Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka mě se ani po břichu nestyska. Nejraději bych to vynechala 😂 ale porod a mimco je fajn . Jen ... proste nevím . Pak už je to točo. Starší do školy, kroužky ... každému se věnovat individuálně .... a pak mám pocit ze bych se měla taky seberealizovat. Mám plány co chci dělat . Ale ne na úkor děti - tzn ze bych třeba pracovala s miminkem či batoletem. To si zase neuziju. Rada bych si udělala kurz LP a duly ... realizovala se v pomoci ženám - podpora rodičovství , po porodu aj .
@ajdamajda chápu. My to máme teď. Oba kluci už jsou školáci. Naštěstí mi pomáhá babička a dva dny v týdnu ( necelé) má kluky ex. Ale musela bych mít další brzo,a to jsem měla u kluků a byl to mazec. O kurzu jsem uvažovala taky,po prvním porodu,ale nakonec mi došlo,že nejsem úplně kontaktní,fyzicky,tak radím aspoň v stm písemně. Tak pomáhám ženám aspoň tak,i k miminkům.
Realizovat bych se též chtěla. Chtěla bych zkusit asistentku pedagoga. Jednak mám dítě které si tím prošlo a prochází stále,jednak budu chtít práci na částečný úvazek,se 4 dětma si neumím představit pracovat 100%,když chlap dělá na směny. Tebe obdivuju jak to zvládáš s dětmi.
@jessulka malá, to je vždy věda přijít na to, co je zrovna trápí viď.
Můj děda má taky vývod, už hodně dlouho, ještě k tomu je na vozíku bez jedné nohy cca 2roky a Babicka se o něj právě starala tak kdo ví, jak to teď bude 🙄 .
U nás bylo krásně, jen včera foukal hrozně vítr.
Četla jsem, že jedete někam k Třeboni na dovču 😊 , my jezdíme do Suchdola nad Lužnicí, je to kousek od Třeboně s krásnou pískovnou. Kam se chystáte vy? 😉
@ajdamajda já měla opar už v porodnici. Tak mi dětský Dr říkal jen ať nepusinkuju nebo když si na něj sáhnu tak se pak umýt. Před pár dny zmizel a prcek nic nechytil 😊
Nesu dobré zprávy, moje miminko už nepotřebuje kyslík a nejspíše se už brzy bude moct opětovně kojit ❤️
@andelka tak u nás naštěstí manžel ví, že 3 děti jsou u nás už maximum i když jeho jsou jen 2. Při třetím porodu jsem prohlásila, že už rodit nebudu,ale zrovna včera jsem si říkala, že vlastně už to nikdy nezažiji jako těhotenství, bříško , porod atd. Ale vím, že 3 zdravé děti jsou zázrak a stačí to, A také vzhledem k věku (38 let já a manžel 39 let) si myslím, že to přenecháme mladším 😉
@jessulka já mám tři bundičky, mikiny a dvoje teplejší polodupacky. Až bude teplo na fusak,mám různé jiné možnosti co dát do kočárku ( dostala jsem ). Psala jsi o Nutrimama, jaký piješ druh a chutná ti to? Já se snažím pít,ale tolik jako ty nedám. Mám ráno buď Caro nebo kafe bez kofeinu, dopoledne kojící čaj. To samé odpoledne a večer si někdy dám kakao. Během dne voda a ředěný džus.
No jak tak poslouchám Jess... Jak válci s chlapem, tak jsem fakt vděčná za toho svého...nato, jak ze začátku vypadal vyděšeně s téměř nesmiřitelně s tím, že jsem těhotná... Tak teď mi neskutečně pomáhá a malého miluje, porad ho jen pusinkuje a mě kontroluje, jestli dělám všechno správně ať mu neublížim 😀
@jednaholkaa Protože o víkendu bývá zpravidla víc klidu a tělo i miminko to pozná. Já bych bývala mohla rodit i v neděli přes den (stav porodních cest, přítomnost kontrakcí...) ale čekali jsme se Štěpánkem až vypadnou děti na noc do svých pokojů 😁. (Já jsem se pro jistotu i maximálně šetřila, moc jsem doufala, že to bude až v noci.) Nenarozené děti jsou na tohle mnohem chytřejší, než se předpokládá.
@ajdamajda @andelka @basice Chápu. Kdybych nepředpokládala, že ještě nějaké děťátko mít budeme (dost možná plánované, ale možná i když bychom nechtěli), asi by mi z toho taky bylo smutno. Ale je to jak píše Andělka - času na plánované miminko před čtyřicítkou je málo, takže to je zároveň volba dvou dětí rychle po sobě, což jsem už jednou zažila (rok po sobě) a bylo to hodně namáhavé. Na druhou stranu je právě to, že by pak měl Štěpánek někoho věkově k sobě, jedním z motivů, proč o dalším uvažujeme (teď máme dvě dvojice dětí a jeho).
@val333 to je hezky ❤️. Muj chlap to same 😍, porad kolem nas chodi a porad rika jak je malej krasnej. Kdyz ho nekdy necham brecet, ze neco delam, tak hned bezi ho chovat. A tech kecu,ze si sem beru kamosky v sestinedeli 🙄😄. Vcera s nim sel ven pro starsiho do skoly,abych se mohla vyspat. No koukam jak blazen, u prvniho jsem na to byla sama, ted se to snazi uzivat
@bombat já vlastně všechny děti rodila o víkendu. První porod začal v neděli v 19h, druhý v pátek v 19h a třetí v sobotu asi 10:30.
My máme holt benjamínka a asi to tak zůstane. Starším dětem je 13,8 a skoro 7. Manželova dcera si vždycky přála sourozence,a nakonec až předloni a letos získala dva bráchy,od maminky a od tatínka. Plus ještě moje dva kluky. Ta má radost no 😀
Můj ex byl otec a partner úplně na prd. Tak teď si užívám,i když je muž hodně pracovně vytížený,tak je to velký rozdíl v přístupu.
@jednaholkaa
Moc na Tebe myslím. Není vyvolání jako vyvolání, když budou šetrní, uvážliví a trpěliví, tak se to může maximálně blížit spontánnímu přirozenému porodu.
Budu čekat na další zprávy od Tebe.
@jednaholkaa taky ja Tebe myslim
@jednaholkaa a nalez teda nepokrocil,ze by te nechali pres vikend? Snad se to brzy rozjede
@skretik Nelepší se to mezi námi a to hlavně díky tomu, ze nechodí do prace a hnije doma. A ten jeho přístup mne prostě sere. Proc si nenajde nějakou brigadu, sakra? Z ceho teda žijeme? Z peněz na barák? Ja se radsi neptám, protože bych se akorát rozčílila, praskne mi zilka a je po mně. Ja se divim, ze on nechápe, proc jsem na nej tak protivná. asi by ze mne taky neměl radost, kdybych se valela mesic doma a nechodila do práce. Nemůžu ho uz ani vidět.

@jednaholkaa urcite dej vedet drzim pesti 🙂