Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@zuzekk Asi bych nechala spíš spát... Musíš to odhadnout citem, intuitivně. Jestli je při kojení nervák, tak bude asi lepší, když se vyspí. Za jak dlouho myslíš, že se zase vzbudí? Zkus vyčíhnout chvíli, kdy se budí, ale ještě není úplně vzhůru, většina vzteklých miminek se dá takhle ošidit.
@bombat Taky mám obavy z počasí... :( Ani ne tak, že by manžel jezdil nějak šíleně, je při jízdě vážně opatrný... Ale mám strach z těch druhých... Když vidím, že třeba předjíždí a klouže to jak ďas nebo jedou jak šílenci... :( Nebo mám strach, že pojedem a silnice bude neprůjezdná a podobně.... No doufám, že dojedeme v pořádku do porodnice, až to bude potřeba 😔
@misak48 Ja koupu v koupelně a vzdycky pred koupanim pustim susicku, aby tam bylo teplo a ten bily sum Terezku uklidnuje. Koupani se ji moc libi. Davam ji mokry rucnicek pres brisko a polevam ho teplou vodou. Pak ji umyvam rukou, i prdelku a vsechny zahyby, mam uplne krátké nehty, tak se nebojim, ze ji skrabnu. Po koupani ji prenasim z koupelny do obýváku na prebalovak a zabalim ji jeste do teple deky, aby se zahrala. Na rucicky ji hned dam bavlnene rukavicky a na nozicky ponozky, aby nevychladla. Mazu ji Leniens masti z lekarny a mazu odspodu od nozicek. Vrsek tělíčka je stale schovan pod dekou. Vubec nepláče, protože ji je teplo. K přebalování nebo prevlekani ji poustim ruzne zvuky z hracek, kolotoce. Tak poslouchá.
@jednaholkaa hele ja nevim jestli je to vsude stejne ale my sly domu bez pahylku na jedne z vizit ji ho odstrihli..
@jessulka
@misak48 Já holkám u koupání potichoučku zpívala 😀 Vždycky mě strašně hltaly, i když asi pro okolí to moc poslouchatelný nebylo 😂 Ale je to strašně uklidňovalo, jak starší tak mladší 😊 Tak teď budu zase praktikovat 😊 A jak píšeš, teploučko jim dělá dobře 😍 Taky jsem vždycky zabalila do osušky a osušila tím stylem, že jsem ji v tý osušce pomačkala, oak hned plínku, oblíknout a šup ke mě do postele pod peřinu 😍
@jednaholkaa U nás pahýlek nechávají domů až uschne a upadne sám 🙂 Obě dcery ho měly, manžel je má schovaný 😊 😀 Není to nic, čeho by se měl člověk bát nebo štítit 😉 Jasně, že se musí opatrně, ale dá se to 🙂
@bombat nakonec jsme usnuli všichni včetně táty 😄 asi na hodinu a půl, pak zdlabl druhý prso a dokrm. Jsem si nejistá, když tu dávku jí s takovým odstupem, že pak ve výsledku za den dostane málo... ale asi to tak budeme dělat, budit ho násilím aby jedl asi nemá cenu...
Snažíme se mu šoupnout prso ještě vláčnému, ale než se všechno připraví...je čilej. Většinou potřebuje přebalit, a to ho probere úplně.
Holky, žloutenka - jak dlouho ho vystavovat u okna? Jak kolik času denně, tak hlavně kolik dní?
Není rád nahej, úplně zima mu snad není, topime mu, ale je to pro všechny další nepříjemnost. V úterý měl okolo 200, teď už ho nikdo předpokládám měřit nebude....
Bezva, dneska se budem fotit, spala jsem necely tri hodiny, to budou krasny fotky! Satan jeden!! :D
U nás už se něco začíná dít... Termín podle UTZ je 10.2. a na středeční kontrole hlavičkou hodně naléhal a otevřená jsem na 1cm. Včera jsem byla 4x na záchodě a celé odpoledne přicházeli poslíčci, které se po 22h změnili na nepříjemné posly, kdy mi bolest trvala a přecházela až do beder - začala jsem měřit rozestupy, nebyly úplně pravidelně a nějak po 6-8min, tak jsem si dala horkou sprchu a ono se to zrychlilo na velmi pravidelné bolesti po 2min - to jsem si řekla, že je snad nějaký omyl :D a sice jsem je ještě asi hodinu měřila takhle časté, ale na to, aby to byly porodní bolesti, to zase nebylo nic, co bych musela vydýchávat (a ani jednomu se nám s manželem nechtělo vstávat v 1 v noci a pakovat se do porodnice), tak jsem ještě čekala a ono se to pak zpomalilo a já to mohla zaspat. Ale zmátlo mě to teda dost, nějak si přestávám být jistá, že ty bolesti od sebe odliším... Teď mě jen bolí břicho z té noční námahy a ráno hned průjem, tak jsem zvědavá, kdy to vypukne... 🙂
tak teď je třeba úplný klid, takže to byla jen nějaká předzvěst... a pořád slýchám, že až to bude ono, že to rozhodně nezaměním a ty bolesti budou jasné - tak jsem z toho všeho zmatená no 🙂 a samozřejmě je zrovna dneska den, kdy manžel odváží rodinu na letiště a ještě má v práci inventuru až do půlnoci :D
@janety32 jako podle mě to není tak lehké poznat, u prvních 2 porodu se mi dlouho táhly takové slabší zvládnutelné kontrakce a pak přišel fičak co trval tak max 2 hodiny a porod...a měli jsme co dělat abychom dojeli do porodnice😂
@janety32 a úplně chapu ty nervy když zrovna muž jede někam pryč, já byla kvůli tomu před porodem úplně na prášky🤪 tak ať vám to dobre dopadne!🙂
@bombat nemyslim prcka fenovat stylem jak si susime vlasy 🙂 z 10 cm a min...Predpokladam,ze mimca se koupou v teple,pak polozim na prebalovak s osuskou a lehce foukam z cca 50 a vice cm toho i konejsim. Venuji se i foceni novorozenatek a proste ten teply (ne horky) vzduch v kombinaci s bilym sumem je krasne uklidnuje(nejen po koupani)
Dobre rano🙄jsem jak po fetu,celou noc jen curam, uz vazne uvazuji o vycevkovani😃a misto porodu prichazi snad infarkt,takovy tisnivy tlaky mezi prsy jsem dlouho nemela...
@janety32 budu rodit po třetí a taky se bojím, že to nepoznám, nebo že přijdeme pozdě. Do porodnice to máme cca 20 min, než zařídíme hlídání dětí, teď je manžel 3 dny v práci, takže super 😣. Mě včera právě na kontrole doktor řekl, že si myslí, že do víkendu porodim. Hlavička také hodně naléhá a otevřená na 1 prst. V noci jsem měla trochu bolesti,ale nic pravidelného.
@janetu u prvního porodu jsme jeli rovnou, když byly kontrakce trochu pravidelné,lae ještě nás poslali domů, že se to může zastavit. Za Za 3 hodiny jsme tam jeli znovu a to už si mě tak nechali. No a u druhého porodu mě praskla voda , takže tam to bylo jasné a jeli jsme hned i když malý se narodil skoro až za 30 hodin.

@bombat
@plamenak11 do dnešního vyšetření, které teda bylo velmi bolestivé jsem vůbec nic nepocitovala. Malou cítím, že se v břichu prekuluje. Zánět mocaku jsem nikdy neměla, tak to mě ani nenapadlo. Kéž by to teda spíš byla nějaká trhlinka