icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

cuccinka
29. led 2019

@basice me minule měřili 5x i střídaly ruce a neklesal a to jsem měla 140/95 ale já jsem teda hrozně malinka a drobná takže na moji postavu je to hrozně moc, ale já mám teda problemy s.motanim hlavy a migrenou

kleninka
29. led 2019

@jessulka Ježíš a to ti nedají nic na bolest?? Já po sekci u první měla bolesti ten den a prospala jsem celý den až večer jsem překonala bolest a vstala skrz kojení. Já němela malou celý den. A další den jsem to rozchazela, ale po každém spání bylo horší vstát. Držím pěsti je brzy lépe.

jessulka
29. led 2019

@skretik Ano, uz rano po sedmé hodině sla se mnou sestřička do sprchy. Zvladla jsem to lip ez pred 5,5 lety, kdy jsem se jim v tom sprchaci slozila
a omdlela. Uz jsem na nadstandardu asi od 11 hodin a musim uz fungovat sama. Trrezka je ale hodná, nepláče, spinka a nebo chce prso.

jednaholkaa
29. led 2019

Holky, kamoska me doporucila na utirani do porodnice misto papirovych uterek Perlan. Je pry pak dobry i na utirani miminka misto vlhcenych ubrousku. Asi si ho koupim, znate nektera? A na bradavky pry jedine Purelan od Medely. Bepanthen pry nepomaha..

evelinkaw
29. led 2019

@jednaholkaa Já Perlan používala už u dcerky a budu inted, právě místo ubrousků 👌 na utírání sebe jsem měla kuchyňské utěrky (za mě.lepsi než toaletní papír), zkusím teď Perlan taky.
Na bradavky za mě Purelan, je to jen vosk, nic víc, nemusí se utírat. Bepanthen často mění složení a bývají v něm.ropne deriváty, takže za mě ne.

silwiin
29. led 2019

@jednaholkaa me bylo doporuceno misto uterek susit si bolavy mista fenem, ze to neni tak neprijemne jak rucnikem nebo papirovou uterkou

smigli
autor
29. led 2019

@jednaholkaa Perlan jsem používala už na syna a budu ted také. Ty vlhčené ubrousky jsou zlo. Ty mám jen na cesty.

misak48
29. led 2019

@jednaholkaa perlan místo vlhcenych ubrousků je super. Jediné, kdy jsem byla v porodnici ráda, že jsem tam malé balení vlhcenych ubrousků dostala byly první dvě stolice, protože ta úplně první smolka se šíleně lepila a nemohla jsem to malé dostat ze zadečku...

@evelinkaw jak je to s tím mazáním bradavek? Kdy/proč se mažou? Mám jedno malé balení Purelanu pořízené taky, ale ještě jsem neměla potřebu bradavky mazat...

arielka222
29. led 2019

@jednaholkaa ano druhé 🙂

skretik
29. led 2019

co to presne je ten Perlan?

plamenak11
29. led 2019

@skretik takova lepsi uterka, nevim jak lip to popsat, koukni na net na obrazky

tynazezu
29. led 2019

@skretik doktoři maji perlan např. jako jednorázovou ochranu na UZ stole, kterou po každé pacientce odrolují a maji zase “čisté” místo...maji to v roli

skretik
29. led 2019

@plamenak11 a v cem je to lepsi?

plamenak11
29. led 2019

@skretik https://m.maminka.cz/clanek/perlan-perla-mezi-p... tady je to hezky popsany, je toho hodne na co se da vyuzit a v cem je dobry oproti klasickym uterkam ci vlhcenym ubrouskum a da se prat

jednaholkaa
29. led 2019

Super, objednala jsem si ho.
@misak48 Je videt, ze s bradavkama problem nemas ;)) Pry kdyz jsou bolave, krvaci..

skretik
29. led 2019

tak jsem to objednala a uvidime 🙂 , uz nepiste co je jeste potreba, pac z nudy koupim asi vsechno 🙈

plamenak11
29. led 2019

@skretik super 🙂, ja uz vsechno snad mam 😁

renulkka
29. led 2019

@arielka222 Moc gratuluju! 😍 Taky bych chtěla takový porod po těch neskutečných poslíčcích... 😏 V noci jsem myslela, že už jedeme.... A pak nad ránem se to zklidnilo a teď zas bolesti, ale teda o hodně mírnější než v noci 🙈😔 Tak si užívej prcka a až se ti bude chtít, tak tady rády zkoukneme fotku 😊😀 Jinak co poranění? Zvládla si bez nástřihu nebo s při takový rychlovce 😊

skretik
29. led 2019

Jsem uz magor a jeste jsem to nevzdala 🙈, svaracek a pak si dam horkou sprchu,chci asi vsem dokazat,ze kdyz mimi nechce ven,nepomuze nic 😅😅😅. Beztak za to muzou vsichni okolo,co mi furt volaji a pisou 🙈🙈🙈🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

skretik
29. led 2019

@renulkka no musim rict, ze na Tebe jsem specialne zvedava s tema poslickama, jak dlouho Te to bude jeste trapit. Co nemoc, lepsi se to uz aspon?

