icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
9. únor 2019

@dominika963852
@jjituli
@basice
@evelinkaw
@plamenak11
@seveneye Holky, včera úklid, procházka, masáž bradavek, víno, sex, sprcha a já spala jak zabitá 😂 Ani poslíčky jsem neměla 🙈😂 Akorát při ty masáži a v noci úplný klid 😏 A přijde mi, že mám břicho zas pod prsy... Na to jak už jsem ho měla dole 🙈

seveneye
9. únor 2019

@kleninka ja to mam s tim spanim na preskacku,jeden den dobry,druhy den za trest,dneska to bylo za odmenu,tak by se hodilo se navecer rozrodit😃kdyz me asi stejne ceka dalsi perna noc...
Jinak holky nejlepsi je chlap pry hlaska tak dopecem to kure a pak at to klidne vypukne ...no proste hlavne at neprijde o zvanec!

basice
9. únor 2019

@renulkka mám pocit, že čím víc toho člověk pro to dělá, aby ten porod vyvolal,tak stejně to nikam nevede. Miminko přesně ví, kdy má přijít samo na svět. 😉
@seveneye jj, chlapi, jak typické. To já raději se vyspím, protože pak už to s tím spánkem bude horší 🙁

dominika963852
9. únor 2019

My zrovna dorazili ze sáňkování. Ještě máme pořád čas holky 😉 někdo z nás to přeci musí dát :D

mrs_v
9. únor 2019

Já mám termín porodu zítra, malá už tu je 3 týdny a jakoby mi někdo ten čas ukradl. Ale ona mi moc pomáhá 🥰 každý její pohled hojí šrámy na duši.

plamenak11
9. únor 2019

@renulkka ja vcera zacla zase s tydennim uklidem, kratka prochazka a mela ksem naplanovany sex a vino ale s manzelem jsme to zalomili celkem brzo 🤭😁

jinak dneska douklizim koupelnu a poprvy snad za cely tehotenstvi me od rana zacal pobolivat podbrisek, tak ze by neco? nebo poprvy aspon nejaky naznak poslicku 😁 uz jsem to tak na pul vzdala ze by na my vybrany terminy vylezla a pocitam s tim ze zas bude az po terminu jako prvni 😏

plamenak11
9. únor 2019

jinak mate nekdo zkusenosti s tou carou na zadku? ta fialova linie, nevim jak se tomu tika odborne, ktera znaci miru otevreni? kdyztak me opravte 😂

ajdamajda
9. únor 2019

@plamenak11 teď jsem se na to ptala na porodu v domácím prostředí . Prý podle dvou komentu zatím se tím řídit nedá. Já ji mám 4-5cm ... což mi pripada jako blbost . Ale kdo vi protože jsem včera psala o tom samovysetreni a čípkem myslím ze 2 prsty dam určite ..

basice
9. únor 2019

@dominika963852 tak šup šup 😀😀😀. Do půlnoci je ještě daleko 😀.

dominika963852
9. únor 2019

@basice Kééééžžby :D

seveneye
9. únor 2019

@plamenak11 ja uz si fakt nikam nevidim,tak nevim...🙈

mldk
9. únor 2019

Tak hlásím, že 1.2.se nám narodil náš Jonášek (3370g,50cm). Už v pondělí jsme byli doma a teď se snažíme najít nějaký systém. Naše starší dcerka Anežka je moc šikovná a starostlivá. Je to moc krásné období teď 😍

bombat
9. únor 2019

@plamenak11 @ajdamajda Nikdy jsem o té čáře neslyšela a myslím, že jsem ji nikdy neměla. S druhorozenou jsem byla hodně dlouho napřed otevřená a určitě bych si toho já nebo manžel všimla.

plamenak11
9. únor 2019

@seveneye mne to vyfotil manzel 😁
@ajdamajda ja ji nemerila ale tak celkem ji mam videt a je tak do pulky bych rekla, s prvni jsem to nezkoumala tak nevim

jessulka
9. únor 2019

@andelka Kato, mam stejny pocit jako ty. hrozně mi chybi ty kopance, ty nozicky co mi vzdycky vylejzaly z leveho boku, ze to vypadalo, ze mi prorazi skrz. Ted mame ta miminka uz u sebe, ale ten strach o ne je neuvěřitelný.
Jinak ja uz mam mlicko a terezka uz dokonce dyl vydrzi sat. V noci tedy jeste bojujeme s tim usinanim u prsa a ze nemuze potom zabrat ke spanku. Dnes jsme nocovali od pul druhé do pul čtvrté. Kamaradka mi pujcila hnizdecko, tak jsem si Terezku vzala do postele. Tak spinkala do sesti a pak do osmi hodin. Odpoledne jdeme s M. na naší první spolecnou procházku. venku sviti sluníčko. verunka uz je bez horecek, ale vytrpela si chuderka, tri dny mela 40tky. Od včera je u nasich, tak se na ni zase pujdu odpoledne podívat.

