icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jenssy
4. únor 2019

@tynazezu
@bombat
Jsem v úplně stejné situaci jako Týna, také mi dali na výběr, čekám odhadově malého chlapečka, sama jsem prvorodička, a sama poměrně drobná...v naší porodnici se normálně koncem pánevním rodí, nicméně jsem to konzultovala s primářkou a vlastně mi bylo řečeno, že na porod KP ta maminka musí být opravdu psychicky nastavená a opravdu naplno přesvědčená, že to tak chce podstoupit. Když to není v té hlavě takhle nastavené, bohužel to prý velmi často stejně končí na sále akutní sekcí. A já takhle nastavená bohužel nejsem a z KP mám asi daleko větší strach než ze sekce. Jsem si samozřejmě vědoma toho, že budeme nejspíš bojovat s kojením, s imunitou malého a možná i s dalšími neduhy, které s císařským řezem souvisejí...
Vlastně se strašně bojím obojího, ale už nevěřím, že se malý ještě nyní ve 37+4 může otočit...

seveneye
4. únor 2019

Holky tak mi konecne taky zmizli ze spitalu,dnesni kontrola se pekne natahla,plna cekarna,takze priste s sebou urcite i vydatnou svacinu😃natoceny monitory,kontrola placenty vse ok,vahovy odhad 2.7kg takze tak...

tynazezu
4. únor 2019

@bombat když ono rodit první a čtvrté dítě je asi dost velký rozdíl...Ano, ta poloha je jak říkáš...jinak tedy, klobouk dolů před paní...

tynazezu
4. únor 2019

@jenssy
@bombat
u nás v porodnici taky KP rodí, ale říkali mi víceméně totéž, že to ta maminka musí opravdu chtít a byt přesvědčena, že to zvládne...navíc nebýt prvorodicka, šlo by posoudit dle předchozích porodů, jak asi bude porod probíhat atd..
Já mám největší strach o miminko, že porod nepůjde, jak má, nedej bože se přidusí...o jedno už jsme přišli, tak to nehodlám riskovat...

jenssy
4. únor 2019

@tynazezu tomu naprosto rozumím, také mám o malého největší strach...četla jsem spoustu článků, že u chlapečků hrozí poranění pohlavních orgánů, že při KP hrozí zlomení nožičky či klíčních kostí apod. Prvorodičkám se to u nás nedoporučuje, i když tam doktorům naprosto věřím!!!Věřím, že ještě i po sekci budu mít příležitost a možnost rodit normálně vaginálně druhé dítě...

basice
4. únor 2019

@tynazezu já bych se také asi bála rodit KP i když se samozřejmě může stát cokoliv i během porodu hlavičkou dolů. Ale je jasné, že pokud se na to necítíš, tak pro tebe bude lepší CS.

jenssy
4. únor 2019

@bombat ono kdyby člověk dopředu věděl, že bude malý na 3 zatlačení venku, taky bych do toho nejspíš šla, ale u prvorodičky je hodně malá pravděpodobnost ☹ obojí má svoje negativa, bohužel...

tynazezu
4. únor 2019

@jenssy také v to věřím...i když manžel už dva chlapáky má z předchozí partnerkou, teď budeme mít taky chlapečka, mám v plánu ještě tu holčičku..tak snad bude vše v pořádku...🙂

tynazezu
4. únor 2019

@basice to máš pravdu...Snad toho nebudu jednou litovat..

dominika963852
4. únor 2019

@michaelarei Mě tam teda břicho pobolívalo,ale na monitoru ani ťuk :D Jisté je, že do konce února budeme mít porod za sebou :D

bombat
4. únor 2019

@tynazezu @jenssy
Je to těžká volba, to je jasný. A popravdě řečeno, neumím se už úplně vcítit do toho, že bych to rozhodovala se svým prvním.
Na druhou stranu co se týče těch rizik - zranění pohlavních orgánů chlapce při porodu KP je vysloveně mýtus, k zlomení klíční kosti dochází čas od času při všech porodech (stalo se to např. mé sestře při porodu hlavičkou), je to komplikace porodu ramének, atd.
Největší potíž těchto porodů (vaginální porody KP) je v tom, že je jich málo a ta zkušenost doktorů s tím vedením porodu je díky tomu hodně malá. Prostě ženy i doktoři pomalu zapomínají, jak to rodit...

ajdamajda
4. únor 2019

Holky a už jste koukaly na porod KP jemne zrozeni ?
Kouknete taky na jejich stránky .

Určite je strasne důležitá poloha pro porod . A ano nastavení mysli. Sekce je fakt pitomá v tom ze se pak tvoří i srusty . Při dalším tehotenstvi rizika od počátku počínaje uhnizdenim plodu přes placentu zarostlou do řezu po sekci až po ztencujici se jizvu . Výhra to není.

Zkusím taky dat nějaké tipy . A možná stojí za to na poslední chvíli sehnat dulu jako doprovod který vi jak na taková miminka , bude jako psychická podpora atd. Nebo porodní asistentku přímo .

