icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

misak48
6. led 2019

@smigli aspoň ses tam dlouho netrápila 🙂 já mám paradoxně největší strach z celého porodu z toho, že skončím na hekarne. Ten pokoj na mě při prohlídce působil fakt děsivě... S tím streptokokem je to taky docela věc. Proč teda ty starý dělají, když pak ani člověka neinstruuji, co má dělat když ho má pozitivního... Já se výsledky stěru dozvím zítra. Tak doufám, že bude OK ..

beruska125
6. led 2019

@smigli já jsem si taky myslela ze až budu opravdu rodit tak to bude mnohem horší a přijeli jsme tak 20 minut před porodem😂 no koukali na nás divné jako ze jsme chtěli rodit někde v autě ale za mě ideál😉 teda napotřetí bych raději jela trochu dřív abychom to fakt stihli ale to se těžko odhaduje😀

beruska125
6. led 2019

@misak48 nechci to úplně zlehčovat ale podruhé jsem měla pozitivního streptokoka, atb se nestihly, nikdo neřekl ani čárku a dceři se vůbec nic nestalo😉

plamenak11
6. led 2019

@misak48 ja ho mela pozitivniho a mas prijet vcas do porodnice coz u me by se nestihlo ani tak protoze to ma byt aspon 4 hod pred porodem jako tlacenim a muj prvni porod trval max ty 4 hod a to ze zacatku me jen polechtalo bricho a zjistila jsem ze rodim az tak o hod pozdeji kdy zacaly vic kontrakce takze u me by se to i tak nestihlo... malou vic hlidali jinak ji nic nebylo takze kdyby vysel pozitivni nemej z toho obavy ja se toho bal ale zadna hruza to neni 🙂

skretik
6. led 2019

@misak48 ja jsem treba dle doktoru do posledni chvile nemela prave kontrakce,monitor to neukazoval... ja mela jen silene krizove bolesti,ale byla jsme uz od vecera pred tim v porodinici kvuli lehkemu krvaceni, prenasela jsem,tak si me tam uz nechali... v 9 rano porad tvrdili,ze se nic nedeje, i kdy ja uz od pulnoci nespala a v 11 hysterie,ze rodim a nestihli klystyr,ani jinou pripravu a maly byl v 11:21 venku... takze ja se zas bojim,ze to nepoznam

@smigli ja jdu na stery ted ve stredu,to kdyz zjisti streptokoka,tak se to resi az u porodu? Rikala jsem si,ze co kdyz ted bude treba negativni a za ty 3-4tydny ho nedejboze chytim tak co se stane?

misak48
6. led 2019

@skretik samé uklidňující příběhy koukám 😀 ještě že mám zítra tu kontrolu 😀

skretik
6. led 2019

@misak48 vid 😅, ja se taky bojim,ze nebudu vedet a nebo ze tam pojedu a vratej me domu 🤦‍♀️, doufam,ze tentokrat praskne voda,pak je to bez debat 😄, snad to teda nebude nekde venku v -10 treba 😯😂

zuzekk
6. led 2019

@skretik no právě, je to takový na prd, teď třeba nemáš, za chvíli můžeš mít... (streptokok B ) . bývá falešně pozitivni, tedy atb zbytečně. Má to 30% lidí, většina "pasivního". Podávat atb se mají když hrozí předání infekce - máš aktivní zánět (spodku, angina, horečky, řezání, pálení..). Jinak zase zbytečně. Jak se asi tak odhaduji 4 hod do porodu? Evidentně blbě - často se nestihnou podat všechny 3 dávky, účinnost tedy žádná, jen neukoncena dávka atb u matky. Infekce je sviňa, miminko může hodně ohrozit, to jo, ale v tomhle téměř plošném podávání atb v podstatě preventivně řešení nevidím.
Pak máme v čr nejvyšší míru resistence vuci atb... 😣

zuzekk
6. led 2019

Holky kde máme návod na masáž hráze prosím? Na kolikate straně? @mysak48 ?

