icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
4. led 2019

@andelka Mne dnes pobavil M. Ptal se mne na to, jestli kdyz se mimco narodi 17.1., tak jako bude Kozoroh? Tak říkám, ze ano. Nebyl z toho vůbec nadšený, on je 26.1. a uz je Vodnář. Jenze ja bych radsi toho Kozoroha. Moje sestra byla Kozoroh a měla úžasnou povahu, moc jsme si rozumely.

val333
4. led 2019

@jessulka tak to já chci zase rodit nejdřív 20. aby to ten vodnář byl 😀 jsem taky...

garfa4
4. led 2019

@jednaholkaa
@jessulka my byli na matrice vcera. Mame to teda komplikovanejsi, ze chci, aby dcerka mela prijmeni bez -ova. Takze mame o jeden papir vic. Ale sepisovali jsme souhlasne prohlaseni o otcovstvi a prohlaseni o jmenech (krestnich). Chlap u toho byt musel, protoze to prohlaseni o otcovstvi se musi podepsat pred tou pani na matrice.

A potrebovali jsme obcanku, rodne listy a tehu prukazku.

basice
4. led 2019

@cuccinka já jsme Eva, takže svátek na Štědrý den a 1.3. narozeniny,takže to mám také relativně blízko. Jen ten svátek na Štědrý den je trochu opomijeny 😒. Jinak dcera je 12.12. a svátek má 21.12., takže má vše v jednom měsíci.

seveneye
4. led 2019

Holky tak já si dala dnes cvičně 3 pračky prádla,vic toho ani sušák nepojme.zatím teda spíš věci do postýlky,hnízdečko,mantinely a deky do kočáru,počítám že v tomhle počasí to bude schnout naprosto úžasné:-\ale kdo bude prát a hlavně žehlit ty tři pytle hadříků fakt netuším,jsem lekla ryba,malej me tlačí,špatně se mi dýchá...no ale rodit ještě nechci,nemáme doma připraveno:O

elu001
4. led 2019

@cuccinka my budeme mít Davida a TP máme 7.2.

seveneye
4. led 2019

@jessulka my už na matrice byli a je to tak jak píše garfa4, dokonce už mám hotovou i tu náhradní občanku, v Praze se asi na úřadech maká nonstop😀
Jinak my si právě Klárku dali jako variantu dívčího jména🙂a Terezka je taky moc hezký,ale co ten tvůj myslím porad počítá neoblomně s tím klukem co?divím se,ze si je tak jistý...no hold bude to pak překvapení,doufám že jsi dobrá herečka,na mě by ten můj určitě poznal že jsem věděla již dřív😉

basice
4. led 2019

@seveneye i já už začala prát a taky jsem začínala těmi většími věci, které se nemusí žehlit. Včera jsem prala 2 várky mimi oblečení a teď mě to čeká na žehlení a to už mě tolik nebaví 😣. Taky se mě poslední dobou špatně dýchá a dopoledne mě trochu zlobí nevolnosti. Hold, ten konec bude ještě náročný 😒

seveneye
4. led 2019

Jinak holky nechci být za drbnu,ale sešly jsme se tu v prima parte, a moc ocenuji, že umíte myslet i na druhý a není vám lhostejný když má někdo nějaký trapeni.jak jste tu vzpominaly na holky,co nás opustily,můžu vám rict,ze jsem nedávno na e-miminu narazila na deníček-letos na vánoce nadelime dětem hrob,je psán anonymně,ale tuším,kdo se potřeboval vypsat...myslím na to poslední dobou víc než na tu naši babi,ta si svoje totiž stihla odžít,ale tohle je hold hrozný:'(

skretik
4. led 2019

@jessulka musite tam byt oba osobne a osobne to podepsat

skretik
4. led 2019

@elu001 u nas to vypada stejne 🙂 , ale uvidime co kluci nakonec rozhodnou

skretik
4. led 2019

@seveneye posles mi odkaz prosim , rada bych si ro precetla, i kdyz budu rvat 😞

Ja peru od vcera, vel.50 a 56 , kocary , autosedacky a fusaky a neschne to vubec :/ , uz tu mam peknou hromadu na zehleni, ale vubec se mi do toho nechce , navic nemam skrin, tak nevim kam to dam :(

andelka
4. led 2019

@seveneye já jsem ten deníček četla,ale vůbec mě to netuklo. Teď si neuvědomuju jestli se to časově kryje,nevím už kdy jsem ho četla. Každopádně mě to dostalo taky.
Naše malá hrob nemá,máme ji zatím doma.
Ale včera jsem byla na návštěvě u kamarádky,a taky jsme si povídaly,má dvě děti, ale mezi nimi taky tragédie. V 16tt revize kvůli vadě mozku neslučitelné se životem. Člověk se opravdu může jen modlit ať je všechno ok,protože těch špatných věcí je kolem víc než dost.

tynazezu
4. led 2019

@cuccinka ale Adam je moc krásný jméno...my ho meli jako druhé, kdybychom si rozmysleli Martina... vubec bych se na to, jak to je daleko od narozenin, nekoukala...já mám treba svátek týden pred narozkami...

