icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

zuzekk
7. led 2019

@beruska125 díky, myslím, že tenhle mám poznamenaný jako chválený, díky za pozitivní ohlas.
sušičku chci určitě, dneska bych se finálně měla rozhodnout jakou, a LG je v užším výběru - hledám, aby měla napojení na odpad i samočistící kondenzátor (a samozřejmě ne drahá) - máš?

jednaholkaa
7. led 2019

@ajdamajda Mamavit jsem musela vyhodit, zvedal se mi z nej zaludek. Beru VIP mami, ten ma i laktobacily, ty se doporucuji zvlast pred porodem, jeste to asi domlnim i klasickymi laktobacily.
@zuzekk Nedrtim, akorat to varim dokud to neni poradne slizky 🙂 Trosku hur se to pak pije protoze to musis nekdy ukousnout 🙂) chutove no, gurmansky zazitek to neni, ale neni to nic hroznyho.. jako uz jsem mela horsi veci. Veci ze kterych se me vyslovene zvedal zaludek tak ze to neslo snist. Tohle se vypit da, takze pohoda..

arielka222
7. led 2019

@ajdamajda po mamvitu jsem blila jak amina, tak pozor na něj. Já beru Femibion ten mi dělá dobře, brala jsem i u syna. Ale teď už vysazuju a musím brat jen železo.

andelka
7. led 2019

@zuzekk já se do té tabulky nemůžu dostat z mobilu. mám aktuálně +11,5 kg tak neboj ( 36+3)
Klidně mi to tam někdo dopište, plus že čekáme kluka. Jinak myslím základní info tam mám.

jenssy
7. led 2019

@zuzekk jj, normalne si dam do hrnecku sacek caje a 1 polevkovou lzici seminka a zaleju. Tohle nedrtim, je to pak trochu slizke a musis to nabirat po lzickach a rozkousat, ale je to v pohode. Jinak mam elektricky mlynek na kafe, tak to drtim v nem a sypu do jogurtu 😉 jj, mne prijde ta tehu joga hrozne pomala a odpocinkova, takze mi to 3x tydne nevadi, naopak mi hrozne chybi nejaky akcni cviceni, na ktery jsem byla az do 6. mesice zvykla 😀 a jestli mas moznost chodit plavat, tak to je taky super relax 😉

smigli
autor
7. led 2019

@zuzekk Ja si dam do hrnku lzici seminka a sacek s malinikovym cajem a zaliju horkou vodou. Kdyz trohu vychladne, projedu tycovym mixerem a vypiju.
Bricho nahore me boli, kdyz nosim podprdu, takze doma jsem bez.
Chodivala jsem plavat, ted uz ani to ne, tvrdne mi briho i pri prochazce..
Mic mam nekde slozeny a vytahovat ho nehodlam.
Teplomer mam bezkontaktni cemio.

andelka
7. led 2019

@zuzekk já semínko vařím když dělám čaj. Takže pak vypiju a co zbude dole tak rozkoušu. Mně to chutná.
S bolestí neporadím,k fyzio nechodím, necvičim,balon mám,občas si na něm protáhnu záda,ruce,krční páteř,a houpu se na něm. Teploměr mám Hartmann nějaký flexi. A sušičku Beko.

tynazezu
7. led 2019

@misak48 tak tohle mám skoro stejné, naštěstí na kontrole vše ok, jsem úplně zavřena...

beruska125
7. led 2019

@zuzekk samocistici kondenzátor nevím co je😂 napojeni na odpad umožňuje (ale je potřeba dokoupit tu hadici) já nevyuzivam. Vyšla mě díky dnům Marianne na 7,5 tisíce😉

misak48
7. led 2019

@zuzekk ze začátku každou porci zvlášť v hmoždíři, ale je hrozné tvrdé, takže se to dělá špatně. Teď si ho nasekam sekacim nástavcem k ponornému mixéru, vždy tak na týden dopředu. Nasekané skladuji v lednici, může totiž zluknout. Ten bezkontaktní teploměr si myslím, že pro nějaké rychlé přeměření časem třeba taky pořídím, ale do porodnice ho mít nesmíme a stejně chci mít doma ještě i obyčejný pro kontrolu.
Jinak susicku mám už dva roky Bauknecht - to je Whirlpool pro Německy trh, kupovali jsme ji tenkrát ve výhodném setu s prackou a funguje skvěle. Mamka má Bosch a taky si ji chválí...

ajdamajda
7. led 2019

@zuzekk tak taky jsem byla dost hubena ... ať se snažím jakkoli priberu každé tehu přes 10kg

