Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik Od 37 tt 70-75 gramu, tak snad sis nakoupila pytel 🙂)
@1nelinka Ještě jsem ti nestihla k malé poblahopřát 😍 Moc gratuluju k princezně, je moc krásná, tak hlavně hodně zdraví vám oběma a ať dělá jen samou radost 😊😍
@arielka222 Kočko, mě před Vánoci dovezl chlápek od pošty nábytek do šatny (botniky, věšáky)... A taky to byla ochota sama... Zvonil brzo ráno, já vyletěla z postele v pyžamu, venku zima a mrholelo, já pupek už obří, tak jsem ho poprosila, jestli by mi to nedal aspoň za dveře... A on to natahal před dveře na zápraží a ujel... Teď co, říkám venku to nenechám, manžel přijde až druhý den ráno, tak jsem ty těžký dřevěný police zkoušela odtáhnout sama... Jednu lehčí jsem zvládla a pak naštěstí dojel domů tchán, tak jsem prosila jej, aby to šoupnul za dveře... :( Nevím, kam ten svět dnes spěje... 🤔
@jednaholkaa a co ze maji ty datle zpusobit? Ja kdtz to ctu tak snad pujdu tyden pred terminem na masaz at mi to ten porod vyvola 😁
@skretik Kratsi porod 🙂 https://jemnezrozeni.cz/2017/09/22/neco-na-tech...
@skretik A snizeni pravdepodobnosti prenaseni..
@1nelinka Ja jedu dnes na poslední kontrolu do Prahy a uvidím sveho Dr. naposledy před porodem. Chci ho prekecat, aby si zařídil v Porodnici na Mělníku ten datum 28.1. Ja to do toho 31.1. nedám. Včera jsem odpadla do postele v 20:00 hod. Terezka v břiše hrozně vyvádí a je to šílená bolest. Rachelka se narodila v jakém tvem termínu?
@jednaholkaa dik ta za zkousku to stoji 😊, pozitivni je i to zelezo,ktere v tom je a ktere mi chybi,takze zacinam s pojidanim 😊
@skretik No kez by. Jako ja chápu, ze jede na dovolenou, ale vi moc dobře, ze ta jizva je tenoučka a ze stačí, ze udelam nějaký prudky blbý pohyb, nedej bože spadnu a budu bojovat o život? Jako dnešní lékařský postupy fakt nechápu. Pritom se mnou byl domluvený kdyz ne toho 17., tak teda hned 28. Klidně by to slo i o víkendu. Jenže on ted bude zase tvrdit, ze uz ten termín nejde změnit, ze uz tam mam registraci a tim pádem uz s tou sekci počítají. Ale zase si rikam, můžou nastat komplikace, můžu začít samovolně rodit, dostat kontrakce a tak by mne prece také museli hned vzít na sal. Na jednu stranu musím říct, ze jsem teda pěkně naštvaná. Ne kvuli tomu 17.1., ze nevyslo, ale kvuli tomu 28.1., který jsme domlouvali uz na minulych dvou/trech kontrolach v Praze.
@1nelinka jste krasne, holky 😉
@jessulka moc drzim palce, at ho premluvis na 28.1. aspon!
Ja jdu dnes take na posledni kontrolu ke sve doktorce, mela by mi delat odbery na krevni obraz a stery na streptokoka, za 14 dni uz jdu do porodnice. Pro me je dneska stezejsi informaci, jestli tam mam netopyrka nebo tam porad sedi prdkou ☹ jsem 34+0, asi by mel jeste cas se otocit, ale uz by me docela uklidnilo, kdybych uz to nemusela resit a neustale myslet na nejhorsi ☹
Ahojky holky, moc dekuju za vasi podporu, jste moc hodné. Tak mi to nedalo a Dr. jsem poslala sms. Je dnes v porodnici na Mělníku a operuje. A taj jsem mu naosala, kdyg uz tam je, jestli by nezkusil s primarem domluvit toho 28.1. Odepsal mi, ze se pokusí a odpoledne se domluvíme co a jak. Tak kéž vby to klaplo. Uz se asi zacnu modlit 😉
Ahoj holky, ja byla na kontrole vcera. Byla to posledni a taky mi delal stery na streptokoka. Jinak jsem se nedozvedela nic. Vahovy odhad jsem slysela naposled ve 20tt, takze vubec nevim, jak je mimco velke. Vim, ze je mi ta informace ve vysledku k nicemu, ale tak zajimalo by me to. A po vysetreni me opet pekne boli spodek ☹ Mam se objednat uz do poradny do porodnice a tam se neda dovolat. Jsem si potrebovala trochu postezovat ☹
@garfa4 Oni ty odhady váhy jsou stejně orientační. U Verunky mi odhadovali, že bude mít přes 3kg a nakonec měla 2850g. U Terezky mi v úterý řekli 2800g, ale to tak nemusí vůbec ve finále být. Přeci jen se měří jen velikost hlavičky a tělíčko může být hubeňoučké. Verunka byla také taková žížalka hubená.
Teď se nemůžeš dovolat, ale počkej teprve až tam půjdeš. Já z toho byla na palici. Přehazovali si mne tam jako horký brambor.
Holky, tak mám po kontrole, stěr na streptokoka jsem vůbec ani necítila, ani nevím, že tam něco dělala 😀 vzali mi krev na krevní obraz až teď v 34+0 a jen koukla na polohu a ten náš malý pacholek pořád není otočený, už začínám být vážně v depresi ☹ taky ho dneska neměřila, takže nevím, jestli prospívá tak, jak má ☹ ale příští týden jdu ještě tedy jednou ke své Mudr. pro výsledky a pak už každý týden k doktorkám z naší porodnice...tak tam se asi pak snad dozvím víc...
@jenssy Já jdu na kontrolu v úterý a doufám, že malá bude už hlavou dolů a ne napříč 🙄 Ale pohyby teď cítím hodně nahoře, ty teda hafo bolí... A dole taky pohyby, ale jen takový jemnější, i když nepříjemný 🤔 tak doufám, že teď třeba nemá hlavu zas nahoře třeba 😏 Kde cítíš pohyby?

@ajdamajda Naprosto souhlasim, porody maji fakt hroznou historii podle toho co jsem cetla.. na minulost bych se radsi moc neodvolavala.
Je to kazdyho vec jak se pripravi nebo ne, to je jasny. A souhlas, nic to nezarucuje, ale taky si myslim, ze to zvysuje pravdepodobnost uspechu. Plus ja treba tyhle veci rada zkousim, verim ze jsou prirodni cesty kterymi se da lecos ovlivnit. Kdybych spolehala jenom na klasickou medicinu tak bych asi ani prirozene neotehotnela, ty me akorat hnali na IVF..