val333
6. led 2019
zuzekk
6. led 2019

@val333 diiik!

misak48
7. led 2019

Teda holky, já vím, že si teď pořád akorát stezuju, ale už mi to těhotenství leze na mozek... To je hrozný psycho, vyndavat ve dvě v noci věci ze sušičky, když vím, že za 4 hodiny vstávám. Ale co mám jako v té posteli dělat, když tam akorát čumím do stropu? ☹ a to jsem si posledních pár dní říkala, jak se mi ten spánek hezký zpravil....

skretik
7. led 2019

@misak48 je to na palici no 😏. Ja mam mimi sprajcnuty nekde pod zebrama a uz par hodin se snazim najit polohu prijemnou,ale ais takova neni 😞. A v 7 vstavame do skoly 🙄😒.to zas budu cely den jak oteklej vorvan🤦‍♀️

@zuzekk takze ty testy jsou o nicem vid 🙄. Me prave prdesly gyndar porad neco psal, i priteli, vzdycky mi vysvetlil,ze to chytnes treba z nakupniho voziku a my nevedeli,verila jsem mu... jenze kdyz uz to psal po nekolikaty,tak jsem usoudila,ze mu siblo a ma smlouvu s vyrobcem tech leku a dr.jsem zmenila a od te doby jsem nic nepotrbovala

bombat
7. led 2019

@zuzekk S tím streptokokem jsi to napsala přesně. Tohle mi teď zrovna nedávno říkala moje porodní asistentka: Že to ATB druhorodičky stejně zpravidla nestihnou vybrat v celé dávce, že je to kvůli tomu neúčinné, že už se pak s miminkem stejně nic nedělá, jenom se víc sleduje, že donošené děti vystavené tomu streptokoku problémy zpravidla nemají atd. Říkala taky, že jak ten streptokok žije skrytě a bezpříznakově v té pochvě nebo konečníku, že je to spíš otázka náhody a chvilkoveho imunitního stavu organismu jestli ho v tom stěru najdou nebo ne.

bombat
7. led 2019

@misak48 Tahle bezdůvodná neschopnost spát je fakt psychicky hrozně namáhavá. Znám to jak svý boty... A propó znáš film Nespavost s Elisabeth Taylorovou (Night Watch, 1973)? Taková klasika.

misak48
7. led 2019

@bombat ten neznám, díky za typ 🙂 mimochodem můj bezva den po asi tak dvou a půl hodinách spánku pokračuje perfektně, nestartuje mi auto. To bych do toho kopla...

jessulka
7. led 2019

@vilmic Vše nej nej nej nejkrásnější a nejlepší k Tvému dnešnímu svátku. Hodně radosti z detiček, pohodičku, spokojenost, lásku, zdraví, štěstí a co nejvíc usměvavých dní v roce 😘😘😘😘😘😘😘🌸🌸🌸🌸🌼🌼🌼🌷🌷🌷🌷🌻🌻🌻🌺🌺🌺🌺🌹🌹🌹🌹🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🎁🎁🎁🎁🎁🎉🎉🎉🎉🎉♥♥♥♥♥♥♥

ajdamajda
7. led 2019

@renulkka já 25 a taky 3 děti
Kluci čerstvé 4 roky a 2,5 roku a teď miminko

ajdamajda
7. led 2019

Než jsem usnula, paradne jsem se vyblila z podoby . Nevím co mi nesedlo ale vyletelo to ze mě paradne. Měla jsem asi hodinu kontrakce nepravidelně (poslicky ) trvání 5sek ale intervaly 5 min až 10 min
No a pak jsem usnula v sedě v posteli jak mě palela zaha .

