icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
4. led 2019

@val333 Tak to budou mladí strejdové a tetičky 😁, manžel má vlastního bratra, který je jen o šest let starší, než náš nejstarší... Docela vtipné.

skretik
4. led 2019

@val333 ten pocit mam kolikrat taky, nekdy je to jak kdyz me stipne do cipku nebo zataha a nekdy se uplne zastavim, protoze mam pocit,ze se dere ven 🙈. Zacinam byt nervozni,ze nepoznam kdy zacinam rodit 😅. U prvniho mi nepraskla ani voda az na sale pichali... nosite sebou uz nahradni kalhoty,kdyby nahodou? Znam to jen z filmu,ze te vody tece hrozne moc, je to tak 😄?

jednaholkaa
4. led 2019

@skretik 🙂)) Tak to me nenapadlo ty nahradni kalhoty, ale je fakt ze v tyhle zime bych nerada litala s mokrym zadkem venku. Ja si zas neumim predstavit, ze mam "brzo" rodit. Me tam to mimino prijde naky zabydleny.. ve spodku vubec nic necitim, bricho neztvrdlo ani jednou, noo ale pujde ven to je jasny. Pritel uz parkrat utrousil, ze uz aby bylo venku 🙂) Tak to me zatim prijde jako scifi..

andelka
4. led 2019

@skretik já teda potřetí snad už poznám. Hlavně kvůli hlídání a že mám streptokoka musím do porodnice poměrně brzo ( ne jak minule hodinu před porodem,ale to jsem ho neměla). U obou jsem měla jen kontrakce, podobné jak ms,takže nic extra. Až pak po vaně už mi došlo že to bude ono. Voda mi nikdy sama neodtekla. Jak to vypadá vím jen když mi dělali loni ten vyvolaný porod,to jsem cítila lupnuti a voda tekla,a na to že jsem byla 18 tt docela dost. Ale velké mimco to většinou zaspuntuje a více vody zůstává uvnitř si myslím. Kalhoty jsem nenosila,jen velkou noční vložku v kabelce.

renulkka
4. led 2019

@jenssy U nás chtějí taky originál oddacího listu a vrátili nám ho vždycky s rodným listem holek 🙂 Tak zkus pojišťovat, jak to chtějí u vás v porodnici 🙂

andelka
4. led 2019

@jednaholkaa já jsem měla oba kluky v posteli na noc. Na den někdy v postýlce,někdy na gauči,někdy v posteli. Skoro všechno mám zděděné nebo po klucích,tak uvidím,kdyžtak nebude žádná velká škoda. Hnízdečko si kamarádka chválí a od 6 měsíců nechala ušít větší,tak to menší mi prodá. Mimco bude asi v hnízdečku mezi zdí a mnou,takže ho nikdo neprilehne.

bombat
4. led 2019

@jenssy Mám hlavou dolů a spíš mě občas bolí ty pohyby dole, je to tam stísněnější a citlivější.

yvonneullmann
4. led 2019

Ahoj holky. Tak chlap se nastesti asi vzpamatovat a prisel omluvil a je snad uz klid. Dnes jsem byla na pásech a kontrole a doktor mi objednal termín SC. 30.1 mam nastup a 31.1 sekci. Maly ma ted 2360g Takze mame za 14dni nahore necelého pul kila 🙂) tak Uvidime kolik nam nebere jeste za ty 3tydny. Ale myslim ze 3,5 mit budeme urcite. 🙂

bombat
4. led 2019

@yvonneullmann Tak to máte teda po italsku 😁.

renulkka
4. led 2019

@skretik
@jednaholkaa Holky, mě praskla voda u první dcery 😉 Cítíte takový lup a hned vlhko 😀 Nijak to nebolí a ty vody je opravdu hodně 😂 Takže ani silná vložka, ani kalhoty mě v tu chvíli nepomohly :D Když jsem jela do porodnice, dala jsem si na sebe 2 silný vložky, na sedačku 2 poskládaný ručníky a i tak jsem do porodnice přijela s promočenýma kalhotama až po kolena 😂 Ono sice mimčo to trošku ušpuntuje, ale ta voda teče pořád, jak se melete, až snad při samotným tlačení mi netekla 😂 Pak dcera vyklouzla a voda co byla za ní, tak ohodila porodní asistentku 😂😂 A to jsem rodila pomale 12 hodin od prasknutí vody a celou dobu voda tekla 😉 U druhé dcery mi začal porod kontrakcemi, tak jsem zvědavá, jak to bude teď 😊😍

renulkka
4. led 2019

@yvonneullmann Jee, tak to se v porodnici asi nepotkáme 😀 Já mám v plánu rodit aspoň až po 1.únoru 😂 A jinak je dobře, že se chlap probral 😉 Snad si uvědomil, o co by přišel 😉

andelka
4. led 2019

@renulkka no já bych byla hodně vyvalena,kdyby mi porod začal vodou. To bych fakt asi byla v šoku co teď. Dr říkal,že plodové vody mám míň,ale stejně to nějaký litr bude že jo.