cuccinka
4. led 2019

My taky svátek nikdy nějak extra nastavili. Tak hold to bude Adámek. Na ničem jiném se stejně neshodnem. Jen me mrzi ze bude mít vše tak u sebe. A hlavně že těch Adamu je teď moc :(
@jessulka jeee to je hezčí jméno než ta Klarka. Já teda nemám problém s R nebo cimkoliv jiným ale ta Klarka se mi třeba taky blbě vyslovuje. 🙂

seveneye
4. led 2019

Holky vy se hezky trefujete, adamek-davidek-tomasek byli i u nás v užším výběru🙂

jessulka
4. led 2019

@garfa4 A muzu jit napr. nejdriv k registraci do porodnice bez toho papíru z úřadu a dodat jim to treba až před nástupem k porodu? My to bohužel v to pondělí nestihneme vse najednou.

michaelarei
4. led 2019

@seveneye taky myslím na holky od nás jake to musí být težke 😢 a je mi to tak lito....
@jessulka Terezka taky super. ...
My už asi taky jsme rozhodli nakonec bude mit dva a taky musíme na matiku aby mněla příjmení bez ova jak ja 😊

andelka
4. led 2019

@cuccinka moje kamarádka má Adámka a je narozený 22.2.

andelka
4. led 2019

@seveneye ještě jsem tu zaznamenala jednu maminku,kterou to potkalo 2x a byl to jiný nick a i v jiných týdnech. Je strašné že se to vůbec děje,a zvlášť víckrát.

skretik
4. led 2019

@seveneye hmm to asi sedi no :( , rada bych vedela jak se ma ted , tohle asi nikdy nepreboli, ale snad je na tom v ramci moznosti aspon dobre

garfa4
4. led 2019

@jessulka dle meho muzes. Ono je velmi pravdepodobne, ze ti v te porodnici daji svuj formular na krestni jmeno ditete (ja mam bohuzel formular pro porodnice na Praze 4 a rodit budu v porodnici na Praze 8 a je mozne, ze me s tim poslou do haje). Ty vyplnene papiry jsou vlastne potreba az k porodu. A zaroven mas moznost vse vyresit i po porodu, do 30 dni od narozeni mimca.

Pokud se nepletu, Terezka bude mit tve prijmeni, ze? O to to mas jednodussi. I kdybyste papiry nemeli, tak Terezku pojmenuji po tobe a partnera nechas zapsat pozdeji do RL.

http://www.tesin.cz/zivotni-situace-detail/matr...

A Terezka je krasne jmeno 🙂 Kdyz jsi psala, ze budete mit Klarku, tak jsem si vzpomnela, jak jsme na zakladce u spoluzacky s tim jmenem bojovali. Fakt nechtene jsme to komolili a holcina z toho byla casto smutna. A nikdo z nas to nedelal schvalne, jen nam ta pismenka nejak nesla spravne poskladat.

andelka
4. led 2019

@jessulka určitě spěchat nemusíš. Všechno jde i dodatečně. Jen když máš vše dopředu,je to jednodušší. Já jsem včera vyplňovala anamnesticky dotazník a prohlášení pacienta,ať nemusím potom,protože tam jsou kolonky že by jeden pad. Kvůli RL a matrice mám sbalenou kopii oddacího listu. Ona už to pak nemocnice vyřídí a RL se vyzvedne.
Já mm s Klárkou taky problémy, hodně mi to splývá. Ale hodně kamarádek ji má.

skretik
4. led 2019

co si myslite o tehle vybave do postylky? ty poltare, neni to spis nebezpecny https://www.nejbaby.cz/p/polstarkovy-mantinel-s...

val333
4. led 2019

@skretik doufám, že ne... Budu mít tak takový... Ušitý od kamarádky... 😉

andelka
4. led 2019

@skretik
@val333 popravdě já bych to nekupovala. Jednak kvuli praktičnosti ( lapač prachu, ideálně často celé prát) jednak že zdravotního hlediska ( vzduch má prý víc cirkulovat v postýlce). Já mám mantinel jen takový ten tenký.

skretik
4. led 2019
basice
4. led 2019

@seveneye taky mě ten příběh sedí na Klárku 😥. I já si občas vzpomenu jak se obou holkam daří a musí to být strašné.

jessulka
4. led 2019

Dekuju holky,jste hodné. V klidu si tedy v pondělí zajedu do porodnice a ve středu bychom zasli na ten úřad. To ma M. volno.

Ano, Terezka bude mit příjmení moje 😍 Jsem za to moc ráda. Svatbu stejně neplanujeme a ja si tim nasim vztahem ted po tech vsech problémech a krizich ani nejsem jistá, ze bych si M. chtela vzit. Možná nekdy časem. Vím, ze M. rodiče s tim asi budou mit problém, jak jsou starsi, tak si vsechno moc berou, ale to je úplně to samé, jako kdyz nám jeho maminka říkala nekdy v létě, at se teda vezmeme. A to se M. najednou citil vtažen do kouta. Miminko bude mit i trvalé bydliště u mne doma a ne na baráku v Roudnici n.L., kde ho ma Michal.

Strana