Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik
@jessulka tohle je mobilu Uni, je vhodné od 55cm/5kg. Sáhla jsem radši po něm než po těch vhodných od narození (jako třeba Stroch...), protože teď už je nám skoro akorát a je potom na delší období. My je šli nakonec do nového, protože Adrianka dostala dost peněz když se narodila od babiček a tak, tak se ti zaplatilo z toho. Počítáme s tím, že stejně bude ještě na druhé dítě. Nové stojí skoro 4 tisíce, bazarové se dá sehnat kolem 2. Ale určitě souhlasím s tím, že je nosítko vždy lepší nejdřív vyzkoušet, jestli sedí. Protože nám třeba tohle super, ale Tula FTG vůbec... Nandava se dobře, ale dalo mi docela zabrat ho nastavit. Ale mají krásné návody na YouTube, takže podle nich pak v pohodě... Ale každopádně mě i malé zatím sedí rozhodně lépe šátek, protože tam si může dát ty nožky jak potřebuje. Tady je precijen musí mít v určité pozici a to jí tolik nevyhovuje... Ale to se spraví až bude větší 🙂
@skretik Ja uz ani nepocituju, jestli mne to mrzí nebo ne. Ja jsem ted fixována na Terezku a on je mi volný. Pomáhá...no jak se to vezme. Pořád má jen sam sebe a pak teprve nás. Tzn. že ráno napr. vstane, udělá sobě snídani all inclusive (tomu ja tsk rikam, protože ma snidani o dvou chodech - bily jogurt s marmeládou a pak pecivo se sunkou a syrem. Snídá versinou 30-45 minut. Pak jde na velkou, tam je cca 15 minut. A pak teprve muze začít fungovat. On vaří a to mi stačí. Minulá nedávná velká hádka o tom jak plitvam jídlem a nebo varim jak peo celou armádu jsem mu rekla, ze koncim s varenim a ze uz mne u sporáku neuvidí stát. To ho desne nasralo, ale ja to myslela zcela vážně. Tenkrát přijel z baraku hladovej asi ve tri hodiny odpoledne a ptal se co je k obědu, tak jsem mu rekla ze nic,kdyz nam nic neuvaril. Takze nakupuje, musi vařit, luxuje a vytírá. Obcas prebali Terezku a nebo pochova.
Zitra jdu ke kamarádce co je švadlena a zkrátí mi ten šátek, at můžu nosit. Ale koupim si i nejake to nosítko, jen furt nevím jaké. Mam dilema.
@jessulka jojo, zkoušela a osobně mi přišla dost "tvrdá", ale to.jen proto, že jsem zvyklá na šátek a porovnávala jsem to se dárkovým nositkem. To holt bude vždycky měkčí... Bylo to úplně vidět, jak do toho satkoveho to malé miminko líp zapadne, obejme ho to.... Jinak pokud bys chtěla nějaké konkrétní nosítko vyzkoušet a nesehnala ho třeba přes tu regionální nosiči skupinu na FB (třeba ta naše funguje fakt skvěle), tak se dá vypůjčit tady https://www.nositko.cz/pujcovna/ ... Kamarádka to takhle právě měla - rozhodovala se mezi 2, tak si je nechala odsud poslat obě, vyzkoušela a hned měla jasno...
@jessulka hele s tím jsem měla problém já, když jsme malou vázala prvně. Ještě ji nebyl ani týden a strašně moc i v šátku brečela. Tak jsem se právě v té nosiči skupině na FB radila co s tím a došly jsme k tomu, že novorozenci nemůžu roztahovat nohy do toho správného "M", ale mám ji je nechat jak chce, klidně ze začátku fakt skrčené až pod bříškem. Tenkrát to zabralo a čím byla starší, tím víc od sebe si je sama dala, teď už je má natolik pohyblivé, že už to vypadá jako na obrázku je a už si nechá nožičky i relativně porovnat. Takže z mojí zkušenosti - neboj se toho, mimčo není hloupé a řekne si, co je mu příjemné.