Počítám ze na konci sestinedeli bude váha 48-49 kg zase

misak48
7. led 2019

@tynazezu tak já bych se tomu ani nebranila, kdyby se něco chystalo. Ráda bych příští týden rodila už 😀 naše ideální datum je příští úterý 15.1. - budu 38+0 a manžel má narozeniny 😀

skretik
7. led 2019

@zuzekk dik za dotaz cislo 2, ja kvuli tomu dnes skoro celou noc nespala a ted potrebuju pracovat a sedet u pc je masakr, to vubec nejde 😒,myslela jsem,ze je to sprajcnuty mimi,ale taky netusim co by tam mel sprajcnuty,na te strane ma zadecek 😏.

zuzekk
7. led 2019

@skretik co s tím budeme dělat??

zuzekk
7. led 2019

@jenssy a nemáš pak lněný kafe? to drcení v hmoždíři je děsně zdlouhavý, to teda jo.
V okolí tu nějak nic těhotenského není, zkusím to ještě jednou projet, jestli jakože po Novém roce, ale onehdá jsem našla jedinou jogu na 10lekcí (jednou týdně), což by teď teda fakt už nemělo smysl. jinak kde nic, tu nic.
Plavat bych ráda, ale dokončuji teď rýmičku, tak ještě pár dní, až bude fakt pryč, znova to už nechci!!

zuzekk
7. led 2019

@andelka v pořádku 🙂

zuzekk
7. led 2019

@smigli vtipný, dvě mouchy jednou ranou... (semínko i maliník)

zuzekk
7. led 2019

@beruska125 dost pěkná cena!! to samočištění je prý děěěsně důležitý, že se tam vevnitř neusazuje ten bordel, co vykondenzuje během sušení (ne ve filtru, ale vevnitř). že se to jinak musí čas od času jinak čistit, vysát, otřít, a třeba jednou ročně nechat servisem celý vymontovat a vyčistit. Tomu bych se teda chtěla vyhnout, ať je to co nejvíc samooblužný a nemusím dělat nic.

zuzekk
7. led 2019

@misak48 děkuji za všechny odpovědi, vyčerpávající 🙂

skretik
7. led 2019

@zuzekk lneny seminko si taky zalevam horkou vodou a delam klasicky caj, pak lzici vyjim ty seminka a snazim se je rozkousat,davam si tak 1-2 lzice. Cvicit nechodim, tvrdne mi dost bricho, i kdyz se jinak nic nedeje a nahore mam uz 19 kg 🙈🙈🙈, posledni tydny teda nepribiram,tak snad uz to moc nepoleze. A nevim co s tim, ve stredu jdu ˇk dr.tak se zeptam. Nemuzou to byt streva? Ted lezim na sedacce polstar pod podbriskem a stehnama a pod prsama a lezim na brise a je to lepsi

skretik
7. led 2019

@zuzekk jo a teplomer mam usni a bezkontaktni, ale tomu moc neverim

jessulka
7. led 2019

@vilmic Z Klárky je Terezka, protože mi to spoustu lidi vymluvilo. Ohledně špatne vyslivnosti jak deti ce skolce/škole, tak ale i mnoha dospělých. Mají s tim prostě problém a ja bych byla nerada, aby malá byla zklamaná tim, že jsme ji dali jméno, které deti a lidi komolí. A ta Terezka je přeci jen takové veselejší jméno, které se dá různě upravovat.
Jen mně dnes hrozně zarazil M.,kdyz mi doma rikal "A jaký jména jsme to vlastně vybrali"? Si uz nekdy připadám jak magor. František byl jistý od začátku, nemohli jsme se shodnout nad holčičkou. Ale pak to byla furt Klárka a pred 2 mesici vznikla Terezka. Hlavně o tom jménu furt mele Verunka. A on ho zapomněl 😂 No stejně je furt presvedcen ze to bude kluk.
Hodně lidi se mne pta, jestli se to pak neprovali, ze jsem to věděla. Nemůže se to provalit, protože jsem kupovala neutrální věcičky bílé, šedé, béžové, smetanové a ty on i viděl. A zbytek růžových a holčičích mám u našich v komode a to si bude myslet, ze to jsou věcičky po Verunce, protože jakmile se narodí Terezka, tak az se s nim o tom budu bavit, tak mu řeknu, že musím hned zavolat mamce, aby mi vyprala věcičky po Verunce. Ono toho zase neni na tuny moc. Mám věcičky do vel. 68 a převládají spis neutrální barvy.

