Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Jinak co jste tu prvorodičky nejisté v péči o dítě - doporučuji tuto knihu: https://www.modrykonik.cz/market/knihy-pro-dosp...
Strašně blbě se shání (kupovala jsem ji nedávno švagrové), ale je výborná. Některé věci (např. ohledně výbavičky) jsou samozřejmě zastaralé, ale co do péče o dítě, vývoje dítěte i počátků výchovy, tak je hrozně praktická. Já jsem si ji koupila až při druhém dítěti a stejně jsem se tam toho hodně dozvěděla nového a důležitého.
@val333
@seveneye
@basice holky tak u nás je fakt všechno tak nějak sluníčkové. Kojime bez bolavých prsou - Purelan jsem ani nevyndala z krabičky. Malá se budí tak nějak po těch třech hodinách přes den (občas častěji), v noci vydrží i déle. Odpoledne většinou kojime s krátkými přestávkami tak hodinku, občas dyl, ale během noci (i dopoledne) je za 20 minut nakojena, do půl hodky jsme obě zpátky v posteli i s prebalenim a tak. Brečet ji za celý den v podstatě neslyším, beru ji prebalim už když se zacina probouzet, protahovat pomrkavat. Nez ji prebalim, tak je tak akorát vzhůru na kojení. Jediné, kdy řve jako tur je koupání 😀 když je i mezi kojenim vzhůru, tak se tak v klidu rozhlíží kolem sebe a nepláče. Zkouším si s ní v tehle chvílích hrát s chrastítkem a krásně ho fixuje očima. Takže já zvládám domácnost, vaření, všechno co potřebuju. Jediný problém mám teda sama se sebou. Asi mě hormony semlely víc, než bych čekala. Přestože je vlastně všechno super, tak to na mě každý večer tak nějak padne a brečím jak zelva, přičemž vlastně nejsem schopná říct proč vlastně. Doteď vždy manželovi v náručí, dnes není doma, tak do deky. A taky mám nutkavou potřebu mít malou pořád u sebe. Nebo u manžela. Prostě nenechávat ji samotnou a to ani třeba v hnízdě vedle sebe na gauči. V noci je postýlka prazdna, ale to mi přijde přirozené, mít malou u sebe. Ale drží mě to i přes den, odkládám ji jen na ty nejnutnější činnosti a jinak trávím den s ní v náručí...
@misak48 Podle me to mas spravne, ze mas potrebu byt porad s ni a neodkladat ji. To je pro to miminko nejlepsi. Proto taky vam to tak jde, kojeni atd.. A jestli nevis proc brecis, tak super, to znamena, ze to jsou jenom hormony, musis chvili vydrzet a bude zas dobry. Me vetsina kamosek rikala, ze takhle v sestinedeli brecela a ted jsou stastne maminy 🙂 Ty jo, tak doufam, ze moje holcicka bude taky takova pohodarka..taky v brisku je hodne na pohodu..
Jinak holky, me porody u ostatnich nedepkujou, jsem rada, ze mam jeste pohodicku a muzu si zaridit par veci. Dneska jsme byli na vystave, coz jsem jeste chtela stihnout a pristi vikend mam divadlo. V tydnu par navstev a jeste zitra vecere s tchyni. Myslim, ze neco jeste za ty dva tydny do TP stihnu. Jestli teda slecna nevykoukne driv..ale bricho je porad v klidu.
@bombat Premyslim, ze si koupim tu knizku co doporucujes. Co napriklad te tam inspirovalo? Abych mela predstavu.. dekuju
@misak48 Určitě je to správně, že ji máš hodně u sebe, a to nejen kvůli kojení. Celé šestinedělí byste měly být spolu co nejvíce. A neboj se jí chovat na ruce. Je pravda, že si na to děti zvyknou a vyžadují to, což se někdy může jevit jako otročina, ale má to i tu druhou stranu mince, že jsou na ruce hodné prakticky v jakékoli situaci. Za mě pozitiva převažovala, měla jsem všechny děti naučené na chování, byly pořád někomu na klíně nebo na ruce, všichni je obdivovali, že se nechají chovat i od "cizích" (babiček, tet, strejčků a vzdálenějších příbuzných), což bylo nakonec zase rozvíjející i pro ty děti samotné. Žili jsme v domě s mými rodiči - to Ty myslím také tak bydlíš, že?