andelka
4. led 2019

@yvonneullmann já víc jak 3,5 kg odmítám rodit 😀
To je dobře že se vzpamatoval,snad už bude klid.

ajdamajda
4. led 2019

Já tedy měla první tu sekci, druhy začal kontrakcemi a malem jsem je prospala ... vůbec mi několik hodin nedocházelo ze jako rodim , kdyby to nebylo v termínu tak tomu moc pozornost nevěnuju. Začala jsem je vnímat až když jsem je měla 1-2 minuty po sobě , volala jsem našim narychlo aby pohlídali prcka a jela jsem sanitou protože přes Prahu by to taťka měl dlouhý

renulkka
4. led 2019

@andelka No upřímně jsem to tenkrát nečekala, byla jsem 38tt, ale od 35tt jsem měla plodové obaly prosáklý a bylo to opravdu v rámci dnů, kdy mi voda praskne 😀 Ale i tak to byl šok, normálně jsme si dali s manželem řízek a brambory, já se přežrala doslova jak prase 😂 A natáhla jsem se na gauč, nohy dala na chlapa a za chvilku lup 😀 Říkám: Asi mi praskla voda, něco ze mě teče 😀 A manžel vtipkoval prý joo sis cvrkla 😂 Tak mi pomohl na záchod, já si sedla a prostě crrr a teklo to čůrkou 😀 Říkám teče to a já nečůrám 😂 V tom mžiku, chlap vylekanej, jakože už? 😂 Co má chystat a tak 😂 Tak jsem ho uklidňovala já, že si v klidu dám sprchu, ať nabere čerstvý sádlo a nachystá ručníky, tašku a plínky do auta 😂 A pak jsme jeli, cestu máme tak třičtvrtě hoďky (u obou porodů jsme měli po cestě ještě uzavírky, kvůli opravám silnice 🙈) 😀 Upřímně si pamatuji ten jeho výraz dodneška 😂 Stejně jak když jsem ho u druhé budila v noci, že už musíme jet a on se mě ptal kam 😂 A když jsem mu řekla, že do porodnice, tak se mě ptal proč, chudák rozespalej, nic mu nedocházelo 😂 Tak už se těším na ty reakce teď 🙂 😍 To jsou takový chvíle, na který člověk moc rád vzpomíná 😍

jessulka
4. led 2019

@skretik No ja myslím, ze po tom vsem jaj se choval apod. mu snad musi být jasné, ze bude mit příjmení moje. Ale ja uz jsem to kdysi nakousla u jeho rodičů doma, právě když resili jmena a automaticky k nim davali příjmení jeho. A ja jsem právě dobte debary vstoupila a rekla "A proc řešíte příjmení vaše a ne moje?" Najednou bylo ticho a tchýně práve "No tak snad se vezmete,ne?" A ja řekla "A ze si teda pred lety nevzal i Ellinky maminku?" a bylo ticho. Michal to komentoval slovy, ze ho tlacim do kouta a ja se usklibla a rekla mu, ze po nem se jmenuje Ellinka a po mne se nejmenuje ani jedno me dite, protože Verunka má také příjmení po otci a do dnes mne to stve, protože Verunka nechce mít jeho příjmení a furt se mne ptá, jestli se bude miminko take jmenivar jako ona. A kdy si mne její tatinek vezme, abychom se jmenovali vsichni stejne, jako se jmenuje Ella a Michal stejně. Je mi ji v tomhle tak strašně líto, ze má jediná jine příjmení a pritom by chtela to mé.

jessulka
4. led 2019

Děkuji vám za pochvalu jména Terezka. Mne se také nakonec líbí víc. Dají se z nej dělat různé zdrobněliny. A to se mi na tom líbí víc. Treba Terinko, az se narodí a bude pidimalinkatá 😉

jessulka
4. led 2019

@val333 A odkud jsi objednávala hnízdečko a sadu do postýlky? Ja hnízdečko moc chtěla, chtela jsem ho objednat v lednu, tak ještě uvidim.