Teď dobrý

jednaholkaa
7. led 2019

Ahoj holky, tak ja uz jsem dneska taky vzhuru 🙂) Pritel vstaval a uz jsem neusnula .. a to jsem vcera spinkala skoro do 10. Musim rict, ze se taky trochu bojim ze ten porod nepoznam jak jsem nikdy nerodila. Navic moje deloha je naka pohodarka a na porod se vubec "nepripravuje".. zatim ani jeden stah, tvrdnuti nic, tak jsem zvedava az se bude teda neco dit.
Doufam ze sex ve 35 tt neni vyhaneni? Abysme to mimino jeste nevyhnali driv, ale to je asi blbost..holt budem vyhanet cely tehu.
Nekdo se ptal na to seminko - ja ho piju v tom odvaru, jedna lzice 15min cca povarit a pak ty seminka co zbydou si hodim obcas do kase nebo do jogurtu, protoze me nechutnuji pit. Tuhle jsem tam toho hodila nejak vic, ten sliz byl tak hustej, nedalo se pit, spis kousat..masakr. Ale myslim, ze funguje, protoze cca od te doby co ho piju mam fakt pardon - morko mezi nohama, teda dost. I dula me rikala, ze by to melo mit tento efekt..
@val333 prebalovak teda super! Ja nemam nic, nic slozeneho a mimi veci taky jeste nekdy v garazi :/ tak snad do unora casu dost..

misak48
7. led 2019

Ahoj Vilmi @vilmic 🙂 všechno nejlepší k svátku přeju 🙂 jakpak se vám daří?

zuzekk
7. led 2019

@skretik určitě je potřeba to řešit když člověk cítí, že není ok, ale když se nic v těle evidentně neděje...je tohle nacpávání zbytečný, jak jsem z teorie pochopila.

@bombat přesně. A pravda, říkali, že ohrožené jsou děti nedonosene, nemocné, sledované už v těhotenství- což si myslím, že se zrovna v naší skupině nikoho netýká (už nebo zatím 😉).

Za sebe doufám, že výsledky budu mít negativní, abych to pak na sále nemusela řešit. Do pp radši napíšu, jen najít formulaci. (Nemáte někdo náhodou?)

zuzekk
7. led 2019

@misak48 jojo, sotva si člověk nahlas něco pochválí (např. kvalitu spánku), musí se to zvrtnout.. 😪

zuzekk
7. led 2019

@jednaholkaa a piješ teda ten odvar jo? Hledám cesty jak to konzumovat..

misak48
7. led 2019

@jednaholkaa já ve tvém týdnu taky zdaleka nic ještě 🙂 tvrdnutí se objevilo někdy kolem 37 týdne, stahy až včera. Dnes jsem 36+6...

andelka
7. led 2019

@smigli já první porod podobně. Občas kontrakce,tak vana, koukala jsem pak na film a že půjdu spát. Moc jsem ale nespala,a když jsem šla na WC,tak jsem slabě krvácela. Tak jsme radši jeli. To bylo tak mezi půlnoci a 1h. Malý se narodil ve 4h. Kapacka mi stihla dokapat jedna. Já fakt dřív nemohla přijet. A přijela jsem otevřená na 8 cm.

dominika963852
7. led 2019

@jessulka Ahojky Jess, tak to už máš za pár 😨 , když to vyjde . Jééjda, já už se těším, až nám Terezku ukážeš 😍 .
Jsem zvědavá na všechny miminka odtud 😀 . 🤰

andelka
7. led 2019

Já toho streptokoka měla pozitivního poprvé. Stihla se jedna dávka,dokapala tak hodinu před porodem. Sestra chodila malého první den víc kontrolovat. U druhého o 2 roky později jsem už byla negativní. Stejně by se nestihlo nic dát. Teď jsem zase pozitivní.
Četla jsem,že je dobré když je pozitivní gbs když odteče voda co nejpozději. Což jsem vždycky měla, vodu až do konce.

bombat
7. led 2019

@andelka Já jsem taky vždycky měla vodu až do konce a brala bych to tak i tentokrát.

bombat
7. led 2019

@misak48 Jak to dopadlo s tím autem? A kam vůbec takhle po ránu cestuješ, nějací doktoři, předpokládám.

Strana