icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
24. únor 2019

@jessulka to bude velky problem pro me,vzdat se sladkyho, to se obavam uplne nezvladnu 🙈. Takze si mlecny vyrobky uplne omezila/vypustila? Ja ted proste budu par tydnu/mesicu na striktne dietni strave no,nemam chut zkouset a nechat ho/nas tak trpet. Prvni syn na to netrpel a nemusela jsem se ani extra omezovat, tak ted si to holt vyberem 🙄

plamenak11
24. únor 2019

@skretik dekuji 😊 sice prasim, asi i proto ze vim ze pak nebudu moct ale ted ke konci co tyden to minimalne pul kila nahoru, sice jsem teprv na svy puvodni vaze pri otehotneni ale nejak me ten rychly rust znepokojuje 😁

plamenak11
24. únor 2019

@jednaholkaa jojo, cas mam jeste tak 10dni dyl myslim nenechavaji a je pravda taky jsem stihla vic veci a jeste si uzila 🙂

jessulka
24. únor 2019

@skretik Mazu si pečivo máslem, taveny syr muzu, plátkové sýry muzu, pomazánkové maslo muzu. Ale mleko jako nápoj uz dělá neplechu. Zboznuju ted sýry, tak alespon neco.
Tak alespoň k něčemu je ta dietka dobra, zhubnes, procistis se. Ale netrap se hlady.
Davidek teď spinká? Nebudí se kvuli prdikum? V kolik ti usnul? Na prdiky také pomaha teplá koupel a ve vanicce zabalit do pleny.

mrs_v
25. únor 2019

@jessulka ty ATB kapky napsal skrz zelenou rýmu, nicméně u nás špatný. Večer se probudila a špatně hodně špatně dychala a nechtěla pít. Jeli jsme na pohotovost a jsme na pozorování na JIP. Moc to nezvladam protože tu nemám starší a vlastně ani nevím co se děje. 😢

mrs_v
25. únor 2019

Jinak mně spala starší (ta teda az po šestinedělí) a spí i teď mladší prakticky od narození celou noc (cca 2-8 spi v kuse) aniž by to mělo vliv na laktaci. Prsa mám teda po ránu jak balony ale zkoušela jsem je i budit a jak jedna tak druhá byly úplně vytočený a znechuceně prso vyplivly a spaly dal 😳

jessulka
25. únor 2019

@mrs_v Jeziskote, vy jste v nemocnici? To snad není možné. Holky moje, tak buďte statečné..Moc na vás myslím 😘😘😘😘

jessulka
25. únor 2019

@mrs_v Vím, jak ti je, nekolik nocí jsem nad Terezkou proplakala. Člověk by tomu drobeckovi tak moc chtěl pomoci a ono to nejde. Ja proklínala celou rodinu, za to, ze to na ní prskli. Ze Michal měl jit bydlet k rodičům a Verunka měla zůstat u našich dýl než jen víkend. Člověk nenadela nic. Měla jsem ji celou noc u sebe v posteli, abych slyšela, jak dýchá. Zzo byly bezesne noci. Mně se naštěstí pred každým kojením podařilo pořádně odsát nudličky a vystříkat nos. Používala jsi k tem antb. kapkam i nějakou mořskou vodu na proplachování? Nam pomohl ten Sterimar s mědí. Obcas ji ho ještě striknu. Držím palce, at jste brzy doma.

My měli vcera k večeru návštěvu, prijel Michaluv bratr s rodinou. Ma 3 deti (12,9,7). Přijeli se podívát na Terezku. Meli ji jak panenku. Každý ji chtěl pochovat. Ještě, ze byla nakojena a spinkala. Ale to jak si ji prendavali jak hracku jsem nešla špatně. Ale drzela jsem jazyk za zuby, aby M. neměl kecy. Jeho nejvíc štvalo, ze u nich Terezka neplakala a jen ji chtel chovat on, tak spustila

jessulka
25. únor 2019

@mrs_v Ja bych dyl jak tři hodiny bez kojení nevydržela. Musela bych leda odstříkat do úlevy. Ale to je mi zase líto. Zkrátka ji vzbudím, kdyz by spala a většinou ji probudí přebalování. V noci kojim z obou prsou, snazim se dodržovat 10 a 10 minut.

smigli
autor
25. únor 2019

@mrs_v Jejdananky!! Tak at to neni nic vazneho!

jessulka
25. únor 2019

@smigli Dobré ránko 😊 Kojíte?

