Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jenssy staci mit jen oddaci list a chteli original ne kopii pak mi ho vratili nevim jak jinde ja rodila a budu zas v Praze
Holky, jak perete to dětské oblečení, na jakou teplotu? Já to peru jen na 40 stupňů, na 60 pak peru látkové pleny a ručníky...je to málo?
@andelka
@plamenak11 děkuju moc 🙂
A ještě jeden dotaz mám 😀 Vy, které už máte mrňousky otočené hlavičkou dolů, cítíte stále výrazné pohyby i dole v podbřišku, nebo už jen spíš nahoře? Taky ještě nemám malého přetočeného a dneska se mrská snad všude, tak zkouším odhadnout polohu, ale asi mám smůlu 😀
@andelka tak jsem zase ztracena :D .vubec nemuzu vybrat :(. Kolegove v praci mi chteji neco koupit a postylku nemam vubec vybavenou, tak sjem si rikala, ze vezmu tohle. Puvodne jsem chtela hraci deku, ale na to je cas a mozna podedim. Nemam jeste kolotoc nad postylku, ale ten asi ani nechci . poslete inspiraci 🙂
@skretik já moc nepomůžu,do postýlky mám jen prostěradlo a ten tenký mantinel, zavinovačky a teda budu mít hnízdečko od kamarádky. Nemám žádné naducane polštářky,nebesa, kolotoč, uspávacky, kapsáře,ani polštář, peřinu, povlečení ( to mám po klukach ale až tak na dobu 9 měsíců až 1 rok. ) Jedu podle zkušeností se staršími dětmi. A fakt se mi nechce prát zbytečně často. Už tak toho peru hodně.
@skretik já mám do postýlky, prostěradlo,pletený mantinel kolem dokola ptz to bránilo tomu ať se mu zasekne nožička nebo ručička mezi sprusle a hnízdečko. To je za mě must have a investovala jsem do nového, tam bylo mimi hezky v teplicku a na spaní mel zavinovacku a nebo decku.
Polštářky a perinku jsem dávala až pozdeji asi od tříčtvrte roku 🙂
@jenssy stačí kopie oddaciho listu. Jinak peru vše na 40 a ručníky a plinky a prosteradla na 60 🙂
@jenssy Já to ze sklepa po synovi vyperu na 40. Je to ukládané čisté. Z bazaru či nové vyperu na 60, potom to pokadený, poblitý a od jídla budu prát taky na 60, s antialergickým mácháním. Beztak mi to jde pak do sušičky a tam bude ta teplota asi vyšší. Nežehlím. Ale stále to nemám ani vyndané ze sklepa..
no ja mam taky zavinovacky a pytle na spani, mantinel mam jeden, tak nevim jeslti resit. Ja jsem sice nasla postylku, ale bez sroubu, takze mozna to mimi nebude mit ani kde spat :D
Já nemám zavinovacky , hnízda ani postýlku atd. Nevyuzila jsem to ani s klukama ...
hlavní je ze mám šátek, prso a velké letiště 😂 . Kočárek podle mě až v létě (budu vozit prostrediho a malou ve dvojcecim )
Holky tak já dneska cítím pohyby nahoře 😍 🙏 tak snad se Jonášek už vyřadil a usadil hlavičkou dolů 😀 ale celej den mám hrozně píchání a řezání tam dole 🙄 v jednu chvíli mě to tak bodlo, ze jsem se až lekla, že mi snad prdla voda... ale naštěstí nic 😀 ... Jinak já mám postylku s polstarovym mantinelem, hnízdečko, zavinovačky, kočár i šátek 😀 budu zkoušet všechno a uvidím, co se nám bude líbit 😊 do postele ho k nám budu brát pouze v tom hnízdečku, protože manžel je ve spaní děsně nemotornej... Už jsem od něho kolikrát dostala pecku do břicha nohou nebo zadkem😁 takže nebudu riskovat, že nám malého rozmáčkne... Navíc ještě rozdává rány loktama (má zvyk dávat si ve spaní ruce za hlavu) 😂
@val333 haha přesně proto máme hnízdečko taky 😂 Měli jsme ho v posteli mezi námi pres den, alee jinak na noc byl v postýlce 🙂 synovi v něm bylo tak parádně ze ho měl do 13 měsíců, sem mu musela dokoupit to velké přes celou postýlku 😂
@arielka222 no já jsem to ze začátku vůbec nechtěla pořizovat.... Že je to škoda peněz, ale postupně, když jsem se o tom bavila s maminama, všichni to strašně chvalily .... Takže jsem ho nakonec objednala 😊
@val333 no jak říkám za mě fakt úplně nutná věc, a přesně tak, neznám žádnou kamarádku s miminkem která by to nechvalila. Já u syna jako prvorodicka nakoupila hodně blbosti co se nevyužili (napr. Houpací lehatko) ale hnízdečko stalo fakt za ty peníze. 🙂
@arielka222 tak houpačku mám půjčenou od taťky... 😀 ... Můj otec má s přítelkyní tři děti v rozmezí 3-8 let 😀 takže spoustu věcí podedenych....
@val333 to mas vyhodu. My moc věcí nepodedili, ale teda spiš jsem nechtěla. Mam to radši všechno nové a teď to podědí druhátko, což bylo takhle v planu 🙂 ale různé Houpačky, lehátka, Židličky nebo odrážedla jen fajn mít po někom ptz to je na chvíli a ještě nemáš jistotu že to dítě využije 🙂
@ajdamajda To se prave uz zacinam obavat, ze me vsechny ty mantinely, postylky a hnizda budou k nicemu a stejne budu mit mimino v posteli 🙂)
@jenssy Ja ji mam hlavou dolu a pohyby prave citim napravo jakoby na boku, tam ma nozicky..
@jessulka Terezka je podle me lepsi nez Klarka 🙂 Klarka je takove trochu smutne jmeno..teda tak na me pusobi.. Terezka je veselejsi.

Ahoj holky, my máme jméno už také najisto vybrané, bude to Péťa, ale slavit bude na Petra a Pavla v červnu, aby neměl moc blízko svátek, Vánoce a narozeniny...dost jsme na to koukali, jinak bych nejradši dala právě jména Daniel, Adam nebo David 😀
@jessulka Terezka je moc hezké jméno 🙂
Holky a nevíte, jak je to, když jsme svoji? Také musíme na matriku? Nebo stačí mít do porodnice kopii oddacího listu?