jessulka
7. led 2019

@dominika963852 Ona zná moje rodiče a mne když jsem byla malá. Tak si asi chtěla rejpnout. A navic v evidenci viděla, ze Verunka má příjmení po otci, tak ji to prislo divné, proc ted najednou po mne. A nebo je to prostě stará skola, která to tak bere automaticky. Pro mne je tedy automaticky dávat příjmení po matce, kdyz dva nejsou svoji. U Verunky to byla výjimka. Ma jmeno po mě zesnulé sestře a kdyby měla i moje přijmeni, tak by to bylo morbidní. Chudák, si nedovedu představit, te jde se mnou na hřbitov a na náhrobku vidí svoje jméno a příjmení. Tak proto jsme dali příjmení po tatínkovi. Ale my jsme i plánovali, ze se vezmeme. S M. neplánujeme svatbu a ja ani zatim nechci. Hodne mne zklamal. A než lítat po soudech a rozvádět se, tak mi prijde lepsi žít spolu jako doposud a cas ukáže. Treba si k sobe tu cestu casem najdeme a budeme se zase milovat.

dominika963852
7. led 2019

@jessulka Aha aha, tak to jejina, když vás zná,ale i tak mohla být trochu profesionálnější . To je jasný . Určitě to bude časem dobré, přeju ti to 😉 .

alishaa
7. led 2019

@zuzekk ja susicku řešila teď asi dva měsíce🙈😀 mamka moje má AEG a je moc spokojena, ale narazila jsem tady u nás na takové klasické elektro a majitel mi moc pomohl vybrat, sídlí tady už asi 20let a mají takový poctivý přístup.. na aeg mi ukázal, ze nemají spodní filtr, jen filtr když otevřes buben a to je prý u susicek velký problem, protože vždy i přes tento horní filtr propadne prach z prádla dolu a připeka se to dole (a teď nevím jestli na topné těleso nebo na kondenzátor), což maminka zkontrolovala a měl pravdu - časem ji tak susicka bude hůř sušit a mít horší spotřebu.. dost často udávají u susicek 10let záruku na motor, ale to není tak podstatne, protože v tomto v případě (hůř suší kvůli tomu napekani prachu) to pak nevyreklamujes, ptz to se netýká motoru a oprava stojí jak nova susicka..dobrý je se kouknout jakou mají záruku mimo ten motor, kvalitnější jsou ty, co uvádějí alespoň 5 let (ne jen když je akce, tak daji výjimečně 5let záruku v ceně, jinak standart 2roky - to děla to aeg) a hlavně aby měla ten spodní filtr(je v pohodě přístupný, je to takový molitan před mřížkou a jen ho jednou za čas vyklepesva proplachnes).. jinak kondenzovany susicky s topnym tělesem suší všechny hodně podobně a spotřeba je OK a většinou skoro u všech je možnost dokoupit odtokovou hadici a napojit na odpad (hadice nestojí moc).. ten samocistici kondenzátor nevím, některé to mají no.. nejkvalitnější je Miele, ale pořizovací cena dost draha.. my jsme vzali susicku Lord T1 je to výrobce BOSH Siemens a je to značka pro německy trh, totožná s BOSH ale u BOSH zaplatíš víc za značku.. nás vyšla na 13500, 5let záruka standardně (ne jen na motor, ale veškerý servis), možnost připojit k odpadu má, ten samocistici kondenzátor nevím.. je kndenzovana s topnym tělesem, na 8kgba asi 14programu, ale s tím cidlem pro vlhkost ani tolik programu stejně člověk asi standardně nevyužije.. 65dcb hlucna, což je takový standard, ale my ji máme v chodbě v patře baracku a trochu se to rozliha, tak je slyšet víc si myslím.. teď jsem o víkendu susila několik varek a suší v pohodě, většinu veci jen poskladám, ale třeba trička s limeckem manželovi do práce stejně asi budu muset prezehlit mi přijde.. tak jsem se trochu rozepsala co😅😅 ale fakt jsem teď vybírala susicku dlouho🙈😂

ajdamajda
7. led 2019
ajdamajda
7. led 2019

Mám už dva roky Candy susicku A++ na 10kg a ta jede denne u několikrát . Dávám ji zabrat . Kondenzuje do dvířek

ajdamajda
7. led 2019
bombat
7. led 2019

@zuzekk Já mám +2,5kg 😜. Bůhví, jestli nemám v tabulce uvedeno i víc, docela jsem kolem Vánoc opět zhubnula.

jenssy
7. led 2019

@zuzekk já si ho do čaje nemelu, melu si ho do jogurtu, takže mi zůstane na dně čaje jen slizová vrstva lněného semínka a to už pak jím po lžičkách a koušu 😀 V tom mlýnku je to fakt rychle namletý, ale to sypu jen do jogurtu. My tady máme takovou super porodní asistentku, která má cvičení všeho druhu, gravidjóga i gravilates a hned v šestinedělí má cvičení Pečujeme o bříšku zaměřené na diastázu, ale plavčo báječně uvolňuje, to mám ráda...jen se bojím chodit do té páry a pak je mi v bazénu zima, celou hodinu mě plavat nebaví 😀

Strana