@val333 on je manžel z malé taky celý na měkko. Dneska na nás tak koukal, jak tu sedíme po kojení na gauci, nechávala jsem ji odkrknout. Tak mu říkám, proč na nás tak zvláštně kouká, jestli se mu taky nechce brečet. Tak mi povidal, že to snad ani ne, ale ze mi závidí, že by se s ní chtěl taky mazlit 🙂 tak jsem mu ji předala a mazlíků jsme se ve třech. Je z ní tak hotový, že s námi byl včera dokonce na procházce s kočárkem. A to je prosím chlap, kterého jsem za 9 let vztahu viděla jít na procházku tak pětkrát a to ještě jen na začátku, kdy mu bylo blbé mi říct, že ne 😀
@bombat jojo, máme v bytě pod námi moje rodiče a přes zahradu babičku. A tchani bydlí v jedné vesnici. Naši teď byli týden na horách, tak jsme tu měli těch prvních pár dní úplný klid na zajetí, ale dnes se vrátili a můj taťka první co bylo, tak se šel na malou podívat. Pak jsem je pozvala na kafe a celé odpoledne ji nepustil z ruky 🙂 on miluje děti 🙂
@jednaholkaa Mám Ti něco ofotit? je prostě hrozně praktická proti jiným knihám, co se vydávají. Tobě by to zrovna myslím mohlo vyhovovat. A taky není fanaticky nějaká (pouze pro kojení, pouze pro nějakou stravu, pouze pro chování a nošení dítěte, pouze pro nechávání dítěte usínat bez rodiče...) - tohle na většině dnešních knih nesnáším. Chci si vybrat, co je nejlepší pro mě, znát pro a proti, důvody proč něco raději dělat tak než onak a pak si vybrat.
@bombat Jo super to budu rada, treba jednu stranu kdybys ofotila? Dekuju! Jo, extremni jednostranny pristup idealni neni..
@jednaholkaa Doufám, že ostatní nebudou brát za spam. Tohle je spíš text, všechno jenom z první kapitoly ohledně novorozence Doprovázejí to kresby.
@jednaholkaa tak to ses hodně dobrá, že ještě zvládáš tolik věcí. Já jsem ráda když jedem autem nakoupit (otázka cca max 40 min) a já jsem úplně hotova 🤔 kino,divadlo , město- tak to vůbec, hrozně často curam a když jdu tak mě přijde že mám těžký bricho a prostě me to bolí. Máš můj obdiv 😉👏👍
@jednaholkaa Dobré je to potom i v batolecím období.
@jednaholkaa Máme doma knihovnu čítající kolem 4500 svazků (starší dcera - vášnivá čtenářka - měla jednou ten nápad to spočítat, už tehdy milovala matematiku... 😀 ) a o péči o dítě toho mám taky víc, ale tahle kniha je nejpraktičtější, nejobjektivnější a nejkomplexnější.
@jednaholkaa Co máte za psa?
@bombat Krizence..nalezene z ulice, nekdo ho vyhodil.
@jednaholkaa A jak je velký (a starý a tak)? My máme dva - velkého 25kg, ten snese od dětí cokoli, mimi ho bude moci týrat dle libosti, a malého 2,5kg, ten se asi zdekuje. Ale nevím, jestli ten malý nebude žárlit, je mi věčně na klíně...
@jednaholkaa Prý to psi po čichu poznají napřed, že budeš rodit. Tak třeba nám někomu psí chování napoví... Ten náš malej (on je vlastně naší mladší dcery, takové psychoterapeutické zvířátko) skoro mluví a je to takový na mě utažený "cíťa", tak si říkám, jestli na něm něco neuvidím.
@bombat Ty blaho, 4500 svazku, to je parada 🙂 Na tom bych nestihala ani utirat prach natoz to precist ;)) Super, diky moc za doporuceni! Uz ji mam objednanou z antikvariatu a tesim se na ni. Uz jsem sondovala od kamaradek doporuceni na knizky o detech. 25 kg mel ten co jsem mela pred timhle. To bylo super. Tomuhle rikam malej pes, jenom 12 kg 🙂) Vek neznamy. Super, tak ho budu sledovat, treba to fakt pozna.
@bombat prosím - vis přesně kdy jsi otěhotněla který den ? Ja kvůli termínu porodu - jeden jediný “styk” v mesici (tedy ta IUI) a ocekavam ze 12.2 je moje datum kdy TO bude.
Ale chápu ze se miminka řídí sebou 😂 jen kvůli tomu ze tu chci sestru , tak aby byla připravena
Kdyby to bylo jako minule 39+5 podle utz tak rodim o 6 dni dříve před TP a to by bylo 8.2.
No stejně .... 😂 zacinam byt lehce nervózní ze se těším a je to už skoro tu
@ajdamajda Ne, nevím. Jenom mám tu zkušenost, že se děvčátka skutečně rodí o něco později než chlapci, porody chlapců jsou zase o něco delší. Oboje se tvrdí v literatuře a já to na těch svých čtyřech dětech pěkně zažila v praxi. Být tebou, spíš to čekám později než dřív, ale to víš, Tvoje sestra musí být připravená stejně... Bydlí alespoň blízko?

@val333 Nojo, třeba je to blbě spočítaný... Já jsem fakt rodila podle té menstruace, ultrazvuky mi moc nedělali, a oba kluci byli v 39.tt a obě holky ve 40.tt. Teď nevím, co si myslet, když se ty dva termíny o týden rozcházejí.