icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
8. únor 2019

Níž to snad nejde 😂

renulkka
8. únor 2019

@dominika963852 My budeme mít plán podobný, ale akorát bez toho hmatu 😀 No hele diví se každý... I doktorka si myslela, že to bude jak u předešlých dvou... 🤔 Připravená víc jak měsíc dopředu a podobně 🙂 a ono ne, to abych si to asi naposled víc užila 🙈😀 A taky nechápu ty poslíčky a to že se dole nic neděje 😏 I na monitorech je činnost dělohy krásná, občas pěkný kopečky, ale se spodkem to nehne 😐 Tak doufám, že třeba není někde nějaký problém 🤔 Ale snad ne a určo to přijde, až to nebudu čekat a prostě z hodiny na hodinu 😊

janety32
8. únor 2019

Tak my jsme se pro jistotu vypravili na kontrolu do porodnice, protože během dopoledne jsem začala mít bolesti po 4min, ale vypadá to, že mám prostě jen dobře vychované, pravidelné poslíčky, které teplá voda zesiluje :D ale podle vnitřního vyšetření se to už chystá a PA říkala, že buď ještě dnes nebo zítra se uvidíme u porodu 🙂 mohla jsem zůstat čekat už v porodnici, ale to se mi ještě nechtělo... Každopádně mě to uklidnilo a jsem ráda, že už se to brzy pohne 🙂

basice
8. únor 2019

@ajdamajda ty máš takové pidi bříško a už ji máš i hezky nízko. To už musí být každým dnem 😉
@janety32 paráda 😉 tak už třeba zítra budeš mít mimi u sebe. Tak ftuj tfuj tfuj ať to dopadne 😉

ajdamajda
8. únor 2019

@basice myslím ze už mám fakt málo plodové vody . Největší brich jsem měla okolo 34tt .
Nízko fakt jo. Ale bohužel žádné pravidelne kontrakce :(
Dneska jsem zkoušela samovysetreni cipku a podle návodu na netu to vypadá snad otevřená na 2-3prsty ale jistá si tím nejsem

beruska125
8. únor 2019

@ajdamajda a není to už fotka po porodu?😅😂

ajdamajda
8. únor 2019

@beruska125 kez by 😂😂 tu hodím až porodim

plamenak11
8. únor 2019

@ajdamajda kde najdu na netu navod? ze bych zkusila taky 🤔 jinak mas takovy malinkaty brisko kdezto ja takovy balvan 😁

zuzekk
8. únor 2019

@ajdamajda i do břicha, ale sotva do úrovně pupiku, ocekavala jsem kontrakce prochazejici celym brichem, tak jsem byla rozhozena, co to jako vlastně je...

misak48
8. únor 2019

@zuzekk já taky kontrakce do břicha nakonec vůbec neměla... Měla jsem teda několik hodin nejdřív tyhle do zad a podbřišku aniž by měli otevírací efekt, ale když jsem se konečně začala otvírat, tak se jen zesílily ty do podbřišku...

andelka
8. únor 2019

@zuzekk já tyhle ms bolesti v podbřišku měla při každém porodu. A vzhledem k tomu že jsem trpivala na bolestivou ms tak mi to nikdy nepřišlo jako moc silné. Ale otevírala jsem se při nich vždycky,a rychle. A teď dokonce byly i poměrně dlouhé intervaly mezi nimi až do konce,jsem PA ani nevěřila,když říkala,že když budu chtít, můžu už klidně tlačit. 🙂

zuzekk
8. únor 2019

@seveneye asi až tohle byl ten moment hnízdění🙂 žehlení jsem měla připravené tak jak tak, akorát jsem to krz tu návštěvu nestihla. V té fázi jsem chodila po baráku a moc nevěděla co se sebou, instinkt prostě zavelel. Ale na připravené košile jsem sevybodla, neboj🙂

zuzekk
8. únor 2019

@jessulka díky, budu se těšit, to neznám 😉

plamenak11
8. únor 2019

@ajdamajda diky 🙂
tak jsem to zkusila a sotva tam dosahnu 😁 max jsem poznala ze je mekkej coz vim od kontroly a dal nic 😁

vilmic
8. únor 2019

Ahoj holky, tady ty stránky zase poskočily. Asi je čas opět zapnout upozornění. Obávám se ale, že to tady stejně nebudu moc stíhat. V každém případně všem novým maminkám moc gratuluju a miminkům přeji hodně štěstí a zdraví do života. ❤️❤️ My se máme dobře, z dvojčat pomaličku přestávají být novorozenci, už mají skoro 4 kila a daří se jim výborně.

