Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@garfa4 Já se taky raduju sama. Neboj, nejsi v tom sama. Mne přijde, že si M. ještě ani pořádně neuvědomil, že máme doma miminko a že je i jeho. Má teď pořád takové blbé kecy ohledně toho, kdy dáme Terezce dudlík a kdy jí bude moct vzít na návštěvu k rodičům beze mne (neexistuje!!!)
Máš doma chůvičku? Já kdy byla už s Verunkou sama žena v domácnosti, tak jsem všude nosila chůvičku. Ať už na wc, nebo do koupelny, když jsem věšela prádlo na balkoně. Trcohu mne to uklidňovalo. A asi ti nejvíc pomůže šátkování a pak nějaké nosítko, abys měla volné ruce a mohla vařit, uklízet, apod. Jinak gratuluju k první kapce mlíčka. Ono se to rozjede, neboj. Taky tomu hodně napomáhají nervy. Zkus vypustit páru, pusť si nějaký hezký film, zabal se do deky, zapal si vonné svíčky a udělej si hezký večer sama pro sebe. Já jsem teď odpoledne doma sama. Strašně si to užívám. Terezka spinká v ohrádce, mamka si vzala Verunku na krátičkou procházku ven a M. jel za Ellou. Je tu ticho jako v hrobě a já si to nesmírně užívám.
@plamenak11
@cuccinka díky holky 😘. Mám do termínu ještě 6 dní, ale tak nějak mám vnitřní pocit, že budu přenášet 😒. Každopádně už nás tu opravdu moc nezbývá, tak snad do konce února porodíme všechny🙏
@jessulka proč chce jet k rodičům bez tebe? To mas dle něho malou nakojit na dálku nějak telepaticky?
Chuvicku mám, ale zatím mám malou přes den porad v hnizdecku v obýváku, tak na ni vidím. Ale věřím, že ji vyuziju. Nositko také mám, ale četla jsem, že by se mělo užívat az tak od 4. měsíce.
Přesně tak, taky si myslím, že hodně špatných věcí vzniká stresem. Snazim se myslet pozitivně, aby z Laurinky bylo spokojené děťátko 🙂
@ajdamajda já si to vůbec nedovedu představit být se třemi dětmi sama. Stačí mě, když má manžel dlouhý týden a skoro 3 dny ho nevidím, tak jsem pak ráda, že je s nami doma, že si promluvim s dospělým a trochu si od dětí odpočinu. A to kousek bydlí rodiče, ke kterým mohu kdykoliv zajít. Ale i tak, ten chlap v té domácnosti chybí.
Jsi úžasná, že to takto pár dní po porodu vše zvládáš! Klobouk dolů.
@garfa4 No abych prý mohla hlídat doma Verunku. On je magor a spoustu věcí mu vůbec nedochází. Třeba to, že když pláče, tak je buď počůraná, pokakaná, nebo má hlad a nebo chce prostě mne a ne jeho. Diví se, že u něj Terezka vždycky pláče a u mne ne. Tak vždycky kroutím hlavou a v duchu si počítám do deseti. Řekla jsem mu, že neexistuje, aby s Terezkou jezdil někam beze mne, že já nevydržím bez ní a ona beze mne. Potřebujeme jedna druhou. Nebo taky přišel s tím, že jí nesmíme naučit na chování. Tak jsem mu řekla, jestli jako neupad, že to je malé miminko a to potřebuje chovat, když byla zvyklá nosit se u mne v bříšku. že to není žádný odloženec.
@skretik Ježíši, to snad ne 😂😂
@jessulka ja si to na jednu stranu taky uzivam, ale jak uz je to tyden,tak se celkem nudim. Ven muzem jen na chvili a kvuli te chripkove epidemii moc nechci navstevy,navic jsou prazdniny. generalni uklid probehl v tehotenstvi... vim,ze mi uz brzy zas zacne kolotoc a musim si tohle ticho a klid uzivat , ale ... nejsem na to holt zvykla 🙂)). S tou Terezkou nevim, poradit se v lekarne, ale na zelenou rymu uz dava dr. atb kapky do nosu :/
@skretik proc muzete ven jen na chvíli? My chodíme minimálně na 1-2 hodiny každý den na procházku.
@arielka222 To se máte, my ven nemůžeme vůbec. Dr. to nedoporučuje. Přitom jsem si říkala, že by se Terezce venku líp dýchalo. Tak alespoň doma často větrám.