skretik
25. únor 2019

@mrs_v to je mi moc lito a drzim palce at to nic neni!!! Pevny nervy 🍀🍀🍀

skretik
25. únor 2019

@jessulka dneska uz to bylo dobry az k ranu chvilicku plakal,ale uz zas chrape. Asi to fakt byla moje chyba s jidlem,pevne v to doufam 😇. Jako kojit ho 10minut z kazdeho prsa,to bych nedala, obe prsa si vezme vyjimecne a vetsinou poradne ji z jednoho tak max 5-10minut,strasne hlta 🤦‍♀️

ajdamajda
25. únor 2019

My měli už třetí den a včera obzvlášť krizi . Malá večer pretazena protože kluci cely den dělali kraviny a mladší pistel a řval takže byla v polospanku. Navíc návštěva - já uklizela aby to vypadalo ... rychlovka oběd.. večer zpracovávala zážitky a vždy zabrala na 30 minut a řev . Ani šátek ani ruka, ani prso ...
zabrala až když jsem všude zhasla a vynadala mladšímu aby konečně zavřel ústa protože takhle malou nikdy neuspim. Usnula a spala celou noc krom kojení 2x . Ale nevím jak poradně rarachy krotit . Oni fakt hulákají , jezdí s motorkama, skacou po postelich. Nebyli jsme totiž ani venku . Půjdeme dneska se vyvetrat. Ono malé dalo zabrat už to foceni - nelibilo se ji to a měla také moc zážitku za ten den . Tak snad se zase srovname. Aspoň ze přes noc zatím OK .

bombat
25. únor 2019

@ajdamajda Moc podnětů - to se mi teď se Štěpánkem také začíná stávat. Je víc vzhůru a je mu pak těžší se uklidnit a usnout.

ajdamajda
25. únor 2019

@bombat přesně . A kluci ji teda nešetří co se klidu tyče

bombat
25. únor 2019

Neblbněte s těma dietama, vůbec nevěřím, že mají vaše děti tolik různých nesnášenlivostí... Neměla jsem problémy ani u jednoho z předchozích čtyř dětí, problémy kvůli stravě nemá ani Štěpánek.
Jím všechno, včera jsem měla v příloze fazole (syn vařil staroanglické kotlety) a normálně jsem je jedla. Š. trochu víc prděl, žádná hrůza. Sladké na rozdíl od těhotenství už také jím.

bombat
25. únor 2019

A hubnutí po porodu dál, teď, dva týdny po porodu, už mám o dvanáct kilo méně než při otěhotnění (po porodu to bylo deset). Na to, že jsem porodila čtyřkilového macka je to myslím dobrý 😉.

bombat
25. únor 2019

@ajdamajda Náš osmiletý je taky hodně hlučný a nenechavý. Věčně ho budí kdy nemá (z ničeho nic ho jde např. pusinkovat), on je takový impulzivní. A vůbec jsme taková hlučná domácnost... Přes den jsme tu kromě Š. čtyři nebo pět (pokud přijede moje máma), odpoledne a navečer šest. A všichni jsme pořád hodně spolu ve dvou místnostech, přestože mají děti v patře pokoje.
Já ho záměrně nechávám přes den spát s námi v místnosti, aby si raději moc nenavykl na přílišné ticho. Do ložnice jde spát vždycky až na noc. Zatím nám to vychází. Až se mu v režimu vyloupne zřetelně dopolední a odpolední spánek (pomalinku se mu začíná vykreslovat ten dopolední), tak ho do té ložnice asi taky dám.

bombat
25. únor 2019

@mrs_v To je mi moc líto, že jsi s malou v nemocnici... Jako by sis té nemocnice dost neužila. Snad bude s malou brzy líp. Napiš, prosím, až budeš vědět něco nového.

jessulka
25. únor 2019

@skretik Myslela jsem na tebe a porad v noci vyčkávala u kojení, jestli se tu objevis a tak jsem si rekla, ze asi spíte. To je dobře, ze se přišlo na to, cim to asi bylo.

@bombat To nejsou diety,ja jim pres den často a k obědu se nesetrim, snim treba 4 kopecky rýže a dva platky masa. Ale nejim zkrátka všechno. Ty jsi třeba i zvyklá na to jíst vše, sle treba moje telo ma s tim samotné problém. Po mliku mne boli bricho a krkam, po bilem jogurtu musim automaticky hned na velkou apod. Davam si pozor co jim, protože nechci trpet ani ja, ani malá.
Ja uz jsem na sve původní váze a obliknu uz svoje běžné oblečení, jen je mi trochu těsnější pres břicho a zadek, ale kvůli jizvě po sekci se do toho radsi ještě nesoukam a nosim pohodlné legíny.
Jinak je super kolik jsi zhubla, člověk se hned cítí lépe, že?

