Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@smigli K tomu je právě dobré znát všechny ty známky blížícího se a začínajícího porodu, měla jsem to hodně nastudované, a tak jsem to poznala ještě než nastoupily kontrakce. (@misak48 - stačí říct, nafotím) Cesta nakonec tím, že jsme vyjeli až v noci, taky netrvala tak dlouho (jenom něco přes dvě hodiny). Byla to nádherná noc, taková teplá, vlahá, začátek května... Ráda na to vzpomínám, byla jsem šťastná, že jedu až do téhle vysněné porodnice, kde se rodilo (tehdy asi jako v jediné) i do vody. Že budu rodit jsem víceméně poznala ráno po probuzení, manžel se ze školy vrátil odpoledne (to už jsem začínala mít kontrakce ale jenom takové jemné, ani jsem to manželovi neřekla hned), navečer jsme vyjeli, dojeli v deset, porodila jsem v pět ráno. Od začátku kontrakcí asi těch dvanáct hodin, na prvorodičku nic výjimečného.
@bombat tak to jste měli fakt krásné 🙂 a nakonec jsi teda rodila do vody? Jojo, o těch 12 hodinách nám říkala PA na kurzu. Jenže já fakt zrovna na potvoru okolí samé pripady, kdy to bylo mnohem rychlejší. Ale za tu knížku bych byla ráda, aspoň bych věděla, co sledovat a neřešila blbosti 🙂
@misak48 A ty rychlé porody Tvých kamarádek - to jsou prvorodičky? Sestra i obě moje švagrové by to stihly při prvním porodu také. A kolikrát slyšíš, že rodičky pošlou z porodnice domů a pak jedou ještě napodruhé. A on ten přesun do auta a z auta, vyšetření atd. taky nějakou dobu trvají. Hodina je u prvního porodu úplné nic. Fakt bych se tím nenervovala a přibude Ti týden klidu doma, ono to domácké "vyvolávání" je hodně o tom klidu - procházka třeba delší ale ne nějaká túra, spíš krásný klidný zážitek (ideálně k nějaké tekoucí vodě, v únoru těžko), společný večer jen s manželem (z daleka to není jenom o sexu) atd.
Chcete vidět vorvaně? 😂😂😂😂
Já uz to břicho normálně neunesu. Hrozně mne bolí záda 😣
@misak48 Tři ze čtyř dětí jsem rodila do vody - dvě první ve vrchlabské porodnici a třetí v naší někdejší domácí plechové vaně. Rodit do vody je opravdu skvělá možnost. Čtvrtý porod byl jediný nasuchu, byl to těžší porod kvůli abnormální rotaci miminka, v porodnici takové porody velmi často končí operativně - osobně jsem přesvědčená, že mě a syna tohoto konce porodní asistentky doma uchránily (několikrát přitom prohodily, že možná budeme muset jet do porodnice, taky se bály...). Syn měl nakonec maximální apgar scóre a já byla opět bez zranění, jen to celé bylo delší a víc to bolelo. Ale moje sebevědomí ty dva domácí porody hodně zvedly - třetí dítě jsem porodila úplně sama a čtvrté jsem rodila větším obvodem hlavičky, než je obvyklé (a to mají moje děti i tak velké hlavy - mají španělské předky a zdědili mediteránní lebky po manželovi) a oba ty porody jsem zvládla dobře. Takže já si ohledně porodů poměrně věřím.
@smigli na te fotce mi toho prave prislo hrozne moc, proto me pak prekvapilo co maji na strankach. Ja to dnes zas nestihla, zitra syn fotbal a pak jdem koukat na basket,tak snad v nedeli se k tomu konecne dostanu 😅😅😅. Pro mimco to je pripraveny autosedacka+veci na cestu domu v ni, ale sebe jeste furt nejsem schopna.zitra bych jeste mela vyzvednout postylku,tak snad to nejak zvldnem
Já sice první porod měla 9h, ale netušila jsem dlouho, že už je to ono. Kdybych v noci na wc nezjistila že krvácím ( otevíraly se porodní cesty), tak bych do porodnice dojela později. Takhle jsme to stihli cca 2,5 h před porodem. Je fakt že celý den jsem měla zvláštní bolesti, pnutí,hodně jsem se válela po balóne a byla jsem několikrát ten den na velké,ale že by mě to trklo,že už to přijde,to ne. Začalo to až večer,po 19h.
Oba porody jsem měla v noci,to bylo skvělý, pohoda,ticho,klid..
Druhý začal též po 19h,zrovna jsem uspávala staršího. Že rodím mi došlo tak 21.30, volala jsem babičku na hlídání, malý se narodil po půlnoci. Jsem zvědavá jak to bude teď. Jestli bude poznat,že od posledního porodu už je to 7 let.
