icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
12. led 2019

@bombat Vid, prej že vypadá z určitého uhlu tluste. Taky jsem se tu tomu smála 😂😂😂😂 Vopice jedna, zlobi nas tu modelkovskyma fotkama do casopisu Maminka 😋

jessulka
12. led 2019

@tynazezu Nádherný koutek pro mimiska. povedlo se ti to. Moc chválím 😉

val333
12. led 2019

Tak hlásím dnešní pokus s aniballem ... Pěkně jsem ho vyfoukla, složila a konečně zavedla 😀 to cvičení mi teda moc nešlo, zatím jsem na ten systém moc nepřišla, ale nějakým zázrakem se mi pak podařilo pomaličku vypudit 17 cm 😀... Což u sebe po včerejšku považuji za úspěch ...

jessulka
12. led 2019

Ahoj holky, tak ja dnes začínám svuj 37tt. Uzbjen 19dni do porodu. Zdá se mi to jako věčnost, ale ono to tak rychle uteče.
Uz tu mám pana na čištění koberců, vyklidili jsme komplet pokojíček a ložnici (krom vestavné skříně). Tak to bude hezky čisté a voňavé. Budu mit z toho radost. No a jeste mne napadlo, ze by se mohlo vymalovat 😂 Michal ma v pondělí a v úterý volno, tak bych ho zamestnala 😂 Jen vybilit, to neni nic náročného. Ale je to po tech 3 letech, co tu s V. bydlíme uz potřeba. To se M. zblázní, az mu to řeknu 😊 Pro něj to totiz bude zbytečná činnost, kdyz se je konci roku budeme treba uz stěhovat. Ale já tomu moc nevěřím. Ještě ani nema schválenou tu hypotéku.

ajdamajda
12. led 2019

@bombat chci určite . Tak od 37tt můžeš doma rodit pokud vím .. dítě se bere za donosene.
A jinak bych si pockala do 42tt a případně až pak řešila porodnici ...ale myslím ze to půjde samo

ajdamajda
12. led 2019

@jessulka na mě jedno z největších brich co jsem měla 😀 . Poprvé ani nikdo nepoznal ze jsem těhotná . Podruhé kdyby to nebylo v létě tak taky ne - par dni před porodem mi lidi říkali jeee ty jsi těhotná ? Nebo když už jsem měla mimco tak kde jsem ho vzala 😂

ajdamajda
12. led 2019

@jessulka to čištění koberců mě zajímá ... umí ten koberec oživit i na pohmat? Zjemnit ty vlasky ? Máme ho v obýváku takový drsnější. Jestli používají nějaké saponaty jako kondicionery

andelka
12. led 2019

@val333 super. Začínat na 15-17 je úplně normální. Ono to půjde. Taky jsem se musela znovu naučit co s ním. Když je uvnitř už větší tlak,tak pomáhá se celá uvolnit, dýchat,a ustoupí to,a pak vytlačuju. A přidržuju,aby to nejelo moc rychle,ale měla hráz čas se přizpůsobit.

cuccinka
12. led 2019

Ach jo 😭 já už chci porodit abych řešila jiný věci . S pritelem zase (porad) máme obrovskou krizi. Opravdu bych si chtěla sebrat svoje saky paky a odejít k našim. Už mám toho plný zuby. Obdivuju opravdu všechny lidi , kteří bydlí u sve tchyně a nemají absolutně žádnej problém, nevadí jim to A cítí se jak doma. To opravdu nikdy nepochopím a všem takovým klobouk dolů. Závidím všem co jsou v pohodě a spokojeni a nemusí "nic" řešit... 😪😪

val333
12. led 2019

@andelka děkuji za rady , jsem ráda, že aspoň něco se podařilo... Ale na to dýchání a tlačení musím přijít... Ze začátku to nešlo a pak jsem právě musela hodně přidržovat, aby nevyjel rychle sám... 😉

ajdamajda
12. led 2019

Hele holky ale u porodu je stejně docela nežádoucí tlačit bez kontrakce . Takže aniball je něco jiného než porod s kontrakcemi kdy každá zároveň posouvá miminko ven.
Telo tlačí přirozene samo, nutí vás to tlačit 🙂 takže stres s tím ze to nejde bych nehrotila

val333
12. led 2019

@ajdamajda jo to asi určitě, ale abys roztáhla tu hráz pomocí toho balónku, tak to musíš nějak vytlačit...

jessulka
12. led 2019

@ajdamajda Privezl si takovy velky vysavac, do nej nalil takový růžový saponát a pak tou rukojeti jezdil po koberci a strikal na koberec. Pak to vykartacoval velkym smetakem, mel dva druhy (jemnejsi a drsnější) a pak tim vysavacem tu vodu s tim saponatem z toho koberce zase vysal. Byla hrozně špinavá.

