icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
7. únor 2019

@zuzekk Jsem ráda, že jsi se ozvala, říkala jsem si, jestli jste v pohodě. Na rány na bradavkách podle všeho dost pomáhají speciální "hydrogelové polštářky". Je to hodně drahé, ale opravdu to zabírá a netvoří se strup. Pak ty různé mastičky, ale ty jsou spíš na prevenci než na léčení.
Aby se tvořilo mléko, střídejte prsa při každém kojení. Dokud se Ti ta zranění nezahojí, tak to bude trochu problém v kruhu - pokud kojení bolí, neteče mlíko jak by mělo. Aby dobře teklo, musí být maminka v klidu, v teple, nemělo by jí nic bolet... Takže první asi léčit ty praskliny a přitom nepřestával kojit.

zuzekk
7. únor 2019

@cuccinka vážím před a po = tedy podle váhy

zuzekk
7. únor 2019

@cuccinka ne, řeknou ti, že má dost ze zásob z bříška a dostane až se ti utvoří.

ajdamajda
7. únor 2019

Hele ten kříž - nejsem citlivka ale boli strasne . Nevím co s tím 😫 jako kdyby mě někdo rypal nožem

zuzekk
7. únor 2019

@bombat děkuji ti! Ty polštářky mám, mohu jedině doporučit- Multi-mam (asi) Compresses, kousance a strupy mi to zahojilo, i na dvorcích, ale stále to není dobre přímo na bradavkach, i přes kloboučky. Nedovedu si představit kojit "na živo".. 😧
Stridame, nechávám ho déle než těch 10min, má pomalejší rozjezd (pokud teda rovnou neusne!) a připadá mi že pak i saje. Takže třeba i půl hod. 1 prso, 20min druhé, vysledkem je 20ml nebo taky nic, pak jdeme dokrmovat... ještě že máme toho tátu, který nám připraví mezitím sunar.

misak48
7. únor 2019

Holky neměla byste některá tip, jak to udělat (co dělat jinak), aby koupání byl příjemný rituál a ne činnost, při jejíž představě se ježí celé domácnosti vlasy hrůzou? Jsem z toho docela nešťastná... Vlastní namočení do vody snáší malá dobře, to se jí líbí, vždycky se uklidní. Ale při mytí žínkou předtím i sušení potom řve, jako kdybych jí trhala končetiny ☹

zuzekk
7. únor 2019

@jessulka děkuji ti! To je moc dobře, že se to u vás zlepšilo, mě to bolí i v průběhu, podle toho jakým způsobem sosá. Ty dvě hodiny nám to taky dovede trvat úplně v pohodě, zejména když "bojujeme" na začátku- je z toho celý vyčerpaný.

bombat
7. únor 2019

@zuzekk Ještě mě napadá - když Ti při kojení z druhého prsu začne samovolně téci mléko, můžeš ho k tomu prsu přendat. Důležité je, aby měl vždycky celou bradavku v puse, až takhle dál je ten "ventil". (A taky kvůli těm zraněním.)

bombat
7. únor 2019

@zuzekk Kloboučky jsem nikdy nepoužívala, myslíš, že jsou nutné? Nešlo by mu to líp bez nich?

bombat
7. únor 2019

@misak48 Proč mýt kojeňátko žínkou? To si nech, až se bude batolit po zemi... Nemyj jí žínkou, jen rukou, a sušení zkrať na minimum, můžeš ji jenom tak poťupkat látkovou plenou na klíně. Děti to nemají rády, je to běžné.

arielka222
7. únor 2019

@zuzekk kup si na bradavky hydrogelove polštářky. Já kupovala jeden cca za 60kc a rozstrihala jsem si ho na čtverečky a ty dala jen na bradavky a za den fakt úleva 🙂

bombat
7. únor 2019

@arielka222 Tak to mě zajímá - jaký jsi kupovala a rozstříhávala? To jsi musela dost ušetřit... Už to vidím, že budu mít taky praskliny... Na ty začátky kojení se netěším, přestože jsem se jinak už něco nakojila...

skretik
7. únor 2019

@beruska125 my jsme meli prvni den 222 a pres noc byl na te fototerapii a rano mel nejakych 173 (brano z krve) a pustili nas, at ho doma davam na svetlo,coz v tomhle pocasi moc nejde 😏. Prijde mi ze se moc nelepsi,ale vcera dr.nic nerikala,jen ze mame prijit zas za tyden

elu001
7. únor 2019

@bombat jee holky nějak není čas vás docitat a odpovídat. První noc jsme strávili vzhůru co hodinu, malej blinkal plodovou vodu takže se ani neprisaval. Takže jsme víceméně začali přikládat až dnes a zatím nic moc, ale vždycky něco natáhne a spí akorát já mám teda bradavky bolavý takže mám chladivy polštářky tak snad se to zlepší

enja921
7. únor 2019

@misak48 třeba ji vadí změna teploty, jak se vyndá z vody..může být zima..?