@ajdamajda Někdy mi přijde, že si to asi myslí. Plačícímu dítěti by nejradši hned vrazil dudlík do pusy, protože je prej zoufalej, že neví proč brečí. A když jsem mu řekla, že jí dudlík zatím nechci dávat, navíc teď jak má rýmu, tak se jí ho vysloveně bojím dát, tak mi odpověděl něco ve stylu "To je teď jako nějaká móda nedávat miminům dudlík?" Tak jsem mu řekla, ať si ho zkusí vzít sám, jestli se mu bude líbit žužlat nějakou rádoby gumu, silikon. Jakej z toho bude mít požitek. Verunka byla bez dudlíku do té doby, než si začala cucat ručičky. Jinak měla mne a moje prsa.
@arielka222 ja nevim, dr. mi ve stredu rikala, ze max.na pul hodky, ani nevim proc, ale ted jak je krasne tak jsme venku taky pres hodinu, on to v kocare vylozene miluje a ja se potrebuju taky vyvencit.
@skretik Jak já bych se potřebovala vyvenčit. Jenže nemůžu. M. si lítá pořád někde v tramtárii, teď má na víkend Ellu, tak je s ní od oběda do večera, zítra už prý bude s námi doma, to čumím, že tentokrát odsune Ellu na druhou kolej a dá přednost nám. Tak se třeba zítra na chvíli půjdu projít ven. Jsem vlastně zavřená od 27.1. Venku jsem byla jen, když jsme se přesouvali někam autem a na první 30 minutové procházce s kočárkem. Jinak vůbec. A už mi to chybí. Doma toho moc nenachodím, sice pořád oletuju kolem Verunky a Terezky, Michla už si vzal konečně k srdci domácnost, takže vaří, začal uklízet a pomáhat mi. A co k tomu stačilo? Pár pořádných hádek aby si uvědomil, že už ten svůj laxní přístup fakt přehání.
@mrs_v Ahojky no dnes v poledne jsem jí odsála zelený hleny. Tak mne to vyděsilo. Teď jsem odsávala a zase jsem neodsála nic. Taky jsem odstříkala trochu toho MM a zkusila jí kápnout do nosánku MM místo toho Sterimaru, který dávám po odsání hlenů. Psala jsem Dr. sms zprávu, jestli mám koupit nějaké kapky do nosánku, nebo jestli mi pošle elektronický recept na nějaké kapky. Snad večer odepíše. Jsem vyděšená matka. Verunce už je líp. Mamka jí vzala na hodinovou procházku ven k Labi na kachny. Jen co přišly, tak zalezla do postele a už přes hodinu spinká. Asi jí to zmohlo.
@jessulka to je dobre,ze zacal fungovat, drzim palce at mu to vydrzi!!! Zitra mu urcite nech nakojenou Terezku a bez se vyvencit, to Ti pomuze na chvilicku vypnout. Ja uz to takhle udelala 2x nez kluci odjeli. Nechala jsem mu Davcu doma a vezla syna na fotbal a podruhe nakoupit. Od prvniho syna jsem se nehla,ted to chci delat jinak. Jsem zvedava co Ti dr.odpovi
Holky a teď trochu jancit. Malá jakoby čůrá krev, má ve spodku něco, co vypadá jako moje očistky. Je to průšvih nebo je to obvyklé? Neplace, pije mléko, spí. Takže ji asi nic nebolí.
A druhý dotaz, jak dlouho jste krvacely? Rodila jsem v neděli a krvácím porad stejne silně jako druhý den po porodu
@garfa4 Ja cetla v knizce, ze se to stava to krvaceni, protoze se do mimi dostanou stejne hormony jako do tela matky pred porodem..

@seveneye díky moc 😀
Hele zvladam dokonce i virozmany . Mladší zvracel hned jak jsem byla z porodnice , teploty. Starší včera a dnes... miminko a já zatím dobrý .
Zvladam úklid, procházku , cvičení zatím lehce .
Spím docela dost . Asi jako v tehotenstvi , nemůžu si zatím stěžovat .
Mám čas si chvíli i sednout ačkoli pak mám nějaký pocit ze bych neměla a měla litat okolo . Takové výčitky ze sedím . Ale měla jsem docela krevní ztrátu - koukala jsem a 700ml krve plus krvácení potom .. a nechci si poškodit siti po roztrzeni při porodu . Aby se mi to nerozjelo . Tak se šetřim. Nějak si musím uvědomit ze jsem rodila v úterý odpoledne a chci toho po tele moc .