icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
14. led 2019

@bombat dekuju 😊, taky si myslim,ze to co citim ted jsou takove slabsi MS bolesti a tvrdnuti,je to otravny,ale zadna velka bolest,ale az prijdou prave kontakce,budu proste vedet.moji porodnici mam tak 20-30minut autem,kdyby bylo nejhur jinou porodnici mam 10minut autem.

Ted jsme prisli z matriky, veci do tasky mam na hromadce, mimi veci do porodnice pripraveny,ve stredu zajedu pro postylku a uz muze klidne ven 😊.Libilo by se mi 2.2.2019 nebo 3.2.2019 😊

tynazezu
14. led 2019

@basice no zatím nemám, moje dr. (I já) pořád doufá, že se ještě přetocí...ve čtvrtek jdu do poradny, tak se uvidí, co mi řekne, ale přetočenej ještě neni...minule mi říkala, že by byla ráda, kdyby se do 35.tt otočil...no, neotočil, že!?...jsem na to zvědavá, že by se mi chtělo pod kudlu...Jediný, co mě trochu uklidňuje, je to, že je mrňous menší, cca o týden, tak by se mohl ještě přetocit..No uvidíme...

yvonneullmann
14. led 2019

Ahoj holky. Uz 3den jsem na antb klacid 500. :/ mela jsem v tele nejaky zanet k te chřipce. Myslela sem ze uz vse bude Ok ale z toho umorneho kasle mam ted silene bolesti žeber na levé strane vzadu. Doufam ze je to jen namozene. Nemohu na te strane pomalu lezet :( nemáte nekdo zkušenost ??? Jinak kasel neustava. Porad hrozny záchvaty. Doktor ma strach ze do sekce nepřestane a potrham se mu :/ Takze me moc neuklidnil.

tynazezu
14. led 2019

@yvonneullmann no to Ti nezávidím :( myslím, že je to možné s těmi žebry...mě teď bolí žebra na levé straně jen z toho, že mi jinak než na levo nejde spat....

bombat
14. led 2019

@yvonneullmann To je mi líto! Já se toho taky bála, ale u mě už to nachlazení přešlo a bakteriální infekce se z toho naštěstí nevyvinula. Myslím, že ta žebra by mohla bolet od kašle, stává se mi to (jsem astmatik a kašel mám docela často). Na kašel a zahlenění můžeš zkusit cibulačku, mám dobrý recept, je tam nejen cibule ale také majoránka, tymián a oregáno (všechno na kašel) a česnek (tzv. přírodní antibiotika).

yvonneullmann
14. led 2019

@bombat zkusím. Ja uz nevim co zkusit. :/ ted se bojim jen zakaslat bolesti :/ je to šílený. Myslela sem ze sem poslední 3tydny vyspim nez nam to zacne a asi prd :/

basice
14. led 2019

@yvonneullmann jsem na tom s kašlem podobně 😒. Už přes týden jsem nastydla a před pár dny jsem k tomu dostala ještě kašel a to pořádný. Taky mě chytají záchvaty kašle až se pomalu dusim. Ještě tomu dám den a asi si zajdu k doktorovi. Na gynde jsem byla dnes a tam z toho kašle doktor nebyl nadšený. Už jsem prý na prst otevřená a ten kašel není pro dělohy dobrý 😒. A kdy máš naplánovanou sekci?

bombat
14. led 2019

@yvonneullmann Francouzská cibulačka: Ingredience: 4- 6 cibule (dávám menší), česnek, olivový olej, trocha hladké mouky, sklenička bílého vína, voda, masox, pepř, provensálské byliny, majoránka, oregáno, tymián, máslo na osmažení rohlíků, na kolečka nakrájené rohlíky, strouhaný sýr (případně parmezán). Postup: Cibule nakrájet na osminy, nechat zesklovatět na olivovém oleji, osmaženou zaprášíme moukou a necháme ještě chvíli zasmahnout. Poté zalijeme vínem a vodou, přidáme masox a vaříme. Dochutíme česnekem a kořením, vaříme do změknutí cibule. Na másle osmažané rohlíky posypeme strouhaným sýrem a zalejeme hotovou polévkou.

michaelarei
14. led 2019

@yvonneullmann Taky jsem to mněla už jsem dobrala ant . A kašel ne a ne přestat tež jsem mněla namo ženou stranu neboj to projde cca dva dni .. taky čekám kdy už konečné ustoupí úplne kašel ted mám takovej dráždivej😕

bombat
14. led 2019

@yvonneullmann A tu polévku jíst víckrát denně a hodně horkou. Opravdu to pomáhá, léčím tím celou rodinu, kašel má v šestičlenné rodině každou chvilku někdo 🙂 .

michaelarei
14. led 2019

Holky my byli dnes na prvni ozvi malá kopala asi se ji to nelíbilo....dělala mi streptokoka a koukala spodek a přej už se chystá ..cs mame 2 tak uvidíme kdy se rozhodne😉mala má 2,5 kg tak akurát prtatko..

