Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@mrs_v jo VBAC je pro některé porodnice (zvlášť pražské ) problém . Sami se divili v Podoli ze chci rok a půl po sekci vaginální porod. Nemají trpělivost , pokud člověk nemá boxera (PA nejlépe) tak špatne zasahují a zvyšují riziko komplikaci .
Já si pamatuji jak se mě lékařka zeptala při kontrakcich po 3 minutách zda jsem to já ta co pořad ještě chce rodit VBAC..??!!
Na to proste není čas, je moc císařů . ... urychlime urychlime ....
Holky tak my dnes kontrola u pediatra, malý má 6 dní a už je lehce přes porodní váhu a to zhubnul 300g. Mam radost, kojení se hezký rozjelo už v porodnici, tak snad to tentokrát půjde líp.
Jinak holky co máte malé děti k miminku jak to zvládáte? Já místo abych odpočívala tak lítám kolem druhého ať ho nezanedbavam byt je manžel doma. Ale cítím jak me vse pak boli a večer jsem ko. No musím si to asi zorganizovat nějak. Je to mazec dvě malé děti ale krasny 🙂
Ty jo... já nevím jestli mám jen divny pocit ... ale mám pocit ze se něco děje . Ale co to nevím . Cítím se nějak divne.
@arielka222 rozdíl mezi dětmi byl 19 měsíců a musela jsem nosit v satku . Jinak bych byla neschopna . A kojila jsem v satku .
Teď budu mít 4 roky, 2.5roku a novorozence
Tak já nevím.. někde píšou že klinek ano, někde že ne. Tak jako nevím 🤔
Holky , co už máte svoje mimouška doma, vyuzili jste oblečení č.50? 😊
@cuccinka já pořád resila postylku a nakonec to dopadlo tak, že malá stejně spí se mnou v posteli a v postýlce je minimálně (a to jsem před porodem tvrdila, že dítě do postele rozhodně ne). Takže za nás klínek zbytečnost... Přes den když už spí někde položená, tak v hnízdě na gauči, případně košíku, takže taky na rovném...
@ajdamajda jak se prosím realizuje kojení v šátku? Hodně jsem otevřel on slyšela, ale mám pocit, že mám malou návaznou dost vysoko na to, abych ji zvládla ještě dát prso ...
@cuccinka já ho druhý den po příjezdu z porodnice poslala manžela pár kousků koupit 🙂 Adrianka ke dost malička, takze u 56 má všechny nohavice a rukávy strašně dlouhé 🙂 ale třeba s látkovou plenkou se do 50 nevejde. Takže jsme pořídili fakt jen něco málo a nosí to jen když má papirovku...
@misak48 Na tohle mam presne podezreni u sebe, ze nam bude postylka na nic a mimco bude hned v posteli jak se znam 🙂) tak uvidime ;)
@silwiin Ahojky, tak to jsme na tom podobně. Ty nase berusky by si mohly podat rucicky.
Holky ahoj, omlouvám se, ze píšu po takové době, ale je to zahul. Terezka nechala v porodnici 560g, Coz je pry hodne moc. Mne se rozjela laktace az 4. den odpoledne. Jenze Terezka mi u kojení usíná. Vubec nevim, jak ji vzbudit. Zkousim ji ruzne simrat, hejbat bradickou a ona je jak hadrova panenka. Dnes jsme byli na první kontrole u paní doktorky a samozřejmě od propusteni z porodnice skoro nepribrala. Pousteli nas s 3190g a dnes mela 3250g. Přitom kaka, cura po každém kojeni. Takze jsme zapujcili u doktorky vahu a budeme vazit a zapisovat kazde kojeni. Nemate nejaky figl, aby toho vypila vic a neusinala mi u prsa? A jeste dotaz, je lepsinkojot jen z jednoho prsu treba i pul hodiny, aby se dostala k zadnimu mliku, nebo mam stridat prave a leve prso treba o 15ti munutach? Takhke to chteli v porodnici, jenže dle zkušeností s Verunkou vim, ze to stridani prsou se dostane jen k tomu ridsimu mlicku a na to zadni uz nedosahne.
Jinak mi krasne spinká a je hrozně moc hodná. Skoro o ni nevíme. V noci spi krasne, tak mne nechava i vyspat, ale ted si hold budu muset nařizovat budika a kojit po dvou hodinách a ne po trech.
Michal je se mnou cely týden doma, zitra jede na pohovor a ve středu na další. Tak snad neco vyjde. Uz jsem z nej krz to jeho střídání zaměstnání na palici.
Jeste jeden dotaz pro kojící maminky. můžete mi poradit co treba snídaně, svacite, vecerite? Ja kolikrát tápu, co si mám dát.
@dominika963852 Ahoj Domišku, ale jo, docela to jde. Michal pomáhá s domácími pracemi, obcas obstará Terezku, ale uz bylo par neshod, tak jsme si to museli vyrikat. On si myslel, ze Terezka se asi bude přizpůsobovat nasemu rezimu, nasim zvyklostem, ale tak jsem mu vysvetlila ze je na omylu a ze my se musime prizpusobit ji. tak treba například v byte ale hlavne v loznici, kterou mame opravdu studenou nechtel topit, protože pry nemuze v teple spat. tak mu rikam, at spi teda v tilku a trenkach a ne jak statej dedek v pyžamu s dlouhým rukávem a nohavicemi a jeste je prikrytej po krk a pak se divi, ze je zpoceny jak prase. Nebo proč dávám malou do zavinovačky, proc ma rukavicky v bytě, proc, proc, proc. Mne prijde, ze snad ani nebyl u toho, kdyz Ella byla miminko. Ale tak mu to vždy tak nejak vysvetlim. A on se hrozně diví.
@jessulka náš pediatr tomu říká dřevorubecká strava, vývary, jídlo s masem (guláše, pečený maso v různých obměnách)mléčný výrobky. Bohužel ty ale často dělají dětem zle (přes mm).
Mně teda vyhovují i třeba dobrý ryby, případně jsem měla v prvním šestinedělí výborný bio kuře velký jako menší kachna :D

@ajdamajda To bylo dřív. Já porodila 28.listopadu a ta paní rodila pár týdnů přede mnou.