icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

pitrisek87
16. únor 2019

@ajdamajda klasika, každá porodnice ma jiné postupy a u nás je na tabulky kladen až prilis velký důraz ;)
Ted zase resi stoupající zloutenku u malého... Což je pochopitelne když stoupa 3-5. den po porodu. Tak jsem zvědavá co jim za vysledek vyjde z krve.
Nevíte někdo od jaké hodnoty se svítí? Nechci tu byt jen kvuli žloutence, která mu bude podle me postupně klesat sama...

spid
16. únor 2019

@jednaholkaa ve stredu jsem byla 38+5, pristi stredu budu 39+5....merili, ze ma dlouhou stehenni kost...nevim..jako manzel ma 185 cm..ale prvni dcera mela 3550g a 53 cm, narozena 39+5...tak uvidime.. a bud v klidu, nejsi divna, na me to taky pada, mela jsem to i pred prvnim porodem...ale kdyz to pak prislo, proste jsem zacala fungovat a prislo mi prirozeny, ze to zmaknu, hodne jsem na dceru myslela, ze to zmaknem spolu😊

val333
16. únor 2019

@garfa4 na spinkání dávám do zavinovačky a ještě déčku, ale spíš když je vzhůru a mám ho jen tak u sebe, tak jestli stačí ten dlouhý rukav nebo dávat i mikinku? 🤔

bajunka
16. únor 2019

@pitrisek87 ahoj vubec netusim co je to za lek.me je 36 a kazdym dnem vykoukne cislo 4.

val333
16. únor 2019

A mám ještě další dotaz 😀 je normální, že mi ani ne 14 dnů po porodu splaskly prsa? Přestala jsem je mít tak nalite a vložky v podprsenka úplně suché...? Jako na malém nepozorují, že by měl hlad a nestačilo mu to, ale mám strach, abych nějak neztrácela mlíčko...

arielka222
16. únor 2019

@val333 já mám doma malého jen v overalku a je zavinuty ve Swaddleru, máme 23 stupňů. Většinou by měli mít miminka o vrstvu víc než ty ;)

val333
16. únor 2019

@arielka222 děkuji, takže když bude vzhůru a nebude v zavinovačce, tak dám raději ještě mikinku 😉

andelka
16. únor 2019

@val333 co bych dala za to nemít už kozy jako vozy. Vložky mám jak kdy,někdy to teče někdy moc ne. Oblečení dávám většinou buď body a dupačky nebo polodupacky. Když ho mám v náručí tak se zahřívá ode mně,nebo je v zavinovačce. V noci přes něj dávám ještě decku. Máme též tak 23,24. Někdy dávám ponožky,ale to spíš aby mu nepadaly dupačky z chodidel.

andelka
16. únor 2019

@pitrisek87 ano,u nás dávali. Druhý den ráno po porodu. Měla jsem třetí porod s je mi 35. Podobně dostala léky na ředění krve moje mamka když si teď v 70 zlomila ruku. Při dřívějších úrazech to neřešili,teď už jo kvůli věku.

lindikova
16. únor 2019

@pitrisek87 zdravím z lednovek🙂 Mne je 34, dostala jsem fraxiparine na cely sestinedeli, vyšly mi vyšší hodnoty. Nikdy predtim jsem s tím problémy neměla, řekli mi, ze je to s ohledem na věk i ze jsem “kus ženský” a ze porod a sestinedeli jsou rizikové. Krev se vic srazí, aby žena po porodu nevykrvacela.

pitrisek87
16. únor 2019

@bajunka taky jsem koukala a nechápala ale odmítla jsem ji.

Ted se resi u malého žloutenka. Ma ji prý vysokou, 280 a budou ho svítit. Takže se nám protahne pobyt tady o asi 2 dny :(

pitrisek87
16. únor 2019

@andelka zajímavý me řekli, ze to je jako prevence hemolitickych onemocnění. Říkala jsem jim totiž, ze mi teče krev docela dost. Merili mi totiž cukr po tehu cukrovce. A to prý nesouvisí, tak si vyber...

pitrisek87
16. únor 2019

@lindikova no mne prave teče krev celkem dost. Vím protože jsem se testovala v tehu a i teď po porodu me testovali na cukr...

skretik
16. únor 2019

A ja mam taky dotaz za jak dlouho se dostane to co snim do mlika a tedy do prcka?

@val333 s tema prsama taky zavidim me to tece furt 🙄, ty vlozky mam furt nacucany a mliko vsude 🙈. Kdyby to malemu nestacilo tak by plakal hlady tak to neres 😉. S oblikanim taky tapu, ale pry se to pozna podle nosu, kdyz ho ma studeny je mu zima s kdyz je mu horko ma spoceny zatylek,tak se ridim tim.

dominika963852
16. únor 2019

Tak ženy. Já jdu zítra na to 😂 ikdyz Dr dnes rikal, že v noci dorazím sama ( haha) . Ale zítřek 💯 pro 😍

garfa4
16. únor 2019

@val333 já ji tu mikinu nechala. Sama jsem tu jen v tilku, tak si říkám, že když ona má 2 vrstvy, mohlo by to stacit

skretik
16. únor 2019

@dominika963852 tak super 😄 a podle ceho odhadl,ze prijedes sama at se zase pobavime 😄?

