icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

basice
25. únor 2019

Holky, jak se cítíte fyzicky po porodu? Jsem týden po porodu a zatím tedy nic moc 😒. Ještě jsem taková víc unavená a moc toho nezvládnu 😣 u když samozřejmě kvůli dětem fungovat musím. Ale nějaký velký úklid zatím nedávám 😣

arielka222
25. únor 2019

@bombat zítra mu budou 4 týdny 🙂
Neboj se, určitě je naprosto v pořádku. Však pediatr ho viděl ne? Ty NT screeningy nejsou přesně na 100%. A co tam vůbec vyšlo špatně?

garfa4
25. únor 2019

Ahoj holky, taky se pridavam s problemy se spankem. Jak jsem se radovala, ze mala spinka, tak to se zmenilo ze dne na den a prijde mi, ze je to horsi a horsi. Ma silene zachvaty place a je neutisitelna (i kdyz je prebalena a najedena). Obcas se mi ji podari uspat v naruci, ale jakmile ji dam do hnizda, zacne rev nanovo. A ja ji fakt nemuzu mit porad na sobe a ani to nechci.

Praktikujete nekdo ten styl "nechat vyrvat, dokud se neunavi"? Sousedka to tak delala, ale ja na to nemam srdce ji nechat plakat a nebyt u ni....

A jeste dotaz, odkdy maji deti lezet na brisku nebo past konicky? Male byly vcera 2 tydny a vcera na me poprve usnula v takove schoulene pozici trosku na brisku. Tak jen nevim, zda to neni brzo, treba kvuli pateri a tak....

garfa4
25. únor 2019

@basice ja se fyzicky zacala citit lepe az vcera, tedy 2 tydny po porodu. Prochazky byly docela narocne, protoze me dost bolely vnitrni stehy a myslim, ze se mi na fyzicce dost podepsalo,ze jsem cele tehotenstvi musela lezet...

arielka222
25. únor 2019

@garfa4 vyrvat bych já osobně malé miminko nikdy nenechala, ono pláče ptz něco potřebuje a ne že by chtělo prudit. Možná tě chce jen cítit a být s tebou. Já vím že to nošení je protivné, ale miminko nosenim nerozmazlis, ono chce teď mámu. Tak bych mu to dopřála. My se večer třeba s manželem v nošení střídáme kdyz malý chce mazlit.
A past by se mělo dávat hned, v jednom měsíci by měl být na bříšku cca hodinu za den. Já dávám past a na bříško od 3 dne co se narodil 🙂 jen dbam na to ať ma rovné ramínka a zadeček nezveda s podložky.

bombat
25. únor 2019

@basice My jak ještě doma učíme (ještě loni všechny čtyři děti), tak si s manželem vždycky děláme legraci, že mají děti "Cimrmanschule" (tj. že každý si mluví, hraje, zpívá apod. něco svého bez ohledu na ostatní, což je podle našeho geniálního Čecha Cimrmana nejlepší příprava na hraní v orchestru 😀 - viz přednáška ke hře Cimrman v říši hudby). Takže máme doma výborné podmínky na výchovu malého hudebníka...

bombat
25. únor 2019

@arielka222 Přímo to šíjové projasnění (významný ale pouze nepřímý ultrazvukový marker). Může a nemusí ukazovat na stovky vad včetně různých fatálních, které se ukáží až třeba po půl roce života (třeba nechvalně známá spinální muskulární atrofie).
Pediatra ho viděla. Je hodně zkušená, ale také už stará a poněkud laxnější. Jestli by si všimla třeba lehčí hypotrofie, nevím.
Nezmatkuji nějak hodně, jenom si uvědomuji, jaká by to byla bolest o něj přijít... Ale rozhodně by to bylo lepší, než kdybych ho ani nedonosila, jak mě strašili. Opravdu si s ním užívám každou minutu jako s žádným z těch předešlých. Uvědomuji si lépe, jak je každé miminko velký a nezasloužený dar od Boha, tím spíše, když je zdravé, což vůbec není samozřejmé.
Zní to jako fráze, když se to jenom řekne nebo napíše, ale přesně tohle teď zažívám.