beruska125
4. led 2019

@skretik u prvního mi taky nepraskla voda až při samotném porodu, u druhého tak hodinu před porodem praskla a to jsme byli ještě doma a pak už to byl fičak😂 kalhoty jsem měla úplně mokré ale do porodnice to máme kousek, náhradní jsem nemela a přežila 😉

jessulka
4. led 2019

Hurá, tak první nábytek pro miminko stojí a všechno se mi tam krásně vejde. Mám radost 😊

yvonneullmann
4. led 2019

@renulkka budu tam minimálně do 6.2 tak se potkame. Snad. 🙂) nebo se budeme střídat :D každopádně si napiseme 🙂))

andelka
4. led 2019

@renulkka já jsem zvědavá jak to teď bude. S manželem je to první společné dítko. Kéž by se to rozjelo když by byl doma a nemusel teprve dojet z práce. Jinak porodnici máme 10 minut.

jednaholkaa
4. led 2019

@yvonneullmann Tak super, ja si to myslela, ze to jeste mozna bude ok.. zadna kase se neji tak horka jak se uvari 🙂
@andelka Hnizdecko taky myslim ze pouziju na to spolecny spani. A postylku nekdy pres den jak rikas. No bylo by to trapny nic nemit, uz vidim jak prijde tchyne a my bysme nemeli ani postylku 🙂)

renulkka
4. led 2019

@yvonneullmann Tak abych tam nepřišla až po 😂 Termín máme 15. 🙂 Ale doufám, že by to mohlo být dřív, pokud se madam umoudří a otočí se hlavičkou dolů 😏

andelka
4. led 2019

@jednaholkaa já vždycky měla aktivně postýlku. Dokonce dvě,jednu pro batole,druhou pro miminko. Luci jsou od sebe necelé dva roky. No hlavně mladší ji používal opravdu výjimečně, spíš to bylo odkladiště. Ale tak třeba dotretice. Starší v ní nakonec i spal,od 9 měsíců do cca 3 let.

renulkka
4. led 2019

@andelka Taky doufám, že si malá vybere den, aby byl zrovna chlap doma a buď tchýně nebo tchán taky doma, aby pohlídali holky 😏 Zatím první dvě byly poslušný 🙂 Jedna si vybrala víkend, kdy manžel nedělal a druhá si vybrala noc, takže než ráno dcery vstávaly a tchán než šel do práce, už bylo po všem 😊 Jsem zvědavá, jak to vše bude, jak má manžel tu novou práci, tak doufám, že mu dovolí si vzít otcovskou dovolenou 😏 Bude to šéfovi říkat příští týden, tak snad 🙏 Vypadá jako rozumnej chlapík, ale aby za něj měli záskok 😔

andelka
4. led 2019

@renulkka kluci byli též hodní,první porod začal v neděli večer, druhý v pátek večer,syn ani nevěděl že jsme jeli do porodnice, prospal to. Můj muž to má v práci tak jako..no neni moc postradatelný. Ale všichni ví že koncem ledna rodime,řešil to už kvůli sluzebkam,ale zda bude pak moct být aspoň týden doma nevím.

misak48
4. led 2019

@jenssy ten oddací list si vážně radši zjisti - my máme v pokynech taky napsáno, že musí být originál a pokud kopie, tak úředně ověřená. Ale taky je tam napsáno, že si ho odnáší a vrací ho az s rodným listem dítěte. Tak jsem si skočila nechat udělat tu úředně ověřenou kopii, protože dávat z ruky originál se mi moc nechce...

andelka
4. led 2019

U nás je právě napsané na stránkách nemocnice,že kopie nemusí být ověřená. Takže lepší zjistit jak je to u vás.

basice
4. led 2019

@renulkka mě první porod začal kontrakcemi, takže když byly tak trochu pravidelné, tak jsme jeli do porodnice. Tak mě vyšetřili, byla jsem na 2 prsty otevřená, ale poslali nás domů, že to na porod ještě nevypadá a že se to může zastavit. No a asi za 2 hodiny jsme jeli znovu, protože kontrakcemi byly silnější a častější a už si nás tam nechali. U syna mě praskla voda v noci. Najednou jsem cítila takové vlhko a bylo mi jasné, že jsem se nepočůrala 😁. Docela ji bylo dost, dělala jsem po bytě louzicky a manžel to po mě utiral 😁. Do porodnice jsem také dojela s mokrými kalhoty, protože vložka tu vodu nepobrala. No vidím to jako dnes 😁. Tak teď jsem zvědavá jak se porod rozběhne.

Strana