Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
POROD VENDELINA - pro ty koho to (ještě) zajímá😉
Večer jsem byla na joze, ve 22h rozloucila se návštěva, která mě ještě těhotnou neviděla, a šla jsem si číst před spaním. Místo klizeni vicek ale okolo půlnoci něco dorazilo...třeba v 1h jsem pochopila že tohle nezaspim, musela jsem vstát a vartovat. Bolesti ale byly pořád jen v břiše dole a v zádech. Mé kvileni vzbudilo manžela, který začal pobíhat, chystat se a věci, já "musela" vyžehlit zavinovacku, a bolesti zintenzivňovaly, vana, furt to samý- záda dole a zadek. Nejlíp mi bylo na wc, tam mě to netlacilo tolik. Volali jsme do porodnice, co to má s těma zadama znamenat, kontrakce vůbec neprochazely břichem. Pak jsem odpadla na sedacce v polozhrouceni, nedalo se ležet. Muž mi měřil me knourani, já bych nebyla schopná. Pak volal do porodnice, že po 5min, řekli prijedte, tak jsme jeli.
V půl 7 příjem, nález na 7-8 prstů, kontrakce v zádech a dole v břiše pravidelne, monitor a při něm odtekla plodova voda. V 7 se střídala směna, a hle - ta začínala mé PA! Byla jsem u ní na konzultacích před a byla domluvena na péči po, najednou byla i při! Nějak mi to přišlo v ten moment samozřejmé...
Přesun na sal, střídání sprcha, wc, koza, bok, zinenka a atp., vzhledem k poloze v zádech jsme dali klystyr (což je teda peklo držet zadek a pouštět předek). Nakonec jsem střídala bok a leh, strašně moc tlačila všema svalama, furt zalejzal a vylejzal, až konečně jednou, v 10.15, se nevrátil 😂
Procházka růžovým sadem to nebyla, ale vlastně bylo za 3h hotovo.
@zuzekk moc hezky napsane a ten pekny Vendeliknek na konci jako nejsladsi odmena🤩akorat jsi me dostala,ze jsi u toho vseho zvladla jeste vyzehlit tu zavinku,to by me asi v te chvili mohlo ohrat...ja tu tajne doufam,ze az to na me prijde zvladnu se nasoukat do sprchace umyt,trosku zkulturnit vizaz a oholit...
Už z IVF vím, že mám v pánvi zatáčku, V. se ji musel propasovat, až z toho měl 2 dny hlavu šišatou ke straně 🤣 uložen byl tedy dost v zadu, v zádech, nad mým zadkem, což taky není ideální. A jako bonus neměl ručičky prekrizeny na prsou, ale vystrcene na úrovni ramen, jako když Superman dokončil své dílo. Takže poslední hodina stála za to! 😧
Nastrih jsem nechtěla, v momentě kdy mi ho nabízela jsem cítila, že už to prostě každou chvíli MUSÍ být , potrhana tedy jsem, ale nic hlubokého, několik drobných stehů na úrovni plastiky a vepředu- asi jak byl zrotovany opačně.
Proti bolesti jsem dostala cipek, nejsem sto vyhodnotit jak to pomohlo.
Manžel měl za úkol nahřívat polstarky, dával pití a nabízel jídlo, držel mi nohu nahoře na boku, asistoval ve sprše, jinak byl zavřený v komurce vedle- na dosah ale ne rušící či pasivně přihlížející. Ve finále seděl u mě, fandil, a jakmile jsem měla to naše 3kilovy štěstí na hrudníku, objimal nás, slzel, pusinkoval...byl to opravdu krásný moment. Sice jsem sotva hekala, ale nádherná síla.
Chvíli nás tak nechali, porodila jsem placentu, poprvé přišel někdo jiný než PA - doktorka na šití a pediatr že se pak koukne. Na sále PA maličkého prohlédla, s mužem v patách, zase jsme mazlili, přikládali... k pediatrovi ho manžel nesl když jsem se presouvala na pokoj,od té doby jsme pořád spolu ❤
Dneska monitor v nemocnici na pohodu,jak jinak 😀 . Tak jsem přemluvila doktora,ať do mě mrkne,když už mám zítra ten termín. Otevřena na 2prsty, Hamilton proveden, cítím se v pohodě :D achjo :D .