garfa4
25. únor 2019

@arielka222 ja se k ni prave vzdy hned hrnu, jakmile zacne plakat, protoze mi ten jeji plac rve pomalu srdce. Ale v utesovani evidentne prebornik nejsem, nekdy mi trva i hodinu, nez ji uklidnim. Mam ji na sobe a jen menim pozice a hledam tu pravou, kde se uklidni. Nekdy je to na prsou, nekdy na brise a nekdy mi usne na nohou. Ale nemam to zatim nejak moc vypilovane a sousedi si musi asi myslet, ze ji tu ublizuju ☹

Aha, uz takhle brzo, tak to jsem prosvihla a budu ji muset na to brisko zacit davat. A rucicky ma mit podel tela nebo vedle hlavy?

bombat
25. únor 2019

@basice Já se po porodu cítila skvěle, ležela jsem jenom první den a druhý den odpoledne. Hned jsem dělala skoro všechny činnosti, pátý den po porodu velký několikahodinový úklid, jak jsem v pátek zvyklá. Po všech porodech jsem byla hned dost fit... No a minulý týden (asi desátý den po porodu) mě chytlo městnání mléka (zimnice, horečka, bolest prsa, bolest hlavy, slabost), tak od té doby jsem víc polehávala...
Teď o víkendu (dva týdny po porodu) jsem trochu zkoušela svoje síly, byla jsem na kratším nákupu (asi hodinu a půl, nic jsem nenosila) a pak ještě na procházce (asi hodinu lesem) a začala jsem zase hodně krvácet. Volala jsem té své PA a ta mi řekla, že musím odpočívat, že pátý porod není jako první nebo druhý, že už ta děloha potřebuje na rekonvalescenci víc klidu... Tak asi tak...

plamenak11
25. únor 2019

Tak se hlasim z dnesni poradny, na monitorech trosicku uz naky kopecky tak jsem mela radost a pak PA rikala ze to s tim cipkem je blbost ze se nemuze zavrit protahnout a z CS8 spadnout na CS0 ze u toho doktora je to znamy, ze to moc neumi 😁 tak super doktor, byl to cernoch teda 🙂 jinak dneska nalez jeste lepsi hlava uplne naleha fakt hodne ze je dole a cipek temer zadny a jsem volna na dva prsty ale uuplne a pak rekla ze kdyz se snazi tak i na 4 ale nekontrahuju tak ok a jakmile zacnou kontrakce tak at hned jedu.. a jestli mam na dnesek hlidani zajisteno 😁 tak ze bych se dockala? pry max zitra ja sama teda mam tuseni ze to bude dnes jeste nez jsem sla na kontrolu..

basice
25. únor 2019

@bombat to já právě na sobě cítím, že po tom třetím porodu potřebuji víc odpočinku. Takže si říkám, že nějaký úklid hold počká a raději si lehnu😁. S tím krvácením to mám podobné. Když víc chodím nebo se snažím něco dělat, tak víc krvácím. Mám to krvácení takové ve vlnách 😣. Jeden den skoro dobrý a další den zase horší 😣.