@ajdamajda Take s tim nekdy bojujeme, kdyz je vic podnětů. Nemůže pak zabrat a pláče, chce chovat, ale stale nemůže zabrat. Vcera jsme byli po dlouhé dobe venku, sice jen asi na 30min. ale prospala se, ja se vyvetrala na čerstvém vzduchu a konečně se prošla. Dnes ma být opět slunečno, tak půjdeme po obědě zas.

bombat
25. únor 2019

@jessulka Hodí se mi teď ty Tvé postřehy a zkušenosti - Štěpán má totiž od soboty rýmu, od včera je žlutá. Takže dávám Sterimar s mědí (používám ho hodně i na nás) a odsávám. Doufám, že ho to přejde dřív než za týden, o víkendu máme křtiny, tak bych nerada, aby mu bylo mizerně.

jessulka
25. únor 2019

@bombat Ja Terezku v poledne ukladam do ložnice, aby si zvykla. Verunku jsem dřív mívala pres polední spánek v obýváku v ohrádce, ale mela to spani spíš přerušované.
Je vás doma jako psů 😉 Ale musí to byt fajn mit tak velkou rodinu.

arielka222
25. únor 2019

@bombat tyjo já taky jim téměř všechno kromě česneku, čočky, květáku, fazolí a koláčů. Malej prdi tak i tak, takže kdyztak nahreju brisko a dam Infacol. Jediné co sem po porodu přestala jist je pečivo, ale to v rámci hubnutí ne kvůli miminku.
Jinak já se od porodu ještě nevážila, ale od té doby co nosím ty stahovací kalhotky tak se vejdu už i do svých kalhot a kraťasů, takže mám radost 🙂

arielka222
25. únor 2019

Ranni pondělní rozcvička 🙂

jessulka
25. únor 2019

@bombat Můžeš az 6x denne a hlavně vždy před kojením. Polozim Terezku na bok, striknu do horní dirky, nechám vytéct, zvednu ji a pochovam na rameni, vytece ten zbytek. Pak polozim na druhy bok, striknu fo druhe horní forky, zopakuju to co předtím. Vezmu odsávačku a odsaju. I přesto ze bych vysala jen ty kapky, tak vysaju. A pak ji tam striknu ještě jednou ale po kojení a nebo trosku dýl. Držím palce.

bombat
25. únor 2019

@jessulka Cítím se opravdu hodně líp, výrazně vitálněji. Měla jsem sice jenom lehkou nadváhu, ale nemohla jsem se těch kil při svém životě ženy v domácnosti zbavit, zato nahoru to šlo pomalinku - třeba kilo ročně - pořád...
Nejlepší na tom je, že jsem to hubnutí nedělala schválně a docela jsem si dělala o malého i starosti. K tomu jsem měla i mimořádně malé bříško, tak jsem se chvilkama bála, že to třeba bude nějaké nedochůdče... No, je to kuriózní, ale docela se mi to hodilo ☺.

bombat
25. únor 2019

@jessulka Jojo, je nás jako malejch psů a k tomu ještě dva psi skuteční 😀. Hluku a vzruchu spousta. Ale (většinou) bych neměnila. Teď po narození Š. jsou zase děti hodnější včetně toho nejstaršího, šestnáctiletého. Asi měl z toho těhotenství a očekávaného porodu stres, je to nervák.

bombat
25. únor 2019

@arielka222 Krásně pase koníčky... Připomeň mi prosím, kolik mu je. Včera mě zas chytly trochu obavy o toho mého miláčka, jestli se bude dobře vyvíjet a neobjeví se nějaká vada (jak měl špatné to NT). Je pravda, že jsem u starších považovala to, že jsou zdraví, za samozřejmost - zato se Š. se raduji z každého dne, z každé minuty a všechno to nepohodlí kolem novorozeněte mnohem lépe snáším. Já byla dřív dost netrpělivá matka...

basice
25. únor 2019

@bombat my jsme také hlucni, obzvlášť malý když si hraje a litá po bytě. Když se k tomu přidá ještě starší, tak to je někdy Pěkný blázinec. Malou také nechávám spát ve společné místnosti, aby si na ten hluk zvykla, protože malého jen tak být potichu nenaučím a ani nechci. Zatím to malé nevadí a spí krásně, asi je na to zvyklá z bříška 😉

Strana