bombat
9. únor 2019

@jjituli Mě také viditelně odešla dva ze čtyř porodů poměrně krátce před. U prvního asi deset - dvanáct hodin před nástupem účinných kontrakcí a u čtvrtého porodu při nástupu kontrakcí asi čtyři hodiny před porodem. Tentokrát to ale asi souviselo i s určitými mechanickými podněty včera a dneska, tak jsem trochu skeptická, jestli to znamená něco víc...

val333
9. únor 2019

@mrs_v děkuji, no asi si někoho zavolám, do toho se mi prsa začaly hrozně nalivat a červenat, takže teď obkládám a chladím... jsem už celkem zoufalá z toho, jak malý po každém kojení místo aby se uklidnil, tak začne hodinový kravál s bříškem 😢
Jinak jsme k antibiotikum dostali ještě žloutenku, takže teď budou malého minimálně dva dny svítit a zase tady budu bez něj 🙁

renulkka
9. únor 2019

@plamenak11
@ajdamajda
@bombat U prvního porodu nevím, ale u druhého porodu jsem to sledovala kvůli červencový skupince :D A před porodem jsem byla otevřená a čáru jsem neměla... Měla jsem ji až při samotným porodu 😉 To mi manžel říkal, že mám fialovou čáru širokou až na záda pomale :D

skretik
9. únor 2019

@val333 a nemuze ho bolet brisko z tech antibiotik? A atb aspon zabiraji?

Tak o te care na zadku jsem neslysela,jeste ze jste to nepsaly driv,to bych zas furt kontrolovala 😅😅

bombat
9. únor 2019

@renulkka Aha, tak to je zajímavé. Není to tedy až když miminko prochází porodními cestami?

val333
9. únor 2019

@skretik to netuším, ale zabírají ... Je možné, že je z toho třeba i podrážděný... Kéž by to bylo tím... Připadám si neschopné, že ho nedokážu ani uklidnit a utišit. 😢

ajdamajda
9. únor 2019

@val333 a taky - co ty a kravske mleko a veci co ho obsahují? Fakt snad každé druhé miminko má to zažívání hoooodne citlivé .

basice
9. únor 2019

@val333 ach jo, vy ten začátek nemáte opravdu lehký 🙁. S bříškem jsem si užila u obou dětí, takže vím jaké to je. Pak nepomohlo nic jiného než dieta, kterou jsem držela a u nás opravdu ti způsobovalo kravské mléko.

val333
9. únor 2019

@ajdamajda
@basice vážně? Je pravda, že zatím jsem každý den něco mléčného měla... Ale je to fakt kolotoč: přisaje se, pije, hltá to, zakucka se, prso pustí, usne, prso už nechce, takže čekám na odříhnutí, ale to často vůbec nepřijde, pak tedy ulozim do postýlky a tam se buď zblije nebo jen začne histericky řvát... Takže ho přiložím znova, ale to už většinou blinka

ajdamajda
9. únor 2019

@val333 já to měla jako malá po sunaru a děti u ke když jsem měla mleko . Mladší teda víc než prvorozený. Blil a brisko bolelo . Řval - jecel. Už jsem byla zoufalá taky .

Telo se jinak čistí od kravske bílkoviny 3 týdny zhruba ale viditelné zlepšení jsem zpozorovala velmi brzy .
Nahrazovala jsem jogurty Alpro cokoladovymi atd . Mleko taky buď domácím orechovym nebo kupovanym rostlinným. A buď z DM drogerie rostlinné výrobky nebo i tesco už má dost .
A pozor na nějaké ty veci jako čokoláda mléčná , housticky briosky, crossanty atd co obsahuje mleko. Taky některé druhy salamu a sunek..

Jinak třeba místo jogurtu jsem si dělala puding čokoládový z rostlinného mléka (proste kde je kravske nahradis takže žádná věda ) ... ovesna kaše, krupicova... vše jde.

Pokud malému nebude vadit i soja tak to mas OK. Druhorozenemu strasne vadila i soja, teď nedělá problém

val333
9. únor 2019

@ajdamajda moc děkuji za tip, vyzkouším to

evelinkaw
9. únor 2019

@val333 Kojené děti rihat nemusí 🙏 pokud je dobré a správné přisátí, tak se jim nemá jak vzduch dostat do bříška.

val333
9. únor 2019

@evelinkaw no to je právě ten problém, že nejspíš špatně přisátý je... Furt tady na mě cpou ty kloboučky, protože když se mi to prso tak nalije, tak to neumi vzít pořádně do pusinky

arielka222
9. únor 2019

@val333 mě taky blije a hlta a ještě u toho dělá děsně zvuky. Hold hodně teče mléko a oni rychle polykají. Teď už je to lepší než že začátku když prsa nejsou tak nalitá. A s kloboukem mléko teče rychleji. Neboj on se to nauči. A malý začal řihat až teď po 9 dnech a zlepšuje se 🙂

arielka222
9. únor 2019

@val333 určitě bych ještě neřešila alergii na kravské mléko. A hlavně zakysané výrobky jsou dobre na tvorbu mléka a tvoje střeva takce bych s tím počkala. Ze mimina blijou je normální, akorát nesmí ztrácet na váze a blikat hodně, to už bych pak řešila no

Strana