skretik
25. únor 2019

@plamenak11 tak drzim palce 🍀🍀🍀

basice
25. únor 2019

@plamenak11 tak paráda 😁. Že už by jsi se také dočkala.... Už bych ti to přála. To čekání je nekonečné, že? Tak pak dej vědět, jak to u tebe vypadá 😉

skretik
25. únor 2019

@basice tak jsem to mela taky, vypadalo to, ze uz nic a najednou zas krvaceni, ted uz par dnu jen spinim, tak snad uz finisuju, od porodu ma 3 tydny a 3dny

jednaholkaa
25. únor 2019

@plamenak11 Jeee, tak super, tak zni skvele 🙂 Tak drzim palce a napis, to by se fakt mohlo kazdym dnem rozjet teda. A sila s tema doktorama.. A Hamiltona ti nenabizeli? Ja si o nej zkusim zitra asi rict... nevim jestli to neni moc invazivni, zase ale v moji situaci, asi lepsi pred tim vyvolavanim zkusit. Vcera jsme zkusili sex a dlouhou prochazku a nic, akorat se mi lip spalo 🙂
@basice Uklid v sestinedeli? Ty blaho.. ja se chystam sest tydnu nic nedelat, fakt jenom se venovat tomu mimi, ale chapu, ze nekdy to nejde. Me to vysvetlovala ta dula, ze je fakt dulezity byt v teple a to sestinedeli dodrzet aby se pak clovek mohl dat rychle fyzicky a i psychicky do kupy a fungovat.

bombat
25. únor 2019

@basice Já právě v ten první pátek (pátý den po porodu), co jsem velmi intenzivně uklízela, skoro nekrvácela, tak jsem asi nabyla pocit, že jsem nějaká "nadžena", co po porodu odpočinek nepotřebuje... No, nejsem. Nejsem nejmladší a porod byl pátý... Manžel mi pořád domlouval, ať odpočívám, ale mě to nedalo...
Jsem v domácnosti zvyklá na nějaký standard a je mi těžké to vidět udělané jen tak napůl, asi jsem na
něco trochu i perfekcionalista... No, teď už se snažím víc.

skretik
25. únor 2019

@bombat no vzhledem k tomu, ze malej fakt trpel od 7 vecer temer nonstop do 1 druheho dne, kdy se 2xpokadil a od te doby dobry, uz jen klasicke pobrekavani pred prdem, tak to muselo byt necim co jsem snedla. Mam to strjne jako Jess, nejim ani normalne vsechno, takze dost jidel nadyma i me. Prvni syn taky na boleni briska netrpel at jsem snedla cokoliv,nedavala jsem mu abi zadny kapky, probiotika,proste nic... kazde mimco je jine a jinak citlive. Jinak drzim palce at je u vas vse v poradku a malej se vyviji jak ma 🍀🍀🍀

skretik
25. únor 2019

@jednaholkaa Hamiltona zkus,lepsi zkusit tohle nez by muselo prijit na pripadnou chemii 😉

basice
25. únor 2019

@jednaholkaa tentokrát se právě chci také šetřit a i to na sobě cítím, že to potřebuji. Ven se mě zatím moc nechce, takže vždy se snažím vyslat někoho alespoň se synem. Nákupy obstarává manžel, takže na mě je péče jen o mimi a starší děti. Taky si myslím, že to šestinedělí má nějaký význam.

basice
25. únor 2019

@bombat také mám ráda nějaký svůj pořádek, ale snažím se to přehlížet a prostě odpočívat, abych byla brzy fit. Když jsem přišla domů z porodnice, tak tu to bylo jako po výbuchu. Manžel sice vyluxoval a snažil se poklidit, ale znáš to, jak to ti chlapi mají. Spoustu věcí ani nevidí.

bombat
25. únor 2019

@skretik Ale zkus třeba vzpomenout, jak to bylo třeba ještě před deseti lety - o bezlepkové dietě věděli prakticky jen celiakiaci. Teď je to do značné míry móda - já nesnáším mléčné výrobky, já nesnáším lepek... S miminkama je to podobné, hned se uvažuje o nějaké nesnášenlivosti. Fakt nevěřím, že se toho mezi lidmi teď tolik vyrojilo.
Já se narodila rodičům v emigraci, takže to znám ze Západu osmdesátých let, tam to bylo samozřejmě napřed, tam to bylo už před těmi více než třiceti lety. Je za tím ve skutečnosti konzumní mentalita.
Nechci se hádat, spíš předkládám k tomuhle dnes rozšířenému přístupu nějakou opoziční myšlenku, aby také zazněla. Děti brečí z různých důvodů, nejenom kvůli trávení (opět velmi materialistická představa, mají i spoustu psychických důvodů). Děti mají normálně prdíky, někdy je hůř snášejí nebo jsou na to některé děti citlivější. Ale dá se jim pomoci i jinak.