Storchenwiege jsem v ruce neměla a vlastně ani Monilu pro novorozence, jen tu větší. Takže to porovnat nemůžu, ale doporučuji přečíst si specifikace zase na nositko.cz, tak je to krásné popsané a nafocene (https://www.nositko.cz/storchenwiege-graphit/)...
@jessulka storch ma ty ramenni popruhy jen jako vazaci latku a monilu vypolstrovane...taky ma vetsi vyber varev a vzoru...ja si na tohoto prcka koupila prave storch,ale vyhrala jsem monilu,tak storch sel do sveta...oni driv ty rostouci nedelali...tady mam Nikcu v 6tydnech v te verzi mini( ale ona byla fakt.macicek 🙂 https://www.modrykonik.cz/blog/bajunka/album/ni...
@jessulka já te docela obdivuji ze takového chlapa vystojis . Já jsem moc hrdá na to abych žila s někým nezodpovědnym. Já jsem ale dost složitá osobnost . Palim mosty a nenechám se sebou vorat. Natož abych měla někoho kdo protéká gaucem a nemyslí na budoucnost děti a budování zázemí ...
I
@jednaholkaa tak cooooo???
@skretik Taky semky pořád nakukuju co @jednaholkaa 😊 Moc na ně myslím, snad to půjde dobře a bude to mít rychle za sebou 🙂 Nebo třeba už má miminko u sebe 😍
Tak já bych se taky s vámi poradila o nosítku... Mám doma Kibi, takže nepotřebuji žádné univerzální ale jen vysloveně pro miminko tak do čtyř měsíců nebo maximálně do půl roku (řekněme do sedmi, osmi kil). V šátku jsem nosila ale na kratší dobu se mi ho nikdy nechtělo vázat. Myslíte, že by pro mě byl ten Storch? (Jo a fakt nechci platit čtyři tisíce za nosítko, to si radši rozlámu záda 😋, počítám spíš s koupí z druhé ruky, ten Storch se takhle celkem prodává i do dvou tisíc.) Štěpánek má teď 55cm a 4700g.
@bajunka @ajdamajda @misak48
@ajdamajda Alco, kdybys znala mne a moji povahu, jsem opravdu hodně uprimna. A kdyz na to prijde, takze ja se s nim fakt nemazlim a proste mu to vpalim na plnou hubu. Jenze mame spolu dite a kdyz vidim,jak tezce nese Verunka to,ze nejsem s jejim tatou, a přitom spolu normálně komunikujeme, akorát ze uz si pusinky nedavame. Vis co si treba prala k Ježíšku? Aby s nami byl o Vanoce jeji táta. Vhani mi to slzy do očí. ty deti za to nemůžou, ze si dospělí nerozumi, ale chteji mit uplbou rodinu a spokojene rodice. Jenze ja si nerozumim ani s Michalem s vubec nevim, jak si s nim mam rozumet, abychom se pořád nehadali. Nevim, proc mam na chlapy takovou smůlu. Asi jsem moc náročná,jak mi uz několikrát vpalil, ale sama pry nejsem dokonalá. To sice nejsem, ale neprotekam do gauce a kdybych prisla o práci, tak delam vse proto, abych nehnila doma. Bylo by mi pre nim a celou rodinou trapně. vzdyt moji rodice mu nemuzou prijit ani na jméno. Tata rika, ze by mel Michal prodat ten barak, abychom meli z ceho žít,kdyz nechodí do práce a ani se k tomu nemá. A hlavně z ceho ten barak zrekonstrujeme a dostavime,kdyz ma holou prdel.

@skretik nejlepsi je najit si nejakou regionalni skupinku "nosnic" 🙂 a vyzkouset treba i vic druhu a pak se rozhodnout jake nositko ti bude nejvice vyhovovat. Treba pres FB, u Niny jsem mela manducu,prece jen pred 11 lety nic jineho nebylo a fakt se to s tim co je ted neda srovnat 🙂