Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@cuccinka já mám přebalování na skříňce, která má z jedné strany 6 šuplíků a tam mám oblečení, ponožky, čepičky, rukavičky a z druhé dvě police,v první mám látkovou výbavu a v druhé různé věci,deky, ručníky, žínky,plinky.. kosmetiku a věci vyloženě na přebalování budu mít přímo na desce vedle podložky.
A s vodou nevím,já akorát měla vložku u prvního,protože to jsem špinila ( krev po WC mě vlastně do porodnice vyhnala), ale myslím že od příjmu a vyšetření na porodním už jsem měla jen erární košili.
@cuccinka já mám nahoře a v prvním šuplíku kosmetiku pro mimi a syna. V druhém šuplíku jednorázové pleny, Perlan čtverečky a látkové pleny, nahřívací polštářek a dudlíky. A dole v šuplíkach zásobu jednorázových podložek a balíky plen.
Přeju pěknou neděli holky 🙂 taky máte tak živé a nesmyslné sny? Mě se dneska třeba zdálo, že rozjizdim porodní bolesti na lyžích 😀 pak jsem se teda vzbudila a to břicho mě bolelo doopravdy. Ale normálně jsem to cestou na záchod rozešla, asi začínám pomalu mít posilcky....
@cuccinka Když ti praskne voda, tak vložka to nezachrání, ségra jela do porodnice s dvěma ručníky mezi nohama. V porodnici jen košili, doporučuju erární, jelikož bude od krve. Vzhledem k častému vyšetření na otvírání bez kalhotek. Já mám přebalovák se 4 šuplíkama. V prvním věci na přebalování, plenky a kosmetika, v ostatních oblečení.
Holky a co je lepší do porodnice? Popripade kolik kusů?
@cuccinka Hele mě praskla voda doma s první dcerou 🙂 Jak už jsem tu psala ;) Prostě isem cítila lup a hned mokro a teče to opravdu proudem (pokud ti jen neuniká, to podle mě ani žádný lupnutí necítíš, akorát pozoruješ, že z tebe pořád něco v malém množství odchází) ;) Do porodnice jsem jela s dvěma vložkama na sobě (pokud ti praskne a opravdu to valí a valí, tak v porodnici žádný test na vložku nedělají 😉 To se dělá jen v případě, že ti uniká a neví se jestli je to výtok nebo voda, pokud ti praskne voda, tak je to prostě jasný, je to vody, že člověk tomu nechce ani věřit, kolik se toho do togo břicha vleze 😀 No tak zpět k těm vložkám, měla jsem dvě, na sedačce 2 ručníky poskládaný a i tak jsem měla všechno durch mokrý 🙂😉 V nemocnici jsem se převlíkla do erární košile (tu jsem si během 12 hodin asi 2x převlíkla, jak jsem lehla, měla jsem ji mokrou až na záda), dostala jsem vložku bez gatí 🙂 Ano držíš si ji mezi stehnama, tu jsem měla pořád nacucanou a jak jsem někam šla, hned jsem měla nohy mokrý až kaluže v botách 😀 Takže nejlíp mi bylo ve sprše, kde jsem vodu řešit nemusela 😂 Kalhotky se nedávají proto, že bys je stejnak měla mokrý a hlavně bys je pořád slíkala kvuli vyšetření 🙂 Pokud přijedeš s kontrakcemi a voda ještě nepraskla, tak vložku nemáš a ani kalhotky (pokud to není porod na 2 dny) 🙂 To je můj druhý porod, přijela jsem s kontrakcemi, byla jsem na ostro, vodu jsem si nechala píchnout, až když jsem byla úplně otevřená a hned jsem pak tlačila 🙂 Snad je to srozumitelný, kdyžtak se ptej 🙂
Ony jsou dva obaly. Když praskne plodovka u prvního tak odtéká pomalu , druhy obal když prdne, vylije se vše
Já nemam vůbec chuť balit ty tašky 😀
Jinak dneska v noci jsem spala docela dobre . Akorát zase nás nama ve 3 ráno dupali strasne sousedi tak jak mám citlivé uši, nemohla jsem dyl zabrat .
Doma teď pintlich uklizim... mám nějakou manii zase.
Jinak já mám docela slušný poslicky do oblasti krize . A malá je dost aktivní a teď mele sebou snad cely den i noc .
A teda dneska jsem extrémně unavená . Asi tím počasím
Ta fotka - neukazuje se ? Jednorazovepodlozky, dva druhy , tak jaký ? Popripade kolik ks?
@cuccinka ze začátku můžeš mít kalhotky a vložku ale pak to bude klistyr, sprcha, vysetreni, na lůžku, natáčení ozev tak prostě ji tam budes mít jen tak primacklou no 😀 nebo vůbec ve sprše, ve vaně. Ono ti stejnak budou radit ať jdes do sprchy, uvolnit se atak..🙂 a když se nic dít nebude myslím že ti nikdo kalhotky zakazovat nebude 🙂
Tyyy jo to je zajímavý 🙂 moc děkuju holky, určitě budu mít ještě hodně dotazů 😂 kosile jste měly svoje nebo nemocnicni? Já totiz nemám v plánu kupovat ale na druhou stranu se bojím aby me ju vymenili "když si řeknu " a ne abych chodila v mokré a špinavé košili a oni mi nedali další 🤔 jo a vy si rozdelujete tašku k porodu a na sestinedeli? Nebo to máte dané v jedné tasce a po kupě? 🤔
Já rodila naha ale to bylo v létě . Byla jsem po celou dobu porodu naha protože mi to vadilo mít něco na sobě. Normálně bych se styděla. Ale bylo mi to u prdele když každý vidí úplně všechno tam dole
@cuccinka já si beru jen jednu tašku dohromady. A košili vlastní jsem nepouzila (i když jsem ji měla pro jistotu s sebou), každý den dávali v porodnici novou😉
Holky tak ja uz mam nekolik dnu velke bolesti bricha..dneska jsem jela do porodnice a jsem otevrena na 3 cm a mala naleha hlavickou..problem je ten ze nemam pravidelne kontrakce a neodteka voda tak me poslaly domu s tim ze muzu porodit klidne dnes nebo tak chodit 14dnu do planovane sekce..jenze ja mam pocit ze se bolesti zblaznim:// co malou krom sexu vyzene ven😂😂😂?
@1nelinka zkusila bych nějakou dlouhou procházku a horkou vanu. Ale ten sex je spolehlivější asi 🙂 ale já bych teda ještě nechala miminko chvíli dopect a nevyhanela ho.

Holky co máte v prebalovaku? Prebalovak má 3 police tak bych uvitala rady a typy 🙂 . Holky a když praskne voda tak si dáte vlozku? Tu poporodni? A pak se prijede do porodnice dáte si kosili a máte na sobě kalhotky a vlozku? Nebo už jste úplně bez všeho a jen košili? Děkuji za odpovědi🙂