Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky, napadlo me, jak je to s tim pupecnim pahylkem? Mam na cestu domu z porodnice priprave spis overalky se zapinanim na brisku. Nebude to vadit na ten pahylek..knofliky od zhora dolu. Myslela jsem ze polodupacky by na to taky vadili.. tak vlastne nevim co je idealni jako ta prvni vrstva obleceni..
@skretik a taky vypadají tak pěkné, jako po zahraniční dovolené u moře 😂
@jednaholkaa
U syna jsem teda podepisovala papír, že před odchodem z nemocnice domu mu ten pahýlek sami odstraní (nechtěla jsem se s tím doma trápit a taky mi to přišlo nechutný no) . Tak mě překvapuje, kolik miminek ho má doma.
@jednaholkaa já mám nachystané bodycko, to snad nebude vadit 🤔
@jednaholkaa my jsme šli též s pahýlkem domů. Dávala jsem overalky. Polodupacky až od pondělí,až mu upadl. A pořád čistím.
@dominika963852 no já ho vyhodila. A měli jsme ho proto,že mu pomalu usychal. V úterý už nás chtěli pustit domů ( dřív než po 72h), ale nakonec řekli,že se ještě večer na to podívá doktorka jak to vypadá,a kdyžtak mu to střihnou a půjdeme ve středu. Nakonec v úterý večer řekli,že mu to ještě nemůžou střihnout a ráno situace asi jiná nebude. Takže jsme měli dvě možnosti,buď střihnou a budeme tam muset být dalších 24h nebo půjdeme domů s pahýlkem. Takže to bylo jasné,šli jsme domů. První dvě děti už při odchodu pahýlek neměly,takže to pro mě byla novinka.
@jednaholkaa taky jsem si nachystala overalky a max.bodyno pod to pokud by to bylo treba...
@misak48 Ony ty děti nemají rády že jsou nahé na vzduchu dokonce i když jsou suché. Vůbec bych takhle nemydlila. Nemyli jsme děti každý den, dokonce ani to prvorozené, zbytečně se tím odmašťují, a jenom jsme je omyli namydlenou rukou přímo v té vaničce. Koupání měly všechny rády. Vždyť od čeho by byla špinavá. Tohle drhnutí si fakt nech na batole 😋.
@andelka To je zajímavé. Tak uvidím, jak to bude teď. Samozřejmě, že kdyby mu musel z nějakého důvodu zůstat, tak bych se s tím nějak poprala.
Diky holky! Tak body by melo byt ok, ale co na nohy.. No muzu dat body a overalek pres to vlastne, tim padem by nemela na pupiku ty knoflicky 🙂
@bajunka @misak48 S tím fénem bych to radši nedělala, novorozenci nemají být vystaveni přímému teplu. Nebo alespoň opatrně s vědomím tohoto. Opravdu nejlepší je podle mých zkušeností hned po vyndání z vody zabalit do plenky nebo ještě lépe do tetra osušky a vzít do náruče, pochlácholit, klidně i trochu nakojit. Netřít, spíš osušovat přikládáním. Suché dítě nakrémovat nebo co je potřeba a rychle obléci.
My máme teď zrovna po koupání. Koupu obden. V sobotu bude koupat táta. Teď jsem a dětmi sama vždycky od oběda. Ještě že jsou už velcí .
@beruska125 a kojí se dostatečně? Jaké má hodnoty? :/
@mrs_v jako dnes už mám mléka opravdu dost... u nás je jasná příčina abo i Rh inkompatibilita, já jsem 0- a všechny děti po tátovi A+ a proto ta silnější zloutenka no...🙂
Holky, moc prosím o radu. Jak jsem psala, dnes jsem mela vyšetření v porodnici včetně opětovného steru na streptokoka. Když jdu "na malou", tak me uvnitř až jakoby řeže (ostrá bolest) a mám zaroveň trochu krve na vložce a pokaždé na papíře. Nikdy se mi to po vyšetření nestalo. Je to obvyklé? Nebo to značí nějaký průšvih?
@beruska125 krevni skupinu deti ti rekli v porodnici? mne s prvni nerekli nic a zajimalo by me zda ma B po nas nebo muze mit i 0 ale nevim jak to zjistit
@garfa4 tyjo to nevim, me kdyz pri curani to rezalo tak to byl zanet mocaku jednou jsem ho mela i s krviale jeste me napada jestli nemas nekde treba trhlinku to pak pri curani taky reze a i tu krev by vysvetlilo, nedavno po cviceni s epinem se mi stalo, zalezi zda te pali ta trubice ci nekde blizko u ni
@beruska125 Jo při te nekompatibilitě faktorů to bývá blbý :/
@bombat jemu určitě, ale zatím tne do živého, hroty jsou podrážděné. Doufám, že se to každým dnem zlepší a půjde to bez toho, ale zároveň zaplaťpánbu z ně!
Střídání šup sem šup tam kde to zrovna kape mi připadá jako náročná manipulace, v sedě mě bolí podvozek a tyhle pohyby musím pomalu a opatrně, v leže to je vůbec operace... ale díky, třeba časem.
Tak u nás prší a mrzne, takže tu kontrolu zítra ráno asi fakt sbulím... Nevím jestli se víc bojím sněhu nebo náledí... Ale naštvaný na mě budou, achjó.
Taky bych mohla začít rodit, to by bylo s tím náledím také šikovné. Prostě zima. Od okamžiku, kdy mi došlo, že jsem těhotná a že to vychází na únor, mám z tohohle obavy.
Aktuální příklad- po hodině bojování, spaní konečně 10min u jednoho prsu (btw s fantastickým výsledkem 20!) A úplně u něj usnul - vzbudit se moc nedá, mám ho teda nechat spát? A bude jíst po kouskach zase až se vzbudí? Nebo ho vzbouzet?
@plamenak11 ano brali hned z pupecniku, ale u nás to asi dělají protože jsme automaticky rizikovi, když já jsem 0-😉
@arielka222 mám. Úlevu naramnou přinášely na začátku, přikládám pořád + větrám, ale na vyzdraveni ještě čekáme.

@misak48 tak to je dobře, mě to jen tak napadlo. A opravdu takhle v zimě kór není potřeba mydlit zinkou ale rovnou do vany plavat..🙂