Já vím ze to je těžké . Kor u prvorodicky.
Ale holky , my ženy intuitivně víme jak rodit . Jaké polohy volit . Musíme byt ale koncentrované a nesmi nás nic rušit . Věřím ze Kp miminka jsou z nějakého důvodu . Teličko co vím jde ven rychleji a pak se musí pomalu na hlavičku . Dokud je miminko propojené s pupeční snurou, neudusi se - dokud se poprvé nenadechne mimo telo tak dýchá přes pupecnik - resp dostává kyslík.
Vše má svůj čas. Miminko musí dorotovat.

ajdamajda
4. únor 2019

Hlavně se takové porody KP nesmi uspechavat medikamenty , zásahy .

bombat
4. únor 2019

@tynazezu Ta paní sice rodila počtvrté, ale opravdu velké dítě (což se samo o sobě uvádí jako kontraindikace - ale ono to asi na ultrazvuku nebylo vidět, jinak by jí to asi nedovolili), kromě toho kontraidikovaný při porodu koncem pánevním je i indukovaný porod, takže jsem se tomu docela divila - a obdivovala to.

yvonneullmann
4. únor 2019

Jsme doma holky 🙂)

plamenak11
4. únor 2019

mam po monitorech, klasika nic jsem se nedozvedela, jen mimco chtelo spat v dobe monitoru jinak celou dobu pred i po radila 😁, holky mne se tam za tyden znova tak nechce ☹ a hamiltona mi kdyztak udelaji az den po druhym terminu achjo ja doufam ze mala se rozhodne jeste pred terminama, jsem z toho naka presla uz bych rada rodila

kleninka
4. únor 2019

@basice tak ještěže už to máš za sebou. A k těm 18 dnům 😁 Já rodila 18 dní dopředu, ale mám doma kus chlapa 3600g tak ho beru jako donošeneho.
@tynazezu Ono se to těžko rádí. Kamarádka rodila KP kluka přes 3 kila. A říkala, že v pohodě. Já sama chtěla u dcery taky, ale byla moc velká, tak mi to nedovolili. Je to jen na tobě nač se cítíš. Třeba to začne dříve a vyřeší se ti to samo.

bombat
4. únor 2019

@yvonneullmann Jste krásně barevně sladění 🙂 . Tak co Tě čekalo doma - asi to nebylo s nepořádkem tak strašné, když na fotkách tak záříš - tchýně se činila 😀 ? (To je spíš legrace, doma je doma i kdyby uklizeno nebylo.)

basice
4. únor 2019

@yvonneullmann tak to je fajn, že už jste doma. Vypadáte moc spokojeně 😘. A jak se cítíš po zdravotní stránce? Co kašel a žebro?

@kleninka syn se narodil 17 dní před termínem a měl jen 2720 g, takže to byl drobecek, ale jinak v pořádku a donošený.

michaelarei
4. únor 2019

@dominika963852 To určíte budem😅 Tak ale někdy to přijde jako blesk ani ne čekáš😊

pavca1982
4. únor 2019

@bombat Pár týdnů přede mnou rodila v Rakovníku prvorodička taky miminko v poloze KP. Pro mě byla sekce nepředstavitelná takže moje volba byla jasná.Já navíc chtěla ambulantní porod což mi nakonec vyšlo.Rodit miminko v poloze KP je nejlepší na čtyřech.👍

ajdamajda
4. únor 2019

@pavca1982 jestli to nebyla ta o které mluvili když já byla na monitorech 🙂 někdy 27.1 tuším nebo kdy jsem tam byla

tanakin
4. únor 2019

@tynazezu ahoj, že vám do toho vstupuju. mám dvouletou dceru, taky byla kp a já zvolila sekci. netroufala jsem si na přirozený porod, navíc prvorodička, neměla jsem to v hlavě na to nastavené, i když porodnice, kde jsem rodila se na to specializuje. zkoušela jsem obrat miminka, ten se nepovedl, tak jsem šla na cs. a ano, poté jsme jměli s dcerkou hodně problémů a trápení, některé máme dodnes, což mě mrzí, ale nenadělám už nic. teď jsem těhotná podruhé a doufám, že budu moct rodit normálně, že bude vše v pořádku.

raliska
4. únor 2019

Holky, tak jsme po tydnu s malym doma. Dcera si pěkně zvyka, uz by brachovi davala bonbony 😂😂 porad ho pusinkuje a snazi se byt opatrna, tak to snad vse v klidu zvladneme. Ovsem co me nici jsou hemeroidy 😵 tak jsem se radovala, ze nemam zadne velké poraneni a ted nemuzu sedet skrz velkou bouli a pomalu brecim :( poradte jak rychle zahojit. Masticku nejakou mam, ale to nezabira :(

jenssy
4. únor 2019

@tanakin můžu se zeptat, o jaké problémy s dcerkou šlo konkrétně?

Strana