basice
16. únor 2019

@dominika963852 tak super 😁 Jsem zvědavá, jak dopadne předpověď doktora 😁. Ale už by bylo na čase, viď? Já dnes rodit nemůžu, nemáme hlídání a hlavně malý je hodně nastydly a já začínám být také. Takže u nás se porod zase na pár dní odkládá 😁😁😁

renulkka
16. únor 2019

@dominika963852 Závidím 😍 Ale my se taky jednou dočkáme 😂 Dřív nebo později 😂 Včera jsem zkusila odvar z hřebíčku a skořice 😀 A ani poslíčky to nevyvolalo 🙈😂 Já normálně věřím i tomu, že ve středu půjdu zas na kontrolu 🙈

misak48
16. únor 2019

@pitrisek87 tak já jsem to ještě hledala a já jsem ho dostala kvůli velké krevní ztrátě (plus ještě pravděpodobně kombinace s nadváhou)

val333
16. únor 2019

@andelka
@skretik tak snad je to normální.... Jako malý pláče, ale předpokládám, že je to kvůli té kolice a prdikum...

jessulka
16. únor 2019

@dominika963852 Tak to na tebe budu moc myslet. Dej se do klidu a tescse na Domího, uz budete brzy spolu. Tesim se na potěšující zprávy. Drz se, kočičko 😘😍 Drzime ti s Terezkou a s Verunkou vsechny palecky 🤗

jjituli
16. únor 2019

Konečně vím, jak vypadá maminka zvenku!Ahoj, jmenuji se Kristiánek od dnešního rána 2:56 pomáhám bráchovi zlobit mamku a taťku. Soutěžní míry mám 3210g a 46cm.

jjituli
16. únor 2019
renulkka
16. únor 2019

@jjituli Moc gratuluju! 😍 Tak konečně 😊 Ať dělá samou radost 😊

seveneye
16. únor 2019

Holky docitam vas z rychliku, takze gratuluji vsem novym miminkum.a maminkam preju hodne sil k zotaveni,obzvlast ty cs musi byt narocne...
Jinak nas je to jako na houpacce,maly je uzasny,ale me se sklada psychika,spime na gauci,maly misto postylky zatim v kolibce,vstavam co 3hod.peclive prikladam,ale maly je zoufale spavy nemuzu ho k tomu prsu moc dostat.kdyz pije porad prestava.pospava takze jej furt budim,ale dost marne.vubec nevim kolik mam nebo nemam mleka,ale pravy prso mi nebezpecne tvrdne,nahrivam jej,masiruju,ted jsem vyslala pritele pro odsavacku,vcera odsaval sam,jinak to neslo.myslite si ze je to nabeh na zanet nebo tak neco?
No a pak fakt dotaz zoufale prvorodicky,uz to tu asi bylo milionkrat-nevazime se,i kdyz v porodnici me tim stresovali u kazdeho kojeni a po,ale me maly nijak extremne nebreci,ale nevim kolik mleka si vlastne vezme ci nevezme,prikladam co 3hod.nekdy prso vubec nechce,nekdy vydrzi sotva5 min.jindy 10-15...prikrm zatim nedavam,v porodnici davali materinu,ale doma se mi hned tak do umeliny nechce.co vy na to, je to spravny postup nebo co byste radily,strasne se stresuju abych to kojeni rozjela.....
Jo a dnes do toho vseho dorazi k nam domu mudr.na prvni prohlidku,jsem z toho vseho fakt hotova🙈

seveneye
16. únor 2019

P.s.jeste pochlubte se kolik toho vlastne kdo naspite?ja nechapu jak to delate vy s tema vice detma,napr.ajdamajda mas muj obdiv!!!

skretik
16. únor 2019

@val333 a kdyz mu to prso seberes,tak z nej neco tece? Nebo si psala,ze blinka,tak to blinka mliko,takze tece 😄. Jo a jinak jsem ti chtela jeste rict,ze Davca si kolikrat krkne a pak se i poblinka 🙂, takze to nema souvislost 😄.

@seveneye tsky mame od zacatku problem s tim,ze furt spi,u kojeni usne vzdycky,simram mu ouska a nebo potirat oblicej mokrou plenkou a vzdyvky jeste potahne neco. Kdyby byl hladovy,tak by brecel,tak bud v klidu ;), detska by Ti ho mela zvazit tak uvidite jak na tom jste 😉

arielka222
16. únor 2019

@seveneye já spím v noci zhruba v kuse 3-4 hodinky pak nakojím a zase mimi spi 3-4 hodiny. Takže vlastně kojím cca ve 19.00 po koupani, ve 22.00 než jdu spát a pak v 2.00, a pak rano, takže se i docela vyspim a přes den mám energii na staršího ;)

renulkka
16. únor 2019

Holky, vy semky dáváte fotky prdelek malých a já vám sem hodím fotku mýho pupku 🙈 Foceno včera po vycházce (40+0), asi první a poslední obstojnější foto na památku 😂

Strana