Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka To dava smysl. Ty blaho tak jestli by nebylo lepsi zacit az ty dva az tri tydny pred porodem a cvicit kazdy den poctive. Akorat ze clovek nikdy nevi kdy bude rodit.. Jako o cm vic nebo min to vubec nejsem schopna tema stiskama odhadnout..
@jednaholkaa ani já to neumím odhadnout, včera jsem si myslela, že už jsem ho nafouklá víc a když jsem ho vyndala, bylo to opět těch 17... Já si nedávám moc naději, že bych to stihla 😀... Vůbec mi to nejde a není mi to příjemné 😕
@jednaholkaa já též ne úplně. Se modlím abych to neprepiskla. Trochu už to poznám pocitově. Ale kolikrát si myslím,že to je víc a nakonec naměřím stejně jako pokus předtím.
@val333 někdy to jde fakt ztuha. A též se člověk bojí. Já jsem poprvé dala též 17, a říkala jsem si panebože víc nedám. Ale tím že vím že dám,tak jsem byla statečná. Ale už mě to pěkně stipne při vyjetí.Tak jsem opatrná a radši dám předtím párkrát míň. A příjemné to není no,jak by mohlo taky.
@val333 No, kdyby to slo alespon nak jednoduse zavest a clovek by bojoval jenom s tim vypuzovanim 🙂 Taky jsem se z tech 17 cm zatim nehla..
Jako za ty prachy ( a to jsem kupovala jenom nahradni micek) by to teda mohlo byt vic vychytany.. Aby se to nejak presne nafukovalo, lehce zavadelo a tak...
@jednaholkaa no,taky děsně bojují s tím zaváděním... 😠 A taky jsem kupovala jen náhradní míček, jinak mám aniballem půjčený od kamarádky...
@jednaholkaa
@val333 já mám Aniball poprvé,předtím jsem měla Epino a přišlo mi lepší ( ale je dražší a teď frčí Aniball no). Jedna verze měla i měřič tlaku a podle toho se dalo líp odhadnout kolik tam je. Teď to dělám vyloženě na počet stisků a pocit. I proto cvičím rozhodně víc než 1x, protože to neodhadnu.
@andelka No, my to o víkendu nějak přehnali... Neměli jsme tedy ten vyvolávací úmysl (dneska jsem teprve 36+0), ale spustily se mi takoví poslíčci, že jsem na neděli skoro nespala. Manžel pak žertoval, že se mě teď bojí a že na mě radši nebude vůbec sahat - a to je to takový zkušený kozák, když spolu čekáme páté dítě 😀 . Mě to teda taky trochu polekalo, ne že bych si to spletla s porodem, ale nějak mi zase víc došlo, jak se ten porod blíží a jak člověk neví, kdy to začne a tak to všechno.
@bombat no,já se též snažím být nad věcí a klidu,už jsem rodila 2x, kdežto pro manžela je to jako poprvé ( před 13 lety to bral jinak,u ex), ale poslíčky neznám, neměla jsem,tak bych byla asi nervózní,kdyby byly kontrakce a tentokrát nic z toho. Ale jestli už tento nebo příští týden na poradne uvidí změny,tak od příštího pátku jdeme na to.
@andelka Poslíčky jsem měla hlavně před druhým porodem. Bylo to právě rok po porodu prvního, tak myslím, že to bylo hodně i tím, jak šly ty porody rychle za sebou (proto je asi taky hodně má i @renulkka ), ale myslím, že jsem je měla v slabší míře i v třetím a čtvrtém těhotenství. Ona je ta děloha přeci jenom v pátém těhotenství asi "vytahanější", moje porodní asistentka třeba říkala, že víc hrozí přetočení miminka zpátky do polohy koncem pánevním, že tam prostě bývá víc místa. Tak bych asi měla být ráda, že děloha trénuje (jenom bych kvůli tomu nechtěla probdít moc nocí ☹ ) Ale že jsem až tak klidná a nastávající porod si téměř neuvědomuju je asi hlavně tím, že mám pořád tolik práce a zároveň že mě to těhotenství až tak moc neobtěžuje.
@bombat popises mi prosim presneji poslicky? Js to u prvniho nemela a ted myslim,ze jo,ale nevim 🙈. Vikend jsem prepiskla solidne, a tak me pekne boli od vcera bricho,dneska jsme to jeste “prostouchli”. Do porodnice jdu ve ctvrtek a urcite budu zas zabetonovana,ale uz od vecera jsem nejaka nervozni,jestli to poznam,rikam si,ze to bude mnohem vic bolet, ale sem tam mam i divny tlak na spodek
@val333 Tak ja uz jsem asi prisla na to jak to zavest..uz to mam hned zavedeny, takze jsem to dneska zkusila trikrat. Chce to ten micek slozit na pulku a zavadet ho tak aby ta prehnuta cast byla nahore, s mirnym sklonem dolu, a je to tam hned 🙂
@skretik Ráda bych Ti pomohla a popsala Ti to, ale já na to asi nejsem moc vhodná: Když mi doktor řekne, ať popíšu nějaký pocit nebo bolest apod., tak jsem úplně v háji. Já jsem na bolest dost tvrdá a neumím se pozorovat ani to pak popisovat... Teď v noci mi prostě dost nepříjemně tvrdlo břicho, ale nijak to nebolelo, nesílilo, nemělo to tu správnou dynamiku porodních kontrakcí (jak ta bolest někde začíná - asi ve fundu, myslím - a pak se rozšiřuje až dolů a pak zase odeznívá), prostě "žádný tah na bránu" 😀 Ale při tom druhém těhotenství jsem to moc nerozeznávala, to bylo opravdu silné až bolestivé a často to trvalo i hodiny, už jsem to pak ani nebrala vážně ani neměřila čas, nechtěla jsem být frustrovaná, naučila jsem se to ignorovat. Většinou jsem prostě šla do vany nebo do sprchy a to tak nějak pomohlo. Až pak jednou to nepomohlo a to už jsem rodila. (Celou první dobu porodní jsem považovala za další otravnou sérii poslíčků.) Asi jsem Ti moc nemohla, viď. Ale porodnici máš blízko, ne? Já budu taky rodit po osmi letech a nemyslím, že to je "jako bych byla prvorodička", jak se tak rádo říká 😉 .
@jednaholkaa jj taky to tak zavádím 😉 no dneska to vyzkouším vícekrát... Ale čekám, až chlap vypadne z baráku 😀 tak snad to dneska půjde...
@andelka Já si z toho taky tolik nedělám, to by muselo to miminko být hloupé nebo nějaké dost zmatené, aby se otočilo zase nazpátek 🙂. Takhle to má jako pytel na spaní - více místa u nožiček na trochu kopání, připadá mi to tak přirozené, že takhle zůstane... Teď mě pořád kope do jednoho místa v boku a to už opravdu občas i docela zabolí. Někdy, když to vůbec nečekám, tak až vykviknu - ale vždycky si řeknu - pořád lepší, že mě kope do stejného místa, než aby tu polohu nějak radikálně změnil a jsem zase v klidu. 😉

@bombat taky že ho brát nebudu. Koupila jsem si nějaký homeopaticky sirup na kašel, tak snad zabere.