jednaholkaa
8. únor 2019

@bombat Tak uz mam doma tu knihu, uz se na tesim 🙂 Vypada to jako hodne informaci..
Jinak holky dneska jsem byla na kontrole 38 plus 5, porad zadna zmena, otevrena jenom na spicku prstu.. a mimi, 3,2 kg odhad.

val333
8. únor 2019

Holky kokote v nějakém intervalu, nebo když si mimco řekne... Když malý záplavě, tak mi ho nepomáhá nic utěšit krom prsa, ale zas mám strach ho takhle učit

zuzekk
8. únor 2019

První Vendelinkova fotka - vyžužlal si v břiše puchejř na tři 😁

dominika963852
8. únor 2019

@vilmic Tak to je super, že se dětem daří dobře 🙂 . Vypadají spokojeně.
Jaké to je, mít doma dvojčátka? 🙂

bombat
8. únor 2019

@val333 Když pláče a chce prso, tak mu prso dej. Časem bude mít i jiné zábavy, neboj, tímhle ho nerozmazlíš. Kromě toho je malinký, ještě se upravuje tvorba mléka. Jen si dávej pozor na to přisátí (celou bradavku do pusy apod.), ať nemáš zbytečně zranění.

beruska125
8. únor 2019

@val333 ty první dny než se mi začalo poradně dělat mléko, jsem ji nechala sát kdykoli plakala abych ji utisila+ stimulovala tvorbu mléka ale s ohledem na to aby to přežily bradavky no🙄🙂

bombat
8. únor 2019

@zuzekk A co žužlal v břiše? Cucá si paleček?

andelka
8. únor 2019

@val333 všechny děti podle jejich potřeb. Fanda se většinou kojí po 2h.

andelka
8. únor 2019

@vilmic ti jsou zlatí. 😍 Já obdivuju všechny co mají dvojčata. Mám dojem že nezvládám ani jedno,plus k tomu už poměrně velké děti. Jsem teď matka na baterky fakt. Naštěstí kluci miminko milují,tak chápou,že musí být samostatní a že je často upozorňuju ať jsou tiseji. Večer to zatím vždy vyšlo,že jsem byla s nimi a povídala nebo četla pohádku. Je to náročné,všichni chtějí pozornost.

andelka
8. únor 2019

@bombat s tím přisátím je to u mě pořád boj. Sice celou bradavku v puse má,ale měl by mít asi víc. Když se zakousne tak se mi kroutí prsty u nohou. Jenže ho nemůžu donutit otevřít víc pusu.

vilmic
8. únor 2019

@dominika963852 @andelka
Co vám budu povídat, je to náročný. Kolikrát mám fakt dost. Ale asi jsem to čekala horší. Vojta mi to hodně usnadňuje, je skvělej. Nežárlí, nevynucuje si pouornost, chápe, že musí počkat když pečuju o ty dva. Na druhou stranu se absolutně nedá srovnat to, jaký to měl on jako miminko a jaký to mají oni. Prostě neni možný, aby byly non-stop na ruce. Vojta snad nikdy neležel někde sám. Buď na ruce mě, nebo manželovi, od dvou měsíců v šátku. Tohle jsou takový odloženci, ale bohužel to jinak nejde a oni jsou na to zvyklý. Spousta věcí je jinak, Vojtu jsem si šňořila, převlíkala z pyžamka. A teď? 😂😂 Člověk zvládne ledacos, ale musí si to prostě nějak přizpůsobit.

val333
8. únor 2019

@bombat
@beruska125
@andelka v noci jsem ho totiž stále přikládala, protože byl k neutiseni, jenže teď celé odpoledne plakal zase, pořád hodně kadi a Blinka... Tak mám pocit, že ho bolí bříško a že jsem ho překrmila

andelka
8. únor 2019

@val333 u nás s furt kadi,prdi a ublinkava. Většinou ale kojim po těch cca 2h a to určitě není moc brzo. Navíc nemám na prsu odměrku,nevím kolik vypil.

val333
8. únor 2019

@andelka on se praveze vždycky úplně nahlta, pak pořád kašle, skýtá, blije... No, snad si to brzo sedne...

Strana