julien9
12. led 2019

@cuccinka to znam, chapu te a uz nikdy bych s rodicemi sveho pritele nebydlela. Soukromi je soukromi a vim jake to je.... tchyne ikdyz je celkem dobra, stejne ji hodne veci vadi a neumim si predstavit s nimi bydlet... radsi fakt do sveho, ikdyz je to nekdy problem no :/ drzim palce

zuzekk
12. led 2019

@ajdamajda
@smigli na krvácení z nosu mi pomohl Borozan- namatlat dovnitř, nějak to zatáhl. S prudkým smrkanim u rýmy se mi to zase vrátilo, ale frkani už ustupuje, tak vtírám zase. A na ty dásně fakt ty mezizubni kartáčky- tak týden děsný, ale od te doby jak zamlada😉

ajdamajda
12. led 2019

@jessulka my máme bílé koberce 😂 není špína vidět ale určite nějaká bude tak na jaře vezmu asi byt poradně a povolam pana ať to udela .

smigli
autor
12. led 2019

@ajdamajda Tak bile koberce by u nas vydrzely asi pet minut. :D :D :D Mozna ani to ne. :D

jessulka
12. led 2019

@ajdamajda Určitě se do teto akce pust, protože to i provoni celou místnost a zvedne to chlupy. Zatim to schne a ja jsem u rodičů, zitra zkusim vyfotit u Verunky koberec, ta tam ma vyssi chlup. Pan rikal, ze cisti i sedacky, matrace, interiery aut. Tak ho asi jeste vyuziju.

jednaholkaa
12. led 2019

@val333 Ja jsem dneska taky dvakrat "vytlacila" 17 cm 🙂) Ale vzdycky jenom v ty jedny poloze v drepu, jinak by ten balonek asi nevysel, to teda nevim jestli me nechaji rodit takhle?
Jako pujde to snad pomalu, ale bude to teda mravenci prace. Trochu me napadlo jestli to za to vubec stoji a neni lepsi se proste nechat nastrihnout a sesit 🙂 Protoze tohle cvicit mesic bude docela i casove narocny. Ale tak cas mam, tak budu pokracovat. Znam jenom dve kamaradky co to nacvicili na tech 30 cm a porodili bez nastrizeni. Nevim jestli je nekdo kdo to nacvicil a stejne ho pak museli nastrihnout, nikoho takovyho neznam..

jednaholkaa
12. led 2019

Holky a doporucuj nejezdit do ikei na cerny most, tolik lidi.. ze jsme jenom hodinu hledali parkovani..

val333
12. led 2019

@jednaholkaa taky jsem to vytlačila pouze ve dřepu... No na netu jsem četla případy, kdy ženské nacvičili jenom 20 cm a porodily bez nástrihu 😉 ale naopak i ty, co měli nacvičení 30 a stejně je nástroji, protože se třeba vytvořily komplikace ..

andelka
12. led 2019

@jednaholkaa já cvičila a nástřih mám,ale na 30 jsem se nedostala ani omylem a šlo i o shodu blbých okolností při porodu. A je fakt že říkala Dr že to je drobný nástřih, můj Dr na kontrole po 6 nedělí si ho ani nevšiml. Je možné že bez cvičení by to dopadlo hůř.
Podruhé jsem se dostala přes 30 a už jsem věděla jak tlačit a nebála se,takže to bylo úplně super.

Kdysi jsem si dělala statistiku,a vyšlo mi,že kdo cvičil, porodil úplně bez poranění v opravdu velkém množství případů,a kdo měl třeba nějaký kosmetický steh nebo malý nástřih,tak tam byly nějaké komplikace,třeba šlo dítě rukou napřed apod.

andelka
12. led 2019

Já chci hlavně porodit a ať je malý v pořádku. Když stihnu nacvičit,super. Když ne,a střihnou,taky to přežiju,už jsem to měla. Ale radši bych tu první možnost.

andelka
12. led 2019

@ajdamajda u nás by nevydržela ani světlá sedačka ani koberec.

jednaholkaa
12. led 2019

@andelka Jo, je to proste dobry no, to uz ted vidim. Ono to tu hraz masiruje. Neni to naka zabava, ale uzitecny to bude.

andelka
12. led 2019

@jednaholkaa zábava ne no,nikdy se mi do toho nechce,ale když se posunu dál, mám radost. Nejradši bych za 14 dní už rodila,tak musím makat.

renulkka
12. led 2019

Holky držte palce... Když jsem koupala dcerky, tak mě chytli poslíčci? po cca 4-3 minutách (trvání tak 40s,stopovala jsem je), už jsem plašila manžela v práci, že se to snad rozjíždí, pak se to začlo prodlužovat a do hoďky byl klid... Teď mě chytnul průjem a zas bolesti... Tak jdu zkusit sprchu a doufám, že to všechno kolem způsobil průjem a není to čištění před bouří, jak jsem to měla u holek... 😏 Jsem teprve 35+1, tak bych ráda ještě aspoň 3 týdny v kuse vydržela 🙄

basice
12. led 2019

@renulkka držím palečky, aby se to nerozjelo a byly to jen poslíčci a malá u tebe v bříšku ještě chvíli zůstala. Pak napiš jak to s tebou vypadá 😘

andelka
12. led 2019

@renulkka jejda. No ještě by to chtělo vydržet. Ale moje kamarádka měla poslíčky drsné,každý den,skoro měsíc.

jessulka
12. led 2019

@renulkka myslím na tebe/vás. opatruj se 😘 dej hnedka ráno vědět jestli to přešlo.

Strana