icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
8. led 2019

@zuzekk Ježiš, jak to píšeš, tak jsem si představila tu bolest při dření ručníkem. Mne stačí, že dřu Verunku ručníkem, abychom ztrhly molusky a řve jak tur a ještě abych i tohle dělala na bradavkách,který mám citlivý a sotva se jich můžu dotkonout? Brrrrrrr. Já mám super mastičku z DM https://www.dm.cz/babylove-mama-mast-na-bradavk... a tou se začnu mazat až v porodnici. Nemazala jsem ani v těhotenství s Verunkou dřív. Já když se mažu po vykoupání, tak přejedu lehce i prsa, ale jak mám citlivé bradavky, tak musím jen zlehka. Jinak nedělám vůbec nic.

jessulka
8. led 2019

@jednaholkaa @andelka Holky, aby jste po těch datlích jeste nepribraly 😂😂😂😂

jessulka
8. led 2019

@jednaholkaa Pokud bychom vydržely do 31.1. tak se Terezka narodi 38+5tt. Sekce se většinou na Mělníku dělají 38+0tt. Ale já jelikož musím počkat na toho meho Dr. az se vrátí z hor a počkat do čtvrtka, kdy tam ma povolené operační hodiny, tak to spadlo az na tento termin.
Jinak co se týká toho odpocinku. Muzu se šetřit jak chci, ale většinou když jsem v klidu, tak malá kope a roztahuje se jak dlouhá tak široká. A to mne právě boli na té jizvě. A muze ji i prorazit, kdyz tam bude hlavickovat. Toho se právě bojím, ze to protrhne a co ja si pak pocnu, vypadne mi dite do náruče? Mám hrozny strach a ve čtvrtek to řeknu v Praze doktorovi, že to je o nervy a nelibi se mi to, na cem se po telefonu domluvili. Musí prece koukat i na mne, jak jsem na tom po zdravotní stránce já.

ajdamajda
9. led 2019

@zuzekk purelan kup v lékárně . Ten muže miminko i olizkout. Bepanthen ne.
Jinak musí si zvyknout. Mě to bolelo . Důležitá je technika kojení - prisati. Když je správná nebolí

jessulka
9. led 2019

@ajdamajda Vidíš to, to mne nenapadlo, ze to nesmí miminko olíznout. A já u V. mazala Bepanthenem. Purelan jsem viděla i v DM.

val333
9. led 2019

Tak já už po dnešní noci vím, co to je kopání do žeber 😵😬 no mazec!

basice
9. led 2019

@ajdamajda dcera to ví, je jí 11 let, ale když byla menší, tak jsme jí to nijak zvlášť nevysvětlovali. Jen to, že teď bude tatínek bydlet se strejdou, protože tam jezdí na víkendy a berou si ji k sobě. Ale kluci mají moc hezky vztah a jsou oba rodinný tipy. Myslím, že na tom nevidí nic špatného a její vrstevníci to vědí, ale neřeší to.

basice
9. led 2019

@jessulka ani u nás bych moc odpočívat nemohla. Dcera je naštěstí hodně samostatná, ale ten skoro 3 lety ještě ne 😒. Tak hold bude muset trochu víc pomáhat tvůj přítel 😉

basice
9. led 2019

@garfa4 ano, máš pravdu že dnešní společnost už se na to kouká trochu jinak, což je dobře. Ale jak říkáš, tak děti dokáží být hodně zlé a už jsem se se šikanou setkala několikrát u svých kamarádek a jejich dětí 😒. To zas nás nebylo.

ajdamajda
9. led 2019

Tak já nepřibrala už od minule kontroly díky bohu . Zatím vaha na 10,5kg plus .

val333
9. led 2019

Tak já mám nahoře 12 kg 😵

jenssy
9. led 2019

@jessulka Jess, moc mě mrzí, že to nedopadlo a držím palečky, aby jizva do toho naplánovaného termínu vydržela bez problémů. Je to těžký, když se na tom domlouvá x doktorů a každý má jiný názor ☹

Holky, je fakt, že té šikany je čím dál víc....dělám ve školství a dneska jsou schopné si děti ubližovat už na prvním stupni a kvůli každé blbosti, ale nemyslím si, že by to mělo být kvůli příjmení bez -ova, to už je ve školách dnes úplně normální, stejně jako 2 křestní jména, toho bych se nebála...

A ještě mám dotaz, jak tady řešíte ty bradavky, to se musí nějak předběžně mazat? A zajímá mě, jestli Vám během těhotenství vyšetřoval gynekolog taky prsa? Mně tedy ne a nevím, zda to nějak řešit nebo ne...