bombat
25. únor 2019

@basice To víš, že to znám... Manžel se strašně snaží ale přesně jak píšeš, spoustu věcí vůbec nevidí...
Já cítím vlastně jako nevýhodu, že jsem po porodech vždycky tak zdánlivě fit (bez jakéhokoli zranění, neunavená apod.), musím se do toho odpočívání mnohem víc nutit...

skretik
25. únor 2019

@bombat ja tomu rozumim a taky nerikam,ze ja osobne jsem alergicka na nejake jidlo,jsem spis hrozne vybirava a snazim se dbat na postavu,sportuju zavodne (teda ted uz tolik ne),takze jim bezne spise dietneji,kdyz si dam neco tucnejsiho taky trpim. A jsem si jista,ze ho trapilo brisko,dneska uz to strili a kadi o stosest.,je mi jasny,ze miminka maji milion duvodu k placi a urcite to i potrebuji

bombat
25. únor 2019

@skretik A nemohlo v tom hrát roli že jsi přes den někde jezdila nebo tak něco? (Psala jsi o kafi - čokoládě na pumpě.) Někdy jsou miminka prostě přetažená a pak i ty prdy snášejí hůř. Ale je to pak vlastně takové zástupné.
Jinak já si říkala, jestli jsi sama nesportovala, když jsem viděla to Tvé nasazení pro klukův fotbal ☺. Co jsi dělala za sport?

arielka222
25. únor 2019

@bombat vůbec bych si nějaké vady nepřipouštěla. Bude to zdravé miminko. A máš pravdu že mít v dnešní době zdravé dítě je dar, máme v okolí hodně miminek co opravdu nejsou zdravé a to je fakt peklo.

smigli
autor
25. únor 2019

Holky, myslite, ze muzu zobat tohle? Mam ted priserny nehty!

andelka
25. únor 2019

@garfa4 při pasení koníčků má mít dítě lokty v úrovni ramenou, jakoby sfinga. Dávám od doby co mu odpadl pahýlek,takže asi od 10 dní.

silwiin
25. únor 2019

@basice docela v pohode, prvni dny v nemocnici jsem byla trochu ve stresu z toho nedariciho se prisavani, ale jinak jsem byla docela odpocata. Ctvrty den po porodu nas pustili, a doma me vecer chytlo motani hlavy a zimnice, ale to jsem tak mela i u prvniho porodu, taky ctvrty den. Dalsi dny uz pohoda, za dalsi ctyri dny uz jsem musela litat po hospode:( ted po trech tydnech uz normalne pracuju (cca 2x-3x tydne na dve tri hodinky)
Mela jsem stesti ze nemam zadny siti, i kdyz drobne oderky byly a jeste obcas na wc stipkaji

beruska125
25. únor 2019

@basice já se po tomto porodu fyzicky cítila opravdu dobre, ale na nějaké větší akce to není a hlavně nechci kolem sebe moc ruch a hodně lidi. Teď přes víkend byl u nás na návštěvě bracha s přítelkyni (spali u nás cely víkend) a už toho bylo moc. I malá byla už hodně uplakana s neklidná. Ten restart musí být pozvolný 😅

andelka
25. únor 2019

@garfa4 ten styl nechat brečet ( ale v mé přítomnosti) jsem praktikovala jen jednou,když jsem rušila mladšímu noční kojení. Ale to měl 15 měsíců,ne pár týdnů. Miminko brečet nenechávám pokus to jde.

Strana