@dominika963852 Já o Hamiltonu taky přemýšlela, že příští týden bych do něj šla (termín příští pátek), jenže já na další kontrole budu určitě pořád dole nepřipravená, tak na to můžu zapomenout 😂 Poslední mimčo je nějaký tvrdohlavý a věřím, že by ani hmat nezabral 🙈😀 Ale u mladší dcery mi zabral, tak držím palce, ať se ti to taky rozjede 😊
@renulkka Děkuji 🙂 . U syna mi taky nezabral, tak tomu moc naděje nedávám,protože to ani nebolelo, ale bylo by to fajn, kdyby to na víkend vyšlo. Já jsem mu řekla,že pokud bude nález k tomu, tak si ho prosím, jinak bych to taky nechala být.
Uvidíš, že příští týden už bude vše jinak 😉
@dominika963852 takže zítra to je jisté 😉 To je to pěkné datum 9.2.2019.
@basice Myslíš jo? :D Doktor už mě objednával na další kontrolu tak nevím nevím, ale takovej mlaďoch to byl, jestli mu bylo max 30let tak přeháním :D 🙈 .
Datum by byl suprový 😉
@dominika963852 Hele uvidíš, zkus dát delší procházku, párkrát vyjdi schody, večer vana, víno a sex a v noci pojedete 😀😊 Aspoň bych ti to přála 😊 Já u tý mladší dcery byla otevřená na 2cm a Hamilton vůbec nebolel, ale je pravda, že mi do půl hodiny začali hned nepravidelný kontrakce, který večer přestaly, dali jsme víno, šly spát a v 1 to vypuklo 😀 Doufám, že by tam už mohl být aspoň malinký posun příští týden 🙏 Nechci to zakřiknout, ale teď jsme naštěstí zdraví, tak konečně můžeme na pořádnou vycházku... Teď jsme byli pomale 3 týdny doma (prvně ta ruka noha, pak ty chřipky), max chvilku na zahradě 😏 Tak snad se to začne mlet, i když jsem k tomu celkem skeptická 😀 A zrovna tyhle dny je venku tak krásně 😀
@dominika963852 to dopadne 😉
@renulkka Plán dobrý , to bych brala. 😀
Mě spíš překvapuje, že máš takový poslíčky, ale dole pořád nic . To jsem si myslela,že budeš v únoru jedna z prvních, která porodí.
Víkend má být krásně, tak toho všichni využijeme :D 😉
@dominika963852 určitě to bude zítra 😀 to je ten super termín. Malého si děda odvezl,prej ho chtějí i na noc,tak by to taky mohlo klapnout 😁
@jjituli No tak to je jasný :D nic tomu nebrání, dítě pohlídaný ...ideál 😉
@jjituli
@dominika963852 tak zítra to rozjedeme ve velkém😀😀😀a napíšeme si z porodnice 😉
Tak se hlásím, první noc s Jonaškem velmi výživná! Spali jsme všeho všude asi necelé tři hodinky. Malý vyšel neustane na prsu a nedej bože, když jsem si ho dovolila oddělat. Takže ráno jak matocha, do toho asi 4 různá vyšetření na etapy, takže pokaždé, když byl jakýkoliv náznak, že půjde spinkat, tak ho přišli otravovat sestřičky a nakonec mě dorazili tím, že mě spreli, že má malej studené ruce ( přitom byl malej dost oblečenej, v zavinovačky a pod peřinkou) ale má v ruce tu kanylu, takže spí s rukama nad hlavou... A vše se završilo tím, že domu nás pustí nejspíš až v pondělí... Antibiotika zabírají, ale pomaličku.... Takže dopoledne jsem probrecela jak jsem neschopná... Ale teď už maly spinká, tak je mi zase fajn 🙂
@beruska125 no prave,jak kdyz se prave vratili z dovolene z Karibiku 😂.nejlepsi je to na tech fotkach, my jsk reditele vapenky a on jak kdyz k nam nepatri 😂
@skretik já jdu na foceni za tyden a myslím ze to bude podobný 😅

@janety32 nám jo, volala jsem, že mne to proklatě bolí v zádech a že nevím co to je, tak vysvětlili poradili, pak jsme volali že to chodí po 5min , tak řekli pojeďte. Bylo to akorát, dojeli jsme na 8 prstů.