basice
14. led 2019

@michaelarei tak koukám, že nás s tím kašlem je tady víc. Mě se to tedy zatím zhoršuje, tak vyčkavám zda jít k doktorovi. Jinak já mám také čípek 2 cm, hrdlo na prst otevřené. Ale jsem teprve 34+3 tak musím ještě chvíli vydržet.

yvonneullmann
14. led 2019

@basice 31.1 mam naplánováno. Ale kasel pry klidne muze trvat az 3tydny. Ja doufam ze ne. Ale zase mam zkušenost ze jsem hekala i 6tydnu. No přesně. Me odbery a antb nasadil rovnou gynekolog. Tak snad. Doufam🙂

yvonneullmann
14. led 2019

@michaelarei me take prijde ze se to spis zhoršuje ten kasel nez aby se lepšíl :( nejvic me rozhodilo ty bolesti ted. Sotva lezu bolestma stydké kosti a ted toto

basice
14. led 2019

@yvonneullmann tak to už máš za pár, tak snad už budeš do té doby fit. Mě předepsal na gynde jen prothazin na utlumení kašle a ten ani brát nebudu. Ono to asi chvíli potrvá než to vše odezní, ale je to náročné. Já už jsem z toho už také taková otrávená. A to při každém zakašlání si k tomu ještě cvrknu 😒. To už je pomalu na plinku 😁. Tak ať je brzy lépe 😘

jenssy
14. led 2019

@tynazezu mám úplně stejný problém, taky jsem 35.tt a malej je pořád hlavou nahoru ☹ držím palce, snad si to oba ještě rozmyslí!

michaelarei
14. led 2019

@basice přesne ten samej problém 😂při kašlani furt ucvrnkne😂

@yvonneullmann no holky ten kašel už mám cca od vánoc nejdřív to bylo šileny na průdušky to bodalo a postupne jsem pořád kaslala v noci hlavně hlíny vtedy jsem mnela i ja namoženi i uplne hoře briško a ted je dráždivý tak doufám poslední fáze..

andelka
14. led 2019

@bombat jj,taky cítím často kopance v pravém boku, úplně patičkou jak by to bylo. Tak asi jo.

basice
14. led 2019

@michaelarei a co jsi na to brala? Já tu teď mám nějaký homeopaticky sirup a vařím si cibulovy čaj s medem.

basice
14. led 2019

@tynazezu tak třeba se ještě přetočí. A třeba se tam přeci jen potkáme. Já si myslím, že u mě žádné přenášení nehrozí a pokud ty půjdeš na sekci, tak by to reálné bylo. I když bych ti samozřejmě moc přála přirozený porod!

michaelarei
14. led 2019

@basice mněla jsem nějaký bylinný sirup a ze začátku mi dali mucosolvan což na tu prudku bolest hned zabral a ted čaje s medem a taky cibuli ale pořád trvá😕

bombat
14. led 2019

@andelka Ono to bude spíš kolínko - ale v praxi to je jedno, kopnout maminku to umí řádně 😀 .

bombat
14. led 2019

@basice Mucosolvan ale raději neber. Někdy se sice těhotným předepisuje ale rozpouští všechny hleny včetně hlenové zátky, to by pro Tebe bylo teď nevhodné.

bombat
14. led 2019

@michaelarei @basice @yvonneullmann Já měla kupovaný sirup "Stopkašel" a zřejmě mi během několika dnů skutečně pomohl (v balení ho bylo asi na pět dnů a ani jsem to nedobrala), přestože jsem tomu původně vůbec nevěřila - nejsem až takový bylinkový fanoušek. Na kašel docela trpím, tak už jsem to s tím viděla bledě, že se to povleče týdny. A asi za tři nebo čtyři dny mě to přešlo. (Samozřejmě hrozná inkontinence, jak tu píšete, používala jsem speciální menší inkontinenční vložky.)

basice
14. led 2019

@bombat děkuji za radu. Ten mucosolvan vím, že se v těhotenství moc nesmí. Stopkasel jsem brala když jsem kojila a dávala ho i synovi a zdál se mě dobrý. Teď mám ten homeo, tak uvidíme. Jj, ta inkontinence příšerná😣. No jo, je znát, že už také čekám třetí.

basice
14. led 2019

@michaelarei díky, tak ať tě ten kašel taky brzy přejde. Hlavně a rodime zdravé a plné síly 😉

tynazezu
14. led 2019

@jenssy doufejme!!!!

yvonneullmann
14. led 2019

@bombat ten musim zkusit. Me ted spis desi ta bolest v zadech pod zebry. Nevim zda to vazne prisuzovat namozeni nebo to bude byt neco horšího :/ jsem takova nervni. 16dni do porodu a Ja v tomhle stavu :/

garfa4
14. led 2019

@yvonneullmann kamaradka ma to same a skoncila na 3 dny na kapackach. Dnes ji pustili, ale bolesti ma pri kasli stale. Diky kapackam nastesti uz nejsou bolesti celodenni (termin porodu ma v druhe pulce ledna). Kdyby to neprestavalo, asi bych to nepodcenovala ☹

merope
14. led 2019

@yvonneullmann Tak 16 dní do porodu, to už je skoro i na to, že kdyby to bylo špatné, není problém dítko porodit - už bude "skoro upečené" 🙂

Strana