Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa ja bych do nej nesla, vsechno mozny ale k tomuhle mam odpor nejaky
@smigli tk hlavne ze to nic neni, jednu noc vydrzite 😉😘
@jednaholkaa ja bych do toho nesla, ricinovy olej ktery se pouziva na jiny veci a nema se uzivat vnitrne.🤷🏻♀️.. ja bych si radsi nechala dat vyvolavacku kdyby bylo treba, to mi prijde pro telo a mimi vic prirodni 🙂
@jednaholkaa ja si dnes dala ovesnou kasi se skorici a pocasi me vytahlo na zahradu,tak jsem i trochu zahradnicila,ale chlap me hnal odpocivat,ze se mu to zitra nehodi v praci i skrz hlidani. O tom koktejlu si musis rozhodnout sama neco je i tu v clanku https://m.maminka.cz/clanek/prenasite-popozente... nebo tady je diskuze primo na konikovi https://www.modrykonik.cz/forum/3-trimestr/napoj-k-vyvolani-porodu-podle-ingeborg-stadelmannove-vyzkousely-jste/
Treba ja mam zas blbou zkusenost s vyvolavackou, teda ne primo ja ale moje 2 kamaradky po vyvolavacce skoncily na cisari. Nikcu jsem prenasela 10-11 dnu a sla ven az kdyz jsem s odnosila asi tunu zamkovky,takze udelala nepocitane drepu protoze jsem to nosila po dvou cihlickach, a jeste me nasral desne chlap ze sel nakonec do hospody a vratil se az ve ctyri rano a radne po parou,takze pak mi konecne neco zacalo dit.V poledne odesla zatka a trochu kontrakce,tak jsem ho znasilnila 🙂 a pak mi jeste doma praskla voda a do dvou hodin byla venku. Ricinovy koktej jsem zkusila dvojky,protoze me mela rodit a fungoval jak pisou a vzpominam na to jako na nejlepsi porod, ani chlap ho nestihl 🙂, prijela jsem otevrena na 3cm po monitoru uz jsem byla na osm zasla jsem se vycurat a co jsem vylezla na stul byla Nelda do 5 min venku 🙂
Dnešní poradna po 14-ti dnech: Štěpánek za ty dva týdny přibral 600 gramů 😵 Porodní váha byla 3990g, ve třech dnech (to už začínal přibírat) 3860g, dnes v sedmnácti dnech 4450g. Kolik přibral na délku nevím, po porodu ho nikdo neměřil, ale dnes měl 55cm. Taky tu jeho váhu začínám na rukou a v zádech cítit. Pediatra je naštěstí rozumná a o omezování kojení nic neříkala.
Ahoj holky, tak ja většinou vyvetram loznici, kde Terezka spinká, nakojim ji a většinou ji uz soici pokladam do postýlky. V mobilu mam stazenou aplikaci na biky sum, různé zvuky z prirody, fen,vysavac,auto, letadlo, vlak. Tak to Terezce poustim tak na 10 minut a usne vzdy u toho.
Jinak my byly dnes na kontrole. Holky uz jsou zdravé a Terezka vazi 4970g. Přibírá krásně. Merit ji budou az příště, ale dr. rikala, ze hrozně vyrostla. Odpoledne jsme byly venku, bylo nádherně. Michal uz jde zitra konečně do Práce. Huraaaaa.
Zitra jedeme na kontrolu s kyčlemi. A dnes prisel satek, ale ještě jsem ho ani nemela cas vybalit. Tak az teď večer u večeře. Také vecerite tak pozde? Ja se vubec nestiham najist vcas. Vecer mam vzdy hrozny frmol.
@seveneye Ja k svačině mam banán nebo müsli tycky, prostě neco jen do ruky, co se dá jíst u kočárku a nebo u kojeni. Na pitný režim si davam pozor. Mám skleněný džbán, rano si do nej uvarim 1,5l kojiciho caje a to piju cele dopoledne. Pak si dam k svacine Caro bez mléka a odpoledne si ten dzbanek naplnim vodou. K veceru mam Nutrimama napoj a úplně vecer zase caj do dzbanku, ale fenyklový. Vypiju toho opravdu hodně.
@bajunka A kdy mas vlastne termin?
@plamenak11 Nepujdu to toho ricinoveho oleje nakonec, asi bych z toho nemela dobry pocit. I kdyz, je fakt mozny, ze k porodu by to pomohlo..
@jednaholkaa mela jsem v sobotu. Ja si ten ricinovy koktejl nechavam az jako posledni moznost treba den.pred vyvolavackou,ale to by bylo az pristi patek...
Holky, už jste kupovaly nějaké svrchní oblečení na jaro? Já vůbec nevím, do čeho oblíknout Terezku když má být zítra takové teplo. Mám jen chlupatky kombinézky. Ale potřebovala bych někde objednat nějaké už na jaro. Nemáte nějaký tip?
Dneska zase lepší, i poslechově 🙂 ale zas je pro změnu problém se mnou 🙈🙄
@jessulka mám koupene vyteplené svetríky a takovou bundičku a taky lehší overálky ...včera mnela jen světrík a byla vo fusaku bylo 16 stupnu a bylo ji dobrě.Objednat nevím skus Tesco... nebo Vinted.. Dnes taky jdeme na kyčle ..tak to snad holky budou mít dobré ..
@mrs_v Super že jse to lepší...snad už brzo bude uplne vše ok 😉
Jsem trombofilik (zvýšena srážlivost), měla jsem v minulosti 2 trombozy a momentálně mám napuchlý oba kotníky a bolí mě noha. Zjistila jsem to samozřejmě v noci. 🤐

@skretik my máme taky "nošence" - pokud ho položím dřív než spí, tak řev... Takže po každém kojení a přebalení uhoupávám na rukou, někdy zabere rychle, někdy je schopný čumákovat i hodiny - super je kočárek i vajíčko do auta, tam je v klidu vždy, ale to nejde často, takže zkouším šátek (stejně tak ho někdy uklidní poloha na krknutí), mluvení, zpívání, přenáším váhu z nohy na nohu, abych nemusela třást rukama a chodím po bytě no... Kamarádka mi líčila, jak svoje mimčo prostě položí a ono spí - to jsme teda zatím nezažili :D