsem teda zakazala Jiricka, jak chtel pritel. Takze si myslim, ze vyberou Davida, ale fakt nevim

jednaholkaa
4. led 2019

Holky, jak je to s tim papirovanim kvuli prijmeni po otci? RL uz oba mame, takze ted musime na matriku podepsat to prohlaseni? Mam taky nejaky takovy papir z porodnice, tak nevim jestli musime i na tu matriku..

ajdamajda
4. led 2019

Mě už konečně došla Pilulka ....tak mužu rodit . Akorát teda vložení mám asi extra moc . 5 balíku 😂

andelka
4. led 2019

@cuccinka my ještě nejsme úplně rozhodnutí. Počkáme po porodu.

andelka
4. led 2019

Holky,tak jsem dneska prubla Aniball..a jako doufám,že to zvládnu nakonec jako minule. Začala jsem na 20 cm. Do 30 nebo 31,5 co jsem měla minule daleko teda. A už těch 20 mě štípe.

skretik
4. led 2019

@jednaholkaa na matriku musis spis kvuli tomu, aby byl otec v RL. Pokud nebudete mit ten papir, tak nebude uveden v RL, ale je mozne ho tam pak dodatecne dopsat My se tam chystame pristi tyden

jednaholkaa
4. led 2019

@skretik Diky. Jo, koukam, ze tam asi budem muset..

cuccinka
4. led 2019

Já už jsem s tím jménem zoufalá 😭 s pritelem se nemůžeme dohodnout a shodnout. Máme jen jedno ale není to prostě úplně to TOP , na druhou stranu rodina se toho chytla a už to několik měsíců používá 🤔 ale štve mě že by měl svátek na štědrý den a v unoru narozeniny 😞 Máte to taky tak nekdo že by měl kolem narozeni a vánoc i svátek???

ajdamajda
4. led 2019

@cuccinka můj syn je Adámek. 15.12.2014
Takže to má najednou - druhy svátek má Matthew - na Matěje

Ale kluci dostávají v průběhu roku stále nějaké darecky . Druhy syn je Andrew William

andelka
4. led 2019

@cuccinka mně to taky irituje,ale vlastně ve skutečnosti se u nás svátky nějak moc neřeší. Starší syn má svátek 17.12. Moje mamka má jeden den narozeniny a druhý den svátek. Můj brácha má 21.12. narozeniny.. Osobně máme favorita jméno které je 4.10.
Já bych ráda rodila až kolem 24.1. nejdřív,ať se před narozeninami stihneme vzpamatovat z Vánoc. Ale ten svátek bych až tak nehrotila,kdyby se mi nějaké jméno moc líbilo.

jessulka
4. led 2019

@cuccinka My jsme Klárku prejmenovali a bude to Terezka. Ona se prece jenom ta Klára špatně vyslovuje a potvrdila mi to i paní učitelka ve školce, ze s tim děti, ale i dost dospelych bojuje. Ella uz říká konecne "R", ted ma jen svuj problém s rackovanim Michal, ale jméno mi schválil. No a kluk bude Fanoušek, jako měl být uz od začátku. Vždyť on v toho Fanouska počítá, tak co by neschvalil Terezku. V pondělí jdeme na matriku nahlásit jména.

jessulka
4. led 2019

@skretik A nevíš, jestli musi být na te matrice osobně přítomen, nebo stačí, kdyz tam donesu jen jeho RL? On totiz jede do práce na půl jedenactou a nevím, jak bychom to ráno stihli. A musíme se ridit úředními dny.

Strana