@bombat můj prvorozený syn měl 36 obvod hlavy. Ale to se neřešilo protože jsem rodila sekci která byla planovana. Měl obrovskou kebuli vůči telu a má ji doteď (zcela normální ale z pohledu vad které nemá ) měřil jen 46cm takže vypadal komicky .
Druhy syn VBAC a je fakt ze půlku porodu jsem prospala , ctvrt porodu byla doma ve vane , nakonec jsem musela jet jen proto, ze syn mě nenechal v klidu a já se nemohla soustředit na porod. Neustále se chtěl kojit a lezl mi do vany, byl protivny. Trochu se toho obavám i nyní u prostredniho syna , starší už se zabavi i u pohádek. Od toho tu budu mít sestru aby ale děti zabavila .
Dá se říci ze registrují ze jsem vnimala porod asi nějakých 11 hodin , ale to ze opravdu rodim až poslední 2 hodiny .
Predtim jsem měla spis jen Ms bolesti . Ale poznala jsem ze je to ono , to jo - hlavně proto ze jsem byla v termínu a věděla jsem ze porodní cesty jsou pripravene .
Teď nevím nic . Nenechala jsem se vyšetřovat, nevím jak jsem připravena či ne . Ale prý je to stejně vesteni z křišťálové koule takže vzhledem k tomu ze mi nesmi dovnitř přijít nic cizího (okamžitě chytam svědění ) tak to nechávám .
@bombat hele ja prvni porod mela celkem ani ne 4 hod od prvniho posimrani bricha kdy jsem netusila ze rodim a otvirala jsem se strasne rychle sotva jsme to stihli, jet hodinu nekam rodim asi v aute😁 jsou i vyjimky a nemusi vzdy byt prvni porod dlouhy.. jsem zvedava ted na druhy jak to bude
Dobré ráno holky, tak jak tady čtu ty vaše pokusy s Aniballem, tak to vás tedy obdivuji. Já bych asi na to neměla odvahu a ani nervy! Takže vám všem fandím a já to nechávám zcela na přírodě.
U obou dětí jsem poznala, že rodim. U první to začalo kontrakcemi večer, ale už od rána mě bylo tak divně, že jsem pak večer věděla, že už je to tady! No a u druhého mě praskla voda, takže tam to bylo jasné hned 😁.
Jinak my dnes vyrazíme na hory. Já tedy lyžovat nebudu 😁, ale syn se začíná učit, takže je jdu podpořit. Přeji vám krásnou sobotu 😘
Taky krvacite z nosu a dásní ?
Mě teče krev i po zadní stěně nosohltanu, dásne a krvaci mi i rty . Většinou jde krev hůř zastavit . Za cele tehu OK a až teď. Ze by tedy hormonální změny a signály ze bude brzy konec? 😂
Já to vzdycky měla na začátku . Jakoze hormonální změny 😂. Mám teď už časté poslicky . Střídavě je mi blbě a střeva se mi čistí .
Ale jako je fakt ze se čistit mužu ještě 14dni 😂
Nejsem zvykla krvacet. Naopak s tím mám problémy . Ani MS jsem neměla několik let kdyby nebyla díky tehotenstvim na klinice vyvolaná. Moje telo odmítá krev pouštět .
Jo jinak teda dneska začnu už balit ty tašky . Říkám to už asi 14 dni a ještě jsem se nedokopala.
Mě dasne i svedi jak je dráždim kartackem takže je to peklo . Asi je vezmu přírodním yoni klacikem místo kartáčku ..aspoň si pozvykam 🙈

@misak48 Chudák manžel, že ho to tak nervuje. Měli byste se oba uvolnit. Většina porodů začíná v noci, když je klid a první porod není skoro nikdy tak rychlý, aby bylo problém dojet hodinovou cestu do porodnice. S prvním dítětem jsem poznala že budu rodit už někdy po ránu, odešla mi plodová zátka a tak vůbec jsem to cítila. Manžel byl ve škole v Praze veřejnou dopravou, auto ani mobily jsme neměli, prostě jsem čekala, až se vrátí. A to nás do porodnice, kterou jsem si vybrala, čekala cesta delší než 170 km, tehdy tam ještě byl kratší úsek dálnice, takže to vycházelo asi na tři hodiny cesty. A mám z cesty fotky, z nějaké zastávky na pumpě, a oba s manželem na nich celí jenom záříme, protože už se těšíme na miminko a jedeme do naší vysněné porodnice.... Chci říct - neboj se, připadá mi strašně zbytečné, abys šla do té porodnice ležet napřed kvůli té cestě. Jestli Tě to stresuje, tak to odmítni a zůstaň doma. A uklidni manžela. Můžu ofotit z té stejné knížky jako bylo to k té masáži hráze (kniha Partner u porodu) oddíl pojednávající o známkách porodu - známky blížícího se porodu, nejisté známky porodu, jisté známky porodu atd. Myslím, že je to tam moc hezky zpracované.