Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@val333 od té doby co jsme doma, tak taky kojim na požádání. Doteď to vycházelo zhruba po 3 hodinách, teď už druhý den většinu času po hodině. Asi spurt... Ale malá krásně odříhává, neblinka mi to a dokonce i ta škytavka, kterou měla ze začátku po každém kojení už skoro vymizela....
@arielka222
@evelinkaw
@misak48 děkuji za rady, budu zkoušet... Kojim přes klobouček, protože bez něj mi jen kousal bradavky.... Tak nevím, zda tam ten vzduch opravdu nenasava 🤔
Ahojte holky🙂 jsem sama nebo taky má někdo takovej problém, že když se mi chce hrozne čůrat tak jdu a jednak moc toho nevycuram a jednak to jde pomalu a když curam tak nepocituji žádnou ulevu:( prostě to moc nejde 😡😡
@cuccinka To jsem mela v prvnim trimestru. Mam zaklonenou delohu a nez se preklopila, tak jsem s tim curanim mela docela problem. Curala jsem po kapkach treba 15 min a pocit ulevy zadny. Mas to tam asi nejaky zmackly. Zeptala bych se dr. co s tim. Me rekla, ze kdybych se pul dne nemohla vycurat tak mam prijit a vycevkujou me..
Holky všem moc děkuji za včerejší diskuzi. Dnes jsem se vykaslala na rady z porodnice a máme za sebou bezvadné koupání bez breku 🙂
A rovnou mám další otázku do pranice 🙂 pokládáte miminka na spaní na bok nebo na záda?
@ajdamajda tak to je škoda 🤔. U mě také dnes skoro nic kromě bolesti stydké kosti. V noci jsem měla trochu jakoby menstruační bolesti, ale nic co by se nedalo vydržet. Jen vždy večer, když uložím syna,tak jsem ráda, že si lehnu a je klid a představa, že bych měla rodit se mě moc nezamlouvá 😔
@andelka
@skretik super, to ráda slyším 🙂 taky střídám boky. Převzala jsem to z porodnice, navíc malá mi tak připadá spokojenější než na zádech. Ale teď jsem se dočetla tak různě na netu, že na bok ne, že jediná správná poloha je na zádech... Tak mě to trochu znejistělo. Ale zase argument, že by se mimi mohlo přetočit z boku na bříško mi přijde zcestný, nemám pocit, že by to malá zvládla...
@skretik každý večer u nás vypadá jinak, takže režim zatím žádný...
@skretik ne, vůbec. Snažím se náš režim napasovat do jeho.
@misak48 no na bříško se teda neotoci. My pokládáme na bok a střídáme strany i kvůli hlavičce. Fanda jednu stranu upřednostňuje. A když blinka tak mi přijde lepší když je na boku. Ale spava i na zádech. Je to moje první dítě, které spí často v postýlce a má zapnutý monitor. A nemá moc rád zavinovani. Kvůli prdíkum,má rád volně nožičky. Jsem zvědavá jak přijme šátek. Tak za 14 dní bych chtěla zkusit.
@misak48
@andelka tak super 😊,me se to nedari vubec. Starsi ho chce furt mit u sebe,takze vecer chodi usinat s nim ve svy posteli 🤦♀️. V noci chodi k nam,takze jsme dnes spali vsichni 4 v posteli 160 🤦♀️, no jeste ze pres den mam cas se teochu vyspat a ted jedou kluci na 10 dnu pryx,tak to bude velka nuda a treba nejaky rezim nastolime
@andelka ty noci jsou hrozny no,me taky vcera i dnes cuci do pulnoci,se divim,ze vubec dokazu fungovat,asi to telo je na to uzpusobeny. Hlavne ze on si chrape cely den 🤦♀️😄. Ja rano vypravim syna do skoly a pak zalezu a valim se tak do 11. To vecny prebalovani me nebavi,si teda uprimne nedovedu predstavit latkove pleny, kdyz vidim jak furt cura a kadi 🙄
Holky budit v noci na kojení? Je půlnoc, jedl předtím v 8, mlel se, tak jsem všechno připravila, a teď tu sedím a koukám jak spí....
@zuzekk já jsem to nikdy nemusela řešit protože se děti samy budily ale nechala bych klidně spat ale asi ne víc než cca 5 hodin kvůli tvorbě mléka😉
Jak vás tak čtu, tak si to dítě v břiše klidně ještě nechám 😂😂
@dominika963852 to jsem teď taky říkala, že tolik věcí s mimcem,uz mi to břicho ani nevadí, jsem si zvykla 😁
@zuzekk Záleží na tom, jestli bych měla problémy s kojením a dítě mělo problémy s přibíráním. Pokud ano alespoň v jednom případě, tak bych budila, v noci se vytváří více prolaktinu (hormon k tvorbě mléka). Pokud je kojení v pohodě a miminko prospívá a přibírá, tak bych se otočila na druhý bok a snažila se tě chvilky využít ke spánku/odpočinku 🙏😊
Holky čekatelky 😉, tak jak jste na tom? U nás se nic neděje, žádné bolesti nebo extra poslíčci. Takže si myslím, že dnešek asi nedáme 😔.
@basice jo dnesni datum to nebude.. kdyz se vzbudim tak ten den nic
@vilmic no to musi byt masakr s tema dvema 😅.
@zuzekk nam v porodnici rikali v noci nebudit, pres den jo,ale v noci nechat spat. Ja mam v noci problem s tim,ze se mi nalejou prsa a boli to,se budim uplne zpocena 😏. Jenze i kdyz mu to chci narvat tak stejne cucne a spi dal a v noci se mi teda sasit s odsavackou nechce 😏
@dominika963852
@jjituli
@basice
@evelinkaw
@plamenak11
Devcata tak ze me vcera vypadla zatka,obcas sem tam dole neco pichne, ale jako dal zatim fakt klid,spolehala jsem na domcu a ono teda zatim nic jo?no kazdopadne chlap ma v pondeli dovolenou tak na to pripadny lihnuti se ven mame 3 dny...

@val333 já dávám pít když si řekne, přes den je to většinou po 2-3 hodinách a to ho občas i budím a v noci nechávám spať a dam až si řekne. Ale min jak po 2 hodinách nekojím ptz to mi pak hodně blije a kroutí se.