Jinak moc závidím všem, co mají v břiše netopýrky, já jsem dnes 33+6 a hlavička je nejspíš pořád nahoře ☹ no uvidíme, zítra jdu na kontrolu, tak třeba malej překvapí 🙂

skretik
9. led 2019

@jessulka to me mrzi jak si dopadla na kontrole 😏,ale snad to zvladnete, ono to utece. S tim setrenim je to problem pokud ma clovek doma uz dite/deti. Ja to posloucham cely tehotenstvi,ale to proste nejde. Rekli Ti aspon rizika s tou jizvou, co se muze stat a jak to pripadne poznas(i kdyz to asi poznas,kdyby praskla).

Ja ted cekam u dr.myslim, to tu zas vysedim dulek a zas je tu jedna takova prudici pizda-tehotna 🙄🙄🙄. Myslim,ze dnes dosahnu 20kg a jinak mi zas rekne jak jsem zabetonovana 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️, i kdyz bricho mi stale tvrdne hrozne moc. Uz to neresim a kdyz ztvrdne delam jakoze nic a pokracuju v tom co delam.

Hele zacala jsem vcera s tou Arnicou, tu chapu, ale co ty druhe homeo jak mam brat? Ty Acatea?

jessulka
9. led 2019

@basice To jsem na něj zvědavá, jak bude pomáhat, vidíme se vlastně jen v ty dny, kdy má Ellinku. Tzn. ze bude chtít být co nejvíc s ni, jezdit s ni o víkendu po výletech, delat ji program. O pomoc si řeknu, az vstane, tak mu reknu, ze mam narizeno lezet a odpočívat. Ale jsem zvědavá na E. Kdyz jsme doma, tak ona si ani sama neumí hrát. Nosí hracky z pokojicku do obýváku (to mne děsně vytáčí) a chce aby si s ní hrál. A ja pak hubuju, at si to vezmou do pokojíčku a nedělají mi z obýváku hernu.

val333
9. led 2019

@jenssy držím palečky, aby byl hlavičkou dolů 😉 taky jsem byla přesvědčená, že není... A s těma prsama... Mě se vždycky doktor jen zeptat, zda mám prsa v pořádku, jestli se chci na něco zeptat a když řeknu, že vše ok, tak nic neřeší 😉

skretik
9. led 2019

@andelka a my prave se sexem po te dlouhe pauze zacali 😅. Po te dlouhe pauze to bylo dobry,ale nevim jak casto se mi to bude chtit provadet, ale asi kvuli vyhaneni se obetuju 😅

val333
9. led 2019

@skretik tak my spolu nespálí půl rok určitě .. ale na vyhánění si ještě nechám tak dva týdny určitě a pak možná 😀 ale popravdě, vůbec mě to neláká 😁

skretik
9. led 2019

@val333 no my klasicky pohlavni styk nemeli od zjisteni tehotenstvi,jak jsem pred tim potratila tak jsem se bala a nejake hratky tak max 1 za mesic nekdy ani to ne 🙈. Ja potrebuju,aby byl venku nejpozdeji pred 8.2, tak uz se pripravuju, kdyby sel treba za tyden,vubec bych se nezlobila, je stejne jeste o tyden vetsi.

Jinak zatim jsem zvazena a za 3tydny jsem pribrala 0,5kg takze zatim 19 😅🙈

michaelarei
9. led 2019

@jessulka ach Jess je mi lito ,že ty lékaři ti nevyhoveji jak ty potřebuješ....všude jsou jiný jak prostě natrafis... no a pomáhat si M. určíte rozkaž čim dřív tim líp ať si na to zvykne...Mám kámošku ta nic nechtěla po chlapovi a ted ho předělat už nejde..

@skretik tak příjemné čekání ..I když s prudici to není nic moc ,hlavně poz.správy od Dr.
Já už nepribrala nic a mám 10 kg nahoru....jinak holky my spávame spolu pořád normalne... Po blinkacim obdobi určíte i vic intenzivněji ...

.

andelka
9. led 2019

@jednaholkaa no já je musím napřed sehnat. Myslím že jich dám tak 10 denně max. Jsou hodně sladké.