arielka222
7. únor 2019

@bombat tady tyhle, ten pásek už mám ustrihly, jinak je v celku. Dávali tyhle i v porodnici a já kupovala v lékárně v Motole. Ptz třeba ty Medela stojí skoro 500 Kč. A tady tohle 60, což je fakt rozdíl 🙂 možná mají tyhle jen v nemocničních lékárnách.

iris92
7. únor 2019

@elu001 Ten je krasny 😍 moc gratuluju 🙂

Holky, ja jsem dnes po kontrole v 39+0 a zatim se vsichni tvari ze to hned tak nebude. Ale zmeny na cipku jsou a dneska v noci jsem mela prvni poslicky a hned docela silne a pravidelne po 10 minutach, tak jsem zacala doufat ale nakonec se to znepravidelnilo a zmizelo 🙈 doufam v ten vikend 🙄

bombat
7. únor 2019

@arielka222 Díky za výborný tip! Teď jenom abych to u nás sehnala.

jednaholkaa
7. únor 2019

@misak48 Myti zinkou, to bych rvala taky ;)) Nee, to asi neni nutny ne?

plamenak11
7. únor 2019

na klibouvky bych si dal pozor, mne zastavily kojeni celkem a jinak jsem mela naplasti od medely a vyly super, ty me zachranily, i ted mam porad na bradavce videt jizvu jak jsem to mela hodne osklivy.. jsem nevedela ze se dela i levnejsi verze 😁 dobry vedet a asi poridim.. trochu se bojim jak po porodu bude bolet to stahovani delohy a ty bradavky 😢

misak48
7. únor 2019

@bombat takže myslíš, že to není potřeba? Jako nezkušená prvomatka to dělám tak, jak mi řekli v porodnici. A manžel teda potom hledal na internetu co a jak a o co četl, bylo víceméně to samé. Nejdřív na prebalovaky zmínkou umýt všechny záhyby a pak teprve přendat do vanicky s vodou, kde už si jen "zaplave". To sušení na klíně zkusím, to bude určitě lepší 🙂

@enja921 teplotou myslím, že to nebude, dávám na to pozor. Mám v koupelně na koupání vždy takové teplo, že koupu ve spodním prádle a stejně ze mě teče...

skretik
7. únor 2019

My dnes byli na foceni u kamosky, Davidek byl zlatej,cele to prospal a ja uz se taaaak tesim na vysledek ❤️,tady jedna co jsem si fotila naseho zlutaska na mobil 😊

andelka
7. únor 2019

@misak48 já žínku taky nepoužívám. Rovnou dám do vody a myju rukou od hlavičky po dupku.

arielka222
7. únor 2019

Holky mám dotaz. Boli taky některou po porodu vyprazdňování? Me když se začne chtít na záchod tak mě hrozně začne pichat v konecniku a podbřišku. Je to jak dtuhý porod tvl a nevím jestli je to teda normální nebo co?

andelka
7. únor 2019

@smigli Fandovi odpadl právě 8 den,v neděli. V porodnici říkali že by měl tak do 10 dnů.

@cuccinka mlezivo je základ,je ho málo,ale dost kalorické a ideální pro první dny. U nás teda byl teď druhý den krize. Už měl hlad. Tak dostal 2x dokrm stříkačkou. Přikládala jsem mockrát za den,mlezivo bylo,ale zpočátku se to ani zvážit nedalo, později třeba 4ml. Až třetí den bylo mlíko,tak vycucnul obvykle 20-30 ml a začal přibírat. Vážila jsem vždy jen v porodnici,doma už ne.

andelka
7. únor 2019

@arielka222 mně to bolelo po druhém porodu. Měla jsem to celé namozene tlačením miminka. Zlepšilo se to za pár dní.

beruska125
7. únor 2019

@skretik fakt? To jsem rada ze to slyším ze to někdo taky tak má🙂 ale my se pravé ani přes terapii nedostali pod 200 no..ale neboj ti není nijak nebezpečné. Měly to i obě mě první děti a byly žluté ještě dlouho alespoň měsíc a nikdo ti neřešil krásné přibývaly na váze, prospívaly a postupně to odeznelo😉

arielka222
7. únor 2019

@andelka tak doufám ze to přejde, ptz na záchodě skorro brečím vždycky, boli me i mocak stejně. Mě přijde jako by to byly střeva, ale nějak divně naskládáne nebo co.

skretik
7. únor 2019

@beruska125 ja se toho nebojim. Bala jsem se prave jen ze nas nechaji dlouho v porodnici,ale nastesti ne,protoze i presto zacal pribirat a vypil toho dost

andelka
7. únor 2019

@arielka222 mně prvního dny tak strašně krucelo v břiše,to byly zvuky..asi jak se to zase dostávalo na původní místo.

Strana