Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa já zabalila plen cca 25 ks, na první den je dostaneme, tak jsem počítala pak ještě na dva dny. Kdyžtak manžel doveze další. A vložek jsem tam dala jen pár kousků pro jistotu, měly bychom je mít k dispozici neomezeně od porodnice...
@jednaholkaa Beru 2 baliky vlozek, 20 párů prsních vlozek, 40ks plinek, 5ks poporodnich kalhotek na přeprání.
Taky jsem dnes hledala jak magor potreby do přebalovaku. Našla jsem pod postelí v ulozaku 😂
@jednaholkaa nestras mě,já jak na potvoru našla jen střední cestovní tašku,snad se mi tam ten základ vleze,protože jinou kabelu kupovat neminim,drobnosti musí pobrat větší osobní taška typu shopper
@misak48 Ten plen vezmu asi jenom taky 20ks, kdyztak si tam dokoupim nebo pritel doveze..
Holky, kdo z vás bude používat nebo už používal tu čistící emulzi Medvídek? Stále váhám jestli mám pořídit. A pak ještě jeden dotaz. Budete používat Vigantol nebo zvolíte jinou alternativu, případně jakou? Četla jsem různé diskuze a mám v tom docela zmatek 😒. Někdo říká, že by se Vigantol neměl zaměňovat, že má jiné složení než třeba ten vitamín D od Terezie nebo ještě ten druhy od Jamiese nebo jak se to jmenuje.
@basice medvídka jsem si včera doobjednala, perlan už mám doma. Přijde mi to k těm latkovkam jako fajn varianta. A kdybych ho náhodou nevyužila, tak to není zas taková investice, aby mi to bylo líto. A co se toho vitamínu týče, tak zkusím nejdřív ten Cigantol, který nám napíše Dr. a až pokud se objeví problémy, tak je budu řešit a kdyžtak ho vyměním....
@misak48 tak k latkovkam to určitě fajn bude. Já jsem právě toho Medvídka ani u jednoho z dětí nepoužívala i když jsem o tom slyšela, tak si říkám, že teď bych to do třetice zkusila 😁. U syna jsem právě Vigantol neměla, bral ten jiný Vitamín D a stejně ho hodně bolelo bříško, tak teď zvažuji jestli to není zbytečné pořizovat.
A odsavacku a dudlik nejaky sebou berete?
Ja si odsávačku neberu, kdyztak mi ji M. doveze. Dudlík neberu.
Dudlik ani odsavacku nemam, takze neberu. Spis ted vymyslim, ze si vezmu vic kosil.. dve pry je malo :/ Tak asi tri kojici a cvrtou obyc na porod. Plus tri rucniky.. jenom se to kupi a to balim zatim jenom tak predbezne kdyby nahodou..
@jednaholkaa Ja mam dve kosile a jedno komplet pyžamo s kojicim vrskem. Rucnik mam teda jen jeden (osusku) a maly rucnik na ruce a na umytou hlavu. Fen si brat nebudu, kdyžtak mi ho na návštěvu mamka přiveze a ja se v klidu osprchuju,umyju hlavu, vyfoukam a ona bude hlidat malou.
Njjj všude chtějí něco jiného...i na netu jsem našla rady od PA a co člověk to jiná zkušenost, no co už až dorazí tehu-kojo košile sbalim si základ a pak uvidím,přidávat se dá vždy...navíc počítám s pravidelnými návštěvami,takže kdyžtak rodina doveze,doplní co bude chybět.pro sebe jsem pořídila spoustu vecicek v malém cestovním balení,nehodlám tahat žádné velké zásoby.
@basice Vigantol budu davat, synovi nedelal dobre, kdyz ho dostaval vecer. Jakmile ho zacal dostavat rano, bylo po problemech. Budu take davat rano.
@skretik Odsavacku nemam, dudlik budu brat. Minule jsem nemela mliko a dite porad rvalo, ja se nevyspala, kdyz v noci brecelo, pres den navstevy, tak to taky neslo. Bylo to na palici. Jsem poucena a beru ho. Koupila jsem nejaky uplne mini 0-1 mesic.
Kosile vezmu dve kvuli navstevam, jinak budu pouzivat erarni, pyzamo nepripada v uvahu, abych mela nejaky kalhoty, pokud budu zase sita..
Rucniky tak 4. Jeden na vrsek a ostatni na spodek, ty budou tak na jedno pouziti, jelikoz budou hned zakrvaceny.. Na ruce myslim, ze tam byvaly papirove uterky.
Jo, jeste doporucuji malou cyklistickou lahev na omyvani spodku. Ja treba mohla chodit curat jen ve sprse, jen v proudu vody, jinak to desne palelo to nariznuti. A jelikoz socialka byla spojena se dvema pokoji, tzn. 4 lidi na jednu sprchu, tak ne vzdy bylo volno. Pak tedy curat na zachod, ale jen s tim proudem z lahve. Doufam tedy, ze jsem nikoho nepohorsila, jen zkusenost. A taky kruh na sezeni s sebou! 😉
@jednaholkaa teda a vy vůbec nic nedostanete? Já počítám s tím, že košile svoje budu mít tak na nějaké případně foceni nebo anvstevy bez županu a tak a jinak budu v erarnich... Co se ručníků tyce, tak mám jen jeden, dočetla jsem se, že nejlepší je si na spodek místo ručníků vzít jednorázové papírové kuchyňské utěrky, takže mám dvě role tech...
@jednaholkaa plen beru malý balíček,je jich tam max 40. Vložek beru dva balíčky po 20 ks. Další kdyžtak donese návštěva.
@skretik dudlík ani odsávačku neberu,nikdy jsem nebrala.
Ručníky mám dva, tmavší,a roli kuchyňských uterek. A tu láhev doporučuju taky. Člověk se hned na WC opláchne. Tu musím ještě koupit. Měla jsem vždycky 0,75 Rajec.
Boze muj,ja se toho porodu nebala,ale ted me zacinate trochu desit 😅😅😅, ja uz si to nepamatuju,nepamatuju si zadnou bolest po porodu, kruh jsem nepouzivala a ted mam pocit,ze snad ani nekrvacela 😂😂😂. Pamatuju si,ze se hralo mistrovstvi sveta v hokeji,ktere jsme vyhrali a ze jsem neumela kojit a sestry byly neprijemne, to je vsechno co vim 🙈
Košile beru dvě svoje. Rodit budu a do první návštěvy budu v erárních. Kalhotky mám čtvery,vložek do podprsenky asi 8 párů. Dudlík fakt neberu,od toho jsou prsa. Jinak než častým přikládáním se kojení nerozjede,dudlík je šidítko.
Já se po porodu nebojím ničeho,věřím že bude zas všechno v pohodě. Jediné na co se netěším je zavinovani dělohy. To mě u druhého poněkud překvapilo. Bolest jak druhý porod.
@jednaholkaa do ty porodnice je to těžko takhle říct, u nás prý tyhle věci jako plenky, vložky atp. nepotřebujeme. A ještě chci jít záhy domů. Pokud jinde počítáš že můžeš být třeba týden, je rozdíl v zavazadle značný.. já mám zatím kufr poloprazdnej a to mi zbývaj jen detaily (jako čokoška, nabíječka, čtečka).

Holky, tak ja uz nektere ty veci co jsem nakoupila do porodnice nemuzu najit 🙂) Tak to je na palici.. Prosim vas kolik tech mimi plen a porodnickych vlozek si berete? Je to silene objemny..to abych mela na vsechno 10 tasek :/