@zuzekk já jsem prsa nijak nepřipravovala,ani před prvním dítětem. Párkrát jsem bradavky mazla mastičkou s lanolinem,už během kojení. Jinak jsem až na jeden náběh na zánět žádné problémy neměla.

andelka
9. led 2019

@jessulka já to vidím na konzumaci tak max týden,14 dní. Fakt až ke konci. Přibírání už teď nějak neřeším.

jessulka
9. led 2019

@skretik Ja mám teď v 10hodin schuzku s homeopatkou, zeptám se na to, od kdy je dobré s tim začít. Třeba na tech webových stránkách pisi užívání uz pred porodem, ale jak se to pozna v případě prirozeneho porodu fakt nevim, když vlastně clovek ani neví, kdy porodi.
Mela jsem hroznou noc, zdálo se mi, ze mi ta jizva praskla a mela jsem diru do bricha a videla jsem krz ni miminko v placentě. Fuj, byla jsem cela zpocena. Ja se chystám zitra k memu Dr. do Prahy, s kterým vcera také telefonovali a domluvili ten termin 31.1. Reknu mu po pravdě, ze do toho terminu nevydrzim a ze mám bolesti a chci uz to mit za sebou. A klidně ozulim i to, ze tu sekci provede nejaka ta doktorka, o které mi vyprávěl, ze ho zastoupi v případě jeho nepřítomnosti, nez cekat na nej do 31.1. Chci, aby tu taky nekdo hledel na muj zdravotní stav a to že se trápím bolesti a hkavne mám strach cokoliv dělat, kdyz ta jizva ma jen 1-1,5cm.
Drzim ti palce na kontrole.

andelka
9. led 2019

@jenssy mně kontrolovali prsa jen v porodnici,gynekolog ani jeden. Problém můžou být třeba vpáčené bradavky,to se musí formovat už v těhotenství.
V tomhle tt jsem měla malého taky hlavou nahoře,ještě se otočit může,do 36-37 tt klidně.

jessulka
9. led 2019

@michaelarei
@jenssy Děkuji holky, musím hold pockat do dalsi kontroly v porodnici a budu se modlit, aby to opet zacali resit a umožnili sekci alespon v tom týdnu,kdy budu ke konci 37tt, nebo alespon toho 28.1. Zkusím přemluvit i meho Dr. zitra v Praze, aby si to pondělí v té porodnici zařídil a prijel tam za mnou. Kazdy den by pro mne byla velká úleva.

beruska125
9. led 2019

@jenssy dopředu prsa nijak nemazu, nic nedělám, nikdo nekontroloval... po porodu kojení zezacatku není příjemné, je dobre mít masticku v záloze. O purelanu vím viděla jsem i v dm ale ta cena🙄. Koupila jsem nějakou masticku od dm-cena zlomkova oproti purelanu, třeba by mohla stačit😉

skretik
9. led 2019

@jessulka a v nejake porodnici v Praze on treba nerodi? Ze by Ti to udelal proste v jine porodnici driv? Ja jsem u prvniho tehu mela taky domluvenou dr., zacla jsem rodit v dobe jeji dovolene,tak mi domluvila sveho znameho,ktery mel zrovna ambulanci a kdyz mu volali,tak rekl,ze podle nalezu,ktery mu rikaj na nej vydrzim pockat,takze me nechali trpet a ja stejne nevydrzela,malej byl pridusenej a nakonec myslim,ze to bylo na skodu domluveny dr. Mozna kdybych necekala tak by nebyl priduseny a tak citlivy jak je ted,kdo vi. Kazdopdne ted jdu taky ke znamemu,ale uz si vydupu,ze na nej proste nebudu cekat,kdyz tam zrovna nebude... ono uz jen to, zevidi,ze jsi “VIP pacient” tak se snazi,aby bylo vse jak ma.

renulkka
9. led 2019

@zuzekk Taky jsem bradavky ničím dopředu nemazala 🙂 Akorát jsem pak masírovala bradavky v rámci vyhánění 😀

jessulka
9. led 2019

@skretik V Praze bych si ho musela pry zaplatit cca 20tisic, na Mělníku ne. VIP pacient prave jsem, tak snad by mohl trochu zatlačit na primáře gynekologicko-porodnickeho oddělení. Uvidíme. Ted mne ceja zítra poslední kontrola v Praze a pak už jen v porodnici. Tam mne budou prý sledovat.

jessulka
9. led 2019

@beruska125 Tu mastičku z DM mam já, ory je vynikající. A za pár kaček.

misak48
9. led 2019

@andelka @jednaholka holky já vám ty datle závidím 😀 taky bych se chtěla připravovat na porod něčím tak dobrým 🙂
Já mám na bradavky purelan, mazat budu až po porodu. Přípravu předem neřeším. Ale měla jsem štěstí, dostala jsem ho v malé tubičce jako vzorek k odsavačce mléka. Takže ho vyzkouším a pak uvidím, jestli do něj budu investovat nebo pořídím něco levnějšího 🙂

Strana