renulkka
29. led 2019

@skretik Taky jsem zvědavá, je to třetí porod ani ne do tří let 😂 Tak by to mohlo jít znát na porodu, ještě když ta děloha tak pořád pracuje 🙈 Myslím si, že se těch poslíčků do porodu nezbavím.... Naposled na ozvách ta křivka lítala kolem 70, tak jsem zvědavá co ukážou pásy zítra a jak zítra bude vypadat zítra nález 😀 Jestli se to nikam nepohlo, tak se budu pěkně zlobit, když tak pěkně trpím 😏😀 Jinak první porod byl 12 hodin, druhý 5,5 hodiny... Tak by mě vyhovovalo zase těch 5 hodin 😊 Tak uvidíme, jak to půjde 😊 už se těším 😍 Jinak ruka noha pusa naštěstí už mizí 🙂 Dceři se ty puchýře už pár dnů loupou, mě to taky úplně jakoby vyschlo... A nový pupínky nepřibývají, spíš mizí 🙏 Tak snad už by tak moc porod nevadil 🤔 I když po ty noci si myslím, že ještě několik dnů vydržíme 😊

plamenak11
29. led 2019

@renulkka s tim pocitej ze se budou ty pupinky jakoby sloupavat a drzim palce at po mesici vam neslezou nehty jako dva me protoze to je na dlouho a zadrhava mi to o vlasy, pliny atd

mrs_v
29. led 2019

Holky jen k tomu tlaku, pokud máte jednorázově vyšší, tak ok ale kdyby se to mělo opakovat, tak si radši sežeňte tlakoměr a měřte se doma. Já neměla za těhotenství žádný problém s tlakem, až na poslední poradně, sestricce jsem slíbila, že se budu měřit, jenže mě pak začala bolet záda a na nějaký tlak jsem úplně zapomněla. To bylo ve čtvrtek.
Pátek, sobota, neděle bolesti zad, co se stupňovaly. V neděli k tomu i bolesti břicha což mě přivedlo na kontrolu do porodnice. Tam 176/110 tlak, špatný výsledky z krve, nakonec potvrzena preeklampsie a HELLP syndrom. To už jsem byla z mnou vybrané porodnice přesunuta do FN kde doslova za minutu dvanáct dělali akutní sekci a zpětně mi doktorka říkala, že takhle blbý to často nebývá a že všichni měli strach, jestli to preziju.
Tím vás nechci strasit, sama nejsem příznivce prehnanych vyšetření a pod, ale ten tlak opravdu neradno podceňovat.

kleninka
29. led 2019

@mrs_v Teda tos měla až tak špatné? A přitom celou dobu bylo vše v pohodě? No ještěže to dopadlo dobře 😊 a gratuluji k miminku 😊

cuccinka
29. led 2019

@mrs_v Tak ještě že to dopadlo dobře. Já už mám mesic v kuse hrozně vysoký tlak. První výsledky krve a moči dobry . Zítra jdu po měsíci znova, tak uvidíme. Prý buď prášky nebo porodnice.

cuccinka
29. led 2019

Ahoj holky , tak mám za sebou první monitory a poradnu. Na monitorech jsem seděla a byla tam 40 min. Malej spal a byl neprobudnej, pak se vzbudil otocil se a přestalo mu to měřit srdicko (sestra tam se mnou nebyla ,párkrát me přišla zkontrolovat) ale asi dobry . Taky jste za ty monitory (okopirovani-nevím na co, pro koho ) platili? Já 100 kc 🤔
Holky já vím že už se to tady probiralo 😊 ale to cs, za 7 dní me ze 3 skocilo na 6, to je dobře?😀 a co ze to přesně je ?A je to k něčemu dobry ? 🤣 A kolik je nevic? 😊

mrs_v
29. led 2019

@kleninka právě že Jo, už u mě nastávala poslední fáze kdy dochází laicky receno k “rozpadu krve”. :( První jsem rodila přirozeně, bez zásahu s vlastní PA po 26h jsme šli domů. (Teď jsme byli v porodnici 5 dní, z toho 2 noci jsem byla na ARO).
Zrádnost HELLPu spočívá právě v tom rychlém nástupu.

garfa4
29. led 2019

@cuccinka cs = cervix score, myslim, ze ukazuje na kolik se to dole pripravuje / otevira a nejvic je 10. Nekde jsem cetla, ze porod byva 8, 9, 10.

Jinak ja nic neplatim, ale ani nic nedostavam, vysledky monitoru mi zakladaji do slozky

val333
29. led 2019

@garfa4 já jsem zas myslím slyšela, že u porodu je úplně nejlepší, když to cs máš 10,10,10 ale když jsou ty čísla od 7 nahoru, tak je to vporadku... Ale to mi myslím říkala kamarádka...nwm co je na tom pravdy

merope
29. led 2019

@mrs_v A já k tomu jenom doplním - pokud si seženete zápěstní tlakoměr, tak v něm aspoň vyměňte baterky (můj co mám tak o 10-20 podměřuje). Ale ideální je pažní. Jinak 170/110 je indikace k nástupu do nemocnice (či aspoň akutnímu řešení) + bolesti hlavy, poruchy vidění a podobně. Já mám "jenom" vyšší tlak, tak si ho měřím. Teď jsem teda u babičky, tak jsem se s ním ani netáhla, ale už i trošku poznám, že je vyšší, že je mi z toho blbě.

Strana